somps
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
somps
MemberMa olen terve elu muna praadides lisanud (üsna julgelt ka) munale kartulimaitseainet! See tundub mulle sama loogiline, kui see, et homme on ka endiselt väljas palju lund.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Usun, et lisatakse kaerahalbed, täisteraleib, tatar, riis ja nii. Ise neid tooteid koju endale ei too..
Jõudu! Ja ikka kindlasti koosta nimekiri. Säästab aega ja närve
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jaa, tegin. Lisasin oma blogisse ka, kui soovid, võid uurida
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Eks ta individuaalne värk ole, kes sööb leiba, kes ketšupit jne..Aga ma kunagi selle kartulimaitseaine katsetan muna peal järgi, äkki on tõesti hea
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 27, 2010 at 8:33 p.l. in reply to: Ameeriklanna jõululõuna sisaldas 30 000 kilokalorit. #284748somps
MemberKes selle tädi söömahullust rahastab? Eriti veel tulevikus, kui ta liikumisvõimetu on..eks ta ilmselt selle eesmärgi tõttu ka promob seda. Kevadel oli ka juttu temast, sai vist toona kätte pakseima ema tiitli vms. Muidugi poole tonniseks vaalaks söömine on omaette eesmärk, tundub kahtlane..
Aga enne suve peaks selle tädi pildi printima välja ja panema külmiku peale – toitumise järgmise vajadus jääks vaid sellele määrale, et peab sundima minimaalselt sööma:D
somps
MemberTäielik poenimekiri:-Värsked viljad (Banaan/melon, kapsas/tomat)
-Kana-/Broilerifilee või fileetükid
-Kanasink (Kana/kalkuni sisaldus ~85%
-Kanamunad
-Ketšup, kus esimene koostisosa on tomat(ipüree). Ideaalis ei sisalda suhkurt.
-Kanapuljong
-Maitseained (Sool, pipar, kartulimaitseaine, sidrunipipar)
-Mesi
-Õunabüree
-Õli (Mandliõli eelistatult)
-Pählid (segu/mandel)
-Aedviljasegud (Hernes-mais-paprika-porgand)
-Piim 2,5%
-Kohupiim 0,1% (Maitsetu+vanilje+rosina)
-Kodujuust 4%
-Piim 2,5%
-Coca Cola light
-Mahl (Apelsin/)
-Maitseäädikad (Õuna-, veini-)
-Bitter šokolaad
-Kohvi (Paulig Classic/President)
-Tee (Kvaliteetne)
Ma nüüd puhtast uudishimust uuriks, et millega sa seda va kartuli maitseainet kasutad? Aga iseenesest on mõte hea, peaks ka koostama sellise nimekirja.. mul on raudpolt tatar ka muidugi sees
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> maailma parim asi lihtsalt:Dsomps
MemberEks siin on palju asju puudu aga siiski pikk samm kapist välja.Ja eelmisele unustasin lisada, et paratsetamool ei ole NSAID. Põletikku ta ei alanda. Ja kindlasti on huvitav teada, et peale füüsilise valu vähendab ta ka “hingevalu”. Mõni ime et ta nii populaarne on.
My bad, tõesti ei ole. Kontrollisin. Oli valesti meelde jäänud. Aga toksilist toimet omab ta sellegi poolest. Tõsi, suuremat juba mingi maksavärgiga inimestele, kuid pikal tarbimisel siiski hakkab maksale, sest üle 90% metabolismist toimub seal. Toksiliseks doosiks peetakse vist 6 ja enam gr ööpäevas? Jah, ACC on neutraliseerimiseks hea, kuid oletame siinkohal, et indiviid x võtab paratsetamooli iga päev nt 6tbl mõne aasta vältel – maksale mõjub mürgina igal juhul. Ahjaa.. ACC puhul on asi hea, kui teada võtta – olen näinud inimest, kes vaatab suurte silmadega otsa ja teatab, et kui tal ikka päevad on, siis on ta ikka võtnud neli tablat neli korda päevas. Kuna kaebuseid ei ole, siis ACC jääb ära – ma ei usu, et selle koguse peale maks õnnelik on. Loomulikult ei pidanud ma silmas seda, et võttes 1-2 tbl pea- või pepuvalu puhul maksa koheselt tuksi keerab. Minu point oli pigem selles, et teda liiga palju ja liiga kergekäeliselt kasutatakse. ACC mõju on efektiivsEim ju 10h jooksul peale mürgitust minu mälu järgi.. saab ka hiljem, kuid antidoodina mõju sel juhul ju nõrgem.
