Skip to main content

samuil

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 406 through 420 (of 431 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Väike mure. #228449
    samuil
    Member

Tervist, mure siis järgmine. Mul on plaan juurde võtta u 10-15 kg, seda enamjaolt lihaste arvelt. Olen käinud u poolteist kuud jõusaalis. Selle aja jooksul olen tarvitanud 4 nädalat kreatiini, praegu on paus. Jõusaalis käin 4x nädalas. Söön ma tavaliselt, hommikul (7.30) keedumuna, jogurtit, juustuvõileiba, mahla. Lõunajal (12.00) Kala, piima, kartulit ja salatit; või kana, piima, kartulit ja salatit, enamjaolt magustoiduks mingisugune kohupiim. Peale kooli (15.30) Piim, Pelmeenid; kalapulgad; friikartulid; praemuna, Magustoiduks jällegi üks kohupiim.Siis joon viinamarja mahla, enne jõusaali tavaliselt. 18.00 jõusaali, 19.30 e peale jõusaali söön ühe kohupiima joon enamjaolt jälle viinamarja mahla. Siis läheb mingi tund või pool mööda, söön ühe väiksema shokolaadi, seda küll mitte igapäev. Vahest, u paar korda nädalas. Toitumisest kõik. Jõusaalis kasutan ma seda kava: http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…cise&nr=11# ; Aga arvan, et just nüüd oleks õige aeg kava muuta. Ma ei saa öelda, et mul pole lihast tulnud juurde, lihast on selle aja kohta tulnud väga palju, silmaga märgatavalt palju, Aga kehakaal ei taha kuidagi tõusta. Ise olen 17a; 179cm pikk; 70kg. 70kg olen ma kaalunud juba mingi 2 aastat.

Asjatundjad võiksid anda oma hinnangu, kuidas toitumine on, ega see pole väga null jne. Mis peaks edasi tegema, mida peaks kardinaalselt muutma, mida mitte.

Täitsa arusaamatu kuidas sa kavatsed kasvada kui sööd peale trenni ühe kohupiima ja jood viinamarja mahla.Peale treeningut tuleks plaaneerida oma peamine söögikord.See peaks sisaldama kindlasti proteiini(liha,kala),rasva,kiireid- ja liitsüsivesikuid(kartul,riis).Lihast treenind sa jõusaalis, kasvad aga köögis.Pea see tõde meeles ja sa KASVAD.

in reply to: harjutused sääremarjadele #228073
    samuil
    Member

Pikema kordusega seeriat saab teha ka järgmiselt.Harjutus põiasirutused istudes -näiteks paned peale 40 kg teed sellega 10X,võtad maha 5kg teed 5X,võtad maha 5kg teed 5X,võtad maha 5kg teed 5X.Kokku tuleb 25 kordust ja põletav tunne säärelihastes on karanteeritud.See harjutus on superseeria ja tehakse kõik kordused järjest.Muidugi kui säärelihased on veel täitsa olematud võib teha harjutust REST PAUSE meetodil,peale 10X puhkad 10-15sekundit siis 5X ja jälle puhkad 10-15 sek jne.Algraskus tuleks valida vastavalt võimetele.

in reply to: rasva% ja süda? #227970
    samuil
    Member

Süda on inimese KÕIGE TÄHTSAM lihas,mida tuleb toonuses hoida aasta ringselt mõõduka aeroobse treeninguga.Tegelikult aeroobseläve tõstmisega paranevad vastupidavus ja seeriate vaheliste taastumise aeg.

in reply to: Jooks enne hommikusööki #227691
    samuil
    Member

Jäid tulemustega rahule ka? Kaua see n-ö. dieedikuur kestis?

