Skip to main content

salver

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 253 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Saaglihas #116217
    salver
    Member

Saaglihast mõjutavad kaks peamist harjutust : selili pingil ületõmbed hantli või kangiga (pullover) ja surumine kaldpingil hantlitega.

in reply to: Puhkus seeriate ja korduste vahel #116189
    salver
    Member

selliseid teema aretusi on eemalt päris huvitav jälgida, teema algatajal aga ilmselt mitte väga, kuna palju erinevaid soovitusi ajavad pea rohkem segamini kui ta enne küsimist oli….. kohati tundub, et Hr. hunter vajab ise ka veidi juhendamist..

in reply to: Toidulisandite doseerimine #116182
    salver
    Member

Kui palju on 30 – 40 gr (3/4- 1 dl) pulbrit keskmiselt supilusikates või teelusikates?

arvan et supilusikale võib 50g ka peale suruda, seega kui suur hunnik on 30g (proteiin)

koolis käid? Palun arvuta ise

in reply to: päeva plaan #116115
    salver
    Member

3x nädalas, trenni pikkus 1,5h. teen ühe treeneri poolt antud alagaja kava järgi (paar harjutust väljas).

“kartulit/riisi,LIHA/LIHA siis keefir pidi vist hea olema kuigi ise joon piima rsk biggrin.gif ja salateid söö kõrvale jne” — liha veits rasvane ju, ja kartul teeb paksuks

in reply to: päeva plaan #116112
    salver
    Member

nr 1. aga mida siis peale trenni süüa, arvestades seda et peale trenni võtan valgusheigi ka!???

millised su trennid välja näevad? Ehk milline on su jõusaalikava? Ja kui kaua trenn kestab?

in reply to: päeva plaan #116104
    salver
    Member

1. pärast trenni PEAB SÖÖMA…olenemata sellest, millal sul trenn lõpeb, organism tahab taastuda.

2. Ei tea, mis tööd sa teed….. süüa võiksid 3-3,5 h tagant…liha, toorsalatit, kohupiima, kodujuustu, puuviljad jne. Mina söön umb 2-2,5h enne trenni minekut

in reply to: Puhkus seeriate ja korduste vahel #116101
    salver
    Member

puhkust korduste vahel, kui sellist, pole olemas. On olemas puhkus seeriate ja harjutuste vahel.

1. Täiesti individuaalne – siuke enam-vähem soovituslik on 1-1,5min seeriate vahel ja 2 min harjutuste vahel

2. Jällegi individuaalne – umb 3min seeriate vahel ja sama palju ka harjutuste vahel (minul nt….aga siis on ka igale lihasgrupile ainult 1-2 harjutust ja 3-4 seeriat)

in reply to: treeningkava #116081
    salver
    Member

oleks ise ka selles vanuses niimoodi trenni teinud

in reply to: Probleem #116080
    salver
    Member

sinu väike kaal tulenebki sellest, et sa sööd liiga vähe…..söö tihedamini (4x päevas peaks ikka sööma vähemalt), alustades hommikul nt jogurti ja müsliga (üsna suur võimalus erinevaid maitseid varieerida) JNE. Ilmselt sööd lõunasööki koolis ja seal suurt valida ei saagi aga sööma peaksid ikkagi. Ja niimoodi see päev õhtusse läheb…..treeningu inventar hantlite näol ka suht korralik…..võta siin lehel TÖÖRIISTAD/harjutustepank ja sealt saad ideid kuidas midagi teha. Enne magamaminekut pole küll tark kätekõverdusi teha….pärast kooli võiksid teha nt. Üleüldse, kui sa viitsid lugeda, sirvi siin avaldatud artikleid toitumise ja treeningu kohta.

Jõudu

in reply to: Spagetiomlett #116043
    salver
    Member

Usun et see maitseks täitsa hea… aga olen laisk
    in reply to: Kolmeks jaotatud kava #116041
    salver
    Member

Samas aga, võimalikult laiali jaoatud kavaga läheb vähem aega ja koormad end vähem ju! Teistpidi mõeldes jällegi – käid rohkem kordi nädalas. Jällegi koormab organismi, niisiis, kuidas võtta. Kas teha võimalikult laiali jaoatud kavaga korraga 45 minutit- 1 tund (nagu minul) või teed 3’ks jaoatud kavaga, millega läheb 1,5 tundi+… mina arvan et tähtis on pigem lihase koormamine, kui organismi üldine koormus.

aga seda ma ju väitsingi, et koormus on 4se splitingu puhul suurem, ehk siis koormus konkreetsele lihasele, mida ma ei täpsustanud, kuna oluline oli see, et suur vahe on sees, kas teed 4 x nädalas jõusaali või teed 3.

in reply to: Jalgrattasõit #115971
    salver
    Member

seda sinu nö treeningakava, mis koosneb 7x nädalas jalgrattasõidust, tuleks kindlasti mitmekesisemaks muuta, ehk lisada sinna erinevaid treeninguid: mõni rühmatreening aeroobikasaalis, samuti poleks patt ka jõusaali külastada. Samuti peaks ka PUHKEPÄEVI olema. Püüa leida mõni kvalifitseeritud treener, kes sulle kava koostaks. Kuid ma arvan, et algaja kohta on täitsa ok kui tegeleda aktiivselt ja järjekindlalt sellega, mis meeldib.

in reply to: Pulsikellad, mudelid ja müügikohad #115962
    salver
    Member

HR sit on maksimaalne pulsisagedus istudes ehk puhke olekus.HR max on sinu maximaalne pulsisagedus ja VO2 max on kopsumaht vms.HR max saad ise arvutada aga korrektselt saab teada koormustestil!

VO2max peaks siiski olema organismi hapniku tarbimisvõime, mida antakse kirjanduses tavaliselt ühikuna METs.

in reply to: Jalgrattasõit #115961
    salver
    Member

20km pole just palju …. mul isiklikult tekiks üsna kiiresti rutiin ja tüdimus, kui ma teeksin seda IGA PÄEV.

Jalgrattasõit stimuleerib kõige enam reie nelipealihast, kuid lisaks suuremal või vähemal määral reie kakspealihast ja säärelihast. Sõidu lõpus tuleks lisaks jalalihastele venitada ka selga ja triitsepsit, mis kipuvad olenevalt maastikust ja sõidustiilist jääma kangeks.

Mis tulemusi sa näha tahad?

in reply to: Vajan abi #115960
    salver
    Member

vut vut vut arsti juurde kohe….keegi ei saa sulle siin ilma analüüse tegemata 100% täpsusega öelda, milles põhjus seisneb.

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 253 total)