smack
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
smack
MemberKui tahad jõudu arendada, siis tee 3×5 ja ~2 kordust peaks varuks jätma. Täiesti viimse piirini ära tee ühtki harjutust. Kui sul on 80kg max, siis tee 50..65 kg seeriaid.
smack
Memberkui aus olla siis mina enamuse oma lihastest just kättekõverduste, rööbaspuude ja lõatõmbe kangiga saand olengi., Hiljem lisandus sangpomm, suur kanister veega. Jõusaali minemiseks aega pole leidnud(või on puudund tuju saali minekul). Praegu kus olen pikalt laiselndud mõõdan õlavarrel 35cm ümbermõõduks ja et ei tunduks pekirulli käena mainin et kaal on 65-67(kõikuv) ja kael 40cm, vöökoht 79. Palju küll pole kuid rannas ilma särgita häbi tundma ei pea. Nüüd võtan end uuesti käsile ja pühin tolmu sangalt(32)PS ilma lisaraskusteta kasuta hästi aeglast amplituuti(kätekõverdustel suru ja langeta umbes 3sek. intervalliga)
Jaksu sulle
Ühelgi harjutusel ei tuleks teha surumisfaasi(kontsentriline faas) aeglaselt. Mida kiiremini sa surud ja mida suurema raskusega, seda rohkem lihaseid hakkab tööle. Arvesta, et esimesena hakkavad väiksed lihased tööle, vastupidavuslihased ning seejärel alles suured lihased ehk valged lihased, mis on kiirus ja jõu lihased. Kui sul pole piisavalt kiirust ja või raskust taga, siis pole vaja kõikidel lihastel tööle hakata. Ekstsentrilises faasis võid rõhutada aeglasele, kontrollitud allalaskmisele.
1.Hommikvõimlemine tagab ikka hea enesetunde2.Hommikvõimlemist võib teha ka iga päev
3.Hommikvõimlemisega lihaskasvu saavuda üldjuhul ei õnnestu
Öeldakse, et 2h pärast ärkamist on alles soovitatav jõusaali minna, kuna siin on taastunud nö selgroo määre. Aga see kehtib ka muude liigeste puhul. Kui sa kohe pärast ärkamist hakkad raskusi liigutama, siis peagi hädad käes. Nendel, kellel varem liigestega probleeme olnud, tulevad kindlasti ka uuesti esile. Nojah kui mingit kummi venitada, siis ei ole häda vast midagi aga ntx sanga rebida…
smack
MemberOlen tähele pannud, et tihtipeale, kui siin foorumis näiteks algajate kavasid kommenteeritakse, siis öeldakse midagi sellist: “Ära tee rinda ja triitsepsist ühel päeval” või et “ära tee rinda ja õlga ühel päeval,” et selline treening tekitab ületreeningu ning pidurdab arengut. Kuid nt fitness.ee edasijõudnute kavas on kirjas, et 1. päev rind, biitseps, triitseps, kõht, kuid samas olen uurinud ka teistelt saitidelt kavasid, kus soovitatakse teha rinda, õlga ja triitsepsit ühel päeval ning biitsepsit, selga ja jalgu teisel päeval. Muidugi on loogiline, et erinevaid võimalusi on palju. Kuid äkki keegi oskab mulle seletada, milline nö kooslus siis kõige optimaalsem on? (Mõtlen selle all seda, et milliseid lihasgruppe samal treeningul kõige mõtekam teha oleks, räägin siis: biitsepsist, triitsepsist, õlast ja seljast)Kui tohib küsida, siis mida sa arendada tahad: kas jõudu või lihasmassi?
Algajatel on mõtekas jõule keskenduda. Jõudu saab ülekeha harjutustega arendada mitte isoleeritud. Ja algajale on seda parem mida vähem harjutusi peab selgeks õppima.
smack
Member14kg sangpommiga saad teha ntx eeskükki, hoiad sangpommi nii, et käepide allpool ja kumer osa toetub rinnale. Saad teha veel ntx rebimist(kettlebell snatch) või tõukamist(clean&jerk). Samuti saad teha ette kallutades sangpommi tõmbamist vastu rinda(bent-over row). Kätekäverdused alati head ning lõuatõmbed. Turkish getup hea harjutus. Kõhule veel front plank, side plank. Ma aga ei mõista, miks sa jalgu ei taha treenida?
smack
MemberMa soovitan, et võta ülekeha kava käsile (loe mark ripptoe starting strength aka basic barbell strength). Teed kükki, jõutõmmet ja läheb käsi ka suuremaks.
http://www.t-nation.com/free_online_articl…still_beginners
The Program
The original Starting Strength program is simple — deceptively so — but Rip says that’s what makes it effective.
“Novices don’t need complicated periodization or 15 exercises for biceps,” he says. “They need a few basic exercises that work a lot of muscles, exercises that allow for consistent, progressive loading.”
The classic Starting Strength workout is as follows:
Workout 1:
A) Squat — 3 x 5
B ) Bench Press — 3 x 5
C) Deadlift — 1 x 5
Workout 2:
A) Squat — 3 x 5
B ) Press (Overhead press) — 3 x 5
C) *Power Clean — 5 x 3
*Raw rookies and general gym-goers may substitute back extensions and chin-ups for power cleans.
Workouts 1 and 2 are alternated, and performed on Monday, Wednesday, and Friday.
Week 1:
A) Monday — Workout 1
B ) Wednesday — Workout 2
C) Friday — Workout 1
Week 2:
A) Monday — Workout 2
B ) Wednesday — Workout 1
C) Friday — Workout 2
Week 3: Cycle Repeats
Why three sets of five? “Cuz’ four sets of five is too much and two sets of five isn’t enough,” says Rip. “Seriously, I’ve been doing this a long time, and this is what seems to work the best.
