ROtter
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
ROtter
MemberKui tahad/vajad D-vitamiini, siis joo piima.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> See nädal jõin iga päev vähemalt liiter piima, üks päev isegi 3l.Üks klaas piima sisaldab ca 100 IU (0,25 mcg) D vitamiini. Põhjamaades peab inimene saama vähemalt 2000 IU (50 mcg) D3 vitamiini päevas.
Üks klaas piima sisaldab ca 300 mg Ca , päeva norm 800 -1200 mg.
Piimas sisalduv kaltsium takistab raua imendumist.
ROtter
MemberTäpselt nii ongi, vaata joonist, treeningu lõppu tähistav nool on kõige madalamas punktis üldse.
Kui joonist annab tõlgendada mitmeti, siis on halb joonis.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui oleks kirjas töövõime taastumise lõpus, oleks paremini arusaadav, sest peale superkompensatsiooni lõppu hakkavad näitajad uuesti langema.ROtter
Member
Superkompensatsioon tekib vaid juhul, kui puhkuse pikkus on optimaalne. Ülalviidatud joonise peal on näha, et töövõime treeningu tõttu langeb, puhkuse ajal tõuseb ning hakkab siis jälle langema. Järjepideva arengu saavutamiseks tuleb väga täpselt ajastada puhkuse kestus ning järgmise treeningu algus, paigutades viimane töövõimekõvera haripunkti.
Liiga pikk puhkus taastab organismi liigselt ning uue treeninguga soovitud superkompensatsiooni ei teki. Sellist koormuse ja puhkuse vahekorda on võimalik kasutada oma füüsilise võimekuse säilitamiseks.
Kui puhkuse pikkus on liiga lühike, ei jõua keha koormusest taastuda ning pikema aja vältel selliselt puhkust doseerides võib organism end liigselt kurnata. Tihti on selline olukord probleemiks harrastajatel, kes arvavad, et mida rohkem treenida, seda tugevamaks saadakse. Ka rulluisutajate seas on inimesi, kes puhkusest liialt lugu ei pea ning panustavad vaid treenimisele. Esialgu võib sellisel juhul toimuda väga kiire areng, kuid ühel hetkel kui jõutakse haripunkti, tullakse sealt ka väga kiiresti alla.
Hea joonis, aga töövõime treeningu lõpus ei saa olla suurem kui treeningu alguses.
ROtter
MemberTäna käisin Fysioviisi teraapiastuudios, asjalik koht.
Mulle meeldis konkreetsus, sain 1 h jooksul teada, mis mul viga on. Mind võeti korralikult ette ja hakati erinevaid lihaseid testima. Selgus, et mul on parema poole mitmed lihased nõrgad ja eriti parem tuharalihas, mis pidavat olem kõige suurem lihas kehas. Siis selgus veel, et mul vasak jalg ~1,5 cm lühem
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja sellest ka kogu pinge on vasakul poolel. Arvatavasti oli mul sel kevadel jooksmist alustades vasaku tuhara triggle-pointi pinge just sellest tingitud.Mulle meeldis seal väga, sest sain ka konkreetseid harjutusi mida pean hakkama tegema, et paremat poolt tugevdada.
Trennide osas midagi ära ei keeldanud, aga teha mõistusega, kui valu tunnen, siis tuleb lõpetada. Ujumine väga soovitatav.
4-punkti pean jälgima hakkama, see olevat kõige alus:
1. Harjutused – mis mulle määrati
2. Vett jooma – minu kaalule vastavalt on see 1,3 liitrit
3. Ergonoomia – töökoht õigeks, istumisasend.
4. Puhkus – piisav uneaeg kuni 8 h.
Kevadel uuesti sinna, et näha kas muutust on
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>The short answer is that jogging and running are fine for most people with scoliosis
http://www.livestrong.com/article/247565-can-i-run-or-jog-with-scoliosis/
ROtter
MemberRäägime ikka aiaaugust.
Aed ise, siis, VEEL kord:
kuidas sobib skolioosiga, lihasdüsbalanisiga, jne ‘mitteülekaalulisele’ see paremini? Lisaks veel nö keskealisele, kes on ka suhteliselt hilja alustanud.
Vastus on siin:
http://www.livestrong.com/article/247565-can-i-run-or-jog-with-scoliosis/
ROtter
MemberTegemist on iseloomu arendamise võttega. Ma harjutan end varem ärkama, harjutan end kohe päeva esimesest minutist alates olema produktiivne, astuma vastu raskustele ning leidma raskustest olenemata motivatsiooni. Kui ma suudan end kell 05.15 püsti ajada ning miinuskraadidega lume sisse sörkima minna, kui endal pole silmadki veel lahti läinud korralikult, siis mistahes katsumused ülejäänud päeva jooksul tunduvad ikka meeletult kergemad.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eksid. Ei ole nürimat treeningvahendit kui velol 1,5 tundi vändata ja ainult sellele tegevusele keskendudes.

