Skip to main content

salasilm

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 282 total)
  • Autor
    Postitused
  • salasilm
    Member

Keto dieeti pidavad inimesed peavad enamasti samaaegselt kahte dieeti korraga: esiteks on neil süsivesikud nullis ja teiseks kalorite defitsiit. Siis omistatakse kõik kogetav ketoosile ja unustatakse ära, et tegelikult võiks jõunäitajates tagasimineku ja viletsama taastumise omistadagi pigem või ainult kalorite defitsiidile. Kalorite defitsiiti jäädakse kas meelega või siis seetõttu, et lihtsalt ei osata rasva enda igapäeva integreerida. Ega ei ole tõepoolest lihtne kõik see vahukoor, või ja toiduõli (ja muu rasvane kraam) enda jaoks söödavale kujule viia.

Näiteks mina talun ketoosi väga hästi. Võiks isegi öelda, ülihästi. Jah, alguses olid ka mul kohanemisraskused (suu ja silmade kuivus peamiselt, päris alguses mõned päevad ka peavalu), aga need läksid üle. Mingit uimasust, mõtteteravuse langust või meeleolu muutust ei olnud üldse. Ma arvan, et see on päris individuaalne teema ning üldistada ei saa ja inimesi hirmutada kindlasti ei tasu. Minu kaalulangus oli 10 kg 2 kuuga ja see kohe kindlasti ei olnud kõigest vesi (talje ümbermõõt vähenes 10 cm ja pilt peegilis läks ka hulga paremaks). Tagasi pole sellest mitte ühtki kilo tulnud. Pean mainima, et ma ei teinud / ei tee ka tüüpilist kulturisti trenni vaid jõutõstja oma (Rippetoe “Starting Strength” kava). Võibolla on kulturistidel ketoosi raskem taluda, sest ühele lihasele tehakse rohkem seeriaid, seeriates on rohkem kordusi ja seeriate vahelised pausid lühemad, kokkuvõttes taastumine keerulisem? Seda ma täpselt ei tea ja ega väga ei huvita ka.

Teine variant võib olla äkki selles, et raskem on neil tüüpidel kes niigi näevad välja nagu peldiku märgid (e. siis rasva vähe, lihast palju). Minul oli dieedi alguses ikka kerge õllekas, rasva protsent seal 18+ juures. Need on kõigest mu isiklikud oletused, muidugi.

in reply to: Fred Vunk blogi #347182
    salasilm
    Member

Minuarust on lõuatõmmete arendamiseks 8 kordust sinu taseme juures (25 on max siis 8 on ~33% maxist) natuke liiga pargis jalutuskäigu moodi. Seeriaid võiks teha maksimumist umbes 50% kordusega. Seega 8×9 (=72) asemel võiksid tõmmata 6 seeriat x12 (=72). Eks see 9 seeriat muidugi ka kurnab, aga eesmärk võiks olla areng mitte kurnamine.

in reply to: Probleem kang rinnal kükkides #346697
    salasilm
    Member

Kui kangile lihtsalt sõrmed alla panin, kartsin, et see ülestulekul alla veereb. Põhimõtteliselt tegingi umbes nii, ainul küünarnukke üleval olles kokku ei surunud, peaks proovima.

Uus värk on alati võõras, ega sa pole esimene ega viimane, kes seda asja õpib.

Alusta ettevaatlikumate raskustega, hoia selg kogu aeg püstine (eeskükil peabki olema hulga püstisem asend kui tavalisel kükil). Kui mul hakkab jõudu napiks jääma eeskükil siis ma kujutlen, et ma proovin küünarnuki otstega midagi üles poole suruda. Väikest sõrme ei pruugigi kangi all hoida üldse. Youtube on ka front squat kükkimise õppimisel abiks, video mis ma postitasin polnud seal ainuke vaid lihtsalt esimene, mis mul ette jäi. Katseta ka erinevate haarde laiustega (no mitte ekstreemsusi).

in reply to: Probleem kang rinnal kükkides #346618
    salasilm
    Member

Terve müriaad olümpiatõstjad võtavad tõukamises kangi rinnale nii, et mitte ainult ei hoia näppe kangi all vaid hoiavad reaalselt kangist kinni. Antud näide ongi juba kergem variant istuva eluviisiga inimesele, kelle liigeste normaalne liikuvus on kadunud ja kes lisaks jõule venitus-liikuvus harjutusi teha ei viitsi. Kui mure on näiteks selline, et küünarvars on võrreldes õlavarrega väga pikk (juhtub), tuleb kangist haarata laiemalt ja suruda küünernukke kokku. Isegi kui eeskükki mitte teha, võiks seda poosi osata sisse võtta korrektse rinnalevõtu (kas clean või power clean ükspuha), mis on üks ütlemata võimas harjutus, sooritamiseks.