Kui ma ei eksi, siis 2006. aastal oli sellel teema ka pikem arutelu meditsiinilehtedel. Mingi aasta mitte-väga-ammu oli igal juhul. Võin aastaga eksida, umbkaudu sinna ta oli. Võimalik, et see oli siis, kui mina esimest korda peale sattusin sellele teemale. Vastandlikke arvamusi ja uuringuid oli omajagu.
Muidu pidi tõsistele kohvisõltlastele ka omaette laksu kätte andma väidetavalt. Aga kohvi kogused olid metsikud, mida selleks vaja läheb – ma nende koguste peale vist juba väriseksin kuskil nurgas silmad pahupidi…
võeh. keeruline värk…
somps
Memberhehe… mul tuleb meelde üks klassiõde, kes ka oli surmveendnud, et eestis saast haridus on ja läks lõpetas Inglismaal ülikooli. tuli tagasi kodumaale – erialast tööd ta ei saa, sest usaldatakse rohkem Eesti haridusega inimesi.
mina sain oma kõrghariduse Eestist – tööpakkumisi nii siin, Skandinaavias jm Euroopas
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Muidugi meil on erinevad erialad ja minu alal ongi tihtilugu suurem tööjõupuudus…somps
Memberdiski väljasopistus on seljaajuga seotud. sellest valu.
mul peaksid olema kuskil need harjutused, mida peale oppi soovitatakse taastumiseks.. sellest ajast, mil ise toimetasin nende vigastusega patsientidega haiglas töötades.. kel huvi, siis meil saata. midagi erakordset ei ole, kuid arvan, et kui neurokirurgid neid soovitavad, siis ehk on head.
samas nad räägivad, et opi või ära opi, nõrgaks kohaks jääb elu lõpuni. sellepärast olen üritanud ennast iga hinna eest hoida ja tööl olles ergonoomikast võimalikult palju kinni pidada.
somps
MemberValdavalt NB jooksujalats, sest soojenduseks jooksen. Ja peale puusavigastust kardan põrutada. Aga plaanis on endale siiski organiseerida õhema tallaga jalats. Mingi asic vms toss on veel, kuid seda kasutan eranditult jooksuks õues (ja põhimõtteliselt ei oleks saali sellega viisakas minna:)
Vabal ajal kannan mõnusat talvejalanõud (ma olen veendnud, et konts ja suusapüks näeks midagi muud kui kelmikas välja). Suvel olenevalt tujust – ühed lemmikud on adidase aeroobikajalanõud (nii neetult mugavad, kerged jms, et kiiresti võtsin trennist ära igapäevaselt käiku:). Aga kui tuleb tuju, siis läheb käiku ka nt tanksaabas või 12cm kontsa… Valdavalt eelistan siiski madalaid jalanõusid. Ja suvel võimalusel ka rulluisku
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Plätud on ka trennis olemas – ujumistrennis siis.. et mitte kukalt vastu põrandat põrutada.. Saalis ei näe väga otstarvet… Ja kui kedagi peaks huvitama, siis roosad NB päritolu on trenniomad, rannas ja suvel tänaval on mingid muud – Rademarist ostetud mingi 6-7a tagasi aga ilusti vastu pidanud, ainult päritolu ei loe enam kuskilt välja:P
Rattaga sõidan pigem jäiga tallaga jalanõuga – mugavam, jalg püsib paremini pedaalil. Maal randa sõites on muidugi üpris savi, tehtud ka plätuga, kuid plätu ühel korral ja varbaotsast kaugushüpet harjutanud ja ei olnud teab-kui-mõnus ühe plätuga mööda metsa teist taga ajada:D
somps
MemberPigem need kui nt paratsetamool… mis on vist mõnes kohas ka poes müügil.Või alko. Alkohol loeti ühes Lancetis avaldtud ülevaates ohtlikumaks-kahjulikumaks kui crack ja heroiin aga ometi on ta supermarketites vabalt müügil. Ära otsi ühiskonnakorraldusest loogikat.
