Skip to main content

samuil

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 431 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Tagumik liiga suur? #77321
    samuil
    Member

Vaata üldist s/v päevakogust, see kogus on ainuüksi ajule vajalik.

Jah täiesti õigus, kuid mina jätaksin süsikad ikkagi enne lõunasesse aega.

in reply to: Tagumik liiga suur? #77563
    samuil
    Member

Ma võin teha.

Hommik.

kaks muna koos kahe viilu peekoniga. Lehtsalat+50g hapukoort. Roheline tee.

Lõuna.

Sealiha 150g, 100g tomatit+100g kurki hakid ära ja lisad oliivõli.

Õhtu.

Suur õun, banaan, segad 200g rosinatega kohupiimaga läbi.

Kokku 1570 kcal

rasvad:92g

Süsikad 103g

valgud 85g

Head isu.

Nii et süsivesikupomm vastu õhtut kole kasulik ? Ei teadnudki ….

in reply to: Vajan nõu #83498
    samuil
    Member

Ainus garantii lihasmassi säilimiseks on võimalikult aeglane kaalulangus ja massile suunatud treening! Tuleb säilitada võimalikult normaalne toitainete vahekord.Suureneb valgu osakaal, sest kärped puudutavad rasva ja süsivesikute tarbimist. Mida madalam on kaloraaž, seda suurema osa sellest katab valk. Üle jäänud kaloraažist peaks süsivesikud katma võimalikult suure osa,sest see on tähtis kõrge treeningusuutlikkuse ja taastumiskiiruse säilitamiseks.Rasva mitte vähem kui 50g.

Õige toiteainete vahekorra ja massile suunatud treeninguga võivad jõunäitajad ka suureneda.

in reply to: lihase säilitamine #87293
    samuil
    Member

Kui organismil on piisavalt energiaallikaid(süsivesikud/rasvad) ei kasuta ta lihaskude energia saamiseks. Energiadefitsiidi korral suureneb valkude kasutus energia saamiseks.

in reply to: Jõud ja mass #88600
    samuil
    Member

Nüüd on mul küll kõik sassis. Ma olen nagu aru saanud, et kui sul on massi ss sul on ka jõudu palju aga lugesin üht foorumi postitust ja tuli välja oopis, et need on oopis erinevad asjad. Kas keegi saaks selgitada mis vahe neil on? Ja ma käin taipoksis(jõusaalis käin kah) mistõttu mida mul rohkem oleks vaja kas massi või jõudu ja kuidas neid kaht asja saavutada.

Seeriad,kordused ja raskused

http://www.fitness.e…e&articleID=548

Maksimaaljõud

optimaalne korduste arv seerias 1-3 , seeriate arv 5-7 , puhkepausid seeriate vahel minimaalselt 3min (kuni isegi 10min, lisaraskuse % 90-100 (või rohkemgi – ekstsentriline lihastöö või uus rekordüritus). Soorituse tempo – võimalikult kiire

Põhijõud

kordusi seerias 4-6, seeriate arv 5, puhkepausid seeriate vahel 2-3 min, lisaraskus 80-90%. Soorituse tempo rahulik

Plahvatusjõud

kordusi seerias 1-5, seeriate arv 5-7, puhkepausid seeriate vahel 3-5 min, lisaraskus 50-100%, soorituse tempo võimalikult kiire

Kiire jõud

kordusi seerias 1-10, seeriate arv 3-5, puhkepausid 2-3 min, lisaraskus 0-50%, soorituse tempo kiire

Jõuvastupidavus

Kordusi seerias 8-15, seeriate arv 3, puhkepausid 45sek-1,5min , lisaraskus 50-80%, soorituse tempo rahulik

Lihasvastupidavus

Kordusi seerias 15 – sadades , seeriate arv 5-7, puhkepausid 0-60sek, soorituse tempo aeglane

in reply to: Rasvad #88656
    samuil
    Member

Ma olen ka seda mõelnud, et rasva on kõige lihtsam sisse ajada, aga tegelikkuses ei tundugi see nii väga lihtne. Kala fänn ma väga pole, muna ja piimaatooted vist on rohkem valguallikad. Mõtlesin, et ehk aitab pähklite nosimine.

