samuil
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
jaanuar 7, 2010 at 9:20 p.l. in reply to: Kui palju päevas peaks tarbima süsivesikuid,valke,rasvu ? #247967
samuil
MemberMa eeldasin,et Kaarel Zilmer siin mängu tuuakse.Ma olen ta “õpetusega” tutvunud ja kahjuks ka enda peal proovinud.Tulemustest oli eelpool juttu.
Üldiselt ma loodan,et taoliste kenjaalsete teoreetikutega iial reaalis ei kohtu …
oleks kõigi jaoks tervislikum …
jaanuar 7, 2010 at 6:07 p.l. in reply to: Kui palju päevas peaks tarbima süsivesikuid,valke,rasvu ? #247890samuil
MemberPraegune kaloraazh on mul ~4000-4500kcal(vastavalt vajadusele),see on ~kuuendiku võrra rohkem kui kümme aastat tagasi …aga 10 aastat tagasi kaalusin ma 87kg rohkem kui praegu …,
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jaotus r: 40-45%;v:30-35%;sv:25-30%
Ja mingid kenjaalsed teoreeikud ei suuda mind ümber veenda,et toitumine,mis viis mind 207kg-ni on õigem kui see,mis mind sealt pekimägedelt uuesti inimeste sekka tõi ja siiani hoiab.
Geniaalne teoreetik Tartu Ülikooli biokeemiaprofessor Mihkel Zilmer:
Süsivesikud peavad andma 50–60% päevasest koguenergiast. Kuid kes ületab süsivesikute normaalkogust järjekindlalt, läheb tasapisi ja kindlalt rasva. Kui aga tarbida kestvalt vähem toidusüsivesikuid kui organismile vaja, hakkab keha tasapisi kulutama muud hädavajalikku keha biomaterjali. Selline raiskamine on tervisehädade tekkimise üheks oluliseks põhjuseks.
Suhkur olla valge surm?
Selline lause on nonsenss. Suhkur on koondnimetus, mis hõlmab vaid teatud osa süsivesikutest, täpsemalt kõiki magusamaitselisi, vees lahustuvaid lihtsaid süsivesikuid (eeskätt mono- ja disahhariide). Inimese ajukoe energeetilised vajadused rahuldatakse peaaegu täies mahus veresuhkru ehk glükoosi arvel. Meeste spermatosoidide liikuvuse energia tagatakse sisuliselt fruktoosiga. Ka naiste organismil läheb fruktoosi vaja. Kuidas saab siis suhkur olla valge surm? Suhkur (seega ka tavaline lauasuhkur ehk sahharoos – glükoos + fruktoos) pole normaalses koguses inimese organismile probleemiks. Õiges koguses saaduna rakendatakse ta organismi poolt täielikult ja ta ei põhjusta ka mingeid ohtlikke happerünnakuid, nagu telereklaam igal õhtul väidab.
Normaalne päevane suhkrukogus on 3–5% päevasest toiduenergiast. Kahjuks tarbivad paljud inimesed magusat pidevalt 25–30% ulatuses päevasest kaloraažist ja just seetõttu tekivadki tasapisi paljud terviseprobleemid.
Toidurasvad peavad andma 25–30% inimese päevasest kaloraažist. Kui saad kestvalt vähem toidulipiide, kujuneb organismis tasapisi energiadefitsiit.
Toidurasvade tähtis näitaja on nende rasvhapete loomus – on nad küllastatud või küllastamata rasvhapped. Normaalseks elutegevuseks vajab inimene nii küllastatud kui ka küllastamata rasvhappeid. Niisiis pole küllastatud rasvhapete esinemine toidus mingiks miinuseks, ehkki meid nendega meedias kogu aeg hirmutatakse, küll aga peab nende vahekord toidus olema kestvalt normaalne: üks kolmandik olgu küllastatud, üks kolmandik monoküllastamata ja üks kolmandik polüküllastamata rasvad. Söö päevas vähemalt 250 grammi puuvilja ja 250 grammi juurvilja. Söö nädalas 3–4 korda kala, sealhulgas ka rasvast kala, pruugi lahjemaid piimatooteid, söö linnuliha ja mune.
samuil
MemberTartu Ülikooli biokeemiaprofessori Mihkel Zilmer:
Inimese jaoks on parim söögisedel tasakaalustatud segatoit: taimset päritolu toiduained peavad päevasest menüüst moodustama 75–85% ja loomsed toiduained 15–25%.
