smack
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
smack
MemberNäiteks treeni selle kava järgi:http://stronglifts.com/stronglifts-5×5-beg…aining-program/
Pekist saad lahti kui hakkad toitumist jälgima, igast magusad ja rämpstoidud jäta menüüst välja. Tööriistade alt tutvu BAV kalkulaatori ja kaloriarvutiga. Samuti on hulgaliselt toitumis artikleid siin mida lugeda.
Edu!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Edit: näksi juurvilju, annavad kiudaineid ja vähe kaloreid ning vitamiine.
See kava suht sama mis M. Rippetoe Starting strength, ainult et seal on 3×5, mitte 5×5. Mis minu arust ka palju mõistlikum.
smack
MemberMa ei mõista mis sellel kopsul siis häda, ei jõua hingata?
smack
MemberKas kõik siin planeerivad interneti kaudu valida?
smack
Membermul endal ka kavas hetkel kükk ja jõutõmme , aga teen seeriaid mingi 4×8-10 vms..kas nendel harjutustel peaks tegema seerias vähem? et 4×5 siis ja rohkem raskust?
Ma soovitan jah 5 kordust teha. Aga ega sul klassikaline jõutõmme ja kükk samal päeval pole.
smack
MemberNo nüüd olen mingi aeg ikka teinud ja ei saaks öelda, et mingit arengut olnud pole.Jõutõmbes ja surumises ikka mingi areng olnud aga kükk nagu seisaks.
Jalgades mul muidu eriti jõudu pole. Mõtlesin, et seda peaks küll muutma.
Valitud sellised harjutused.
Reede (kükk)
Kükk 5×4-8
Kastilt kükk 3×6-10
Good Morning´s 3×6-10
Ülesirutused/läbitõmbed (Pullthroughs) 3×6-10
Sääred 3×6-10
Kõht 3xmax
Et siit ka küsimus, kas toimida pigem nii, et teha täiskükk küllaltki suure raskusega kohe alguses, ilmselt kaotaks tehnikas. Või siis võtta mingi 60% maxist ja teha pigem korralikud kükid reis vastu säärt pmts? Ise mõtlen, et pole vist mõtet nii sügavat kükki teha, kui kavas niigi kastilt kükk?
Parem tee tavalist kükki ja kastil kükki erinevatel päevadel, või ole täitsa ühe küki peal.
Kui sa 5 seeriat teed kükki, siis ära üle viie korduse tee. Ja 5×5 ei saa väga suure raskuse peale minna. Ma eelistan 3×5.
Kas tõesti siis jõutõmme on nii tähtis harjutus jõusaalis?Ma paar korda olen teinud, ja siis jälle pooleli jätnud.
Mida ta kõige rohkem arendab?
Rinnalt surumist! Mida aga veel- vaevalt see kedagi huvitab:D Jõuad rinnalt surumises silda hoida ja oskad õlgu taga ja koos hoida.
smack
MemberKas enne trenni jooksmine on hea soojendus, no nii 1km?Ja kas 3in1 kohvi sisaldab kaloreid. Ma kusagilt lugesin, et peaks olema oma 90 kalorit aga samas ma küsisin, et kas see halb kui ma joon umbes 5 neid päevas, et kas see ajab mu toitumiskava sassi? ( mitte sassi aga viskab kalorid üle )
Ehk saad kohvist kaloreid, aga kui see ergastab sind trenni jaoks, siis pole probleemi. Pealegist kohvi kiirendab ainevahetust ja kohapeal passides kulutad rohkem energiat kui muidu.
1km on hea kui tahad keha temperatuuri tõsta. Aga see ei valmista sind küki sügavuseks või võimsuseks. Ühesõnaga on see üks osa soojendusest.
smack
MemberNaised vaatavad samamoodi meeste kanni nagu mehed naiste omi, lihtsalt nad ei jää nii kergelt vahele.D
smack
MemberTere!Olen algaja jõusaaliskäija ca. 6 kuud. Alguses suhmisin niisama, siis hakkasin 3 päeva kava kasutama, kus jõutõmme puudus, olid kükk ja bench press. Lisasin selja/õlapäeva algusesse jõutõmbe. Esimesel korral läksin püramiidis 150 kg-ni, see jäi maksimumiks. Kuskil kuu aega tegin seeriaid(3×6-7) 110-120 kg, siis proovisin maksimumi- 140kg. kuskil kuu veel seeriaid 120 ja täna ei saanud 140kg üles. Milles asi? Kas on teistel ka midagi sellist olnud? Muud asjad kõik on arenenud ja ületreeningut ei tohiks ka olla- teen enamvähem üle päeva saali ja pigem on puhkepäevi rohkem kui trennipäevi…
Tänud ette vastamast
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ehk liiga suur koormus kavast. 1 kordusmaksimumile minnes saab keha palju koormust. Mul jällegi oli nii, et kava läks sassi ja tegin jõutõmbe asemel rinnale võtmist ja terve nädala vist ei teinud jõutõmmet või isegi rohkem. Eile tegin ja jõutõmme kohe oluliselt tugevam. Aga mul kava näeb ette 3x nädalas kükki 3×5 ja esmaspäev ning reede vahelduvad kolmapäevaga mil teen kas 1×5 jõutõmmet või 5×3 rinnalevõtmist.
