Skip to main content

S11m

Forum Replies Created

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Õlaprobleemid #265461
    S11m
    Member

Mina oleks õnnelik, et üldse peale sellist traumat valuta liikuda saan:)

No seda loomulikult! Samas on ikka trennipisik sees.

Arstiga pärast operatsiooni põgusalt suheldes, ütles ta, et nüüd peaks asi korras olema ja peale paari kuud peaksid saama korralikult trenni juba teha.

Samas tekkis küsimus, et kas on tõesti võimalik ikkagi lihase nõrkusest ja taandarengust võimalik tekkida valu? Sest on ka ju teoreetiliselt selline variant, et lasta teha blokaad ja siis teha trenni ehk valutu trenn, treeniks õlga järele, mis lõpuks peaks tulemusena andma tugeva ja valutu õla?

Kui palju üldse blokaad aitab, äkki oskab keegi kommenteerida?

Nii palju veel, et ei tahaks Dr. Teini pädevuses kahelda. Ka tema pakkus alguses välja mulle blokaadi (enne operatsiooni), aga selle variandi välistasin ma Tema poole jutu pealt. Doktor pakkuski välja, et siis on variant operatsioon, mis parandab asja ja laseb uuesti intensiivselt trenni teha. Loomulikult oleks vaja arstiga suhelda uuesti, aga need järjekorrad on uskumatult pikad, lihtsalt uurin ka siit foorumist maad.

Äkki on keegi õla taastamisega tegelenud ja oskab mõningaid efektiivseid harjutusi anda?

in reply to: Õlaprobleemid #231748
    S11m
    Member

Tere,

Mul oli poolteist aastat tagasi õla vigastus, diagnoosiks pandi sidemete teiseastme vigastus, kõhre tükke oli samuti õlg täis – see kõik lõppes operatsiooniga, mis toimus siis selle aasta aprilli lõpus. Vigastus ise tekkis 45kg hantlit üle pea lastes, käis üks vali ragin, mida kuulsid ka paar meetrit eemal olnud inimesed. Selle tulemusena puhastati õlg kõhre tükkidest ja lõigati rangluud 8mm lühemaks, et rangluu ei hõõruks vastu õlavarreluud (vähemalt mina sain nii aru). Tänu pikale ootamisele oli mu deltalihas tõsiselt alaarenenud – oli teise lihasega võrreldes pealt lame.

Maikuu ja juuni algus ma oma käega midagi füüsilist teha ei saanud, juunikuuks tundus käsi korras olevat ja asusin tööle. Töö ise oli vägagi aeroobne, kus sai palju ka õlg liigutada – räägin sellest, et siis ei olnud mingisuguseid probleeme asju tõsta pea kohale jne, õlg ei andnud isegi tunda. Sellist tööd tegin u. 2 kuud.

Kuna enne vigastust sai trenni tehtud juba pikemat aega, siis otsustasin, et kuna õlg tunda ei anna, siis oleks viimane aeg hakata intensiivse trenniga pihta. Esimene nädal sai rinnatrenn nii tehtud, et oli õrn valu sees. Rinnalt surumine ei olnud probleem, aga jama tekkis siis kui ma proovisin pos. kaldpinnalt surumist – see oli talumatu. Nii kui siinidelt alla hakkasid rinnale laskma, siis lõi terava valu sisse. Selge see, et seda harjutust ei teinud, proovisin kombineerida hantlitega, mis ei andnud õlas üldse tunda.

See nädal, alustades otsast rinnatrenni, ei kannatanud isegi rinnalt suruda, no nii kuradi valus hakkas – lõpetasin kohe. Huvitav asjaolu on see, et nii kui lõpetad, nii ka kaob valu, et ta ei jää valutama. Olgu, siis proovisin hantlitega kombineerida – samuti võimatu. Täna sain teha harjutusi, kus õlast käsi ei liikunud, v.a. rööbaspuudel keha ülessurumist tehes.

Kui jutt kokku võtta, siis liigutused, kus õlg liigub vertikaalselt maapinnaga – sirutused üles, rinnalt surumine, pos. surumine, siis õlg teeb talumatut valu. Siit ka küsimus, kas kellelgi on sellise vigastusega olnud kokkupuuteid, et kogemusi ja näpunäiteid anda?

Kas on võimalik, et operatsioonist ei olnud kasu, sest valu on samas kohas ja sama kui enne operatsiooni?

Kas on võimalik lihtsalt, et taandarenenud lihas teeb sellist valu just sellepärast, et ta on taandarenenud – on see üldse võimalik, saaks aru, et on lihtsalt nõrgem?!

Oodatud on kõik asjalikud arvamused ja soovitused nii trenni ning ka taastumise suhtes!

Terv.

S11m

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)