Kui võrreldi tervislikult elavaid ja normaalselt söövaid segatoitlasi ja tegelikke taimetoitlasi (ehk siis inimesi, kes tõepoolest ja ainult ja kestvalt toituvad vaid taimsest kraamist ning on loobunud ka piimasaadustest ja munast), siis viimastel pole statistiliselt tõestatud tervise-eeliseid. Pealegi on taimetoitlastele vajalik toidukogus väga suur, võrreldes kättesaadavate kalorite koguse ja bioväärtusega. Suur kogus energiavaest ja suhteliselt madala bioväärtusega taimset kraami on seedeelundite tarbetu koormamine.
Tasapisi tekivad rangel taimetoitlasel tervisehäired: kujuneb mõningate asendamatute aminohapete defitsiit. Kestva taimetoitluse korral ohustavad neid ka vitamiinide – eeskätt D- ja B12-vitamiini – vaegus ja nendega seotud haigused. Muidugi mitte kohe, kuid pärast 3–4aastast taimetoitlust (ainult taimset päritolu toiduaineid süües) kindlasti.
Loomset osa meie toidus pole võimalik lõpmatult ära jätta. Kuid väga hästi saab selle katta ka piimasaaduste, kala ja munaga. Punast liha vajab inimene tegelikult vähe. Ainus probleem, mis punasest lihast loobudes tekkida võib, on rauapuudus. Selle vältimiseks sobivad mõlemad, nii sea- kui ka loomaliha, kusjuures varude hoidmiseks piisab ainult 50 grammist 2–3 korda nädalas. Lihast saab inimene kätte kõige kergemini omastatava raua. Muidugi võib minna ka apteeki ja osta mõnd rauapreparaati, aga minu meelest on korralik liha hulga maitsvam kui rauaprepaat.
Kestvalt ainult taimi süües ja vaid taimseid õlisid tarvitades ei ela inimene kindlasti tervislikult. Ja veel: veresoonte sisekiht ehk endoteel (seda leidub organismis umbes 1 kilo) on inimese suurim sisesekretsiooninääre. Low-fat või veelgi halvem, rasvavabade toodete kestval ainutarbimisel aga hakkab endoteelikiht paraku tasapisi kaotama oma normaalset talitlust. Seda on viimastel aastatel maailmas põhjalikult ja asjalikult uuritud ning see on USA toiduaineteturu üks kõige enam varjatud saladusi.
samuil
MemberSally valem meestele on 210-(pool vanus)-(0,05 x keha kaal)+4 = 201selle järgi peaks mu HR olema 201.
Tsoon 2 (vastupidavus): 0,82 *LT kuni 0,88 *LT – 0.82×201 – 0,88×201 = 165 – 177 Kas ma sain õigesti aru, et see peaks olema minu vastupidavus tsoon siis? Aga miks igalpool räägitakse 120-140st? Või sain ma millegist väga valesti aru?
http://img1.imagebanana.com/img/f8t7dyrx/nurmekivi2.jpg
Siit tabelist peaksid oma vastused saama. Sa arvutasid välja pulsi 82-88% oma max pulsist. Selles vahemikus arendad laktaalset kiirusliku vastupidavust. Kasutatakse intensiivsel intervall- ja kordustreeningul. Kestvus on lühike 40sek -2 minutit.
jaanuar 6, 2010 at 7:07 p.l. in reply to: Kui palju päevas peaks tarbima süsivesikuid,valke,rasvu ? #247621samuil
MemberTubli.Minu kaal tõusis tänu taolisele kenjaalsele süsivesikute-õgimissüsteemile 200kg’ni.Jõudu kõigile,kes end nuumata tahavad,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Süsivesikud pole selles süüdi, et sul õige toitumise kohapealt probleeme on. Kui ajada omale mõtetult sisse ükskõik milliseid toitaineid lähed jämedaks. See kalorite hulk mis sisse sööd tuleb ka ära kulutada, kui ei ole just massiperiood või dieet käsil. Vältida aeroobset treeningut, kodus mune sügada ja kõiges süüdistada süsikaid on nõme. Praegu laksad rasvasid sisse ja kõige tähtsaimat lihast SÜDANT ei treeni aga 50-selt hakkad südame rohtusid ostma.
Jõudu kõigile,kes end nuumata tahavad
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>samuil
MemberBonsuna postitas oma foorumis sellise artikli. Minu arust väga õpetlik.
