Ruts456
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Ruts456
Member1. Kaido Leesmann 120+kilo (SK Reval-Sport)
2. Raigo Kuusnõmm -93kilo (SK Sparta)
3. Aimar Kuusnõmm -83kilo (SK Sparta)
4. Siim Rast 120+kilo (SK Reval-Sport)
5. Taavi Pehme -120kilo (Tartu Ülikooli ASK)
6. Tarmo Pärna -120kilo (SK Reval-Sport)
7. Argo Erit -120kilo (SK Sparta)
8. Margo Lepik 120+kilo (Tartu Ülikooli ASK)
märts 21, 2012 at 10:28 e.l. in reply to: XXXIII Eesti meistrivõistlused jõutõstmises, tulemused! #203152Ruts456
MemberSõbrad, minul on küll tunne, et kui Silbaum oma tulemuse ära teeb, siis Raus vastu ei saa, sest kergem kaal annab eelise Silbaumile….
Aga ta ütles ju ise, et teeb selle möödaminnes ja vormi prooviks.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 21, 2012 at 10:27 e.l. in reply to: XXXIII Eesti meistrivõistlused jõutõstmises, tulemused! #197078Ruts456
MemberMehed:
1. Alex -Edward Raus ~ 577
2. Margus Silbaum ~ 574
3. Raigo Kuusnõmm ~ 572
4. Rait Sagor ~ 562
5. Siim Rast ~ 547
6. Argo Erit ~ 535
Naised:
1. Eleri Õisma
2. Marianna Bogdanova
3. Agnes Rannaste
Võistkondlik:
1. SK Sparta
2. TÜ ASK
3. SK Reval Sport
veebruar 22, 2012 at 3:37 p.l. in reply to: 1. EKV klassikalises jõutõstmises – tulemused/pildid/videod #199169Ruts456
MemberMehed:
1) Alex-Edward Raus
2) Raigo Kuusnõmm
3) Argo Erit
4) Elar Kraav
5) Viljar Vaher
6) Siim Jürgenstein
Naised:
1) Agnes Rannaste
2) Carolin Siimenson
3) Marianna Bogdanova
Ruts456
MemberKui te vaatate mu jõutõmbe võistluskatseid EMV-l(Video on ülevalpool), siis näete, et olen parandanud tehnikat. Usun, et te olete nõus sellega, et 2 ja poole kuuga pole võimalik saada tehnika täiesti tip-top korda sellise tehnika pealt, mida videos(EMV) näete. Samas on vaja kasutada suuri raskusi praegu, kui on kohekohe võistlus tulemas.
Sellel 200kg jõutõmbel polnud selg midagi katastroofilist ning ma luban, et parandan asja veelgi, kuid selleks on rohkem aega vaja.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Samas kui nüüd maailmast näiteid tuua, siis mõned kõvemad tõmbajadki tõmbavadki just kõvera seljaga:
Ruts456
MemberTere, rahvas!
Vaatan, et see teema on juba soiku vajunud ja tundub, et tuleb kostitada enda poolt mõne uuema videoga ja ka pisikese jutuga.
Nii.. Hetkel käib mul valmistumine klassikalise jõutõstmise EKVks, mis toimub juba järgmine laupäev. Plaan on seal teha tulemuseks, ilmselt mitte midagi ulmelist – 520kg (180kg kükk, 120kg surumine, 220kg jõutõmme) kogusummaks. Kõik, mis üle tuleb, on juba boonus ja hea tuju tekitaja.
