samuil
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
samuil
Member“Kas pehme või kõva voodi, soojem või külmem tuba – selliseid soovitusi ei taha dr Hion anda. Inimesed on erinevad, magama peab nii, et mugav oleks. Aga üldiselt on jahedam tuba magamiseks parem, sest uniseks jääme siis, kui kehatemperatuur langeb. Kehatemperatuuril aitab langeda ka paar tundi varem tehtud soe veeprotseduur või mitu tundi varem olnud kehaline pingutus. Õigel ajal ja õige koormusega treenimine soodustab sügavat und.
Une eel on soovitav võtta endale väike mahalaadimisaeg – loomulik, et uni ei tule, kui oled elevil, rõõmsalt erutatud või äsja vaimset või füüsilist tööd teinud. Noorena käib ümberlülitumine kergelt, vanemaks saades pole enam nii kerge magama jääda. Mõned unetud pingutavad ennast kehaliselt üle ega laadi maha enne uinumist”.
Tartu Ülikooli psühhiaatriakliiniku psühhiaater Tuuliki Hion
Kas treening jääb hilistele öhtutundidele? Oled proovinud magneesiumi tablette võtta enne magama mimekut?Oli samuti selline probleem eelmine aasta.Hakkasin tarvitava magneesiumi tablette ja mingi paari nädalaga loksus asi paika.
Ise tarvitan praegu Vitababalans Magnex 350 +B6
samuil
MemberHuvitav lugeda, et niipalju siin juuakse.Ma ei joo üldse trennis, mis kestab ca 1h. Suu ei kuiva, janu pole. Kui koju jõuan, siis segan 400ml vedelikku pulbriga kokku ja joon ära, isegi sel hetkel pole eriti janu. Aga trennis teen seeria ära, puhkan rahulikult, teen uue seeria, jne, midagi juua nagu küll ei vaja, ja näen, et enamik ümber-ringi ei näi ka joovat.
Kui ma leiaks ca 100ml mugava spetsiaal-pudeli, nagu väike Actimeli plastpurk on näiteks, siis selle sisse paneks aeg-ajalt võib-olla suhkruvett kaasavõtmiseks, nii ajaviiteks võtaks lonksu siis. Aga et lausa liitrites juuakse, seda ma ei mõista küll. Huvitav, kas neil kes joovad liitri ära, on siis tervis parem, kui neil kes üldse ei joo või actimeli-koguses joovad või? Mulle tundub siiani, et tervis on ok. Jõin rohkelt siis, kui alustasin treeningutega, siis oli ka suur higistamine millegipärast, enam nagu ei higista ka kusjuures, ja ei joo.
Olen sinu mõttekäiguga täiesti nõus.Juua sellepärast,et nii teevad KULTURISTID?Kõigepealt tuleb kulturistiks saada.Aastate pikkuste treeningute järel saadakse suur lihasmass ja väike rasvkude. Organismi üldist veesisaldust määrab ka rasvkoe hulk. Kehtib lihtne tõde – mida rohkem on organism rasvunud, seda väiksem on tema veesisaldus ja vastupidi.Paljud algajad on siin just kaalu probleemidega.Soovitada neile tarbida vedelikku 40-50ml 1kg kehakaalu kohta on pehmelt öeldes kohatu.Lõin ise kokku oma veekoguse koos toidust saaduga ja kuskil 3,5 liitrit päevas sain,o.en 96 kg kaaluv mees.Kas ma peaks nüüd jõusaalis treenimise lõpetama ja vaatama hoopis malemängu poole?Janu ennetamise jutt on õige,kuid kõik mõistuse piires.
samuil
MemberMina joon ka 3 ja vahel kuni 5 liitrini välja. Kui olin ninaopil läks lausa 9 l päevas.Foorumi teema oli :”Joomime trenni ajal,kas ja kui palju?” Kas tõesti 60min. kestva jalatreeningu ajal on loogiline juua 3-4 liitrit vett.Noormaalne kogus oleks ju 1liiter tunnis?
samuil
MemberKiire elutempo juures kalduvad inimesed järjest enam valmistoidu ja kiiruga söömisele. Toit on muutunud pigem kütuseks, kadumas on tooraine valimine, toiduvalmistasharjumus ja toidu nautimine.
Ennekõike – see ei tee sulle midagi halba
Aeglasemalt söömine ei saa su tervisele midagi halba teha, aga pakub lihtsalt mitmeid võimalusi oma tervist ja enesetunnet parandada.
Vähendab isu ja aitab kehakaalu kontrollida
Söömise algusest kulub 20-30 minutit, enne kui ajuni jõuab täiskõhusignaal. Kui sööd aeglaselt, siis tekib täiskõhutunne enne, kui jõuad näljaga süüa ülemäära palju. Ja ülemäära suurte koguste söömine tähendab … loomulikult lisakilosid!
Kvaliteet vs kvantiteet
Kui sööd aeglaselt ning avastad, et sa oma toitu eriti ei naudi, siis tõenäoliselt pöörad sa edaspidi rohkem tähelepanu toorainele. Kiiresti sööjad kalduvad märksa enam rämpstoidu poole.
Allikas: healthassist.net
samuil
MemberKui sa ikka kulturisti ja tavainimese vee tarbimise vahel vahet ei suuda teha, siis kahju sinust lihtsalt.Ämbreid on sul juba piisavalt, aeg oleks õppima hakata.
