Ruts456
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Ruts456
MemberTänan vastuse eest.
Üks asi mida olen veel lugenud on see et kerelihased (mitte tingimata ainult selg vaid kõhulihased) on nõrgad. Kui hakkan mõtlema siis ma võibolla ei treeni neid piisavalt: tavaliselt mingi 3×10 istessetõuse (lisaraskusega või ilma) trenni lõpus kiirelt ja kõik. Ehk võib siin asja iva olla ja peaksin ka neid rohkem rõhutama?
Kerelihastega on omal sama mure, et ei viitsi neid eriti teha
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Samas peale rasket eesküki trenni tunnen järgmistel päevadel, et kõhulihased on korralikult valusad(tagaküki puhul seda ei ole kordagi juhtunud), niiet kui sa tihti eeskükki teed, küll nad siis saavad ka sobivalt koormust. Muidugi kõhulihast tuleb kindlasti treenida ka eraldi, sest selga sa ju treenid eraldi, mis tähendab omakorda, et selg areneb kiiremini ja pooled peavad olema tasakaalus.Kui tunned, et teed kõhulihast vähe, siis tee rohkem. Olen ka ise seda lugenud, et kõhulihas võib samuti pärssida baasharjutuste tulemusi. Aga midagi kindlat ma selle koha pealt ei oska öelda.
Ruts456
MemberVajub läbi jah suurematel raskustel, täpselt nagu turjal kükilgi. Kuigi seal on seda eksimisruumi vähem sest kui kaldud liiga palju ette siis kukub ju kang põrandale.
Mida sa oskad soovitada nelipea eelisarenduseks? Masinatega ei treeni ma põhimõtteliselt ning need korrad kus olen proovinud, siis see reie esiosa masin mulle mingit väljakutset eriti ei paku.
Mulle on alati jäänud mulje et kui selg vajub kükil läbi siis selg ongi see nõrk lüli mida on vaja parandada. Kas polegi nii?
Jah, kui selg vajub läbi, siis on ka see võimalus, et selgroosirgestaja nõrk, kuid vaevalt see sul nii on, sest tavalisel jõutõmbel sul ei tõmba selg märkimisväärset küüru sisse.
Reie nelipeale kahjuks ei oskagi midagi rohkemat soovitada, kui tee eeskükki(kuid tee jala pealt, st võta raskust vähemaks ning hoia selg võimalikult sirge ning samas ka küki võimalikult püstise asendiga). Martinkink räägib ka õigetest harjutustest, kuid ära tee neid nii, et täis lihase tõmbaks, vaid just korraliku vastupanuga ja madalate kordustega, sunni end tegema neid harjutusi jalaga, mitte ära vaju ka nt etteastetes koguaeg ette.
PS! Ma loodan, et sa saad aru, et mu arvamus ei pruugi olla 100% puhas kuld, kuid enda puhul ma võtaksin siiski kõiki neid räägitud nüansse arvesse ning teeksin nende põhjal treeningkava ümber. Isegi kui ei ole 100% õige kogu jutt, siis nõrgemaks see kindlasti sind ei tee.
Ruts456
MemberSee on küll huvitav järeldus sest minu trenn just keskendub klassikalisele tõstmisele kus nelipealihas on just esmase tähtsusega. Teen eeskükki 1-2 korda nädalas (teine kükikord vaheldub turjal kükiga, kolmas on alati turjal) ning see on mul üpris kõrge võrreldes turjal kükiga, üle 90%’i (mainin protsente jälle kuna paljudel on see number hoopis madalam). Ei oskagi nagu midagi ette võtta et seda nelipealihast veel rohkem treenida, turjal kükk ka kõrge kangiga ja täissügavuseni mis peaks ka omakorda nelipead tugevalt arendama.
Sa mainid kitsalt tõmmet: kas võrdled seda rebimishaardega tõmbega?