Täna aga oli koolis kehalise tunnis väike surumine, milles tegin isikliku rekordi. Kaal oli 84,1kg enne surumist. Noorte ja juuniorite EMV-l oli kaal 80,05kg ehk siis kaalu on tulnud 2 ja poole kuuga juurde umbes 4 kilo. Eelmise aasta surumise tulemus 130kg sai üle tehtud 10kg-ga:
Olin tulemusega vägagi rahul, sest suruma läksin tühja kõhuga ja halva enesetundega(pea valutas, kang oli raske)
Samuti olen eelisarendanud ka jõutõmmet. Ehitasin ka ise seljapingi, mis on mul peaaegu igas selja- ja jalatrennis kasutuses. Aga nii, EMVl tõmbasin 207,5kg, nüüd olen jalad laiemaks pannud ja selja sirgemaks – mis ongi minu tehnika, mida ma üritan sisse harjutada. Üks video ka parimast tõmbest selle tehnikaga siiamaani(no tegelt tõmbasin 180kg 7x ka, kuid sellest videot pole):
Selg läheb küll pisut kõveraks ning tõmme toimub väga tugevalt seljalihase pealt, kuid kergem mul nii on ja üritan asja veelgi parandada. Kusjuures on mul kohe palju kergem tõmmata sumo stiilis võrreldes kitsa jalgade vahega.
Ega rohkem mul vist polegi siin väga kirjutada. EKV-l näeme, tsau!
Ruts456
MemberPalju vanust onja pikkust?
Jõudu sulle ka muidugi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>12.05.1993 väljalase
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> 18aPikkus on 170cm keskmise mõõtmiste tulemustena.
Ruts456
MemberTervist rahvas!
Olen Rauno Kõlu, 2011a noorte abs. 2. koht jõutõstmises.
Mõtlesin, et panen mõned read kirja siia pühapäevasest päevast, mil osalesin Noorte ja juuniorite EMV jõutõstmises. Tundus, et on sobilik kirjutada siin teemas, kuna Janar on minu treener ja arvatavasti ka loetakse siis mu juttu, kui siia teemasse saab kirjutada, muidu kirjutan tühja.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga kõigepealt tahan ma omaltpoolt tänada Raigo Kuusnõmm’e, kes andis kasutada oma kükitrikood mulle võistlusteks ja jagas palju häid näpunäiteid, mida hakkan kindlasti ka tulevastel treeningutel ja võistlusteks valmistumistel kasutama; samuti tahaks tänada Peep Päll’i, kes andis kasutada surumissärki ja aitas tohutult palju võistlustel mind ning temalt sain ka enesekindlust katseteks, samuti kutsus ta mind osalema ka klubi TÜ ASK all; Tänada tahan ka Janar Rückenberg’i, kes on minu treener ja jälginud minu tegemisi juba pisut üle 4 aasta, kes on toetanud mind minu tegemistes ning kellelt saab alati abi, kui vaja, samuti aitas ta mind ka võistlustel.
Aga võistlustest siis nüüd.
Noorte ja juuniorite EMV 2011 oli minu teine korralik jõutõstmise võistlus üldse ning kogemusi on võistlustega vähe. Ma ei teadnud võistlusel peaaegu mitte midagi, kuidas miski käib. Isegi seda kuulasin kõrvalt, mis puhul katse ära ei loeta, muidugi ma natuke ka teadsin ise, aga siiski.
Alguses saali astudes ma ei saanud midagi aru. Siis hakkasin vaatama, et mis kord seal toimub ja küsima abi teistelt. Leidsin siis kaalumisruumi üles ja käisin sealt üle. Kaal näitas 80,05kg, mis tähendab, et ma olen alates maikuust juurde võtnud vähem kui 1kg, kuid sealhulgas on tohutult jõudu tulnud ning silma järgi tundub ka, et rasva kadunud.
Peale seda kontrolliti kohe varustus üle, mille käigus avastati, et minu Fasti randmesidemed ei ole sobilikud. Sõber Janno andis mulle enda randmesidemed, mis olid väga harjumatud oma pikkuse ja jäikuse poolest.
Enne võistlust rääkisin pikemalt jutte Jannoga ning Raigoga, kes jagasid natuke näpunäiteid ja teadmisi. Raigo rääkis ka seda, millal võiks sooja tegema hakata ning selle põhjal alustasingi.
