ROtter
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
ROtter
MemberNisu oli lihtsalt näitena.
Samamoodi on ju gluteeni eeltöötlemata toiduainetes (täitera-), mida soovitate .
Tahan öelda, et need on detailid, suurt pilti ei muuda. Gluteeni – ja suhkrupaanika on teatud ringkondades nagunii juba tohutu epideemia mõõtmetes, võime seda lisaks mitte kultiveerida ja jääme põhiolemuse juurde.
Kui räägime VAID süsivesikutest kui energiallikast, mis aitaks “paremat und saavutada”.
Kas siis teie meelest on olulisem süsivesik (glükogeenivarude tarvis) või mineraalained ?
Mett nimetatakse ka võrreldes suhkruga oluliselt tervislikumaks valikuks, Tegelikkuses, selleks, et meest mingeid märkimisväärseid koguseid vit/min saada, peab seda nii ebatervislikult palju sööma, et see on arulage.
Kui ka see jätab lolli ning trolliva mulje, andestust, mind huvitab asi süvitsi. Mitte et saaks midagi kuskile kirja ära panna.
Üks vastus korraga.
Hea une annab sai, piim ja mesi ühel toidukorral. Sest nisuvalgu ja piimavalgu kasutamisel tekib seedimise käigus morfiinisarnase toimega aine – eksorfiin, ja see moodustub umbes 1 – 2 tundi pärast sööki.
ROtter
MemberTänud vastuste eest aga tekkis paar lisaküsimust:
Mida saavutan kui vahetan kiirkaerahelbed täisterahelveste vastu?
Trennivabal päeval ongi nn. trennieelseks söögiks keefir, sepik ja juust.
Aga kas ROtter’i arvates see s/v kogus siis liialt väike?
Mida vähem eeltöödeldud toiduained on, seda rohkem mineraalaineid ja vitamiine sisaldavad.
Valgu kogust võid vähendada, sest sul ei ole veel nii palju lihaseid, mis selle ära tarbiksid ehitusmaterjalina. Kuna valku organism valguna ei ladesta, siis üleliigne läheb neerude kaudu WC-sse kiirelt, energiat saab valkudest alles kolmandas järjekorras.
Lihaste glükogeenivarud on keskmisel inimesel 150 – 200 g, vahel ka rohkem isegi 2 x (laadimisel), lisaks maksas ca 150 g. Süsivesikutest saadav energia läheb koheselt enegiaks vereringesse, siis tühjenenud glükogeenivarude täiteks ja alles siis rasvaks.
ROtter
MemberOtteril on palju head infot võtta. Aga ta ei taha üldse süveneda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga 1 loll küsimus; kas see nii öelda heaööune süsivesik, ei ole vahet kas tuleb suhkrust, kartulist või nisust?
Suhkrust ei saa mineraalaineid ega vitamiine, nisus on gluteen, mis võib mõnele probleemne olla. Liiga täis kõht maga minekuks ei ole hea, tühi kõht ka ei ole hea. Kui õhtul sööd palju, siis hommikul isu ei ole. Ja õösel kulutab inimene magades energiat ca 800 kcal. Raketiteadus.
ROtter
MemberRalf: kui tegemist õhtusöögiga, mis on trennivabal päeval ja soovitan kartuli asemel aedviljade kogust suurendada, siis on miinus sellest teemapüstitaja aedviljade süsivesikute kogust arvestades,umbes 6 grammi kui umbes 50g aedviljade kogust suurendada. Vähenemine on paljuvõitu?
Tsiteerides ära võta palun kahest eri konteksti omavast postituse osast ühte tsitaati kokku
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Süsivesikud tagavad õhtul hea une. Tema päevane s/v kogus on niigi minimaalne, rasvaks ei lähe sealt midagi.
ROtter
Memberminu arvamused:
kuid võtaksin süsivesikuid vähemaks ehk jätaks kartuli ära ja suurendaks aedvilja osa.
Aju kasutab ööpäevas 120 – 140 g glükoosi. Kui palju sel juhul lihastele jääb?
november 25, 2013 at 2:25 p.l. in reply to: Kolm lihtsat põhjust, miks valgurikkad toidud on kaalulangetuseks hea valik #354830ROtter
MemberTeise punkti kohta ytleks, et sysivesik on soodsam. Kartuli naol naiteks ja tekitab taiskohutunde vaga hasti.
Kartuli puhul sõltub täiskõhu tunne sellest, kuidas kartuli struktuuri töötlemisel on muudetud – kartulipuder annab kiiresti täiskõhu tunde ja tühja kõhu tunde ka kiiresti.
ROtter
MemberSee, mida teooriad ütlevad, ei laiene väga tihti pärisellu, lepi sellega.
Ja lõpeta kõike oma mätta otsast hindama.
Siin ei saa üks tugev ‘kõrgharitud’ teoreetik midagi soovitada.
Mis krdi teoreetikust sa jahud kogu aeg. Mul on kergekujuline skolioos ja tean väga hästi, mida saab teha ja mida ei saa.
ROtter
MemberMida see muudab?
Lolle küsimusi oskame kõik esitada.
Antud juhul ei ole olulisus selles, kas tegemist on asümmetria või skolioosiga – need on hetkel vähemääravad nüansid.
Loe uuesti, kuni aru saad.