See, et lähed turjalt kükis täissügavuseni, minuteada ei tohiks arendada rohkem reie nelipead, vaid alla paralleeli kükiasendis töötavad siiski rohkem tuhar ja jala tagaosa, esiosa hakkab tööle rohkem, kui paralleelist oled kõrgemal. See on muidugi huvitav, et sa suudad eeskükki teha 90% tagaküki max tulemusest. Ei oska kohe seda kommenteerida, et miks see just nii on.
Kuna räägid, et tegeled klassikalise tõstmisega, siis on ka igati loogiline, et kogu taguahel on tugevam, sest enamus harjutusi on siiski seal taguahela pealt.
Just ka vaatasin su youtube’i kanalilt su eesküki tehnikat(selg vajub ka seal läbi, lausa jubedalt, ning kehast kaldud ette) ning selle põhjal jään küll oma seisukoha peale väga kindlaks ning usun, et sul reie esikülg on nõrk ning vajab eelisarendamist.
“Sa mainid kitsalt tõmmet: kas võrdled seda rebimishaardega tõmbega?” – ma päris täpselt ei saa aru, mida sa mõtled selle küsimusega, sest ma kirjutasin ka enne, et su kitsalt tõmme(tavaline jõutõmme, nagu sul videos on) on nii suur võrreldes kükiga(tagakükiga)… Ma mõtlen numbrite vahe…170kg ja 235kg…
Oma kogemusest näiteks: Mul peaks olema üsna tugev reie nelipea, samas tean üsna kindlalt, et tuhar on mul nõrk. Suudan kükkida eeskükki kuskil 170kg, tagakükki umbes 210kg, samas kitsalt jõutõmme vaid kuskil 200kg. Kuid usu mind, ma näen meie kükkide ja jõutõmmete vahet ning ütlen, et sina teed neid taguahela pealt, mina aga kasutan jalga oluliselt rohkem neis.
Ruts456
MemberNäen (ning olen seda kogu aeg teadnud) et mul tulevad tõmbes kõigepealt puusad üles ja siis teeb selg kogu töö ära. On selles tingimata midagi halba?
Ma kahjuks eriti ei mõista mida sa mõtled selle all kui räägid et kükk on selja pealt tehtud.Minu meelest kükis just selg ongi nõrk et ta ära vajub, kuigi jalad suudaksid rohkem.
Sul on reie nelipealihased nõrgad(sellepärast vajud ka kükkides ettepoole – keha liigub nii, et tal oleks kergem tõsta ning sinu puhul on kergem tõsta, kui keha ettevajunud, sest siis tuhar ja reie tagakülg teevad rohkem tööd ära), muud probleemi siin pole. Selg, reie tagakülg ja tuhar on väga tugevad, sest kitsalt tõmme on nii suur võrreldes kükiga.
Kokkuvõtlikult, treeni reie esikülge eelisarendades.
Ruts456
MemberEi saa jälle vaiki olla, kui maailmas lokkab rumalus:
http://www.fitness.ee/uudis/5916/18aastane-kulturist-andis-positiivse-dopinguproovi
Mis mõtted tekivad?
Dopingukasutajate kohta ei tule mul kunagi head mõtted, aga selle kohta tekkis kohe suur muie näole.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kas hakkas liiga hilja enne võistlust tarbima või milles asi, et see vorm on selline, millele saaks praktiliselt iga naturaalne vend vastu, kui on tehtud mõni aasta eeltööd jõusaalis…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuid ikkagist, kui on loodud liiga, kus idee on selles, et saaksid konkureerida omavahel sportlased, kes peavad lugu ausast mängust, õiglusest ning spordiala reeglitest, siis on kohatu sinna liigasse ronida inimestel, kes ei pea lugu ausast spordist. Loodud on ju ka liigad, kus võib kasutada igasugu abivahendeid, võistelgu seal või siis ärgu võistelgu üldse, kui pole piisavalt hea, et omasugustega konkureerida.
Ei mahu kohe pähe, et kuidas mõni mees üldse saab arvata, et tema võib kasutada kõiki abivahendeid ning siis tulla võistlema inimestega, kes ei kasuta abivahendeid. 