Põhimõtteliselt on Eestis ebaseaduslik ravimeid poes müüa. Paracetamol on kõige tavalisem NSAID ravimrühma kuuluv preparaat, mis küll koledal kombel rikub maksa pideval tarvitamisel, kuid palaviku vastu aitab hästi, sest suurendab perieersetes veresoontes hapnikuvoolu. Ühiskonna probleem on pigem see, et kasutatakse liiga kergekäeliselt – juba siis kui veel palavikku ei ole, kuid kehv enesetunne on. Coldrexi võiks ju lahmata ikka sisse (nämm-nämm, nii hea keemiamaitseline pläga). Tõsi kui tõesti on tekkinud tahtmine pakk ära süüa kommide vms pähe, siis võib saata organism sind kukele ja elundid vähesemal või rohkemal määral streikida.
Alkoholi osas olen nõus. Mürk ta kehale on ja samamoodi sõltuvusaine. Kuid kas mitte ei ole seda ka nikotiin? Ma ei tea just palju neid, kes oleksid suutnud edukalt maha jätta. Neid on, kuid mitte väga palju. Samamoodi on ka neid, kes narko või alkoga on lõpparve teinud, väga vähe. Nikotiin ja alkohol on poes piiranguliselt saadaval – alaealised neid kätte ei saa naljalt. Samas ei takista see vist ühtegi alaealist neid tarbimast. Juhtusin just hiljuti linnas ühte lifti umbes 13.-14.aastastega – mul oli häbi saada nende jutust aru.
detsember 24, 2010 at 1:08 p.l. in reply to: SINU KÜLJES TRENNIS: (28. OSA): RAMMUMEHED MURUMETS JA MÄNNIK #284534somps
MemberTuleb spordisõbrad vend Vähi koolitustele saata
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siis tuleks sellest hea saade:D
Aga… ärgu keegi nüüd isiklikult võtku, kuid miskipärast huvitaks mind hoopis Aile treening.. ja seda igati heas mõttes
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>somps
MemberMa arvan pigem, et vaimne+füüsiline ettevalmistus 18 kg jaoks ei olnud piisav, vau efekt võttis tähelepanu ära
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No tont teab jah.. aga kummaline siiski see, et tavaliselt selle numbriga kang ei ole olnud ülmäära raske… võib olla ei olnud ma vaimselt valmis. aga no tont teab jah, äkki tõesti vau-efekt mängis rolli.. Samas kahe hantliga, mis sama kaalu välja andsid ei tekkinud probleeme… no märgin selle kohanemisprobleemide alla esiti siis:D
somps
MemberNõndaks.. Kuna vähehaaval kesklinnast ära kolin tuli eile mõte uurida mida kujutab endast Viimsi spa jõusaal (ja üldse spordiklubi). Kõik ilus-tore, leidsin pikema otsimise peale üles ka spordiklubi adminni – pilet ostetud ja järelikult saali minek. Esimene efekt oli vau-stiilis – rahvast vähem, masinaid rohkem kui Meritonis.. Hakkasin siis vaikselt toimetama – jõudsin biitsepsini.
Nagu harjunud, võtsin siis 18kg kangi – nuta või naera ei jaksa. Proovisin 15kg kangi – no liiga kerge… lõpuks ajasin asja ära küll 9kg hantlitega, kus pingutus oli piisav… aga suhteliselt piinlik oli minna jõusaali justkui esimest korda elus ja avastada, et senised raskused on liiga rasked
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga millest võib tuleneda raskuste vahe? Raskused peaksid olema ju kõikjal samad? Mul jäi seekord küll trennipäevadele 2 päeva asemel 3 vahele.. aga… see ei saa ju olla põhjus? või siiski…? Olgu siis mainitud, et jõusaalis möllan 2. või 3. aasta… ei suudagi meenutada mis aastal täpselt sinna asja oli
MemberKindlasti teeb seda jõusaalis treenimine, kujutame ette, et kõik peaks kartma meid aga eks olen kogemata refleksist juba poisikesi löönud küll
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Häbi, eksole.