Üks meist on loll, aga see ei ole mina.
Kergekujuline asümeetria ei takista paljude harjutuste sooritamist ega jooksmist. Vahe ongi selles, mida saab ja võib teha ning mida ei soovitata teha.
ROtter
MemberLugupeetud Otter, vaadake oma tausta, ja siis kellegi, kellest te midagi ei tea. Minul on kunst oma kehakaalugagi kükkida, kui alustad sellega neljandas kümnes, ja puudub selleks hea geen. Raam ja seda toetav liiges/lihaskond lihtsalt enam ei adopteeru nii hästi.
Teoorias tugev? Aga süveneda ei viitsi.
” Veel on, et vasak õlg on madalamal, lihaspinge väädina vasaku abaluu alumise nurga kõrguselt alaseljani välja, samuti vasak abaluu väljavõlvunum pisut ja vasaku puusaliigese roteerimine pisut tihkem. “
Kui vaagen on viltu, näiteks, puusaliiges toimib väheke mitte nii nagu peab – jooksmine võib vägagi asja halvemaks teha. Kui te ei ole ise kogenud, ei tähenda, et nii olla ei saa.
Seetõttu ma ei jookse ise väga tihti-intensiivselt-pikalt, ja ei soovita ka teistel, kes hädas kirjeldatud murega.
Jõutreening, parajas tempos, mõõduka raskusega – hea ja piisav küll. Kui aeroobset juurde vaja: sörgi kui ei anna tunda, vänta ratast (mitte et see täiesti muretu selle situatsioonis oleks – sundasendid, jalad pedaali küljes – kui nurk kehv – annab ka vahel tunda, ujumine – tundub, et mis seegi halba saab teha – aga ei ole täiesti ohutu. Suusatamine võib ka olla vahele hea alternatiiv.
Aga ma ei ole kindel, kas võistlustempos maratonid on hea mõte. Õigemini, olen täiesti kindel – ei ole.
Mõni mees ei viitsi ei lugeda ega süveneda.
Sellepärast ma küsisingi, kas on asümmeetria või skolioos?
ROtter
MemberKui sügis-talve perioodil Body-pumpi teen, siis kükkidel oli maksimum kusagil 20 kg. Nüüd vist see tuleb unustada?
Soovitusi on raske jagada niimoodi. Mul on ka kerge asümmeetria ja ma kükkisin 2 x keharaskusega.
ROtter
MemberEi takista, aga suurematel koormustel tõstab vigastuste ja ülekoormuste riski, ka teistes kehasegmentides.
Kui suur koormus on jooksmine?
ROtter
MemberJa mis edasi?
Kui on “lihtne asümmeetria” ? Mida see muudab. Vaegused on ikka. Ja meditsiini osa piirdub selle konstateerimisega.
” Kui organism on kasvamise lõpetanud ja skolioos on vähe väljendunud, siis on piisav ravikehakultuuri rakendamine, et seljalihased tugevaks võimelda. “
Kui on lihtne asümmeetria, siis see ei takista paljude harjutuste sooritamist.
ROtter
MemberTere kõigile,
Pöördun järjekordselt siia, sest mind on tabanud välk selgest taevast ehk seljavalu.
Olen teinud paar kuud sisetrenni – spinningu, Fat Attaci, Body-Pumpi näol umber 2-3 korda nädalas, eelnevalt tegelenud jooksmisega 2-3 korda nädalas. Alaselg ehk nimmepiirkond on tõesti tunda andnud, kuid nüüd 14 päeva tagasi, kui oli palavik ja äge valu ei teadnud ma millest see on ja mida ma tegema peaksin.
Diagnoos:
Nüüdseks on selgunud, et mul on diagnoositud skolioos ehk lülisamba kõverdumine külgsuunas – mul just vasakule. Veel on, et vasak õlg on madalamal, lihaspinge väädina vasaku abaluu alumise nurga kõrguselt alaseljani välja, samuti vasak abaluu väljavõlvunum pisut ja vasaku puusaliigese roteerimine pisut tihkem.
Netis surfates selgus, et selja painutusi ei tohi üldse teha, see on selle Skoliisi puhul vastunäidustatud.
Nii nagu arst ütles, et pean saama taastusravi, aga kui aus olla, siis ei saa ma eriti hästi aru sellest ülalpool mainitud jutust, et kui tõsine see mu seisund ikkagi on….
Mul on järgmiseks aastaks püstitatud eesmärgid – minna pool maratonile, kas see saab üldse nüüd teoks või jääbki ainult unistuseks?
Olen valmis saama mis iganes harjutuste nõuandeid, peaasi, et kevadel jälle jooksma saaksin minna.
Kui teate kedagi soovitada, siis palun andke märku.
Tänud ette kõigi nõuannete eest.
I.
Kas sul on selgroo kõverdus 10 * Cobbi järgi küljele? Võib olla on lihtne asümmeetria?
ROtter
MemberKahe käega poolt. Aga see “thumbs up”-i piiramine tema puhul on küll igati õigustatud
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>EDIT: Suht pull oleks teada, kes Sügiskülvi postidele thumbs up’e viskab. Mingi varikonto?
Mina, siis kui on hea postitus, mis näitab, millised vastused siin foorumis on oodatud.
-
AutorPostitused