smack
MemberTereMure siis selles, et ei taha jalgu (reie nelipealihast) treenides et eestvaates tekiks naiselik puusakoht.
Teen praegu reie nelipeale istudes pingil jalgade sirutamist ning olen märganud, et eestvaates on hakanud arenema keskne tuharalihas ning laisideme-kirme pingutaja.. Sellised lihaste toonus kujutab mehekeha puusadest laiemana, mis pole minu kehavormimise eesmärk mitte yks pörm:)
Seega, kes teab andke nöu, kas nt. jalalabade pööramine väljapoole eeskirjeldatud harjutust tehes aitaks arengut tuua reie sissekylgedele.
V6i mingi muu harjutus.
Reiele teen muidugi ka jalgade k6verdamist istudes (reie kakspealihas+ sääremarjalihas).
Kykke ja kykilisi pole tahtnud samuti teha, kuna need kasvatavad tuharaid, mille arengu tahaksin jällegi pisut tahaplaanile jätta, kuna need on niisamagi ok ning saavad mujalt toonuses pysimiseks koormust.
Mis su eesmärk üldse on- kas tahad lihasmassi arendada?
smack
Membervaata, kükiga on selline lugu, et seda võivad vabalt sooritada vastava ettevalmistusega sportlased, aga inimestel, kellel on põlvetraumad ning nõrk selg, seda teha ei soovita. Selgroog ei kannata paljudel vertikaalset raskust ja jalapress on sama asja märksa ohutum variant, sest surve puudub, kuid lühiajaline kasvuhormoon vallandub ka seal. Raske kükk on sobiv jõumeestele ja kulturistidele, kellel on kasutusel kükipuur ja abilised, aga mitte tavakodanikele.Muu koormuse osas… proovi ise tantsida 3-6h päevas ja ürita hiljem veel trepist üles-alla liikuda; jalad on garanteeritult nagu makaronid all
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jõutõmme?
smack
MemberMa ei tahaks midagi halvasti öelda, aga see on pask jutt. Kõik kurdavad, et neil jalad hästi tugevad ja arenenud ja ei tahaks eriti treenida, muidu lihas hakkab vohama. Kus krt kõik sellised siis on, sest mina pole ühtki täheldanud. Ainukesed, kellel olen täheldanud reite ja tuharalihast, on need, kes kükivad alates 150 kilost.
Mida ma aga jällegist usun, on see et kõigil on rind ja biitseps ülearenenud.
Arvatavasti, kui sa just teed seal 10 korduseid reiesirutusi, siis saad ümmargused süldid reie asemel ja näed nagu naine välja.
Squat or GTFO!
OKok natuke mõistlikumat juttu: ma olen üpriski kindel, et pole ainuke, kes usub, et mehelikumaks teevad tugevad jalad ja selg. Aga olgem ausad, sul võib võimas keha olla, aga kui sa ise pole mees selle keha sees, siis ei aita midagi:D
smack
MemberLihtsam poleks tihedamini süüa ja vähem kodus arvuti taga või teleka ees lösutada.
smack
Member1. Söö rohkem kui kulutad.
2. Pidevalt pead raskusi või kordusi lisama.
3. Maga 9h ja mine õigel ajal magama.
4. Kui sa aga kükki ja või jõutõmmet ei tee, siis unista edasi!
smack
MemberMainisin ära, kuskil Tallinnas. Oleks hea kesklinn, aga poleks paha ka kuskil mujal.Audenteses on 2 teenusepakkujat: üks on kegejõustikuareen ja teine on ma ei tea mis ja 2x kallim:P
Audenteses on areenil kolmes kohas masinaid: algul tenazöörid põhiliselt, siis taga pool keskel masinad ning lõpus surumispingid ja küki jaoks kohad ning ~5 tõstepõrandat. Kusagil viiest seitsmeni on kükipõrand ja surumispingid veits täis, mujal eriti palju rahvast pole täheldanud.
smack
MemberMustamäel audentese kergejõustikuareen, kuu 500.-
-
AutorPostitused