Skip to main content

Sergei_I

Forum Replies Created

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: kohvi ja adenosiin #132822
    Sergei_I
    Member

Lugesin, kohvi ja uima-aine kohta veidike, põhiliselt siit:

http://en.wikipedia.org/wiki/Adenosine

1. Kas lisaks kohvile leidub muid aineid, mis struktuurilt sarnanevad Adenosiiniga? Võib-olla on mõni efektiivsem aine kui kohveiin adenosiini asendamiseks? (Saan aru, et kohvi sarnaneb adenosiiniga ja sobib uima-retseptorisse nagu ka uima-molekul adenosiin, ainult kuna kohvi siiski veidike erineb adeno’st, siis ei käivitu uimaprotsess uima-retseptoris. Võib-olla on mõnel ainel nagu kohvil samuti sarnane ehitus ja see aine on veel kiirem ja parem.)

2. Kas kohvi oleks mõtekas juua enne kui uimaseks hakatakse muutuma? Ja kas juba uimasena olles kohvi vaid pidurdab veel uimasemaks muutumist, kuid ei vähendada uimasust? (Saan aru, et kui adenosiin on juba oma uima-retseptorisse kõudnud, siis on uimasus käivitunud ja kohvimolekulidel pole kuhugile enam minna ega midagi teha, kohvi saaks siis vaid rutata ette veel viimastest adenosiini molekulidest et veel suuremat uimasust vältida ,küll aga ei saa kohvi ju enam uimasust kahandada, sest kohvi ei saa välja lülitada uima-reteptorit mis on juba töös ju.)

Et need küsimused tekkisid, kas keegi valgustaks neil teemadel?

Vastan esialgu esimesele kysimusele: Kui rääkida kohvist siis tuleb mainida, et kohv ja kofeiin on kaks erinevat asja. Kohv on jook, kofeiin on mojutav aine ja nimelt kofeiin on adenosiin-retseporite blokaator. Samas kui rääkida kohvist siis ei ole täpselt teada kas mojutava aineena on siis kofeiin voi teised metyylksantiini ryhma kuulvad ained muuseas: teofyliin, teobromiin. Samas kui sa kysid kas leidub efektiivsemaid aineid siis tekib kysimus, efektiivsemaid mille suhtes, mis mottes? Kas ergutava toime suhtes?

2. Milleks yldse kohvi juuakse?!?

Sergei_I
    Member

Aga ferritiini näit?

Ilmselt pead lisaks võtma veel B-grupi vitamiine (kindlasti peab seal olema B-12 vitamiin sees) ja koensüüm Q10, samuti kalaõli.

B-grupi vitamiine vaegus, koigepealt B12 pohjustab nn.makrotsytaarset aneemiat, siis MCV näit on yli 100. Kui kysimus rauavaegusaneemiast siis kysimus on mikrotsytaarsest aneemiast – MCV alle 80. Teiste sonadega syya tuleb korralikult, millest siin saidil kirjutatakse ohtralt.

Sergei_I
    Member

tavaline vereanalüüs perearsti juures. siis avastadki,et ongi olnud nõrkus kogu aeg ja pilt taskus. et ennäe,polegi vähesest treenimisest ja laiskusest…

mul segab see neetud hgb küll sportimist.kui tablettidel tekkinud pikem vahe,siis varsti jõusaalis silme eest must.

muidu kõik muud arstid läbi käidud ja kõik ok,sellega tuleb lihtsalt leppida ja tablette närida. küsimus ongi üks – kui kahjulik on aneemiaga sportida? kui näit.hgb on 90-110 ja see mingi ferritiin või rauadepoo on kah tühi(nagu perearst ütleb)?

90-110 toesti madal, naistel alumine piir (oleneb natuke laboratooriumist ja maast) 117 g/l. Sul on kyll suht sygav aneemia. Pole imet, et tunned ennast nii halvasti. Taas ytleksin, et aneemia ei ole vastunäidustus sportimisele aga treenida nii madalate Hb arvudega suurt motet pole. Kurnad ennast fyysiliselt ära.

