Skip to main content

Smuki

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 48 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: C-Vitamiin #261365
    Smuki
    Member

Eks suur vahe ole selleski, et kas tegemist on askorbiinhappega või skorbaadiga. Mõlemad neist on ühise nimetaja all c-vitamiin. Paljud spetsialistid väidavad, et esimese puhul peaks olema minimaalne päevane annus 2000mg, viimase puhul piisab aga kuni 500mg.

Askorbiinhape lahustub vees ning toimib antioksüdandina raku välispinnal. Skorbaat lahustub aga rasvas ja suudab lisaks tungida ka raku sisemusse.

in reply to: Jooks vs velotrenažöör #261362
    Smuki
    Member

kusjuures ta näitab ka mingisugust kalorikulu, aga selles numbris ma kindel ei ole- 25km peale näitab 781 kalorit. Eks need rattad ja nende näidud on erinevad- sellepärast ka võibolla minu ratta andmed 25km kohta ei pruugi kellegi teise omaga kokku langeda

Ära selles kindel ole jah, sest sinu ratta kompuuter arvestab 1 kcal iga seitsmenda väntamise järel. Ja seda hoolimata sellest, kas väntad koormustasemega 1 või 7. Seda eriti juhul, kui tegemist on Kettleriga. Aga kui velo sõtkumist sörkjooksuga võrdlema hakata, siis peaks kasutama ikka suuremaid koormuseid, et südame löögisagedus vastav oleks.

in reply to: Südame löögisagedus treeningul #260412
    Smuki
    Member

Sinu suusatamise SLS graafikut vaadates ei ole küll midagi ebasobivat näha. Juhul, kui sa oled 27`ne, siis on see täiesti tavaline suusatamise SLS. Kui oled väga hästi treenitud, siis võiks seda pidada isegi madalaks, kuna “punase läve” tsooni oled oma joonise põhjal ületanud vaid ühe korra ja seda ka vaid 10 sekundiks.

Jõusaali asjapulk ma paraku ei ole, aga usun, et seal on tähtsam jälgida “suutlikuse piirini” jõudmist seeria lõpus, kui südame löögisagedust. Kuigi hea on jälgida, kuidas see ka jõusaalis treenides käitub.

in reply to: küsimus? #257072
    Smuki
    Member

Kui kunagi ise jooksmisega alustasin, oli sama probleem. See probleem lahenes mõne aja pärast iseenesest. Minu puhul oli see tingitud vähesest liikumisest! Enam ei kurda ja selliseid asju ei esine ka enam.

in reply to: Rinnalihase suurus #257063
    Smuki
    Member

Antud teema puudutab ka mind isiklikult, aga minu lahendus oli järgmine:

Kui tegin hantlitega lendamist, siis panin tähele, et harjutuse aktiivse faasi lõpus parem poolne rinnalihas hetkeks lõtvus, vasak jäi pingesse. Minu lahendus oli selline, et jätan aktiivse faasi lõpus hantlid/käed väheke laiemasse asendisse, et mõlemad jääksid pingesse. Tundub, et on kasu.

in reply to: Pulsikellad, mudelid ja müügikohad #255175
    Smuki
    Member

Mulle tundub, et nõuad ühelt pulsikellalt liiga palju. Ükski pulsikell ei ütle sulle, et homme jookse nii kaua ja sellise koormusega ning ülehomme jookse hoopis nii kaua ja sellise koormusega. Ja juhul, kui mõni pulsikella tarkvara seda teebki, siis seaksin selle kindlasti kahtluse alla. Paljud vastavad tarkvarad kuvavad graafiku sinu SLS muutumisest, kuid see ei anna sulle midagi. Asjatundja ilmselt oskaks seda analüüsida ja siis vastavaid soovitusi anda, kuid pigem peaksid nõustuma sellega, et pulsikellalt saad andmed, mille märgid iga päev nt. exceli tabelisse üles ja siis analüüsid oma tegevust.

Vaata nt seda linki:

http://web.zone.ee/etreening/

Tervitades

in reply to: Süda läheb pahaks #249624
    Smuki
    Member

Kui ma liiga innukalt lõigutrenne või anaeroobse läve testi teen, siis läheb ka süda pahaks. Ka legendaarsed treenerid Sally Edwards ja Joe Friel väidavad justkui ühest suust, et kui tunned iiveldust, oled oma anaeroobse läve ületanud.

Seega, vähe tagasihoidlikumalt!

in reply to: Millist veebipäevikut kasutada?? #247213
    Smuki
    Member

kas sa toksid kodus siis exceli tabelisse arvud ümber või jätad meelde?

