SANDERSANDER
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
SANDERSANDER
MemberTõesti, see 150kr on liiga palju
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Endal jääbki arvatavasti selle taha minek.SANDERSANDER
MemberKoolis käin autoga ja põhiline tegevus on laua taga istumine.
Miks ma pulssi mõõdan? Sellepärast ,et ma ei saa aru kas ma treenin end üle või on mul tervisega midagi viga.
SANDERSANDER
Memberet pulss oleks väiksem on vaja treenida südame mahtu. Mida suurem on südame maht, seda vähem ta peab lööke tegema ühes aja ühikus, et verd ringluses hoida ja hapniku, toitaineid edasi liigutada. Lihtne näide, meil on vaja saada 20l vett. Matil on 20 liitrine ämber, Uunol, aga 10 liitrine. Esimene peab ühe korra vett tooma, Uuno aga kaks korda. Südame mahtu saab treenida nt joostes, ujudes jne. Parim on seda teha pulsisagedusel kuskil 130-160. Puhkeaja pulss istudes rahulikult tavaliselt inimesel võiks alata 7’ga nt 75. Treenitud inimesel on see alla 70ne. Näiteks 65, 65 või 60. Hommikul ärgates on pulss kõige madalam, tippsportlased räägivad siin isegi 30 löökiminutis. Inimene kellel on puhkeolekus pulss 100, on suure tõenäosusega südamehaige. Küll, aga on inimeste pulsisagedused väga erinevad ja pärilikud. Trenni ajal ja vahetult pärast trenni loomulik et pulss on vahemikus 100-200. Siin toodud pulsisagedused on kõik lööki minutis, seega ka tavaline mõõtühik. Endal saab pulsi mõõta, pannes näpu kõri peale ja tunnetades, kuidas süda lööb. Loe nt 10 sekundi jooksul löögid üle ja korruta 6’ga. Saad teada mitu lööki teeb su seda hetkel minutis. Muidugi mõjutavad pulsisagedust ka ületreenitus, haigus ja kõik muu, mis nõuab lisa energiat ja tööd südamelt.Lisaks 3 tundi peale trenni on minu puls küll juba väiksem. Kui sa treenid ennast ainult jõusaalis siis lihased lähevad suuremaks ja tahavad rohkem süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Kuna su süda ikka mahult väikese võitu, siis ta hakkabki kiiremini tööle. Selle taha jääb ka mingil määral areng. Ma ei saanud aru, su ütlusest pulss ~92, süda :~ 84, mis see tähendab?Seda ma tean jah. Tahaks teada miks see pulss kooli olles 80 lähedal on
SANDERSANDER
Memberon küllOlek tore, kui keegi selgitaks.
Avastasin siis seda ka veel, et olen koguaeg anaeroobset teinud.
SANDERSANDER
MemberSai ka siis pulsikell ostetud ning koheselt tekkisid mõned küsimused.
Kas see on normaalne ,kui ärgates on pulss 55 ning kooli minnes/olles näitab 80- ning umbes 3h pärast läheb 60-70 juurde tagasi
Keskmine pulss on muidu 60-70
SANDERSANDER
MemberOo. Väga huvitav ja asjalik. Tänan teid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sai ka siis pulsikell soetatud( beurer 45)
Hästi vaikselt joostes pull 155-160
Kõndides 125-140
Et aeroobset tehes peaksin kõndima? Suhteliselt ulmeline või nii. Ma käisin pmst 7a koolist jalgsi koju 5x30min iga nädal. Vastupidavus peaks ulmeliselt hea olema selle järgi.
Või millest ma aru ei saa?SANDERSANDER
MemberEndal pole jõusaalis nagu midagi, kuid
eile sai võrkpalli mängimas käidud ja täna küll kõik kohad valutavad.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>SANDERSANDER
MemberKas mandlid saavad olla haiged, kui pmst kord aastas on nohu ja köha.
Endal taheti ära lõigata, aga ei lasknud.
SANDERSANDER
MemberIse alustasin selle kavaga 2x nädalas.
1. nädal 2x
2. nädal 2x
3. nädal 2x
4. nädal 3x
5. nädal 2x /3ndat korda ei teinud, väismus ja isutus teisel trennipäeval.
11 päeva saalist eemal.( selle aja jooksul sai 2x jooksmas käidud, 30min aeroobset)
Uuesti minnes isu absoluutselt ei olnud, väsimus.
Trenni oli küll tahe minna, aga kui midagi tegema hakata, siis 0
SANDERSANDER
MemberSotsid arvatavasti.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>SANDERSANDER
MemberKumb oleks eelistatum peale trenni, kas kohupiim või sheik? Ma saan aru ,et sheik on odavam ning kiiresti imenduv.
SANDERSANDER
MemberTere!
Kui juba kavast ja ületreeningust juttu tegite, siis mõtlesin küsida.
Fitness.ee algajate kava tehes 3x nädalas(soovitatakse 2-3x) kuidas siis ületreeningut ei saa? 3x nädalas tehakse rinda, triitsepsit, jalgu jne.
Äkki keegi seletaks.
SANDERSANDER
MemberSa mõtled selle all seda, et süda lõi 84 lööki, aga pulss ise oli 92? See on võimatu, pulss saab olla madalam, kui südame löögisagedus – sellisel juhul, kui iga südamelöök ei tekita piisavat survet veresoontes ning lööb niisama tühja (patoloogiliselt hüpertofeerunud südamelihase ja klappide puudulikkuse korral). Aga vastupidine…võimatu.Võibolla sa lugesid kogemata pulsi puhul järeltukseid südamelöökideks?Pragult, 1h peale trenni: 100 lööki
SANDERSANDER
MemberSee oli 3h peale trenni, mitte kohe.
SANDERSANDER
Member