Sergei_I
    Member

Madal rauasisaldus limiteerib kehalist töövõimet, st. esineb füüsilisel koormusel üleliigset väsimist, õhupuudust, lihaskrampe, tulemuste langust.

Kahtlemata rauavaegus pohjustab ylalpool mainituid symptome, kuid taas ytlen et see ei tähenda et sportimine on keelatud. Lubatud, kuid ettevaatlikult. Ainus oht mida ma selles näen on väsimusest tulev ettevaatlikuse/tähelepanu langus millega voib kaasneda suurem traumaoht. Teiselt poolt kui inimene teadvustab seda ohtu endale siis pole mingeid takistusi spordiga tegelemiseks.

Comoooon people. Tundub, et minu sonad ei läinud perälle.

Kas lisandub kaalu minu sonadele kui ytlen, et teile kirjutab Helsingi Ylikoolis/Soomes residentuuris ja Bath Ylikoolis/Inglismaal kaugoppes spordiarstiks spetsialiseeruv inimene?!?

Sergei_I
    Member

Kui erytrotsyytide arv oli piiri peal siis kysimus polegi aneemiast. Samas tuleb eraldi tuua nn.pseudanaeemiat sportlastel, nimelt vastupidavusalade sportlastel. Nende plasmamaht suureneb treeningute tagajärjel ja tänu sellele Hb arv näitlikult langeb, siis tuleb diagnoosis tugineda transferriini ja ferritiini näitäjätele mis peegeldavad rauavarude seisundi organismis. Kui rauavaegusaneemia on kestnud juba monda aega siis erytrotsyytide maht muutub ka, väheneb. Seda peegeldab MCV-näitaja (mean cell volume). Selle viitearvud 80-100. kui on alle 80 siis tegemist on tavaliselt rauavaegusaneemiaga (kuid mitte ainult).

Selle pseudoaneemiaga on huvitav olukord. Seda nähtust märgati esimesi kordi 70-80-dates, kuid 80-ndate lopus ja 90-ndates see fenomeen tippsportlastel haihtus. Arvake ära miks?

EPO tuli kasutusesse 80-ndate lopus:)))

Praegused piirid mida FIS on seadnud on minu meelest väga pädevad, kuigi moned “asjatundjad” spordiringkondades neid kritiseerivad.

Sergei_I
    Member

mul sama mure.Kui õige toitumine ei aita,siis ei aita. Tuleb tõesti tablette süüa.Seni pole mina ka saanud kelleltki mõistlikku vastust,kui palju tohib aneemiaga sporti teha.Aga kui oled harjunud jõusaalis käima,siis ei taha pikka vahet teha,kuigi tablettidega raua “ülesupitamine “võtab min.2 kuud aega.

Kui hgb näit madalaks läheb,ei saa ma kuigi intensiivset trenni teha,pulss kipub üles minema ja taastumine võtab kaua aega.Seda nii aeroobse kui jõutreeninguga. Ei saagi korralikult treenida.Aga kui sa jõuad oma aneemiaga kangitreeningut teha mitu korda nädalas,on sul ju isegi hästi läinud. Iseasi,kuidas see südamele mõjub? Teooria vist ütleb,et hapnikupuudusest võib südamelihase kahjustuse saada…Siis nagu ei tohiks tõesti intensiivset trenni teha?Või mida spetsialistid siin arvavad?

päikest…

Eelmistele:

Aneemia – pole symptom, vaid haigus. Sellel on kyll erinevaid pohjusi. Kui rääkida rauavaegusaneemiast siis tuleks selgeks saada millest see tuleneb. Tundub, et vanake ja temake on naissoost siis koigepealt kaotavad nad Fe loomulikul teel, 23-30 päevase intervalliga. Samas tuleks välja lylitada teised noortel inimestel vähem toenäölised pohjused, näiteks moahaavand. Riskigruppi kuuluvad kyll vegetariaanid.

Mis puutub rauavaegusaneemiat ja spordi siis aneemia iseenesest pole takistus, teine kysimus kas sa jaksad?