See oleks üsna mõtetu tegevus, kui need paberil juba olemas on. Ise ma seda ei kasuta, aga kui kasutaks, siis prindiks ikka välja ja täidaks trenni ajal.

in reply to: Millist veebipäevikut kasutada?? #246960
    Smuki
    Member

Vanal heal ajal, kui ma excelist ei teadnud midagi, kasutasin üht kaustikut, kuhu siis vastavad tabelid sisse joonisin. Kui mul oleks juba tol ajal samad võimalused kasutada olnud, oleks mu tabel selline välja näinud:

http://web.zone.ee/smuki/jousaal.xls

Seletused on faili teisel lehel (Sheet).

Eks igaüks peaks siis vastavalt oma soovidele selle ümber kohandama.

Parandused ja soovitused on teretulnud!

Edu!

Smuki
    Member

Üsna tuttav teema. Peale seda, kui kevadeti lõigutrenne (hiit vmt) tegema hakkan, on rinnus valu olnud. EKG ei näita midagi. Spordiarst on ka maha rahustanud. Valu esines vaid puhkehetkel. Trenni tehes kadus valu ära. Selge see, et mõneks ajaks tuleb asja väheke rahulikumalt võtta.

in reply to: kysimus neile,kes on alla v6tnud. #241340
    Smuki
    Member

Aastal 2005, aprillis kaalusin 112kg. Siis alustasin jalgratta spordiga. Menüüst kadusid ära pekine searibi ja nisujahu tooted. Esimesed 10kg kadus kahe kuuga. Tänaseks kaalun 77kg. Hetkel ei kujuta küll ette, et ketsipaelte sidumine ähkima peaks võtma.

in reply to: Millist veebipäevikut kasutada?? #239818
    Smuki
    Member

Olen ka Exceli kasutaja. Ise leidsin kunagi selle:

http://web.zone.ee/etreening/

Ligi pääseb ju igalt poolt. Kasuta näiteks mingit faili hoiustamise kohta, näiteks box.net. Laed alla, täidad ära ja uuesti ülesse!

in reply to: Velotrenazöör #224650
    Smuki
    Member

Kuna summa on täpsustamata, siis on üsna raske soovitada. Juhul, kui teemapüstitaja soovib kulutada (investeerida) kuni 3000 krooni, on valik üsna kitsas, kuigi, üldsegi mitte halb. Hea treeningu teeb ära ka just nimelt selle soodsamas hinnaklassis oleva trenazhööriga. Soodsa hinnaklassiga toote leiad kindlasti näiteks Kettleri nimeliste toodete seast. Kindlasti tuleks jälgida, et ostetaval isendil oleks märgitud piirkaal. Tean, et paljudel on selleks vaid 90kg.

Kui raha natuke rohkem, võib vaadata juba ka veloergomeetreid, kus on võimalik valida näiteks “automaatne” koormus, kus sisestad oma pulsivahemiku ning ergomeeter lisab või kahandab ise koormust vastavalt sinu südamelöögi sagedusele, et see püsiks sinu poolt valitud vahemikus. Need maksumused algavad umbes 10000 kroonist.

Samas kalorikulu ja südamelöögi sagedust näitavad need kõik. Siiski soovitaks eelistada pulsikella, kuna tulemused vähe täpsemad. Trenazhöörid ja muud taolised arvutavad ju kalorikulu iga seitsmenda väntamise ringi peale ühe kcal. Hoolimata sellest, kas sõtkud kõige madalamal- või kõrgemal koormusastmel.

Kolmanda valikuna on veel spinninguratas, mille sõiduasend (tööasend) on vähe sportlikum ning madalam ning imiteerib ehtsa jalgratta sõiduasendit. Miinuseks oleks nende poolt tekitatav sumin, mis tuleneb takistust tekitavatest piduriklotsidest. Hinnaklass on sellistel alates 10000 krooni. Tublisti kallimad isendid on aga vaiksemad, kuna kasutavad teist tehnoloogiat hooratta takistamiseks.

Ise eelistaksin spinninguratast, kuigi kodus on tavaline Kettler trenazhöör, mida ka talviti 3 korda nädalas kasutan.

Edu!

in reply to: K: Kust osta kangi lõuatõmbeks? #199286
    Smuki
    Member

Mina saatsin Adrem Pärnu AS`le sellise joonise ja läksin 4 päeva hiljem järgi. Maksma läks 360.-. Värviti ilusti valgeks ja isegi plast otsanupud pandi külge. Tagant järgi arvan, et natuke pikem oleks võinud olla, aga ajab asja ära. Ilmselt valmistab sellise asja sama raha eest iga metallifirma!

in reply to: Toitainete kalorsus #196145
    Smuki
    Member

Sul on täiesti õigus, kui sõna “kalorid” vahetad “kilokalori” vastu!

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 48 total)