Kükk soojendussaalis tundus raskem, kui trennis. Mitu korda läks ka tasakaal soojendussaaliski ära ning pidin astuma taha küki ajal – ei tea, mis värk oli, juhtub väga harva, kui üldse tasakaalu kükkides kaotan, aga juba soojendussaalis oli see number vist 3 korda, mil pidin astuma tagasi. Lõpus läks soojendussaalis juba kiireks küki soojendusega. Ma sain trikoo selga ja siis vaatasin, et teised kõik on juba kadunud sooja tegemast. Ruttu võtsin 185kg turjale ja tegin ühe veerandküki, sest kunagi ei ole julenud esimese korraga kohe jõuliselt alla minna.
Läksin saali ning seal hakkaski juba minu grupp peale kükiga. Minu algraskus oli algul pandud 210kg, kuid muutsin vähemaks, 200kg peale, sest tunne ei olnud eriti hea. Ka konkreetset ja oskajat sidujat mul polnud. Õnneks tuli mulle appi Peep, kes sidus väga hästi, paremini kui mulle kunagi varem on seotud sidemed ja andis julgust esimesele katsele minna:
Katse läks hästi. Teises katses läks 15kg juurde ja kangil oli 215kg. Plaan oli jõuda 223kg, mis tähistab ka noorte -83kg küki Eesti rekordit. Aga teine katse ei lugenud, kuna kadus tasakaal ära(Jälle!). Väike tõrge tekkis ka tabelit peale teist katset vaadates, kui oli seal märgitud, et esimene katse ära ei loetud, õnneks mu sõbral oli ilusti katse filmitud kaameraga ja ei pidanud selle pärast väga võitlema, et see katse ikka märgitaks loetuks. Kolmandal katsel oli siiski kõva tahtmine panna peale 223kg, kuid kõik soovitasid, et jätaksin samaks, ning siis jätsingi 215kg peale. See tuli probleemideta ära ning jõudu jäi veel jalgadesse sisse, kahju, et katsed otsa said…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kükkida varustusega on ikka hoopis teine võrreldes varustuseta. Jube valus oli peale kükki jalg.
Peale kükki oli ka võistlusnärv pisut taandunud, kuid see jõudis uuesti tekkida surumise ajaks, sest ma kartsin koguaeg, et särk läheb paigast, kuna see oli suur. Soojendussaalis tundus surumine kerge ja algraskus 115kg lausa lendas üles. Järgmine katse, 130kg, oli aga juba palju raskem, kuid ära see tuli. Viimaseks katseks otsustasin panna 137,5kg. 140kg olin varem trennis alistanud, kuid mitte tehnikaga, mida ära loetaks võistlustel. 137,5kg aga võistlustel loeti ära, aga võib kindlalt öelda, et varu enam sinna ei jäänud ka – surudes ja nähes kangi liikumist mõtlesin hetkeks, et nagunii ei loeta ära, et laseks pinge maha, kuid jätkasin surumist, järgmine mõte oli kohe, et jumala eest ei tohi tuharat pingilt lahti paisata, kuid sedagi suutsin kontrollida. Katse loeti ära kõigi kohtunike poolt ja see oli mulle suur üllatus.
Peale surumist oli igasugune võistlusnärv kadunud. Järgmine ala oli jõutõmme, mida ma otsustasin teha ilma varustuseta, kuigi mul on nii tõmbetrikoo kui ka oli kükitrikoo olemas, aga ma ei jõudnud neid enne võistlusi eriti sisse harjutada. Jõutõmbes võtsin samuti algraskust alla, kuna ka sel ei tundunud soojendus kõige kergem olevat, samuti ma pean kõvasti lihvima oma tõmbe tehnikat. Ausalt öelda ma isegi soojendussaalis mõtlesin, missuguse tehnikaga tõmbama peaks, kas kitsa jalgade vahega, või õlgadest nats laiemalt, sest päris lai sumo tehnika mul ei ole tugev. – Otsustasin kõvera selja ja jalad veits õlgadest laiemalt kasuks.