Treening südamelöögisagedus(HR) järgi.
samuil
MemberIse kasutan Clucadoli (sinul Arthrostop ) enne treeningut söögi ajal ja kalamaksaõli peale viimast söömist koos magneesiumiga. Clucadoli tulebki võtta soovitavalt söögi ajal, et vältida veresuhkru järsku tõusu tühja kõhuga ( toimeaine glükoosamiinsulfaat ). Kalamaksaõli võtan koos väikse leivatükiga (närin peale). Proovi võtta ikka peale söömist. Omast kogemusest soovitan.
samuil
MemberMõtle veelkord rahulikult järele jõusaali mineku kohta. Praeguses olukorras oleks sulle tõesti parem kas rühmatreening või kodune aeroobne treening + õige toitumine. Pead võtma asja väga rahulikult. See mis on kogunenud aastatega( liigne kaal) ei kao kuu- kahega kuhugile. Selleks on vaja kannatust, muuta elustiili, eneseületamist jne. ,jne….
Panen siia veel paar linki. See ei ole mingi lõplik tõde, võta seda lihtsalt teadmiseks. Toitumine. ee-st vaata ka teisi alapunkte.
MÜÜDID TOITUMISE KOHTA
http://www.toitumine.ee/index.php?id=10606
See artikkel on olemas ka fitness .ee-s , kuid panen selle lingi. Võib olla leiad siit veel midagi. Hommikune aeroobne toimib minu puhul ideaalselt. Kes teab äkki sinugi puhul?
samuil
MemberMinu tagasihoidlik soovitus oleks – alusta kõigepealt mõõduka aeroobse treeninguga. Õige toitumine ja aeroobne treening on esmased tegurid millega kaalu langema saad. Jõusaalis võid käia muidugi 2x nädalas, kuid sellega sa kaalu suurt ei langeta kui muud asjad paigast ära. Sul on kodus crosstrainer olemas. Nädalas 3-4 korda 30-40min. rahulikus tempos (60-70% max. pulsist) oleks ikka peamine treening sinu puhul. Crosstrainer võimaldab treenida intensiivselt kogu keha . Crosstrainerid on väga sobilikud treeningvahendid liigese-, puusa- ning seljavaevustega treenijatele, kuna liikumine on sujuv ning kasutaja ei pea olema fikseeritud asendis nagu näiteks velotrenažööri puhul. Crosstrainer on vaieldamatult üks efektiivsemaid treeningvahendeid kui eesmärgiks on põletada kaloreid ning püüelda ideaalse figuuri poole.
Sinu päevane energiavajadus
http://www.struktuur.net/kcal.php
Lühidalt rasvapõletusest
http://www.vomax.ee/?head=8&pageid=60&…nguage=estonian
Aktiivse inimese toitumine
http://www.vomax.ee/?head=8&pageid=67&…nguage=estonian
Cross-Trainer
samuil
MemberFfs, tee nii kuidas soovid, minu arust on iga asja(tsykli) jaoks oma aeg ja koht, ega ma 365 massi trenni ei tee ja mingit aeroobse faasi otseselt ka pole!Sa tsiteerisid kulturism & fitness raamatust?
EI. Oma mälust tulid need sõnad. I.Otsus on muidugi ise kõva rattafänn. Oleme temaga palju rääkinud aeroobse treeningu osast erinevatel tsüklitel ja tema sõnade järgi on aeroobne treening alati südant treenivaks ja taastumist kiirendavaks teguriks. Erinevatel etappidel erinvad aeroobsed mahud. Aastaringne peaks olema aeroobne treening.
samuil
MemberOld school? Maestro I.Otsuse tehtud massikavas oli peale jõutreeningut 20 min. aeroobset 60-70% pulsiga ( 5x nädalas ). Põhjendused: mahajahutav osa, piimhappe eemaldamine, veri toob hapnikku ja toitaineid lihastesse, süda on kõige tähtsaim lihas, taastumine kiireneb, takistab rasva kogunemist, aitab püsida tervena. Krt uuema aja inimestel seda kõike vaja ei lähegi või? Lisaks sõitsin ühel puhkepäeval 60 min. velotrenazööril.
samuil
MemberMulle tuli teemat lugedes kuidas ma kogemata (!!!) kaotasin kahe kuuga pea 20kg (tulemusena langes immuunsus, tekkisid minestushood, unehäired, olin väga närviline ja lihastes olid krambid sageli). Peale keskkooli läksin ettekandjana suveks tööle. Kohvik oli teisel korrusel, terass tänaval:D Aga need kilod tahtsid tagasi tulla (osad tulid ka) ning tol ajal mul OLI kust võtta.Kahjuks on mul olnud elus meeletuid kaalukõikumisi ja kõikvõimalikke muid jamasid kaaluga, kuid lõpuks ikka terve mõistus võitis. Proovisin tiinekana sellist asja ka, et päevas jõin klaasi mahla, sõin pisikese jogurti ja toorsalati – pärast ravisin ennast pea pool aastat, sest kogu tervis varises kokku. Ei saaks öelda, et kõik kaotatud kilod topelt tagasi tulid, kuid kõik tulid kindlasti. Ja kas asi oli seda väärt – EI!