Aga ärgu siis hüpaku
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Olin suvel vanematel külas – parasjagu koeraga väljas, toksisin miskit telefoni, kui järsku keegi tuli seljatagant ja võttis kätest kinni. Ilma pikema jututa läks taha üks kõvem löök. Taga oli mu ema, kes õnneks jõudis ära hüpata… rohkem pole tal olnud kunagi isu mind ehmatada… imselt ei teki ka.. aga jah, piinlik ikka…
Memberma mõtlesin aja all seda, et oma kiire tegutsemise puhul- ma lihtsalt unustan söömise ära. Kindlasti võib see imelik tunduda, aga kui mul ei ole söögiisu- kuidas ma saan ennast sundida sööma
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Suhtumine- kui mul on kõht täis ja ma söön kogu aeg peale, kas see kahjulik ei ole, magu peaks vahepeal puhkama ka ju. Täistopitud tunne ei ole ka hea, minule põhjustab see jõuetust. ma ei leia, et pirtsutan, aga kui viibin nädalas 4 päeval kodust 14 tundi eemal, siis kogu päeva toidu kaasa võtmine on ebareaalne. Ma ei leia, et peaksin toituma 100% õigesti. Tahan leida lihtsalt enda jaoks parimad võimalikud variandid.Kallis, kui sul on pidevalt süda paha, siis äkki on tegu mingi haigusseisundiga? Vastasel korral ei ole tegu sööma sundimisega, piisab sellest, et paar nädalat pead meeles, et see kellaaeg on vaja süüa ja toimib peale seda kui õlitatult… ja ega sa ei pea ju neljakäigulist lõunat endale näost sisse ajama, et kogu aeg peale sööd. Jutt on suhteliselt väikesest kogusest.
Magu puhkama? Et sõidab nagu Egiptusesse? Oled kunagi magu näinud? Või selle füsioloogia kohta lugenud? Ta venib päris hästi muidu.
Leidsin kiire otsitulemusena ka sellise tabeli:
Toidud viibivad maos võrdlemisi kaua, sõltuvalt sellest, kuidas nad on valmistatud ja mis koostis neil on:
limonaad, kohv, tee 0,5 tundi
piim, keedetud munad, riis 1 – 2 tundi
sai, keeduvorst, keedetud kala 2 – 3 tundi
leib, juuurvili, veiseliha 3 – 4 tundi
kaunviljad, rasvane praeliha 4 – 5 tundi
väga rasvased road, suitsulihatooted üle viie tunni.
Šoks ja popcorn olid viimati väga rasvase toidu alla klassiftseeritud. Magu puhkab, jah? Põhimõtteliselt, et sellest veel vähe ei oleks, siis lisaks rikuvad need organismi ja tõstavad kolesterooli, mis omakorda suurendab insuldi-infarkti ohtu. Palju õnne! Ja kaootiline söömine on alati ju ainevahetusele meeltmööda olnud – ta võtab lausa puhkeasendi ja naudib seda!
Aga muidu tihti puhkavad sul organid? Siis ma nagu saaks su jutust aru….
Ja mis puutub köögiviljadesse, siis sry, kui neid ei söö, siis oled ikka rumal küll… mismõttes ei lähe alla? No selles suhtes, et ma juba alguses ütlesin, et kui iiveldab.. aga äkki peaksid hoopis minema psühhiaatri vastuvõtule toitumishäiretega?
Mu vanaema tavatses alati öelda, et jumal aitab vaid neid, kes ennast ise aitavad
MemberTereMind huvitab selline vesiaeroobikastiil nagu Aqua Zumba, mida Kalev Spas pakutakse. Kas keegi on seal käinud ja kuidas tundub?
Ise olen Zumbas käinud, mõnusalt võtab ikka võhmale, aga aqua zumba kohta ei oska midagi arvata. Seega võiks teadjad omi kogemusi jagada.

Trix
ilmselt vastus tuleb hilja, kuid asi seegi.. mulle näiteks tavaline zumba üldse-kohe ei meeldi – ei saa pihta sellise niisama kargamise mõttest… aquas saan aga enda üle muhedalt naerda, lõbus on vähemalt!
somps
MemberJalad kergel kõverdatud… on vist paljudele võtmeelement, et seljasirutaja “kätte” saada. Kõige rohkem hetkel ikkagi meeldib minu oma max täisküki variant. Osadele on see ebamugav, kas siis pole põlved korras …või üldine painduvus halb.ma huvist proovisin… paar minutit olin, siis tuli laiskus peale ja ei viitsinud rohkem. Ei tundnud küll, et midagi venitaks…. aga samas ma vist paindun ka liiga hästi – isegi reie venitamiseks teen imetrikke, et üldse venitust tunda.
aga ma ise venitan ennast küüru ajades selga. no neljal käpal olles ajan ennast kassikombel küüru. ma nüüd pole kunagi väga süübinud kas see hea või halb on, kuid vähemalt tunnen lihaseid
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Või siis see, et kaisutan oma jalgu ja kiigutan ennast põrandal… -
AutorPostitused