170kg lendas üles nagu nalja. 195kg oli juba raskem. Peale teist katset ka märkasin, et konkurent Reimo Roopärg valib oma raskused minu järgi, 15kg liidab minu raskusele juurde, kuna olin teda kükis edestanud 5kg(kuigi ma võistluse hetkel olin veendunud, et see number on 10kg) ja surumises 7,5kg. Viimaseks katseks panin 205kg raskuseks kuid siis tõstsin 207,5kg peale, mis on minu isiklik rekord pühapäevast. 205kg sai trennis alistatud ülimalt raskelt ja vedides. Viimasele katsele minnes oli mõttes, et see on mu viimane tõste sel võistlusel ja tuleb lasta loom endast välja.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Niisiis saigi 207,5kg alistatud väikese varuga. Olin juba rõõmus, et olin võitmas, sest olin lugenud foorumist, et konkurent tõmbas trennis 205kg ja 222,5kg tundus selle kõrval ulmelisena. Nähes poisi ettevalmistust katseks aga rõõm kadus ja mees tõmbas raskuse üles, tundus isegi, et veel suurema varuga, kui mina enda tõmbel. Niisiis oli võistlus selleks korraks läbi ja pidin olema(ja olingi) rahul -83kg kategoorias 2. kohaga kogusummaga 560kg, mida ületas Reimo vaid 2,5kg ehk siis 562,5kg.Siis aga tuli suur üllatus. Läksin Reimole õnne soovima ja sain teada, et ma olevat absoluutse 2. koha saanud noortes Siimu järgi. Siis küll hakkas möllama rõõmuhormoon.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Olin endaga väga rahul ja poleks osanud unistadagi sellisest tulemusest, mis tuli. Nüüd tuli jääda vaid ootama autasustamist. Seda oodates hakkasin tundma võistluste tagajärgi. Randmed, tuhar, selg, põlved olid valusad. Üleüldine väsimus oli sees isegi teisipäeval veel.Kokkuvõtvalt siis sain -83kg katekoorias 2. koha Reimo Roopärg ’i järel ning noorte Absoluutse 2. koha Siim Jürgenstein’i järel. Samuti saime ka klubiga TÜ ASK 2. koha karika klubid e arvestuses. Ning koju läksin kokku 2 medali ja 2 karikaga. Võistluse korraldus oli hea, kuigi oleks võinud rohkem olla suunavaid silte, ma ei jaganud midagi eriti, aga võibolla oli see lihtsalt väga vähesest kogemusest.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jõutõstmisest üldiselt:
*Hakkasin sellist ala tundma alles 2 aasta tagasi. Kuid kui oli 2010 aasta sügisel noorte ja juuniorite EMV otsustasin, et järgmisel aastal teen ise ka selle võistluse kaasa ja hakkasin selle nimel treenima. Aastaga suutsin jõunäitajaid kasvatada ilma varustuseta kükis 145kg pealt 185kg lähedale, surumises 110kg pealt 135kg lähedale ning jõutõmbes 160kg pealt 205kg peale.
*Kui sain hakata varustust proovima, siis esimene treening kükis läks minul ajalukku selle jubeda valuga, mis selles trennis tundsin. Teistel kordadel enam ei olnud nii valus. Kindlasti oli oma osa siin sellel, et ei Janar ega ka keegi muu siin jõusaalis polnud varem sellise asjaga kokku puutunud. Trikood vist harjutasin 3 või 4 nädalat ning siiamaani ei suuda selga selles sirgena hoida, kui kükin, ja väga raske on alla paralleeli saada. Igatahes suur tänu tuleb Raigole selle eest, et ta andis oma profitrikood täiesti võhivõõrale ja algajale kasutada.