“Praeguseks hetkeks olen üle vaadanud oma toitumise, teen trenni regulaarselt ning kaal ei ole enam kinnisidee, muide praegu olen oluliselt raskem kui mõne aasta eest, kuid kannan sama rõivasuurust ja keha on ilusam ka. Ma arvan, et inimesed, kes tahavad kiirelt kaalust alla võtta, võiksid siiski enne mõelda millised on terviseriskid, mis kaasnevad.
Iga kord, kui kuulete lauset «Teie organism toodab mürke, neist on vaja vabaneda!», võite kindlad olla, et teile tahetakse midagi maha müüa. Inimese organism ei tooda šlakke ja jämesoole vesipesul pole mingit teaduslikku sisu. Inimese seedetrakti mikrohattude valgud uuenevad tundidega, talve jooksul nende külge küll midagi ei ladestu.
Kõik imedieedid on inimorganismivaenulikud, sest nad põhinevad organismi ressursi tühjakslüpsmisel. Nälgimine pole sugugi süütu tegevus. Kolm-neli päeva nälgimist pole tervele täiskasvanule probleem, aga rohkem kui neli päeva küll. Probleem on kahjuks varjatud, sest reservide kulutamiseks tekitatud hädad ei avaldu kohe, vaid alles mõne aasta pärast. Näiteks, inimene ei saa nälgides asendamatuid aminohappeid, sest tema organismis nende varusid ei ole. Nii hakkab organism lammutama lihaskudede valke. Kõige kurvem on see, et pikal nälgimisel kulutatakse ka mingi kogus südamelihase valke.
Kahjustav nälgimine on tihedalt seotud hilisemate liigesehaiguste tekkega (sel perioodil tekkinud kusihappekristallid ei kao liigestest ju kuhugi).”
Tartu Ülikooli biokeemiaprofessor Mihkel Zilmer
samuil
MemberAga kas kreatiini ja süsivesikuid on mõtet kohe tarbima hakata?Kahjuks kahte asja korraga ei saa – lihast kasvatada ja rasva põletada. Pead valima ühe neist. Kui oled oled saavutanud oma eesmärgi kehakaalu osas võid hakata kasutama kreatiini ja süsikapulbreid. Kaalulangetamise ajal peaksid kõik süsikad ja kiudained saama tavatoidust. Söö kilu ja saad oma kreatiini ka kätte, looduslikul kujul.
samuil
MemberKõhupekist saad lahti kui hakkad õigesti toituma, aeroobne treening ja jõusaal aitavad tulemusele kaasa. Kui töötad kokana, siis oled ju nö.”pumba” juures. Saad oma toitumist hästi kontrolli all hoida. Panen sulle mõned artiklid siia.
Töötasin ise 5 aastat reisilaeval(Tallinn -Helsingi). Tõusin laevas hommikul 6.30, sõin ja läksin Kadrioru jõusaali treeningule. 12 olin juba tööpostil ja nii nädal järjest. Ei tea millised on sinu võimalused, kuid töönädalal saaksid aeroobset treeningut teha ju küll(ega koguaeg merel ole). 2-3 x nädalas näit. kai peal sörkimas käia. Vabal nädalal käi 3 päeva (T,N,L) jõusaalis. Võta “tööriistade” alt 3-ks jaotatud kava ja hakka vaikselt liigutama. Kui tahad kaalu kaotada, siis tee aeroobset treeningut ka peale jõusaali 20-30min. 60-70% max. pulsist näit. velotrenazööril. Vaba nädalat ära alusta tööstressi ravimisega(alkohool)!!!
Kõik on peas kinni. Kui on tahtmist siis tuleb ka tulemus.
Jooksmie
http://www.trimm.ee/site/index.php?module=article&id=41
KEHALINE AKTIIVSUS JA ORGANISMI ENERGIAVAJADUS
http://www.ut.ee/tervis/aastateema/artiklid/vahuri.htm
Toitu ja treeni õigesti
http://www.fiile.ee/index.php?option=com_c…26&Itemid=9
Sinu päevane energiavajadus
samuil
MemberKui oli jaotus kus eraldi kätepäev(tric. + bic.) tegin käevartele 2 harjutust. Esimesena kangi tõstmine randmetega pealthaardes 3x 12 ja teisena sama althaardes 3×12. Olen teinud veel jaotuse juures kus olid koos ölg + tric. + käsivars. Kui on soovi arendada käsivarsi saab kombineerida alati mingile päevale ja võib teha vabalt iga nädal. Praegu saan oma koormuse kätte läbi igasuguste tõmmete.
AutorPostitused