Lõpetuseks ka üks tsitaat selle teema kohta: „Ma ei usu kulturistidesse, kes kasutavad steroide. Kui ühel mehel pole veres nii palju naturaalset testosterooni, et ta ilma aineteta võiks ehitada võimsa ja lihaselise keha, siis ta võikski tegeleda pigem pingpongiga.“ Steve Reeves.
Niiet, 18-aastane “kulturist” Lauri, õpi parem pingpongi mängima.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
juuni 2, 2014 at 11:12 e.l. in reply to: Raw Classic World Ch 2014 Potchefström South-Africa #367071Ruts456
MemberPalju õnne, Peep!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ruts456
MemberSuper, tõite kohe igavasse eksamisessi päikest!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma saan õigesti aru, et Peep võistleb homme ning Alex esmaspäeval?
Soovin palju jõudu Teile ning andke endast 110%! Hoian pöialt!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ruts456
MemberIse olen alles 21-aastane ning tunnen juba täpselt sama teema pärast muret.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nimelt vahel hommikul varem ülikooli sõites, on bussi peale tulnud ka kooliõpilased. Ja silma on jäänud üks tüdruk, kes paistab olevat alles algkooli õpilane või siis esimestes põhikooli klassides, kuid tüdruk kaalub kohe kindlasti umbes sama palju või rohkemgi kui mina ning ta on äkki umbes 150-155cm pikkusega(ma teen tugevalt jõutrenni ning 170cm pikkuse juures kaalun isegi üllatavalt palju – 86kg; ja ma ei pea end paksuks, vähemalt mitte tavainimesega võrreldes
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). No see vaatepilt on lihtsalt täiesti jube, isegi nägu on täiesti rasvunud! Mida küll tema vanemad mõtlevad, kui näevad oma võsukest, ja veel tütarlaps, kui see 150-155 cm ja 80-90 kg tüdruk nende ees on. Kas tõesti ei ole hakanud silma kriipima tütarlapse sumolaadne välimus(no mine sa tea, äkki tegelebki juba ~11-aastasena sumomaadlusega
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ).Aga muidu mu perekonnas on ka õde ülekaaluline. Noh, ta on olnud juba väiksest peale ja harjunud sellega, kuid ma siiski öelnud talle, et ta võiks ju kaalust alla võtta ja siis on pigem solvunud(aga kes siis peaks veel talle seda meelde tuletama, kui mitte ta oma lähedane, vend? Kuskil klubis kellegi kommentaari on ju 10x vastikum kuulda ja siis ollakse lihtsalt vihane, et vaat näe, mis mees, et julges nii öelda, kindlasti mingi nõmedik…). Aga no ta ise ütleb, et ta nii laisk ning kui on üritanudki kaalu jälgida, siis ei suuda ikka paljusid toitusid vältida, aga no kui ise on rahul, siis las ta olla.