Ps. Nö. kulturistide stiilis eeskükki tehes (käed risti) on surve õlgadele või rangluudele täpselt sama, stabiilsus aga viletsam.

See teine pilt on üldse tähelepanuväärne: kasutatakse korraga lausa 2 pussy padi, kang on rackist maha võetud ettepoole astudes, kannad tõstetud, paindumise ja ketaste järgi otsustades kasutatakse kangina harjavart. Nii ei sõideta kuigi kaugele.

in reply to: Video: Jõutõmme. Mis hästi, mis halvasti? #346571
    salasilm
    Member

Minule jäi mulje, et sa kõverdad käsi küünarnukkidest hetk enne ülemist asendit. Seda ei tohiks teha.

in reply to: 15 aastan poiss otsib abi treeningul ja toitumisel #346570
    salasilm
    Member

Kuumaga ongi raskem joosta. Näiteks mul lööb palava ilmaga päikse käes joostes süda umbes 10 lööki minutis rohkem kui tavaliselt. Seega palaval ajal ma jooksen pigem hilja õhtul, so. peale kella 22:30 või nii.

Jõusaalis tee jah pigem baasharjutusi. Näiteks võta see kava http://www.fitness.ee/treeningkavad/1/1/50

in reply to: Probleem kang rinnal kükkides #346569
    salasilm
    Member

Randmed ei tohi kindlasti raskust üldse kanda. Sõrmed peaksid olema lihtsalt kangi all, et kang ei veereks.

Küünarnukid tuleb tõsta ette üles, niipalju kui võimalik (käsivarred paralleelselt maaga) – siis jääb raskus rohkem õlgade kanda ning surub vähem rangluule. Ja kui küünarnukid on üleval, võiks neid ka kokku suruda – see pakib rinnalihast rangluule toeks. Mingil määral on ebamugavustunne (surumine õlgadele ja kergelt ka kõrile) normaalne ja tuleb lihtsalt ära kannatada.

Kas sa teed seda tavalisele kükile lisaks?

http://www.youtube.com/watch?v=vd_WsfebYOg

in reply to: Vundament valatud – aidake rohelisel õigesti jätkata #346502
    salasilm
    Member

“Starting Strength” kava võtagi. Selleks paistab seal saalis kõik vajalik olemas olevat.

in reply to: oleks vaja teistmoodi sporditarvete poodi #345985
    salasilm
    Member

Sul on tarvis minna ehitusmaterjalide poodi. Seinale tuleks osta sellised kandurid ja siis tavalist mustast metallist toru. Kuigi ehituspoed lõikavad toru mõõdu järgi parajaks, tasuks seda osta 10 cm varuga ning koha pealt täpseks saagida-viilida (sest see asi peab jääma väga täpne). Kiire arvutuse järgi lähevad materjalid maksma umbes 7 €, sinna lisanduvad tüüblid, kruvid ja enda aeg. Kui ostad kandurist jämedama toru ja otste kanduritesse mahutamiseks taod otsad lapikuks, siis ei jää ta pöörlema ka.

Eelmises elukohas oli mul selline konstrui ja toimis väga hästi. Kui ma ei eksi, siis ühe otsa sein oli lausa küprokist, kasutasin kipsi tüübleid ja ei juhtunud sellega midagi.

in reply to: Selgitage algajale korrektset jooksmistehnikat #345650
    salasilm
    Member

Täpselt nii ongi.

Eksisteerib kaks vastuolulist koolkonda. “Suured” jalatsitootjad promovad üle kanna jooksmist, sealjuures tossutalla ehitamine kanna põrutuse vältimiseks on hitech teadus. Teisalt jälle räägitakse, et naturaalselt on jalg loodud päkale maanduma, mingit kanna polsterdust pole seega vaja ja joosta tuleks hoopis vibram five fingersitega. Ei saa seega öelda, et üks stiil oleks parem või õigem. Mõlema taga on väga kõvasid treenereid ja väga kõvasid tulemusi samuti. Maitse asi. Ühelt stiililt järsk teisele üleminek lõpeb reeglina mingi traumaga. Seega kui seda tahta teha, tuleb spets kava järgi ennast uue stiiliga kohandada.

