sigrim
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
sigrim
MemberMa tahaks nii huvi pärast küsida, et kui palju valku, rasva ja süsikaid sul grammides tuleb päevas? Oled siin kalkulaatorisse need toksinud? Tahaks enda menüüga võrrelda lihtsalt.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>sigrim
MemberSuur tänu. Lähen kohe maitsestamata jogurtit ostma:)
sigrim
MemberTere jälle.
Sõin eile siis umbes 1600 kalorit ja tänaseks oli juba kaalutõus 400 grammi hommikul.
Igatahes üritan süüa siiski 1800 täis täna, aga ma ei tea mille arvelt. Trükkisin oma menüü, mida täna süüa plaanin, kalkulaatorisse ja saan sellise tulemuse.
1648.95 Kcal
Rasva: 73.75 g.
Valku: 98.2 g.
Süsivesikuid: 145.99 g.
Kiudaineid: 29.25 g.
Mida ma siis veel lisama peaksin, et 1800 kokku saada?
sigrim
MemberVäga individuaalne. Aga nagu mainiti siis kaalunumber ei näita veel alati sinu vormi headust.Kui keegi ütleks, et 10kg raskemana võiksid näha tunduvalt parem välja – kas see ehmataks sind?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> – Lihas kaalub rohkem kui rasv. Kui suudad asendada liigse rasva ajapikku lihasega siis võtad kaalus juurde, kuid näed kõvasti parem välja.Kõigepealt proovi mingi nädal aega 1800kcal juures toitumist hoida ja siis vaatab edasi.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ok, proovin:)
Ja minugi poolest ma võiks tegelt 10 kilo raskem olla, kui see rasv pealt ära haihtuks. Mu mõõdud võiksid ka isegi samad olla, aga rasva asemel võiks lihas olla.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Praeguseni on aga alati nii olnud, et mida suurem kaal, seda suuremad mõõdud.sigrim
MemberAga mis te muidu arvate, kui ma söön ütleme 1800 kalorit päevas ja kaal tõuseb alguses. Et kui kaua ta niimoodi tõuseb siis? Millal ta ükskord langema hakkab?
sigrim
MemberRahu, ainult rahu! …on siin põhiline soovitus.Ära hoia ennast ühesuguste numbrite ja normide peal.
Me oleme kõik erinevad…ja meile sobivad toiduained on ka erinevad. Katseta ja varieeri.
Enese alatoitumuses hoidmine on tõeline lõks, millest väljatulek tahab aega ja kannatust.
Treeningud on ka liialt monotoonsed.
Treeninguid ise küll monotoonseks ei pea, sest P90X programmi järgi nad vahetuvad iga kuu.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aeroobsed osad lihtsalt vahetasin intensiivsemate vastu, kui seal ette nätud oli.sigrim
MemberHäid rasvu juurde! Neid peaks olema vähemalt 1g keha kg kohta (sul hetkel vaid 30g). Lisad veel 40g ja ongi ca 360-400 kcal nagu maast leitud!Praeguse toitumise järgi ma söön umbes 50g rasva päevas. Siit tellitud kava järgi pidin sööma 30.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>sigrim
MemberJah täiesti võimalik, et sinu toitumiskavas on tegemist liiga suure alakaloraažiga.Eriti kui treeningkoormus on nii suur. Sellest võib olla raske taastuda isegi siis kui süüa palju ning kaloraaži positiivsena hoida. Mõtle mis praegu võib toimuda kui sööd veel eriti vähe.
Põhimõtteliselt sa nõuad oma kehalt niivõrd palju energiat, et trenni teha, kuid sa ei anna kehale vastu piisavalt palju toitaineid, et treeningutest taastuda ega korralikult keha energiaga varustada.
Ehk sinu keha on võib-olla täielikus nälja-ning ülekoormus režiimis. Sa tunned ennast kehvasti, nõrk ja paha on olla. Kaal ei lange kuna keha hoiab metsikult igat grammi rasva kinni kuna üritab end elus hoida. Sinu lihased, mis ületreeningu käigus niigi nõrgenevad – ei suuda taastuda ilma toitaineteta ning tagatippu võib keha su lihaseid üleüldse põletada energia saamiseks.
Kui pidada silmas kaalukaotus(rasvapõletus) dieete siis alati on targem alustada kergemalt (ehk väikse toidukoguste kärpimisega), kui et suurelt kohe toitumise kraanid kinni keerata.
Ma ei tea, mis treenerilt sa oma kava tellisid, kuid isegi kui treener on eksinud oma kavadega – siis peaks ta suutma vastavalt sinu olukorral ka vajalikud muudatused sisse viima.
Dieet kui selline ei tohiks oma kõige tasakaalukamal vormil avaldada halba mõju sinu tervisele. Ehk kui tehakse kõik õigesti siis rasv põleb, lihased säilivad. Energiat jätkub ning üldine tunne on hea.
Keha ei ole loll – kui tunned, et kuskilt valutab või paha on olla – see on märk sellest, et midagi on valesti.
Edit: See on veidi tobe jutt, et kaal kohe tõuseb kui kaloraaži tõstad. Aga muidugi tõuseb. Sa oled oma keha näljutanud – mis sa arvad, mida su keha tegema hakkab niipea kui esimest korda pidulaud ette antakse? Muidugi laeb ennast täis metsikult. See on normaalne.