Omal mul just oli väiksena vastupidine probleem: 14-aastasena kaalusin 45kg(õla- ja rinnalihas triibutasid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ) ning olin nõrk ja siis ükskord isat abistades ei saanud ühe raskemapoolse asja hoidmisega hakkama ning siis isa käratas mulle, et ma olen nii nõrk ning pean trennis hakkama käima. No alguses oli küll parajalt raske ennast sundida kuhugi trenni minema, kuid ma siiski läksingi üsna varsti jõutrenni. Õnneks hakkas see mulle praktiliselt esimesest korrast meeldima. Nüüd ei saa isa öelda, et ma nõrk oleksin, vaid tuleb teha kõik raskemad asjad ise ära.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga nagu me siit välja loeme, siis LAPSEVANEMA PÄRAST HAKKASIN ENNAST LIIGUTAMA.Samas tean ka päris mitut last, kes istuvad pähe ja mölisevad oma vanematega ikka niimoodi, et suu jääb kohe lahti, et kuidas nad üldse julgevad. Kui need peaks olema minu lapsed, siis mind reaalselt ei huvitaks igasugused lastekaitseseadused ning täiesti lõdvalt annaksin kere peale. See ei ole ikka normaalne, et tattnokad sõimavad ja ropendavad oma vanematega, koolis hinded ülisitad ning neid isegi ei huvitagi see. Aga olen kuulnud, et samadele poistele on koolist 2 nädalane “karistus” tehtud, et nad ei saa sel ajal koolis käia. NO MIS KURADI KARISTUS SEE VEEL ON?!? Iga inimene teab, et kui koolist kasvõi 1 vaba päev saadakse, siis on õpilased üliõnnelikud selle üle. Täiesti idiootne süsteem ikka välja mõeldud. NIIMOODI KÜLL EI TULE NORMAALSEID INIMESI LASTEST. Ah, pigem ütleks, et tänapäeval tundub isegi, et minu mõistes normaalne inimene polegi enam tavaline nähtus, vaid üsna erandlik…

Nüüd ma kaldusin küll teemast juba kõrvale, aga aitab kah.
Ruts456
MemberMis plaanid edasi?Kindlasti väikene puhkus ja üleüldine vaimu ja keha turgutamine. See nädal üle ei pinguta millegagi. Järgmine nädal aga hakkan suure tõenäosusega vaikselt uuesti dieedi peale mõtlema, sest järgmine võistlus on Juuli keskel Fitcampis. Aega on sinna omajagu, kuid samas on mul ka kõvasti üleliigset pekki veel. Seda viga ma enam teha ei taha, et hakkan viimastel nädalatel ekstreemsusi praktiseerima. Seega ongi paras aeg juba kohe dieedile mõtlema hakata ning teha seda mõistlikult, nii et ettevõtmist saab ka nautida.
Kui selle suvise võistlusega ühele poole saab, siis tuleb vist natukene pikem vaheaeg jälle ning seal loodan nõks kauemaks aja maha võtta. Kuid väga pikalt muidugi lebotada ei saa, sest siis ronib juba sügisene hooaeg peale ning miks mitte ka seal kaasa teha ning hoida head vormi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuigi ma ise pole kulturismi/fitnessi inimene(st, et ma ei võistle nendes), siis siiski pakub Sinu blogi väga palju huvitavat sisu ning iga uus postitus saab suure huviga üle loetud. Väga hästi saad blogimisega hakkama ja loodan, et selliseid sissekandeid, nagu Sinul, tuleb veel ja veel ja veel…
PS! Ootan siis Sinult Fitcampis väga teravat vormi!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Edu!Ruts456
MemberKui kõik on vormis, siis ootaksin selliseid tulemusi:
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Naiste abs:
1. Eleri Õisma
2. Laura Laan
3. Johanna Lepp
Meeste abs:
1. Kaido Leesmann
2. Rait Sagor
3. Gunnar Kuusnõmm
4. Siim Rast
5. Alex Raus
Ruts456
MemberKui kitsa või keskmise jalgade vahega kükid, siis võid proovida kasutada tõstekingi(kand on nendel kõrgemal). Samas võid proovida ka kükkida laia jalgade vahega, siis ei lähe see nurk seal hüppeliigeste/pahkluu juurest väga väikeseks.
Ruts456
Memberhttp://www.bodybuildingdungeon.com/forums/training-articles/9845-westside-barbell-routine.html
Sain siit korraliku ülevaate kuidas treenida westside järgi. Tekkisid mõned küsimused, mida mõeldakse lower body max efforti päeval harjutuste valiku all nende protsentidega: Good Mornings 70%, Low Box Squatting 20%, Deadlifting 10%? Teiseks, kas see pärsib palju tulemust kui treenida 2+1 süsteemis, mitte 1+1 süsteemis? Mille järgi võtan dynamic day 50-60%, kas max efforti päeva 1rep maxist?
Siim.
