Skip to main content

salasilm

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 282 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Kõhuga probleem #344727
    salasilm
    Member

Tuleks ikkagi Pilatese trenni minna, mis muud.

in reply to: vormi peale sünnitust #344554
    salasilm
    Member

Mina ei mõtleks nii, et mul on mingi eesmärk ja see on vaja võimalikult ruttu saavutada. Olulisem kui eesmärk on järjepidevus, teekond. Tee seda, mis sulle kõige rohkem meeldib, mis tundub sulle kõige õigem ja pysi oma rutiini kyljes. Kyll need tulemused lõpuks ka tulevad ja kui ka ei tule, oled vähemalt meeldivalt aega veetnud.

Muidugi tuleb sinu olukorras kasuks rinnaga toitmine ja pikad tuurid käruga. Tavaline foorumikasutaja ei oma sõna otseses mõttes kaloreid naha seest välja imevat imikut ja tyhja käruga kärutada on ka na imelik.

in reply to: Kodune treening #344442
    salasilm
    Member

youtube’st leiad erinevat masti treeningkavasid. Seda küsimust on siin ennegi küsitud, otsing võiks sobivaid vastuseid anda.

“Otsid terminit kodune treening tagastas 48 tulemust”

in reply to: Suvega trimmi, vajan mõnd soovitust. #344441
    salasilm
    Member

Puht praktilistel põhjustel tee neid jooksuga samal päeval, peale jooksu.

Harjutustega pole mõtet üle pingutada. Mõtle näiteks selle peale, et kätekõverdused iseenesest on “plank” kuhu on käte liikumine sisse võetud. Lõuatõmme mõjub kindlasti seljale, võid varieerida haaret (erinevad seeriad erineva haardega: laialt, kitsalt, peopesad sisse, peopesad välja, hammer grip). Kükist üles hüpped mõjuvad tuharale, seljasirutajale. Kui sealjuures on veel mingi raskus käes, on väga bro.

Harrastaja puhul söömise ja treeningute omavaheline täppisajastamine on overkill.

in reply to: Kõhuga probleem #344230
    salasilm
    Member

Pilatese treening on lordoosi ja rühi vigade parandamise ja seljavalude ravimiseks-ennetamiseks üks kõige tõhusamaid asju maailmas.

Lihtsalt lihaste treenimisel ei pruugi mingit efekti olla.

Mis on su pikkus ja talje ümbermõõt? Talje võiks olla tervel mehel alla poole pikkusest.

in reply to: Nipp kuidas koore-tootest valku eemaldada. #344074
    salasilm
    Member

Jutust jääb mulje, nagu toodetaks-kasvatataks tavalisi toidukaupu ökoloogilselt vastutustundlike sotsiaalettevõtjate-entusiastide poolt nullkasumiga. Aga tegelikult see hoopis ongi koht, kus toimub Suurte Firmade Suur Äri. Kui keegi otsib firmasid, kellel on suurim huvi ja võimalus mõjutada uuringuid ning avalikku arvamust, siis tasuks alustada pigem sellest nimekirjast: http://en.wikipedia…._Food_Companies

Kogu moodsas maailmas tarbitavatest kilokaloritest moodustavad sportlastele või harrastajatele mõeldud valgupreparaadid nii tühise osa, et see ümardub nulliks. Rahakäibega sama lugu. Ükski M&F ajakirja lehtedel ennast reklaamiv toidulisandite firma ei suuda oma jalga kuskile sinna suure äri ukse vahele suruda ja uuringuid enda kasuks kallutada.

Nestle oleks kindlasti väga huvitatud sellest, kui terve läänemaailm ainult paljaste süsivesikutega lepiks.

in reply to: Kaalust maha #343826
    salasilm
    Member

Huvitavad turundus-soovitused sul, paraku ma ei müü midagi, vaid avaldan oma ajaviitelist arvamust, seetõttu ei ole mul turundus-soovitustega midagi peale hakata ning sind ignoreerida pole ka mõtet, huvitav turundus-asjadest ka kuulda ju aeg-ajalt.