Dieedikuur kestis 10 nädalat,kehakaalu kaotasin 6,5 kg. See teeb 650g nädalas nii et ei mingi ekstreemdieet.Soov oli võimalikult hästi säilitada lihast ja põletada rasva.Nüüd olen proovinud hoida kolmandat nädalat kehakaalu millega lõpetasin.Nädala pärast teen korrektuure kaloraazis süsikate arvelt ja lähen uuele 10 nädalasele dieedile.Olen tulemustega väga rahul,kaalulangus ei ole veel treeningule oluliselt mõjunud.Ah jaa 7 nädalast tegin pühapäeviti nn.”laadimispäevi”.Sõin lisa 250g süsikaid(1000 kcal),see andis kõvasti enesetundele juurde ja “auku” kukkumist ei toimunud.

in reply to: Jooks enne hommikusööki #227685
    samuil
    Member

Alustada tuleb kõigepealt sellest,et süüa vähem kui päeva jooksul ära kulutad(kcal-d).Hommikune aeroobne treening aitab rasvapõletusele kaasa kuid ei ole kindlasti peamine tegur rasvaprontsendi alandamisel.Kindlasti tuleb aeroobse osakaalu tõsta dieedi ajal.Ise sõitsin velotrenazööril treeningupäevadel hommikul enne sööki 30 min.(kusjuures enne ratta selga istumist sõin ära väikse õuna) ja treeningust vabadel päevadel 60 min.Ilma süsikate tarbimiseta ~50% päevasest toidukaloraazist jookseb sul juhe lihsalt kokku ja sa ei ole suuteline treenima,rasva põletama.

in reply to: Milliseid toidulisandeid,lisaaineid? #226725
    samuil
    Member

Tänud.Leidsin asja ülesse ja loen kindlasti läbi.

Selles raamatus ei ole toidulisanditest midagi,kuid baasteadmised oma treenigute sooritamiseks saad kindlasti.Kõge parem oleks sul toidulisandite kohta küsida O.Kiivikaselt.

in reply to: Milliseid toidulisandeid,lisaaineid? #226697
    samuil
    Member

Kui on internetile ligipääs võiksid ennast harida I.Otsuse raamatu “Kulturism & Fitness” lugedes.Sealt saad kõik vastused oma küsimustele.Toidulisandide valik sõltub paljugi sellest millist perioodi antud hetkel oma treeningutel läbid – mass&jõud,taastusperiood,dieet.Fakt on see ,et 8 kuud järjest panna raskuseid juurde lisades jõuad ületreeninguni.Igale progresiivsele perioodile peab järgnema taastusperiood.3- 4nädalat mõnusat pumpamist väiksemate raskustega, et liigesed ja närvisüsteem puhkaksid.Ei ole õige inimene sind õpetama nii et surfa: EOK(Eesti Olümpia Komitee) – EOK treenerite koolituse õppekavade ja õppematerjalide register – kulturism ja fitness – treenerite tasemekoolitus – I.Otsus “Kulturism & Fitness” õpik…

Ole tubli ja jõudu sulle!

in reply to: kinnisidee? #226353
    samuil
    Member

Minu arvamus selline,et inimestel on lihtsalt kade kõrvalt jägida kuidas sa suudad korralikult trennis käia,toituda ja reziimi pidada.Neil endil ei ole iseloomu,et elada tervisliku elu ja muretseda oma väljanägemise pärast.Oleksid oma poiss kui poe taga õlut paneksid ja suitsu tõmbaksid.Just selline eluviis peaks inimestele vastik olema aga ei, nii ei pea ju ennast millekski sundima,toitumist jälgima jne.Arusaamatu on muidugi ka see kui oma pere toetust sportimisel ei ole.Kas tõesti keegi ei näe ei kuule kui palju on joodikuid,narkomaane,kodutuid…

Kui suudad ennast eraldada sellest üldisest “hallist” massist,siis pannaksegi sind rohkem tähele.Tunne täiel rinnal rõõmu ,et oled nendest üle oma vaimu ja jõuga,ilkumise peale ainult naera.Ütle nii,et näeme 10 aasta pärast ja vaatame siis kuidas keegi meist elab ja välja näeb.