Tekkisid mõned küsimused, mida mõeldakse lower body max efforti päeval harjutuste valiku all nende protsentidega: Good Mornings 70%, Low Box Squatting 20%, Deadlifting 10%?
Ilmselt mõeldakse seda, et max efforti päeval on 70% valitud harjutustest good morningu variatsioonid, 20% valitud harjutustest madalalt kastilt kükid ja 10% valitud harjutustest jõutõmbe variatsioonid ehk nt 10 max efforti trenni põhiharjutuseks peaks olema seitsmel korral good morning, kahel korral madalalt kastilt kükk ja ühel korral jõutõmme.
Teiseks, kas see pärsib palju tulemust kui treenida 2+1 süsteemis, mitte 1+1 süsteemis?
See oleneb täielikult sinust. Kui sa tunned, et taastud ära niimoodi(iga trenn on näha kasvõi natukenegi arengut), siis tee nii, kuidas sulle sobib.
Mille järgi võtan dynamic day 50-60%, kas max efforti päeva 1rep maxist?
50-60% tuleks võtta võistlustõste(küki, surumise) 1 rep maxist.
Üldiselt mulle tundub, et sa ei ole varustusega(kükitrikoo, surumissärk) jõutõstja. Soovitan sul googeldada selliseid programme, mis on mõeldud raw tulemuste arendamiseks(kui just varustusega ei plaani hakata võistlema) ja teha need enda vajadustele ümber. Ka selliseid Westside variatsioone on internetis liikvel palju, aga on ka teisi süsteeme(nt 5/3/1, vene süsteem, Smolov jms http://www.fitness.ee/artikkel/1543/susteemid-susteemid-susteemid), mis töötavad – pead ise avastama, mis sul toimib kõige paremini. Kuid suureks kurvastuseks ütlen, mida rohkem loed jõu arendamise kohta, seda rohkem sa hakkad mõistma, et ühte kindlalt treeningprogrammi pole võimalik panna paberile kirja, mis töötaks alati ideaalselt.
Ruts456
MemberKust saaks normaalse hinnaga korralikke soendussukkasid?
Soendussukad sain ma kunagi Rimist. Kui õigesti on meeles, siis paar maksis umbes 10 eurot. Ja pole veel nendega midagi juhtunud 2 aastaga.
Ruts456
MemberIlmselt kui ma kogu selle teema läbi loeks, saaks ka vastuse, aga küsin ikkagi siin ära. Milleks teha trenni nii suurte raskustega, et liigesed enam ilma toestamiseta vastu ei pea? Teadmine, et teed 300kg`ga kükke, on seda väärt, et pärast normaalselt kõndidagi ei suuda?
Samas, ütle, kui paljudel 60+ aastastel inimestel liigesed ei valuta ja nad suudavad täiesti ideaalselt kõndida? Tallinnas linnaliiniga liigeldes näeb ikka vanemaid naisterahvaid(kes ilmselgelt pole oma elus kunagi 300kg kangi turjalgi hoidnud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ) ikka jube vaevaliselt kõndimas.Ma olen üsna kindel, et jõutreeninguga tegelev inimene, kes on omandanud õiged tehnikad ja kes ei hinda oma võimeid pidevalt üle, suudab ka 60+ aastasena liikuda tunduvalt paremini, kui selline inimene, kes pole isegi trenni kunagi tõsiselt teinud. Aga noh, see on minu arvamus ja mul tõendusmaterjali pakkuda ei ole.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ruts456
MemberOlen teinud hantlitega surumusi, tõmmet ise pakul olles, kükki kastilt pausiga. Ju siis olen õigel teel. Mitu % maxist treenitakse plahvatuslikku liigutust? Kas seda peab tegema erineval päeval või võib teha ka peale rasket surumist nt? Kui palju kordusi ja seeriaid on mõistlik teha plahvatuse treenimiseks?
Googeldades leiab palju tarka juttu, nt: http://www.westside-barbell.com/index.php/articles-by-louie-simmons/strength-training-101/321-explosive-power-and-strength
-
AutorPostitused