Sa müüd oma ideed või usku. Nagu enamus meist, mingil määral. Kas ja mis kasu sellest saab, seda ma ei tea, eks sa oskad ise sellele paremini vastata. Võibolla sa ootad heakskiitu oma arusaamistele, võibolla tunned sa muret siinse kaadri viletsate sportlike saavutuste pärast, võibolla tahad tunda ennast olulisena – motivaatoreid võib olla mitmeid. Mis on sinu motiiv siia foorumisse kirjutamisel?

Sa väidad vastandlikult, et Otsust tasub rohkem uskuda, kuna ta on vormi teinud, aga siis ütled, et tegelikult ei saa kedagi uskuda, kuna me ei tea, kas nad on vormi tegemisel keemiat kasutanud või muud moodi ebaautentselt toiminud. Seetõttu ma ei pea Otsuse ajaloolist vormi mingiks näitajaks Mercola vastu.

Esiteks uuri järele, et mitmenda taseme treener on Otsus ja kui palju tal on olnud õpilasi ja mis kohtade peal Eesti meistrivõistlustel ja mis spordialadel? Teiseks, Otsuse-taat on soliidses eas (Mercola eakaaslane), aga tervis ja füüsiline vorm on tal head. Alles mõne aasta eest võistles veel kulturismiski. Seega ta nooruspõlve eluviisid ei saanud ennasthävitavad olla. Aga mida mina tean Mercolast – seda, et on üks rääkiv pea kes kiidab paleoliitikumi dieeti.

Tegelikult ma esitasin selle Otsuse-Mercola vastandumise mitte alternatiivdoktor Mercola laitmiseks ja treener Otsuse kiitmiseks vaid pigem näitena sellise nähtuse kohta nagu Autoriteet. Eks igaühel ole omad autoriteedid, aga sinu omad ei pruugi kattuda minu või kellegi teise omadega. Seega, kui sa toetud kellelegi kes ei ole minu jaoks autoriteet, siis vastavalt sellele ma annan mõttes su tekstile kaalu. Kui sa esitad kaunis jõuliselt mingit teooriat mis minu peas valitseva süsteemiga ei ühti, ega me siis ühele arvamusele ei jõua. Ja ma ise arvan, et esindan uutele ideedele isegi keskmisest avatumat fitness.ee foorumi kasutajat.

in reply to: Kaalust maha #343814
    salasilm
    Member

Ma olen täiesti 100% nõus sellega, et kõik algab usust. Aga oma ristikäiguga siin sa mitte kellegi usku ei muuda, sest sul pole autoriteeti. Mercolal ka pole. Otsuse ja Dr.Mercola võrdluses jääb Otsuse arvamus ikkagi väga kõvade punktidega peale, sest Dr. Mercola ei ole tõstja. Tühi jutt ilma tõestuseta praktikas ei maksa midagi. Tee oma dieedi baasil medalit vääriv tulemus kohalikul ametlikul kulturismi või jõutõste võistlustel (kui oled treener, võivad sinu hoolealused teha seda sinu eest), ja alles siis on sul alust viidata isiklikule arvamusele ja kogemusele, ja kel soovi võib sinu eeskuju järgida. Sinnamaani oled troll. Viitamine netist (a’la bodybuilding.com) leitud allikatele ei päde, sest me keegi ei tea, mis ainete peal need netivõitlejad tegelikult kasvavad ja youtube video jaoks saab hankida punaseks värvitud puust või plastmassist naljakettaid.

Sa võid öelda, et su eesmärk polegi olla suur või tugev, et eesmärk on olla terve. Aga üldiselt inimeste ega sportlaste hirmutamine neerupuudulikkusega ei müü kuigi hästi, sest Eesti rahva tervise probleem nr 1 on ikkagi südame-veresoonkonna jamad ja neid põhjustavad (1) ülekaalulisus ja (2) vähene liikumine (mis kumbki pole jõusaalihuntidele omane). Peale tükki tühja maad järgneb vähk. Neerupuudulikkus on pigem harv surmapõhjus ja tuleb teemaks pigem joomise, diabeedi ja retseptiravimitega liialdamise tõttu. Seetõttu ka neerud pole kulturisti/jõutõstja probleemid, vähemalt mitte naturaalide omad.

