Skip to main content

salasilm

Forum Replies Created

Viewing 15 posts - 136 through 150 (of 282 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Hilisõhtune trenn jõusaalis- kas peale seda süüa? #338052
    salasilm
    Member

Ülepäeviti jõusaalis käia on okei.

Kui eesmärk on teha pikka aeglase pulsiga trenni, siis võiks pulssi jälgida ka. Kiirkõnd, selg higine, võib olla liiast kurnav.

Mis masinat konkreetselt seal väntad, selles pole erilist vahet, sest peki vähendamise kõige põhilisemad harjutused tehakse nagunii toidupoes ja köögis.

Peavalu võib paljude muude asjade kõrval viidata sellele, et sööd või jood vähe.

Sa oleksid võinud ka mainida, et oled naisterahvas, LittleBlackCat. Sest esimese hooga ma vaatasin, et ohhoo, mingi kutt tahab ikka päris peenikeseks saada.

in reply to: Vend Vähk Peab liikuma! #337988
    salasilm
    Member

Äkki sobiks sinna komplekti ka ühe jala kükid (“püstolid”)?

in reply to: Kükile raskuste lisamine #336933
    salasilm
    Member

Kükis algaja võib kükke teha ülepäeviti. Seega võid kükki teha ka nendel päevadel mil su kavasse on kirjutatud “ülakeha päev”. Korralik kükk (mitte smithi masinal vaid ikka tavalise, lahtise kangiga) arendab tegelikult ka ülakeha lihaseid. Kõige lollikindlam variant on sul minna treeneri jutule – sellise treeneri, kes oskab õpetada korrektse tehnikaga ATG kükki.

in reply to: Kükile raskuste lisamine #337966
    salasilm
    Member

Kõige väiksem ketas jõusaalis on kas 1 kg; 1,25 kg või 2,5 kg (olenevalt saalist). Seega saad kaalu tõsta 2; 2,5 või 5 kg kaupa. Matemaatika ütleb, et kui tühja kangiga (20 kg-ga) jaksad teha 15 kordust, siis 22,5 kiloga peaksid jaksama teha 10. Panedki kummalegi poole 1,25-se ketta ja teed sellega. Rõhu alustuseks jõule ja mitte hüpertroofiale, seega tee pigem seeriad 5×5. Kui antud raskusega jaksad viienda seeria 5. korduse korralikult ära teha, tõstad järgmine kord raskust.

Vabandust väga mu otsekohesuse eest, aga kui sa oled käinud aastaid jõusaalis, sul on “alakeha päev” ja sa teed ikka veel tühja kangiga kükke, siis sa oled oma aastad raisanud ja teinud mingit täiesti mitte toimivat kava. Või siis on sul suured probleemid tahtejõu ja järjekindlusega. Alakeha päeva esimene ja kõige põhilisem harjutus olgu kükk! Unusta täielikult need masinad millel saab reisi eemaldada, lähendada, kõverdada või sirutada

in reply to: Peatab põletusprotsessi? #337577
    salasilm
    Member

Intervalltreening põhjustab jah suurema kalorite hulga põlemise….

Paistab, et suurendab BAV-t. Aga KUIDAS ja MIKS ta seda teeb? Närvisüsteemi koormamise või stressi kaudu ehk? Sellest aru saamiseks tulebki pastakad võtta ja konspekteerida. Pikaajalise ühtlase pulsiga treeningu metabolism on meil kõigil selge ja kaalujälgijate oma on kah arusaadav.

Kulturistid ei kasuta seda peamiselt seetõttu, et ei oska seda meetodit õigesti doseerida ja ei tunne enda võimeid ja piire. Lihtsam on trampida seda sama vana ja äraproovitud rada nagu kõik ülejäänud. Aga – keskpäraseid meetodeid kasutades saavutatakse ju ka keskpärane tulemus.

in reply to: Kristjan-Johannes Konsapi blogi #337565
    salasilm
    Member

Väga ei tasu karta sama saatust. Sõites keelatud kütusega ja turvarihmad lahti võib igasuguseid õnnetusi juhtuda.

in reply to: Peatab põletusprotsessi? #337559
    salasilm
    Member

Mina arvan, et kui keegi tagab oma meetoditega kaalu stabiilse langemise 2 kilo nädalas mitmete kuude vältel, siis tuleb järgmise saate ajal võtta pastakad ja kaustikud pihku, tähelepanelikult kuulata ja konspekteerida. Kui meetod töötab siis ei tasu seda hakata kahtluse alla seadma.

Üldteada meetodid ei pruugigi olla kõige tõhusamad. Alates ’80test aastatest ja Jane Fonda VHS videotest on rasvapõletuse “põhivooluks” aeroobika. Antud juhul on teemaks intervalltreening, mis ainevahetuse seisukohast on teine maailm. Kahjuks ma pole suutnud kuskilt leida artiklit, mis põhjapanevalt selgitaks, kuidas täpselt toimib intervalltreeningu järgne ainevahetus ja rasva “järelpõletusefekt”. Samas erinevad teaduslikud katsed nii sportlaste kui “obese” inimeste peal näitavad, et see igatahes toimib ja paremini kui traditsiooniline ühtlase madala pulsiga treenimine. Aga meil siin räägitakse, et laske aga madala pulsiga ja intervalltreening on algajale paha. Kuigi näiteks pallimängud on kõik intervalltreening sisuliselt.

in reply to: Valgujook teeb haigeks? #337416
    salasilm
    Member

Valgujook iseenesest küll seda ei põhjusta.