Misiganes stiilis sa ei jookse, õige jooks toimub okaste peal (vihjeks: okkad lebavad pargis ja metsavahel ja mitte asfaldil).

in reply to: Küsimusi üldiselt ning ka pulsikella ja kalorite kohta. #345490
    salasilm
    Member

Söö rohkem, ja söö rohkem rasvast. Söö kasvõi jäätist (tuleb vast odavam kui fasti puding?), aga lahja toidu baasil ei ole mõtet käia jõusaalis kuude kaupa liha suretamas. Unusta kalorite lugemine. Kui sa kardad sixpacki kadumise pärast siis tea, et sixpack kõhnal mehel on sama nagu suured tissid rasvunud tüdrukul – sel juhul need ei loe.

.

in reply to: Probleem rinnalt surumisega. #345486
    salasilm
    Member

Ma pakun, et sa sööd liiga vähe (…55kg…) ja valesid asju (?) ja magad liiga vähe ja valel ajal. Teemagi algatatud kell 02:00.

Kui tahad ühe korduse rekordit parandada, tuleb ennekõike väheste kordustega treenida ka. Katseta mõnda aega (1 kuu) näiteks nii, et treenid ainult rinnalt surumist, 5×5 ja ei midagi muud. Muu pahn viska oma kavast välja ja asenda näiteks lõuatõmmete ja kükkidega. Ja söö korralikult. Mis on “korralik söömine”, seda on siin foorumis juba rohkem kui 9000 teemas arutletud.

in reply to: Pulsikellad, mudelid ja müügikohad #345435
    salasilm
    Member

Mul on Sigma PC15, päris vana juba ja seda enam ei müüda, aga minu jaoks ta täidab täielikult funktsiooni: näitab kella, pulssi, pulsitsoonide ületamisel on alarm (3 tsooni/ 4 läve). Muudest kelladega kaasnevatest funktsioonidest ma arvan nii, et need on küll huvitavad, aga reaalses maailmas mittevajalikud. Treeningutel peaks nagunii olema plaan, millal, mida, kui kaua ja millise pulsiga jne tuleb teha, ja kell oli vajalik selles plaanis pulsitsoonis püsimiseks. Ja see plaan peaks olema teada juba enne õue minekut.

Sigma rihmale mul pole küll mingeid etteheiteid. Pole elus ühtki teist kella kasutanud ka. Vahetasin nii kellal kui rihmal patareid, ise, ühele läks standardne RC2032 ja teisele RC2024, need müüs mulle nii tavaline pood nagu seda on “Pirita Selver”.

in reply to: Pulsikellad, mudelid ja müügikohad #345429
    salasilm
    Member

Kui sul on GPS-iga nutitelefon ja see tolkneb sinuga ka trennis kaasas, siis pole kella GPS enam kuigi oluline. Kellal võiks olla bluetooth ühenduse võimalus hetke pulsi Endomondole (vms logi pidavalt telefoni äppile) edastamiseks.

in reply to: Suured suured probleemid kaaluga #345358
    salasilm
    Member

Kas sa oled neid raamatuid, mida ma soovitasin, juba lugenud? Kas ka ühe raamatu ostmiseks puudub pere eelarves raha? Kui jah, siis saadavust raamatukogudest võib vaadata siit:

https://www.lugeja.ee/record/617788

https://www.lugeja.ee/record/727876

Kaalu maha võtmiseks tuleb muuta söömist ja joomist, võibolla isegi radikaalselt. Ka minu soovitus nr1 oleks, et ära joo midagi muud peale puhta joogivee (kraanivee). Ei morssi, ei piima, ei kohvi, ei teed, ei õlut, ei maitsestatud pudelivett. Poest pudelid ostmata jätta ei ole raske. “Mul on vaja eratreenerit“! Kurat, see on ju naeruväärne! Esimesse klassi läksid sa jah arvatavasti nii, et ühes käes olid lilled ja teise käe otsas ema või isa, aga nüüd oled sa juba 17 ja peaaegu 2 meetrit pikk. Otsi googlest “100 pushups” ja “200 squats”, vali mõlema harjutuse jaoks üks kava välja ja anna minna. Jõusaal ega treener pole mingi treenimise eeldus. Kui keharaskusega 200 kükki on liiga lihtsad, siis osta nõukogudeaegne 16 kg sangpomm (maksab tüüpiliselt 16 eurot) ja tee kükke sellega. Sangpomm on selline asi, et seda võib kasutatuna osta vabalt, sest selle tarbimisväärtus ei vähene isegi sajandi jooksul kuigivõrd.

Loe oma postitus uuesti läbi ja kas sulle meeldib see, mida sa sealt loed. Tahtejõuetus ja distsiplineerimatus ajab mind turri.

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 282 total)