Skip to main content

salasilm

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 241 through 255 (of 282 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: algaja, vajan kaalust juurde #110637
    salasilm
    Member

Kas koolis saab rangelt ühe portsu või on võimalik praadi/suppi ka juurde küsida?

in reply to: Hüppeliiges #112562
    salasilm
    Member

Niikaua, kuni ühtki paremat soovitust ei tule, tee igal hommikul pöiaringe. 25x ühes suunas ja 25x teises suunas. Ja siis võiks teha harjutusi pöia venitamiseks. Venitada tuleb sellises liikumise ulatuses, kus pole veel valus.

in reply to: Roelly Winklaar #112610
    salasilm
    Member

Vabandage algaja küsimus, aga kas IFBB Pro’d peavad dopinguteste ka tegema?

in reply to: Jooks ja pulss #121419
    salasilm
    Member

Testi mõttes võiksite proovida jätta ühe rihmadest koju või vahetada mehega ajutiselt komplektid.

Kahekesi kõrvuti joostes vajab kella ainult see, kes on kehvema vormiga ja tema järgi tuleks valida tempo.

in reply to: Jooks ja pulss #121509
    salasilm
    Member

See, et algajal lööb juba 2 minutit kerget jooksu pulsi üles, polegi nii ebatavaline. Kui füüsiline vorm pikka maad joosta ei luba, on alternatiiviks aeglase sörgi vaheldumine kõnniga. Näiteks 30 sekundit sörki, 30 sek kõndi, või 1 tänavavalgustuslaterna postivahe jooksu ja teine kõndi. Hiljem, kui vorm lubab, venitada sörgi osa pikemaks. Alustada võiks nii umbes kahest-kolmest kilomeetrist või poolest tunnist, 5,4 km on minuarust liiga palju. Mahu ja intensiivsuse samaaegne tõstmine pole õige isegi mitte pulsikella omamisel, sest jooksuga kohanemist vajavad ka muud süsteemid peale südame-veresoonkonna.

Kui tundub, et pulsikell paneb hullu, proovi laenata teist kella. Näidu õigsust saab ka käsitsi kontrollida. Aeroobset vahemiku kasutamist näitab ka see, et suudad jooksmise ajal nina kaudu hingata ja kaaslasega hingeldamata rääkida – kui sa ikka suuga õhku ahmid, tuleb tempot maha võtta. Kas sa paned pulsikella rihma ikka niiske ihu peale? Bodypumpis on numbrid võibolla normaalsemad selle pärast, et keha on higine ja anduritel on hea kontakt. Odavama kella puhul võib tekitada vigu see, kui teine sama marki kella omanik väntab/jookseb läheduses. Näiteks populaarsel kellaajal kakumäe ringi joostes võid mitmesuguste erinevate kelladega “kohtuda”.

in reply to: Küsimus #124881
    salasilm
    Member

Alustasin jõusaaliga vähe tõsisemalt ja võtsin siit lehelt kava algajale 2.

Aga kas sellise toitumisega nagu mul on: Hommikul ei söö midagi lõunal paar võileiba ja morss ja õhtul umbes 4 korralik soe toit.Siis vast mingit väga head tulemust vast loota ei maksa?

Mina arvan, et sellise toidu peal ei tasu loota isegi mitte keskpärast tulemust.

Mis on su pikkus, kehakaal, vanus?

in reply to: Randmepaelad raskusega #127809
    salasilm
    Member

Neid müüakse suvalises spordipoes ja ma usun, et ka Prismas.

Peamiseks mõtteks on neil tavalise aeroobse treeningu ajal kasutamine. Mitte tsiviilelus igapäevane kandmine.

in reply to: Kui tihti treenida? #236409
    salasilm
    Member

Ei tea kas seda raamatukogudes ka saada on?

Selleks vaata http://www.lugeja.ee/record/501096 ja vali tab “Leidumus”. Mõned üksikud raamatukogud (sealhulgas Rahvusraamatukogu) pole seal küll esindatud.

Aga 6.15€ vast pole liiga palju sellise ilusa raamatu eest. Raamatupoes saab ju ka sirvida asja sisu, et otsustada, kas see on see tee mida oleks vaja käia. Raamatukogu laenutab seda sulle vaikimisi kolmeks nädalaks, aga neid retsepte oleks

võibolla kasulik jälgida mitu aastat.

in reply to: Kui tihti treenida? #119289
    salasilm
    Member

/…/Katsun järgmisest nädalas taas joone peale saada ja välja vedada 3x nädalas mai lõpuni. /…/

See on juba teine kord üpris lühikese aja jooksul. Teema pealkiri on “kui tihti treenida”, no misasja sa küsid seda kui sul nagunii distsipliin puudub? Sel juhul vahet ju pole. Vabandust, aga mis on need objektiivsed asjaolud, mis takistavad sind trenni minemast täna? Kas homme, Suurel Reedel, on metsajooks või jalgrattaga sõitmine keelatud (ma ise selliseid asju ei tea, sest ma uudiseid ei vaata)?