Siin võib oletada:

– Jood valgujooki dieedi perioodil, aga dieedi ajal on inimene haigustele vastuvõtlikum.

– Kui valgujook on kotis valmis, siis rabeled trennis rohkem ja tekitad omale ületreeningu. Tagajärg: oled haigustele vastuvõtlikum.

in reply to: Algaja küsimused ning probleemid ! #337398
    salasilm
    Member

Vaadates kuidas sa muretsed “peegli lihaste” pärast siis ma arvan, et “Kiri Janarile” oleks sulle üks kasulik lugemine:

in reply to: Ektomorf – Treening #337237
    salasilm
    Member

Mina olen kah selline ümberkasvatatud ektomorf. Tagantjärele tarkusena võin öelda, et puudus harjumus süüa ja vist ka näljatunne oli kuidagi nõrgalt arenenud. Nii et igaüks kes endale ise selle diagnoosi paneb, võiks mõelda ikka kriitiliselt järele oma söömine ja päevas tarvitatavad kilokalorid. Vanameister Rippetoe ütleb, et kui sööd päevas alla 6000 kcal, siis ei tasu tõstetreenerile tulla kurtma, et kaal ei tõuse – vatus on lühike, tuleb rohkem süüa.

Ma vaatan nüüd väga skeptiliselt neid, kes ennast ise ektomorfideks diagnoosivad. Kõige valjem preester tuleb pöördunud patusest.

in reply to: Ektomorf – Treening #337219
    salasilm
    Member

Paljud “ektomorfid” (jutumärkides) piiravad vähem või rohkem teadlikult oma söömist, kuna on uhked oma sixpackile ja kardavad seda kaotada. Tekib surnud ring.

in reply to: Naistele parim toidulisand #336990
    salasilm
    Member

Inimesele ilma tema toitumist ja trenni teadmata kohe valgulisandit müüma hakata on veidi liialt puusalt tulistamine. No ma saan aru, jänes tuli karude koopasse jutuga stiilis, et “raha on üle, mida sellega teha”, aga kas ikkagi on mõtet?

Ma soovitaksin trenni tegevale põhjamaa naisele veebruarikuus esimeses järjekorras hoopis järgmisi aineid:

1) D-vitamiin, tilkadena, 4000 iu päevas;

2) omega3 ja omega6 rasvhapped, rafineerimata külmpressitud oliivõli või kanepiõli näol, 2 spl päevas (kas siis haljalt või salatina);

3) h2o, nii palju, et piss oleks hele ja selge.

in reply to: Abi toitumisel/ kaalust juurde #336989
    salasilm
    Member

No jaa, ma ei tahtnud tegelt öelda, et ta peab sööma nagu kulturist. Ma tahtsin, et ta mõtlema hakkaks ja ei pirtsutaks toidu juures nagu mõni tibi. Mehe keha lasteaialapse toidu ja kogustega ei saavuta.

in reply to: Abi toitumisel/ kaalust juurde #336973
    salasilm
    Member

Oota mis, “ma lihtsalt ei söö midagi”? Ega kulturistid ei söögi mägede kaupa kanafileed, muna ja kohupiima lihtsalt selle pärast, et see neile hullult maitseks. Ikka vajaduse pärast, sest niisama saiakest ja suhkruga helbeid süües midagi ei saavutata ka. Nii et võta ennast kokku ja hakka harjutama korralike toitudega ennast. See on juba sinu enda kodune ülesanne, mismoodi sa kodujuustu või kohupiima endale söödavaks teed. Kui sa oled lõpuks mingi toiduaine söömisega harjunud, siis hakkab ta maitsema ka. Praegu maitsevad sulle Nesquicki helbed, sest (1) neis on palju suhkrut ja (2) sa oled nendega ennast harjutanud. Harju ümber, ega vanemast peast iseenesest midagi muutuma ei hakka.

Samamoodi “Lõuna – oleneb koolitoidust kas on midagi söödavat või ostan lihtsalt paar saiakest”. Ma pole kuulnud, et Eesti koolides söödamatut kraami pakutakse. Litsu sisse see mis seal on, ja kui antakse, siis võta ALATI kaks portsu (noh näiteks neil päevadel kui kõik ülejäänud puhvetisse suunduvad). Mis siis, kui need on kalapulgad vms. Tee süda kõvaks, mõtle et sa oled mees ja et kala on väga hea valkude allikas. Sa oled veel põhikoolis ja koolitoit on tasuta, eks ole?

Hommikuti söö pudruhelvestest tehtud putru nagu juba soovitatud, 15-aastasena võiksid sa osata seda ilma kõrvalise abita valmis keeta küll.

Iga toidukorra kõrvale joo sisse minimaalselt kaks klaasi piima või keefiri. Võid piima ka niisama arvutiga mängimise kõrvale juua. Mis siis, et moes on sellisel puhul juua mingit kihisevat jooki.

Kui sa kaalus 0,5..1,0 kilo kuus juurde ei suuda võtta, siis ei ole absoluutselt mingit vahet, mis kava ja mis harjutusi sa seal jõusaalis teed. Jõud vajab kasvamist; kasvamine vajab kaalu tõusu; kaalu tõus vajab kilokaloreid (sööki).

in reply to: Vajatakse “täheinspektoreid”, 2000-8000€ kuupalk #336765
    salasilm
    Member

Ilmselgelt see pakkumine sisaldab nõuet ka ise aegajalt enamuse osa ajast “inspekteeritava” rollis olla. Miks muidu sellised eeldused kandidaadile ja selline summa.

Viewing 15 posts - 136 through 150 (of 282 total)