Sellest on palju kirjutatud ja suhteliselt hästi uuritud teema. Täitsa kindel olen yhes asjas, et aneemia pole takistus.

P.S. Kohe ytlen, et kui keegi on teist meelt siis ma ei viitsi hakkama toestama. Vajadusel voin anda viiteid kirjandusele, kui on ligipääs PUBMED andmebaasidesse.

in reply to: Kreatiini manustamine pärast laadimisfaasi. #125684
    Sergei_I
    Member

Olen ise tavaliselt võtnud 5g puhkepäevadel ja 10g treeningpäevadel (5 enne trenni ja 5 pärast), kuid viimasel ajal räägitakse, et 5g on täiesti piisav. Fred vist isegi rääkis, et puhkepäevadel pole üldse mõtet võtta.

Minagi arvan, et 5 g on täiesti piisav annus. Olen monda aega tagasi natuke kirjandust sirvinud ja jäi meelde et 5g on lagi, kahjuks ei mäleta peast kust allikast ma olen seda näinud.

Teine kysimus kui pikk peab olema kuur? Kuu aega? Pikem? Mis arvate? Kuna moju langeb?

in reply to: Uued tuuled!!! WFF ja WADA alustavad koostööd. #124211
    Sergei_I
    Member

Marek, kas sportlase asukoha ankeedid on juba täidetud?

in reply to: Seljavigastuse taastusravi #122591
    Sergei_I
    Member

Taastumine suuresti oleneb vigastusest. Milline trauma sul oli? Diskirebend? Selgroolyli murd, nihestus? Seljalihasrebend?

in reply to: Gokshura #122063
    Sergei_I
    Member

Taim, mille ladinakeelne nimetus on Triibulus Terrestris. Suurendab organismi testosterooni omatootlikust. Mõningate uuringute kohaselt isegi kuni 80%. Mittedopinguaine.

Kallis Marek:),

on meil teada et sa voib olla tead teistest paremini mis on doping ja mis ei ole, aga oled sa moelnud sellest et kui TT suurendab testosterooni omatootlikust siis suureneb ka Testo/Epitesto suhe ( normis peab olema alla 4/1 ) ja seega laborivastus voib osutuda positiivseks. Hiljem kui vastus on käes, laborimeestele on täitsa suva kuidas see touses. Äkki tasuks olla tagasihoidlikum selliste soovitustega?!?

in reply to: Gokshura #122060
    Sergei_I
    Member

Lugupeetud kulturist on nähtavasti teinud vea! Väita, et mingi tribulus tõstab testosterooni tootlikust kuni 80%, olles samas mittedopinguaine!

See on selge absurd! Kui me peame terve meesorganismi keskmiseks testosteroonitasemeks ca400-500 ng/dl siis 80% peaks tegema 800 ringis! Vingem kui teada tuntud Sustanon.

Arvan siiski, et on parem oma liistude juurde jääda ja mitte tuua väiteid seal kus teadmisi napib!

Kas saaks kysida asjatundjalt kes väidab et …meesorganismi keskmiseks testosteroonitasemeks ca400-500 ng/dl…kuidas see moodetakse? Kui Tartu Ylikooli laboriteatmiku vaadata siis näeme et testosterooni moodetakse nmol-des ja normid on järgmised:

Mehed: – 9.9-52.4 nmol/L

> 50 a. – 7.4-25.7 nmol/L

Teiste sonadega nonamol per ml, uriinist moodud voetakse ka mol-ites. Nanogrammides per dl minu meelest väljendatakse ravimite annused, mitte selle tootmise kogused orgamismis. Kui vaadata kas voi selle sama sustanoni http://www.raviminfo.ee siis leiame sellele kinnitust: Ravimi nimi on Sustanon 250. 1 ml süstelahust (üks ampull) sisaldab 30 mg testosteroonpropionaati….jne. Teiste sonadega mg/ml, ng/dl…

Kas oled kindel, et sa pole eksinud?

Lugupidamisega,

Laborirott Sergei

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)