“To mitigate burnout, we go with only one (work-set) of five for deadlifts. In my experience, any more is too much.”
Some additional assistance work is included of course, including direct arm work.
“They’re going to do curls anyway,” says Rip, “so you might as well just pick one good exercise (barbell curls) and get strong.”
smack
MemberJoe Defrancol tõesti väärt kraam. Eestis vist glute-ham raise masinat ja hyperextensioni oma leia ühestki jõusaalist; rääkimata veel prowlerist. Ideaalsed harjutused sprindi arendamiseks.
Rääkides unistuste jõusaalist, siis üks asus kogu aeg mu nina all- maja taga, audentes. Eriti mugavaks teeb jõusaali avar hoone, ei teki sellis karbi tunnet, et oled kusagil põranda all kinni. Masinad on piisavalt, kui kedagi huvitab. On jooksurada, sprindi rada. On medicine ballid ja sein kuhu saab loopida neid. On kuuli heitmise koht. On kastid millele hüpata. Saab kõrgust hüpata. Ja muidugi tõstepõrandad, millele saab lasta kangi kukutada. Rinnalt surumise pingid, küki jaoks pukid jne. Kõik ainult 500 eeki kuu.
smack
MemberKas võistlussportlasel iga tilk arvel pole?
smack
MemberHüpata saab ja suht piisavalt, aga see ei anna ikka seda plahvatust nii hästi, et oleks vaja lisa ehk siis jõudu teha või arvad et peaksingi nt iga kord peale korvpalli rõngasse hüppeid ja hooga pealtpanekuid harjutama`?Ma arvan, et keskendu jõu arendamisele. Paljuga sa kükki teed? See, kui kõrgele sa hüppad, määrab võimsus! Võimsus on jõud korda kiirus. Kükiga saad jõudu arendada. Rinnale võtmisega võimsust. Ja hüppamisega lihast elastsust.
smack
MemberMa teeks kavas esimesena mõnda hüppeharjutust, ntx kastile hüppeid. Seejärel kükk ja rinnale võtt ntx. Kui sul on 2x nädalas korvpalli trenn, siis seal saad piisavalt hüpata ju.
smack
Memberei, ma ei pakkunudki ennast…sarge, eks me vaatame seda kevadel, kes rohkem atleet on
smack
MemberTahab puusa venivust(tuhar, reiekakaspealihas), üleselja venivust, hüppeliigese venivust ning tuharalihased ja reiekakspealihased peavad aktiveeritud olema. Mõnele piisab ainult korralikust soojendusest, teised aga peavad hakkama arendama. Kui ma TTÜ jõusaalis käisin ja nägin, et mõni ei suutunud kükki korralikult teha, siis astusin vahele ning õpetasin tehnikat. Point aga selles, et nad puhtfüüsiliselt ei suuda seda teha ilma et kannad tõuseks maast või selg läheks küüru. Vast korraliku soojendusega oleksid paralleelini suutunud kükkida…
Ahh näe t-nationis värske artikkel, pole jõudnud veel läbi lugeda:
smack
Memberüleeile kui see teema tehti ei osanudki kohe vastata. ma mõtlesin, et paljud konservatiivsete maailmavaadetega persoonid, kes võitlevad toidulisandite kasutamise vastu, on kategooriliselt selliste asjade vastu, aga olukord tundub isegi suht leebe olevat.mina leian siiski, et veits vale koht sellise kuulutuse jaoks…
Teemaalgataja arvatavasti eeldas vastuseid just meestelt, kes on enda keha treenimisega ikka tegelenud…
smack
MemberTere,Tervetel ja ilusatel inimestel on alati kergem suhteid luua ja miks mitte ka eksperimenteerida.
Mind huvitab, kuidas suhtuvad meie atleedid sellesse, kui kaks meest tegelevad ühe naisega.
Kas oleksite seda nõus proovima sobivusel või olete põhimõttelised vastased?
Ega selliste suhete jaoks ei pea atleet olema. See, mis spordialaga inimene tegeleb või ei tegele, ei tohiks küll seksuaalset orientatsiooni mõjutada. Ma olen kunagi ühe sellise naisterahvaga suhtes olnud, kes mingi hetk tahtis absoluudselt kõike proovida. Oli juttu ka sellisest 2+1 variandist. Ütlen ausalt, et ma ei osanud seisukohta võtta, aga arvestades asjade kiiret arengut ja seda, kuidas teine pool väga lühikese ajaga ennast kõikide maailma meeste seas ihaldatuna tunda tahtis, siis on väga hea, et vooluga kaasa ei läinud. Teisel poolel oli nimelt väga rumal harjumus kaitsevahendeid mitte kasutada ja oma eesmärkide nimel ei hoolinud ta ei enda ega teiste tervisest. Ehk on tänaseks päevaks aidsi surnud- kes seda teab.Igasugused 2+1, sadomasod jne on ilmselt nendele, kes tunnevad, et tavaline suguelu ei paku enam rahuldust või mingid muud kõrvalvaatajale segased asjaolud. Nii on ka kulturismiga, kus sportlasele ei paku enam harrastustasemel jõusaalitreeningud mingit pinget ja alustatakse võistlusspordiga ning kasvavad koormused ja eesmärgid.
Elu ongi selline…
smack
MemberTäiesti põhjani minnes on üks probleem- see tahab venivust ja kui sul seda ei ole, siis tulevad kannad maast lahti ja see juba tapab põlvi.
smack
MemberEks meil ikka ole ausaid Eesti mees- ja naiskulturiste, kelle üle võib uhke olla veel:)
AutorPostitused