ROtter
MemberAga, veel kord, härra Otter, mis sundis varem jooksu soovitama lülisamba/lihastasakaaluprobleeme kurtvale inimesele?
Ja nüüd täises jõus kutile on see no-no ?
Kõige raskem ongi inimese mõtteviisi muutmine, kui inimesel on kinnisidee maratoni joosta vaatamata oma seisundile, siis mis on minu jutust kasu, et see ei sobi, ta teeb seda ikkagi.
Holgeril on praegu põlved korras, aga ülekaal, varem jooksnud ei ole, s.t. kõõlused, liigesed ei ole saanud varem löögikoormust ja nüüd hakkab jooksma kõval pinnasel, külmaga. Tarkus tuleb ikka läbi oma valu.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ROtter
MemberMõistan, et kunagi, olles noorem ja lollim, oled endale väljas joostes mõne eelnimetatud nimetatud vea külge saanud, kuid usun, et archangeli näol on tegu inimesega, kes võimalike ohtudega kursis ning teab kuidas neid vältida.
Jah, mul on korduvalt olnud jalatalla lihaste ülekoormus, sääre luuümbrise põletik, seda vaatamata suht olematule jooksukoormusele. Need põletikud tekivad nii äkki, et arugi ei saa.
Aga nagu ma varemgi öelnud olen, siis iga inimene peab oma õppetunnid ise läbi elama, ega muidu targaks ei saa.
ROtter
MemberVelo on toolis istumine ja tuim sõtkumine mille jaoks on praktiliselt null pingutust vaja. Roomad voodist välja, ronid pukki, ning tukud seal sõtkudes.
Sul on velo kindlasti roosat värvi tirriga variant.
ROtter
MemberElamine on üldse kahjulik, ära võib surra…
Statistika järgi sureb kõige rohkem inimese oma kodus. Kui blondiin sellest teada sai, kolis ta oma kodust ära.
ROtter
MemberMida me kõik siin hädaldame. Kui inimene võtab asju mõistusega pole ju hullu. Ma olen ise jooksnud poolikuid ja treenind isegi maratoniks ja pole midagi hullu olnud. Kui see jooksmine nii krt. kahjulik on siis miks see on üks maailmas enim harrastatav spordiala. Kui seda teha mõistusega pole ju midagi hullu, minuarust. Kui Hr.Archangel pole nii fanatt et ta koguaeg üritab olla teistest parem, nt. oma sõpradest siis pole ju hullu. Isiklikult tunnen ühte sellist härrat kes tahtis olla kõige parem ja 50- selt oli olnud 2 põlve oppi.
Ah ja külma ilma vastu aitab sukk, katad oma suu kinni ja hingad läbi nina . Ise kasutan ja toimib vägagi hästi. Ostsin Rademarist Grafti oma €15, Dri Fit ja puha.
Kõige raskem ongi muuta inimese mõtlemist. Mis on veloergomeetri miinused tervisele?
ROtter
MemberMa ei pea külmas jooksmist veaks millest peaks õppima.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lihtsalt kuna mul on krooniline nohu, siis on hingamisteed niigi puudulikud ja järelikult lipsas pingutuse ajal paar korda mõni külmem hingetõmme läbi suu sisse. Midagi hullu pole, haige pole ma juba aastaid olnud ning isegi praegu on vaid pisike paistetus kurgul – kui mul velo poleks, siis käiks jooksmas edasi. Kuna on, siis saan lubada taastumist. Oleks mul hingamisteed täiesti korras nagu mõnel teisel, siis ma usun, et oleksin juba aastaid jooksufanatt olnud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Miks teha tervet asja katki ja siis tõdeda, et oli, jah, mul seda vaja.

Mõned märksõnad: ahhilleuse kõõluse põletik, jalatalla lihaste ülekoormus, eesmine sääre valusündroom, “hüppaja põlv”, puusaprobleemid, juhuslikud jala välja väänamised libedaga jne; külm kahjustab hingamisteid.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ROtter
MemberHommikul jooksma ei lähe, muidu pole jooksul viga, aga külm õhk puges ikka hingamisteedest täna hommikul läbi ja tõmbas kurgu nõksa valulikuks. Lasen toibuda kuni see külmalaine kestab – ärkan vara ja sõtkun velo mingi poolt tundi hoopis.Keep grinding!
Tark õpib teiste vigadest.
ROtter
MemberOlen tähele pannud, et pigem annavad mul põlved tunda just siis kui olen pehmel pinnasel jooksnud või mingit muud trenni teinud?
Põlvevalude põhjused võivad olla erinevad. Siin on ka soovitus joosta pehmemal pinnasel:
ROtter
MemberMitte palju enam, kui kuu-paar tagasi soovitas härra Otter lülisamba- ja liigeseprobleemidega jooksu..
Nüüd siis kellelegi, kes ei kurda millegi üle..soovitab seda mitte teha. Kurb.
Vaata palju mehe kehakaal on – üle 95 kg. Kui veel ei ole põlvedega probleeme, siis kõval pinnasel jooksmisel varsti ilmnevad.
AutorPostitused