sander90
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
sander90
MemberVõtaks Jorksil sõnasabast kinni ja üritaks teemat kaaperdada.. Ainult korraks.
Mida võib kaasa tuua “liiast” HIIT-i tegemine?
Teen ise intervalli teist kuud järjest. Olen suitsetaja – ainus pahe, mis mind terve elu on saatnud. Seega mingist elementaarsest aeroobsest baasist juttu olla ei saa. Korvpall, jalgpall paar korda kuus, jah, aga sellega non-HIIT aeroobne tegevus ka piirdub.
Treenin 2-e vahendiga: jalgratas ja sõudeergomeeter.
Kõigepealt 5 min kasvavas tempos, siis 60 + 60 sek x 6 intervalle ja lõpus 5 min langevas tempos – kokku 22 min. Nädalas teen selliseid laksakaid vähemalt 5 korda, mitte vähem. Muud aeroobset treeningut ei tee. Tööle ja kooli 5 km jalutamist trenni alla ei pane. 3x nädalas teen ka jõutrenni, kui see kuidagi asjasse peaks puutuma.
Kas ma olen oma harrastajapilguga infot lehitsedes midagi kahe silma vahele jätnud? Enesetunne on hea, lihased/liigesed ebanormaalseid valusid ei põhjusta.. Sinu näite puhul peaks ma lausa 2 korda vähem HIITi tegema, sellepärast nagu kõhklus sisse lõigi nüüd.
sander90
Member3 nädala jooksul on püsivus jõunäitajates väga, vb isegi liiga stabiilne.. Samas, treening on ikkagi massi lisamise eesmärgil, kuigi isegi siis peaks vist jõudu järk-järgult juurde tulema.. Biits, triits, selja lailihas ja selja trapetslihas, rinnalt surumine, hantlite lennutamine, kätekõverdused ühel päkal (ka kaldasendist) – kõiki neid teen 5 seeriat 8-12 kordust. Sealjuures “püramiidskeemiga”, et esimesed 2 seeriat on 12 kordust ja viimased 3 seeriat 8-10 kordust, olenevalt jaksust.. Et jõuaks seeriad lõpuni teha, aga samas viimased kordused tiriks pisara silmanurka.. Ainsad harjutused, kus jõunäitajad on paranenud on kõhulihaste erinevad variatsioonid ja rinnalihaste harjutused. Jalgadele eraldi harjutusi ei tee, kuna need on ilma naljata juba piisavalt jämedad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Samas võib kõhulihaste jõunäitajate tõus olla tingitud ka aeroobse treeningu iseloomust – sõudeergomeeter kurnab kõhtu päris mõnusasti..Tõenäoliselt laksan lähiajal lisavalgud menüüsse, eks näis, mis tagajärjed ilmnevad..
sander90
MemberKurask.. Sul, kui pädevamal tegelasel (käisin su kodukal
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>), võib tõenäoliselt õigus olla. Kas tõesti võib minu “lihaste kasv” olla ainult pealt põlenud rasv ja seeläbi ka mulje paisunud pähklist..?Jalutamist, õppimist (aju tarvitab kõvasti energiat teatavasti) ja muid askeldusi on muidugi igapäevaselt. HIIT ja lihastreening panevad tõenäoliselt kenakese sahmaka kalorivajadusele otsa..
Kuigi, esmane eesmärk on ikkagi rasva põletamine ja sealjuures lihasmassi säilitamine. Kas ka selle teostamiseks on 2500 kcal/päevas liiga kesine? Hetkeseisuga on lihased nähtavad ja tunnetatavad – ei tahaks liiga kergekäeliselt sellest toidu/treeningkavast loobuda, kuna 3 nädala jooksul on tulemused rohkem kui rahuldavad. Ehk peaks ootama, kuni areng peatub ja seejärel korrektuure hakkama tegema?
sander90
MemberPagan, kirjutasin jõhkra muinasjutu, aga eesmärgid jäid välja toomata.
Suveks saleda(ma)ks – põletada rasvu lihasmassi sealjuures kaotamata, kuigi nagu esmases postis mainisin, olen momendil vist selles õndsas faasis, kus saab rasvakihti maha lihvida ja lihast samaaegselt juurde kasvatada..
Miks ma nii vähe söön?
Soovituslik päevane kaloraaž on mul ca 3000 kcal, seepärast hoiangi 500 kcal defitsiiti, see peaks nagu maksimum olema, et lihastest mitte ilma jääda. Samas võib sul õigus olla, et peaks valke ja võibolla üldiselt kaloraaži veidike tõstma, kuna lihaselisem keha nõuab ka rohkem energiat.. Tõenäoliselt peaks astuma sinna asutusse, kus keha rasvaprotsenti ja lihasmassi protsenti jms miskise elektroonikaga mõõdetakse, saaks täpsema pildi oma kehast ja selle energiavajadusest. Need online – kalkulaatorid on ikkagi suhteliselt umbkaudsed.. Võib olla, et ma ala/ülehindan oma lihasmassi hulka ja sellest tulenevalt ka energiavajadust…
-
AutorPostitused