Surumissärgiga oli asi natuke erinev. Juba esimesel treeningul sain sellega hästi hakkama. Särk oli muidugi suur, sain selle täielikult üksinda selga. Juurde see andis mu väga nõrgale surumiskohale, nimelt punktile, mis on paari tolli kõrgusel rinnast. Edasi, lõpp, tuli täiesti toore jõuga suruda.
*Võistluse alguses, kui sain kükitrikoo selga ja esimene katse oli tehtud, oli mul selline tunne, et enam ei tahaks jõutõstmises osaleda, siis nüüd on see tunne muutunud vastupidiseks. Väga suur tahe on saada veel paremaks sellel alal ja teha tulevikuski häid võistlusi. Juba päev hiljem peale võistlust mõtlesin, et pean omale oma varustuse sebima kuskilt. Väga hullult sai motivatsiooni juurde. Kuigi kahju, et nüüd tuleb hakata endast vanematega võistlema.
*hetkelised plaanid on sellised, et hakkan põhja laduma ja massi koguma. Tahan saada surumise võimalikult kõrgeks veebruariks, sest siis on koolis surumisvõistlus, milles tahan teha sellise tulemuse ette, mida ei tee järgmised põlvkonnadki üle.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Minu katsed võistlusest ka videol:
Ruts456
MemberEsmaspäeval sai trikooga tõmmet tehtud, mis sest et kükitrikoo, 205 tuli ülesse (30kg rohkem kui märtsis). Reede oli aga kükk, samuti trikooga. Kui ilma trikoota oli 170kg max, siis trikooga sai 220kg kükitud. Vahepeal tirkoo takistas isegi niipalju, et pidin alla pressima. Tehnikat on veel palju õppida, seda pole üldse peaaegu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>(223kg on noorte -83kg Eesti rekord)
Tundub, et läheb rebimiseks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 27, 2011 at 9:13 p.l. in reply to: VI Innar Mardo Memoriaal – tulemused, pildid, järelkajad #317739Ruts456
Member1. Siim Rast
2. Taavi Pehme
3. Alex-Edward Raus
4. Tarmo Pärna
5. Rait Sagor
6. Elar Kraav
7. Rene Poljakov
8. Margo Lepik
9. Argo Erit
10. Alexander Andrusenko
oktoober 20, 2011 at 7:15 p.l. in reply to: Eesti meistrivõistlused lamades surumises: Eesti uus absoluutne rekord 285kg! #318344Ruts456
Member1. Gunnar Kuusnõmm
2. Kaido Leesmann
3. Siim Rast
4. Taavi Pehme
5. Aimar Kuusnõmm
6. Alex-Edward Raus
Ruts456
MemberAs I Lay Dying, Rammstein, Job For A Cowboy, Amon Amarth, In Flames, Carnifex, Suicide Silence, Heaven Shall Burn, Hatebreed, Slipknot, Slayer jnejne. Kui tahad pikemat listi sellistest bändidest, kirjuta PM.Prodigy, Clawfinger, Coal Chamber, KoRn, Limp Bizkit, METALLICA, METSATÖLL, SYSTEM OF A DOWN….
Suures kirjas on minu lemmikud.
aprill 12, 2011 at 1:12 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #297072Ruts456
Member“Muidugi see kükiteema pikade seeriatega – siin paneb Rück meile kõigile…. on ta ju teinud 100 kiloga järjest 101 või 102 kükki, kui ma õigesti mäletan ja mingi bäiksema raskusega oli seal veel hullem number.”ok, vot pärast selle lause lugemist pidin ma äärepealt tooli pealt maha kukkuma
100kg tegi 104 kükki ning 60kg tegi 200 kükki
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ruts456
MemberKas ennustuse tulemusi ei avaldata?
Ruts456
Membermis oludel muidu sellistes kuuris vms peab treenima? mis vana saaliga juhtus?Remondis
-
AutorPostitused