Minu eespool antud link oli kulturistidele ja seal kirjas pikalt ja laialt miks ja kuidas.
Vaata, mis vee kohta on kirjutatud Muscle@Fitness okt/nov 2009 a. numbris lk.48 ja mis arvud seal on.
Vabandage härra,ma olen siiamaani arusaanud,et sünnitakse ikkagi inimesena mitte kulturistina.Ma võin jah loll olla,kuid minu veevajaduse määrab siiski organism ise ja mitte miski muu.Tunda uhkust selle üle,et raskel jalapäeval 3-4 liitrit vett sisse kallata ei näe ma küll põhjust.
samuil
MemberPidev liigne veekogus mõjub organismile kahjulikult. Liigne vesi koormab nii neerusid kui ka südant ning ohtra vee-erituse (higistamise, urineerimise) tagajärjel kaotab organism ka vajalikke mineraalaineid. Vabandage härrad ja daamid,kuid juua sellepärast,et nii on vaja ei ole ka kõigi puhul lahendus.”See mis toimib sinu peal ei pruugi toimida teiste peal “Nii armastab siin foorumis öelda üks “klassik”
november 15, 2009 at 2:20 p.l. in reply to: Juuniorite ja veteranide MM 13-16.11. Poolas,Bialystokis – Mikust lugu tänases Õhtulehes! #234823samuil
MemberSuurvõistlustel hakkab konkurents pihta saabumispäeval, kohtunike banketist.Seal vaadakse”õunte” pealt kes võitjaks tuleb ja ülejäänud kohad selguvad võistluse käigus.
november 15, 2009 at 2:02 p.l. in reply to: Juuniorite ja veteranide MM 13-16.11. Poolas,Bialystokis – Mikust lugu tänases Õhtulehes! #234819samuil
MemberTuleb MM võistluste korraldamise õigus Eestisse saada ja saame ka OMA maailmameistri.See pole ju esimene ega viimane kord kus niimoodi on läinud.Viimane meeste MM või siis ka näiteks Eurovisiooni lauluvõistlus.Jääb tunne,et ainus võimalus edu saavutada on sahkerdamine ja kokkulepped.
samuil
MemberEakatele inimestele võiks samuti organiseerida grupid(4 – 6 inimest) nagu noortel on.Koos treenida ja suhelda oma ealistega oleks samuti stiimuliks jõusaali kohale tulla.Kogenud treeneri juhendamisel oleks sellistel kooskäimistel kindlasti jumet.Kõige parem ja odavam reklaam on see mis inimeste poolt tuttavatele edasi räägitakse.Nii suurendataks klientide arvu oma hea töö tulemusena.
samuil
MemberTsitaat lehelt:Paljud inimesed ei söö piisavalt leiba, pastat, riisi ja teisi teraviljatooteid ning kartuleid. Peaaegu pooled kaloritest peaksid saama nendest toiduainetest.
Julgen selles põhitões kahelda.
Oma menüüsse toidu valimisel tuleks meeles pidada, et tärklis on keerukam glükoosi vorm, mistõttu selle seedimine kestab mõnevõrra kauem ja veresuhkru tase ei tõuse liiga järsult. See on oluline tegur juhul, kui sul on probleeme näljatunde kontrollimisega või põed hüpoglükeemiat.
Glükoosirikkaid toite tuleks süüa treeninguaja paiku, sest siis suunatakse glükoos eeskätt lihaskudedesse, mis on sel ajal vastuvõtlikumad. Enamikule sobib, kui nad söövad sel ajal süsivesiku- ja proteiinirikkaid toite (enne ja pärast treeningut) ning valivad ülejäänud päevaks rohkem proteiine ja rasva sisaldavaid toiduaineid.
samuil
MemberKõige lihtsamad tõed saad siit:
http://www.inimene.ee/index.php?sisu=teema…;article_id=232
samuil
MemberKadrioru Spordiklubi, Narva mnt.63 ,on nädalavahetustel ja hommikuti kuni 12-ni vaiksem sagimine.
samuil
Member“Puhkepausid seeriate vahel” lk.13
november 14, 2009 at 3:43 p.l. in reply to: Toitumissoovitused alahindavad päevast kalorivajadust #234588samuil
MemberPäevane kaloraaz oleneb ikkagi inimese kehalisest aktiivsusest.Kui liita see 400kcal 2500-le saamegi enam-vähem keskmise kehalise koormusega treeniva(2 – 3 treeningut nädalas) inimese päevakaloraazi.Mina lisaksin oma puhul kindlasti ~98g süsivesikuid, näit. 3 keskmise suurusega õuna enne treeningut ja 3 õuna peale teist söömist pärast trenni. See 400g õunu teeks umbes 66g süsikaid,võib lisada veel 32g mõne puu- või juurvilja arvelt.Mõte selles ongi,et kaloraazi võiks tõsta puu- või juurviljade lisamisel menüüsse.Lugedes siin foorumis nõuandeid olen jõudnud arusaamisele,et näiteks Otter soovitaks kindlasti lisada kuskil 43g rasva päeva üldkaloraazi.Igaüks valib muidugi ise millisel moel kaloraazi tõsta.
samuil
Memberise joon trennis tunde järgi kuid alati pisikeste sõõmudega.Seda ma just mõtlesingi oma postituses.Joosta iga 1,5 tunni tagant WC-se ma küll ei kavatse.
-
AutorPostitused