Kui aga oled juba pikemat aega oma keha regulaarselt korralike toidukogustega varustanud siis ei ole ka kehal põhjust hakata rasvu eriliselt palju kehasse säilitama.
Mingi paarisaja kalorilise lisaga ei saa sul puht-füüsiliselt kaalutõusu tullagi. Mõtle ka. 200kcal on näiteks 50g süsivesikuid. Selleks, et sul kilode kaupa tuleks kaalu juurde peaksid sööma tuhandeid lisakaloreid päevas. Mõtle sellele.
Inimesed ei lähe paksuks üleöö – see on nädalate ja kuude õgimise tulemus. Ära karda toitu!
Hmm. No suur tänu. Pean siis äkki ikka proovima vähemalt 1500 kaloritki täis süüa, aga mille arvelt? Süsikaid pole vist enam mõtet lisada?
Kaal ei tõusnud jah kilode viisi, aga no kolmsada grammi vähemalt päevas. Ega kaua ei julgend niimoodi süüa ju:D
sigrim
MemberKaal kaaluks, aga peegelpilt??!?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Kaua sa neid kavasid jälgisid, enne kui ise muudatusi sisse viima hakkasid? Muutused toimuvad kuudega ja alguses on kõikumine normaalne.
Siit tellitud kava järgi toitusin umbes poolteist kuud, aga no tõesti motivatsioon kaob ju ära, kui mingitki tulemust pole. Teisi meetodeid olen kuu aega proovinud. Kui 60g süsikaid sõin, siis pea lihtsalt nii hullult valutas, et mees sundis mind lõpuks süsikaid juurde lisama. 1800 kalorit ma sõin umbes nädal aega, sest lihtsalt ei tahtnud päris palliks muutuda.
Peegelpildist ma ei saa midagi eriti aru. Tunnen rasva all mugerikke kõhu peal, aga no suure polstri alt, nad ei hakka ju kunagi paistma:D
sigrim
MemberMa ei saa süüa üle 1500 kalori, sest siis mul kaal tõuseb kohe. Iga päevaga muudkui tõuseb. Olen ka seda varianti proovinud, et sõin 1800 kalorit täis, aga siis jah kaal tõusis iga päevaga. Ainuke variant ongi see 1200 või 1300 kalorit, mis üldse mu kaalu natukenegi alla on liigutanud.
Tellisin siit kava umbes aasta tagasi. Siit tellitud kava järgi pidin sööma 3 korda päevas kodujuustu ja kavas olid sees ka kananuggetsid näiteks, mis mulle küll veits kahtlane tundus, aga noh profi tehtud ju siiski…. Kahjuks ei mõjunud.
sigrim
MemberSeal soovitab süüa toitu vahemikus valk-süsivesik-rasv 50-30-20. Esimeses faasis. Mul tuleb ta pigem selline 50-20-30. Ja ma tean, et peaksin tegelikult kaloreid sööma vähemalt 1800, aga mul kaal tõuseb kohe, kui üle 1500 söön? Ei tea mida teha kohe.
Selle toitumisplaani järgi neid menüüsid teha on minu jaoks suht keeruline. Mõne retsepti saan muidugi valmis tehtud, aga mingid erinevad kastmed tahaks ikka asendada millegi muuga.
sigrim
MemberNoh, põhimõtteliselt parem valk kui need suhkrut täis hommikusöögihelbed. Kui eelarve lubab, siis ma soovitaks toidukorraasendamiseks kasutada valgujoogis aeglasemini imenduvat valku, kas siis puhast kaseiini(FASTi Prode90 näiteks 80% kaseiin) või aeglaste/kiirete valkude segu, praegu müügis olevatest siis kas Synhta6 või CNP Pro-Peptide. Vadak ehk siis Hera80 on kiiresti imenduv ja ei hoia kõhtu just kaua täis.Kui trenni teed, siis Fred soovitaks ilmselt peale trenni kasutada BCAAd valgujoogi asemel, vb ka midagi muud lisaks näit. glutamiin jne, kui üldse.
Rotteri soovitus on ka muidugi parem lahendus.
aitäh, sain targemaks:)
sigrim
MemberJaga oma päevane kaloraaž 4-ks ja pääsed samuti näksimisest. Sheik iseenesest on ju samuti toidukord.Aitäh. Püüan siis nii:)
sigrim
MemberJa kuidas sa siis proteiinisheiki nimetaksid? Ega see, et valgujook tahke pole ei tähenda, et ta “näksimise” kategooriasse ei lange.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Lõunasööki kuidagi varajasemaks ei anna nihutada?
Ei anna kuidagi nihutada, tööl kindlatel kellaaegadel pausid. Ja parem ikka vist valgujooki juua, kui mingeid krõbinaid hommikuks süüa
sigrim
MemberJoon seda sellepärast, et Fred soovitab 3 korda päevas süüa ilma mingisuguse vahepealse näksimiseta.Ja kuna ärkamisest lõunani on 8 tundi siis kohe peale ärkamist hommikusöök ära süüa oleks liiga vara.Joon sheigi, et see täidaks natuke kõhtu ja hommikust söön siis alles 2,5 tunni pärast.
-
AutorPostitused