Kui kõik muu on suurema prioriteediga kui sport, siis sellisel juhul on normaalne, et just sport (sh. puhkus, toitumine, trenn) on need, mis kannatavad. Kui palju sa täna õhtul telerit kavatsed vaadata? Aga arvutit, ma ei mõtle diplomitöö pärast vaid Facebook, Google+, 9gag jne? Sotsiaalset suhtlemist saab harrastada ka sporti tehes. Muuda oma aja kasutamise prioriteete ja ole järjepidev. Mul on selline tunne, et sul oleks trenni nõu asemel hoopis palju rohkem vaja vaja aja juhtimise teemalist koolitust. Ära oota trenniga alustamisega või toitumise muutmisega kuni lõpliku teoreetilise tõe selgumiseni (etteruttavalt informeerin, et seda pole), vaid ole pidevalt asja juures ja tegutse selle informatsiooni baasilt, mis sul hetkel on. Sa võid olla toiduainete toiteväärtuse arvutamise või trennikavade koostamise maailmameister, aga kui sellest teooriast mitte midagi praktikasse ei jõua, siis on sellest vähe abi.

Võta enda sloganiks TNT: Today, Not Tomorrow.

in reply to: Lihased #170683
    salasilm
    Member

Ma panen väga imeks, et teemaalgataja on kasutatud korrektselt kirjavahemärke ja suurt algustähte. Ei paista ka grammatikavigu. Ainukesena võiks nuriseda lauses sõnade järjekorra üle (stiil meenutab kedagi foorumi kasutajatest, aga ei oska öelda, keda täpselt).

in reply to: Venitamine #206390
    salasilm
    Member

Kas kellelgi on vihjata mõnda head kava jõutreeningu eelseks ja järgseks venitamiseks?

Päevaks kus kavas on ülekeha treening.

in reply to: Ketid, kummilindid, kumminöörid, kummikõied #210230
    salasilm
    Member

Kummilinte, -voolikuid ja -ekspandreid müüakse ka Invaru poes, vt http://www.invaru.ee/cms/pood/35/119

in reply to: Transion. Mida arvata? #223367
    salasilm
    Member

Katsetasin seda aparaati ka mehe peal ja temal kadus kõhult 3cm. Ka 4 päeva hiljem oli sama tulemus. Kuidas seda seletada?

Ma seletaks seda muidu vedela kõhulihase parema toonusega vahetult peale trenni. Kui pikaks ajaks see -6 cm püsima jäi?

in reply to: Transion. Mida arvata? #224137
    salasilm
    Member

Kopeerin Ameerika Ühendriikide Toidu- ja Ravimiagentuuri (FDA, nende vaste meie Ravimiametile) http://www.fda.gov/M…s/ucm142478.htm seisukohti selliste seadmete küsimuses:

While an EMS (EMS – Electronic Muscle Stimulators) device may be able to temporarily strengthen, tone or firm a muscle, no EMS devices have been cleared at this time for weight loss, girth (girth: eesti keeles nn “ujumisrõngas”) reduction,/…/ Applying electrical current to muscles may cause muscles to contract. Stimulating muscles repeatedly with electricity may eventually result in muscles that are strengthened and toned to some extent but will not, based on currently available data, create a major change in your appearance without the addition of diet and regular exercise /…/

Kuna ameeriklaste arvates on EMS näol tegu meditsiinilise seadmega, peavad ameerika turul olevad mudelid omama fda sertifikaati. Transioni ma nende 35 sertifitseeritud seadme nimekirjast ei leidnud. Kulturistide abiga reklaamitakse ja müüakse paljusid asju. “Muscle and Fitness” ajakirjas on eranditult kõik treeningvahendite reklaamid illustreeritud mõne kulturistiga.

Nüüd mu isiklik arvamus: See seade on väga hea lihaste atrofeerumise vältimiseks juhul, kui sa oled mingi trauma või haiguse tõttu voodireziimil. Muul juhul leiad endale tõhusamaid vahendeid. Mustmiljon rahvasportlast, kes parkides ja jõusaalides rügavad, ei eksi. Isegi kui sa selle asja tasuta saad, on selle seadme kasutamisele kulutatud aeg raiskamine. Edulood saavutatakse tegelikult tänu selliste seadmetega kaasasolevatele toitumiskavadele.

in reply to: Kust saab Eestis osta elektroonilist rasvaprotsendi mõõtjat? #225576
    salasilm
    Member
Viewing 15 posts - 241 through 255 (of 282 total)