Jõudu ja kindlameelsust sulle!

in reply to: Kus saalis käite treenimas? #225423
    samuil
    Member

Tallinnas Kadrioru Spordikeskuses.Soovitan soojalt- head trenazöörid,palju harjutuskohti vaba raskusega harjutusteks(nt.rind,käed,jalad),palju puhast õhku ja kõige tähtsam: treener Indrek Otsus.

in reply to: triitsepsi areng #224884
    samuil
    Member

Arnoldi raamatus selline selgitus triitsepsi harjutuste kohta:1.kitsa haardega surumine(külgmine pea);2.Ühe käega hantliga kukla tagant(pikk pea);3.ühe käega althaare plokk(keskmine pea);4.kahe pingi vahel surumine(kõik kolm pead)

in reply to: Päevane energiavajadus #224443
    samuil
    Member

Ise kasutasin massiperoodil liitsüsivesikuid(pruun riis,tatar,sepik) suurendatud koguseid.Kui oled välja arvestanud palju sa praegu tarvbid kcal,lisad juurde süsikate arvelt u.500 kcal või nats rohkem.Selle arvelt sööd rohkem kui kulutad ja lihasmass suureneb.Muidugi pead aeg-ajalt oma kaloraazi üle vaata ja lisama või vähendama kaloraazi vastavalt sellele milline eesmärk on.

in reply to: Küsimus Combode kohta #223954
    samuil
    Member

Mul endal on juba juhe jumala koos. Nimelt on siin käidud 4 nädalat rasket trenni tehtud 4 korda nädalas, aga selle ajaga olen ma ala 2kg juurde võtnud. Ilmselt on see tingitud, et lihasmassi on juurde tulnud, aga no ma ei saa aru ei kao need kilod kusagile :S. Ma olen juba no tõesti nii, et mida ma tegema pean. Ilmselt katsetan viimaseks variandiks nüüd, et ostan selle kombo ja lasen selle 500 aaguse toitumiskava teha ning manustan julgelt seda combot + raske trenn.

Kui sa oled teinud 4 nädalat rasket trenni ja 2kg juurde võtnud – järelikult on su kaloraaz plussis.St.,et sööd rohkem kui kulutad.Allavõtmiseks peaksid kõigepealt sööma vähem kui päeva jooksul kulutad ja treeningul peaks pulss olema kõrgem kui muidu,raskused väiksemad,seeriad pikemad,puhkepausid seeriate vahel lühemad.Sea omale kindel eesmärk ja vastavalt sellele koosta toitumis- ning treeningkava.

in reply to: Kodujuust vol 2 #223462
    samuil
    Member

Ise kasutan Ekstra kodujuustu jogurtiga 1,5% rasva.Sinna sisse kas paprikat või maitserohelist ja natuke küüslauku,need lisandid teevad kodujuustu täitsa söödavaks.Väga mõnus aeglaselt lagunduv valgupala enne magama minekut.

in reply to: Valu põlves #220425
    samuil
    Member

Jooksmise kohta ei oska kommenteerida,kuid minul tekkivad vahest sellised valulikud aistingud peale raskemat küki trenni.Olen kasutanud enne magama minekut nn.”hobuse salvi”,katnud ööseks põlve ka mingi soojema rätiga ja hommikuks on palju,palju kergem.

in reply to: trenni ajal ja peale trenni #220418
    samuil
    Member

Sellest sidruni konsetraadist sul kurk kuivama hakkaski,kasuta ikka nat.lähteaineid.Sidrunijoogist saad C vit. ja palju mineraalaineid.Parem ikka kui paljas vesi.Sellest jogudist ei oska midagi arvata.Esiteks valgu+süsiv.sheik tuleb pikemas ajas odavam ja mugavam ka kaasas kanda.Kui tahad tingimata jogurtit kasutada,osta Fit jogurtit ja purusta plenderis koos banaaninga,väga Ok ja valgud + süsivesikud olemas.

Viewing 15 posts - 406 through 420 (of 431 total)