Kokkuvõttes: Mari Metsalliku jutt ei maksa midagi. Siin on olemas nupp “ignoreeri kasutajat”, tüütuks muutuvate kasutajate puhul saab võtta kasutusele.

in reply to: Toidukava #343702
    salasilm
    Member

Kui sa suht suhkruvaba rasvata kodujuustu asendasid juhuslikult näiteks Tere 0,1% vanilje kohupiimaga, mis sisaldab 14g suhkrut 100g kohta, siis see ei pruugi sinu toitumiskava seisukohalt kohe üldse sobilik vahetus olla. Loe ikka pakil olevat väikses kirjas teksti enne kui taolisi vahetusi teed.

Muna saab valmistada mitmel viisil: keedetuna, praetuna, omletina, pudruna. Kui kodujuustule lisada rohelist sibulat, hapukurki, makrat ja majoneesi (majoneesiga tuleb muidugi ettevaaltik olla, kõik poes müüdavatest pole söögiks kõlblikud) saab minuarust ühe maailma parematest salatitest.

in reply to: rasva lisamise limiit? #343587
    salasilm
    Member

Keha ei tee suuremat vahet, kust allikast on energia pärit. Rasv tuleb enne energiana kasutamist lammutada algosadeks, süsivesikute (ja ennekõike suhkrute) puhul jääb see ära, need ongi energia. Üleliigne energia salvestatakse pekina lipogeneesi teel. Süsivesikud tõstavad veresuhkru ja insuliini taset, mis kiirendab seda ladestamist.

Praktilisest poolest. Kui tahta kiirelt energiat (kas siis keha energiavarude taastamiseks või paksuks minemiseks, suurt vahet pole), siis on vees lahustatud glükoosi joomine kõige kiirem tee. Spetsiaalsed joogid on ka müügis, pole vaja kaugelt otsida. Kui rasv oleks energia allikana otsem, kergem ja kiirem tee, kasutataks taastumiseks sulavõid ja omega3 kapsleid.

See jutt, et rasv tekitab rasva, sobib modellikooli õpilaste riietusruumi, aga võiks nende seinte vahele jäädagi.

PS. Teemaalgataja küsimusele ma vastata ei oska.

in reply to: rasva lisamise limiit? #343568
    salasilm
    Member

Sisse söödud rasv ladestub praktiliselt otse rasva-varudesse peale seedimist. Muud toitained peavad läbima muid teekondi ning üldjuhul nii kergelt rasvarakkudesse ei jõua.

Püha jumal.

Sea-, piima- või taimerasva inimrasvaks muundamine on palju keerulisem kui rasva lipogenees Acetyl-CoA-st! Siin ei ole mingit otseteed.

in reply to: Dieedi mõju südamele. #343299
    salasilm
    Member

Ilmselt mitte, aga sedasi võib tekkida ületreening mis muuhulgas võib anda tunda ebamugavustundena südame piirkonnas.

in reply to: HIIT näidud #343243
    salasilm
    Member

Hüppenöör on paha harjutus hiit jaoks, jõudu on tarvis vähe, amplituud olematu. Pole ime kui pulss ei tõuse. Proovi parem kosmonauti.

Seda, et Hiit puhul peaks üldse pulssi jälgima, pole ma enne kuulnud. See on kahtlane soovitus.

in reply to: Probleem rebimistehnikaga #343147
    salasilm
    Member

Ma kahtlustan, et siit foorumist saab suurepärast nõu selle kohta, kuidas biceps curle õige tunnetusega teha ja millist kokteili juua enne ja pärast (biceps curle). Rebimise tehnikat ja nõu on paraku otstarbekam küsida mõnest inglisekeelsest foorumist.

in reply to: “Toidurevolutsioon” aitab #342833
    salasilm
    Member

Hiljuti näidati ETV2’lt filmi, mis väärib vaatamist: http://etv2.err.ee/v…ff-ff45ffd85aea

Sellest veel paremgi saade on BBC kolmeosaline The Men Who Made Us Fat ja 2.osa

LCHF erineb Atkinsist ja Ketost selle poolest, et on neist liberaalsem (Atkins piirab asju mida lchf ei piira, ja lchf puhul ei ole ketoos eesmärk omaette).

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 282 total)