Erinevate rasvade erinevad ülesanded

http://www.fitness.ee/artikkel/955/erinevate-rasvade-erinevad-ulesanded

in reply to: Tsingi tarbimine #91702
    samuil
    Member

Ise kasutan mineraalide allikana http://www.qntsport….ct=57&id_lang=1. Pole veel paremat asendust leidnud. Aga kui kellegil on midagi soovitada, siis andke julgelt teada.

Body Attack Zinc-Chelat – 180 Capsules

http://www.body-atta…Chelat-180.html

samuil
    Member

Kuskil mujal riigis ei kotita veterane.Lastakse neil rahulikult võistelda ja oma elukvaliteedi üle ise otsustada.

Küsimus : Kas IFBB võistlustel toimub masters klassis dopingukontroll ?

Vastus: Ei toimu

Nüüd mõelge ise miks IFBB`d ei huvita meie “konnatiigi” intriigid.

in reply to: Enne ujulat Fast Hera80 + Malto6? #117704
    samuil
    Member

Aga enne ujulat? Kui ei ole parasjagu taastumisprotsessi käsil ja lihased valu ei anna, kas siis piisab kui panen 50g malto6te aint ca pool h enne ujulat sisse?

Söö kuskil 1,5-2 tundi enne treeningut tahket sööki kus garniiriks “aeglased” süsikad – tatar, pruun riis + mõni puuvili(õun). Ma ei mõista milleks Maltot endale sellistes kogustes sisse ajada ?

in reply to: Kui palju võtsin nüüd juurde? #126231
    samuil
    Member

Siin foorumis ei tohi rääkida kaalulangetajatele KOOGIST. Mina isiklikult kastutasin dieedil olles igat seitsmendat päeva(pühapäeva) “laadimiseks”. Naine küpsetas mulle õunakooki. Kaloraaz tõusis sellel päeval 1000kcal. Arvutasin välja palju on vaja jahu,mune,suhkrut ja õunu , et 1000kcal täis tuleks. Koogitükid jaotasin ära söögikordade peale päeva jooksul. Kui aus olla siis vahest lausa ootasin seda pühapäeva. Minu kogemus sellise kaloraazi kõigutamisega on igatahes väga positiivne. See ei ole muidugi ainuke võimalus kaloraazi kõigutada. Võib mängida süsikatega päevade kaupa või teha tihedamalt “laadimispäevi” jne..

in reply to: Kava esimene päev #126653
    samuil
    Member

Eesmärgiks on nn. jõu/massi kava. (6-12 kordust).

Mina soovitaksin hoopis teist lähenemist jõu/massi juurde saamiseks.

Esimene nädal rasked baasharjutused – kordused 5-8 – puhkus seeriate vahel 2-4 minutit.

Teine nädal isoleerivad harjutused – kordused 13-15(või ka rohkem kui on soovi, kuni 20) – puhkus seeriate vahel 1-2 minutit.

On ka kavasid kus jäetakse harjutused samaks mõlemal nädalal kuid siis on kava üles ehitatud peamiselt baasharjutustest.

in reply to: Kilpnäärmeprobleemid ja kaalutõus #126863
    samuil
    Member

Ära ülbitse, sa ei hiilga siin eriti millegagi.

Millega sina siin HIILGAD ??

in reply to: 3 Päeva Järiest #127851
    samuil
    Member

Võid vabalt teha kolm päeva järjest ühel nädalal ja ei juhtu midagi. Järgmine nädal löö päevad jälle lahku.

in reply to: Kaalust alla ja toidulisandid! #145343
    samuil
    Member
    in reply to: Bosu palli harjutused #128258
    samuil
    Member
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 431 total)