Skip to main content

smack

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 406 through 420 (of 893 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Paar küsimust #188522
    smack
    Member

Kas surumist tehes ei anna õlad tunda? Kui jah, siis tiirutaja lihas kannatada saanud.

Masinatel tehes ei tööta stabiliseerivad lihased, see vahe on.

Soovitan sul teha ette kallutades kangi tõmbeid vastu rinda või siis trenazööril tõmbeid vastu rinda. Aga, mis iganes sa ka ei teeks, kui annab tunda, siis ära tee. Valuga keha annab sulle mõista, et midagi on valesti…

Lõuatõmbeid võid tõesti trenazööril teha, kui nii ei anna tunda.

Palju sa muidu lõuatõmbeid jõuad teha ja kui treenid, siis mitu kordust teed ja seeriaid.

in reply to: naiste kehalised katsed #195295
    smack
    Member

Pätt õlgadele võtta ja kükki teha on vaja?
    in reply to: naiste kehalised katsed #198105
    smack
    Member

Alustame kõigepealt selles, palju te näete naisi trennis kätekõverdusi või rinnalt surumist tegemas? Ma pole eales näinud. Meestel on see tõesti lihtsam, kuna rinnaltsurumine nii moes. Ega treenimata mehedki ei suuda neid katseid läbida…

Naised teevad 1kg hantlitega ja trenazöördiega alla 50% koormusega harjutusi, nad ei saa eales ju nii tugevaks. Kardavad, et lihasmass hakkab vohama…

Minu meelest on see täiesti jabur et füüsiliste katsete hulgas on rinnalt surumine. See on ju nii ebafunktsionaalne liigutus milles arendatud jõudu ei lähe väga päris elus vaja. Pigem võiks seal olla kas kükk või jõutõmme (harjutused mis näitavad palju paremini reaalselt vajaminevate lihaste tugevust) ning kui mingi surumine, siis näiteks seistes õlapress. Sa ei püüa ju pätti kinni kusagil pehmel pingil pikutades ja mingit raskust oma pealt ära surudes, ega?

Kuid kahjuks paistab et see rinnalt surumine on väga levinud jõu mõõdupuu. USA politsei sisseastumiseksamitel on ka vaja suruda rinnalt ning seal käib see vist isegi masinaga.

Sellega olen täiesti päri. Minu arust võiksid jah veidi teised harjutused olla, ntx püsti surumine, kükk või jõutõmme ja mingi võimsusharjutus nagu kohapealt kaugushüpe.

Või siis teha nagu tavaliste isikute testimisel kombeks: kätekõverdused, lõuatõmbed jne.

in reply to: Kükk, kükk, kükk, kükk, kükk… #196032
    smack
    Member

Kastile kükk muidu väga laia jalgade asetusega, nii et kast jääb jalgade vahele. Seega töötab väga aktiivselt reie kakspealihas ja tuharalihas.

Soovitan teha kastile hüppeid enne kükiseeriaid, et närvisüsteem aktiveeerida.

in reply to: Kätekõverdused #196912
    smack
    Member

Ma ei läheks masinate ega kangi lähedalegi, kui kätekõverdusi ei suuda teha. Masinatega stabiliseerivad lihased ei saa üldse koormust ja need just vajalikud vigastuste vältimiseks. Oma keharaskusega tehes on kõige naturaalsem.

Kui sa tõesti tahad kätekõverdusi jõuda teha, siis tee 3x nädalas. Kas siis toetud põlved maha või teed õiget moodi, aga ainult allalaskmise faasi. 1x nädalas kätekõverdusi tehes sa jäädki neid tegema.

in reply to: Milliseid jalatseid kannate? #197024
    smack
    Member

Ise kasutan adidase tosse alati, üldtreeningu suunitlusega. Teen sprinti, kükke, kossu…. jne ainult jalkat ei kipu pelama, kuna see teada-tuntud tossuhävitaja. Kuid enne neid tosse kandsin adidase tennisetosse ja vaat need olid eriti vastupidavad, isegi jalgpalli võis mängida.

in reply to: Kätekõverdused #197033
    smack
    Member

Võiksid oma treeningkava siia postitada, saaks parema ülevaate. Asjaliku kavaga saaks kuuga juba kätekõverdusi tegema. Ma eeldan, et su kava on kaalulangetamiseks mõledud ja sisaldab põhiliselt aeroobseid kestvusharjutusi?

Ma ei tea, mis harjutusi sulle koostatud treeningkava sisaldab, kuid kätekõverduste sooritamise juures on oluline osa ka kõhu- ja seljalihastel.

Ma kasutan kätekõverdusi ka õla stabiliseerivate lihaste aktiveerimiseks, eriti enne surumisharjutusi.

in reply to: Vaja keemia abi #238004
    smack
    Member

m(CaCO3)=2,5 mol/m^3 * 100 g/mol * 5 m^3=1250g

aga pead ei anna, et õige vastus on…

in reply to: Kõhulihased, leidsin hea õppevideo! #225240
    smack
    Member
    in reply to: Vaja keemia abi #243627
    smack
    Member

Vee karbonaatne karedus on 2,5 ja üldkaredus 4,8 mmol/dm3. Kui palju CaCO3 tekib 5 m3 vee keetmisel? (Karedus on tingitud ainult kaltsiumi ioonidest.) Katlakivi massi siis vaja teada.

Üldkaredus: karbonaatne karedus+ jäävkaredus. Ma ei mõista kuidas sa neid liita saad.

Osa sooli ei sadene välja…seepärast nimi ka jäävkaredus.

in reply to: kumb on olulisem? #278556
    smack
    Member

Ma arvan, et algaja peaks esialgu sihtima jõudu, tehes 3×5. Ntx Mark Rippetoe “Starting Strength” kava.

http://www.t-nation.com/free_online_articl…still_beginners

in reply to: Võitlus ja suured lihased #278560
    smack
    Member

Natuke halb näida ma arvan.Türannosaurus oli selliseks loodud ning järelikult tol ajajärgul oli selline mass ilmselt ka vajalik.Inimene aga piltlikult öeldes vägistab oma raamile lihast kui ekstreemsustest rääkida.selge see,et sellised tegelased muutuvad vaimselt kui ka füüsiliselt kohmakaks ning mõneti ka aeglasemaks.

pean eelkõige silmas koordinatsiooni ning liigutuste plastilisust.liigne lihas mass seab juba füüsiliselt piirangud jäsemete liikumisele.

Kui ajast tagasi minna, siis inimesed olid palju suuremad ja lihaselisemad. Nimelt nad ajasid ju paljajalu joostes loomi taga, ulatudes kiirustes kuni 40km/h kui ma ei eksi. Hmm 40 kõlab veits palju ikka…

Minu teada on lihastel kahte tüüpi kiude, ühed on kiiruseks ehk siis plahvatuseks, teised on jõuks ja vastupidavuseks. löögi kiirus oleneb palju sul on plahvatuslikku jõudu.

Valged lihased=plahvatuslik jõud ja max jõud, punased= vastupidavusjõud. Aga eks maxi tehes töötavad sul mõlemad lihased.

smack
    Member

Hea link koos piltidega kuidas tennise palli massažiks kasutada: http://laurensfitness.com/2008/02/24/tenni…r-knew-you-had/. Esimene osa on teooria, teine ja kolmas osa konkreetsed näited. Olen ise kasutanud ja abi saanud, ühest konkreetsest valust sain imekombel päevapealt lahti. Kuigi jah iga vigastuse vastu see siiski ei aita.

Paistab, et vahurulle kasutatakse selleks otsarbeks isegi rohkem, aga kahjuks neid kuskil müügil ei ole ja spordiklubides pole ka näinud. Selle koha pealt on meie spordiklubidel veel arenguruumi.

Ega jah, mujal maailmas alustatakse soojendust sellega, rullitakse foam rolleriga kõik lihased läbi. Aga neil hind kah ~100USD:). Mul kodus teibitud tennispallid ja suht jäik paberirull selleks, veits piinarikkam, aga ajab asja ära.

in reply to: Võitlus ja suured lihased #281208
    smack
    Member

Mul on natuke lapsik küsimus, millest on ka palju räägitud. Kas suured treenitud lihased ja mass annavad palju eeliseid ühes tõsisemas kakluses? Kuidas jõusaal mõjutab üleültse kaklemist ?Paljud sõbrad ja tuttavad on palju selle üle pead murdnud, et mis see muskel ja suurus ikka loeb, mida suurem oled seda aeglasem ka, kui kiirust ja oskust pole, saab kohe tänaval peksa jne
    in reply to: Jõusaal Tallinnas #280464
    smack
    Member

audentes kergejõustiku pool 500-(kuukaart) , õikalt saab bussiga nr13 päris ligidale saalile

kas sinna jõusaali hind ei lisandu?

Viewing 15 posts - 406 through 420 (of 893 total)