Risto Uuk
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Risto Uuk
MemberTore ettevõtmine Robert! Kuidas sa kommenteerid enestunnet, mis sind sellel ajal kui sa rasva ja valgu dieeti tegid? Koosolekud, kus tuled olid peal, kuid kedagi kodus ei olnud….Aju vajab tegevuseks süsivesikuid ja igasugused äärmused ei liigne süsivesikute sissekühveldamine kui ka äärmuslik rasva tarbimine ei vii kokkuvõttes kuhugi, mõistuspärane lähenemine jääb sinna vahepeale, kus toitainete proportsioonid on vastavad kulutusega. Selge see, et igaüks arvab ja jälgib asju vastavalt oma tõekspidamistele ja selleks on igasugune õigus. igal juhul soovin edu ja kordaminekuid!Ma arvan, et Robert ei propageeri toitumist, kus süsivesikud puuduvad. Puuviljad ja juurviljad katavad selle mure ilusti.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 9, 2011 at 11:18 e.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #312700Risto Uuk
Memberbut we still can’t be 100% certain that this way of eating is optimal.Nõus, me ei saa biokeemiliste probleemide osas väga kunagi 100% kindel olla.
Mis puutub uuringutesse, elu ei saa päris nendel toetuda ka. Pealegi, kui paljud rahastavad uuringuid, mille eesmärk on uurida objektiivselt teravilju? Paljud uuringud on üldse mingi Kelloggsi poolt rahastatud, mis hea meelega uurib seda, miks pakk Kelloggsit väga kasulik on. Meil on olemas intuitsioon ja loogiline/kriitiline mõtlemine, seda võiks kasutada. Mulle tundub Paleo-toitumine kõige loogilisem, sest see on midagi, mida me loodusest saama peaksime. Miks sa arvad, et inimene on nii tark, et suudab luua midagi veel paremat? Siin all pean ma üldiselt silmas toidulisandeid ja tugevalt töödeldud toitusid.
september 8, 2011 at 7:34 p.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #312638Risto Uuk
MemberEks ma viskan pilgu peale. Kuid osadega olen veidi kursis juba. Veidi liiga “biased” osad neist. Kuid kindlasti uurin veidi läbi. Osad on ka bb.com foorumist läbi käinud ja maha materdatud juba.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei tea, mis nende argumendid on, aga näiteks Robb Wolfi ei saa väga “biased” ikka lugeda, kuna ta soovitab teha otsuse tervisenäitajate põhjal. See on täiesti objektiivne. (Võib-olla mitte siis, kui sa tervisenäitajate üle vaidled.)
september 8, 2011 at 7:27 p.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #312627Risto Uuk
MemberKui keegi postitaks Paleo kasulikkuse kohta uuringuid siis loeksin ka hea meelega. Kuid millegi pärast, neid väga ei ole. Ei tea miks.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei ole eriti suur foorumi-inimene. Personaalsed vestlused on alati detailsemad ja nauditavamad, seega ma ei näe hullult vaeva, et kedagi ümber veenda või enda tegemisi põhjendada. Eks ma blogi kaudu seda teen, aga üldjuhul meeldib mulle personaalselt suhelda.
Ma annan sulle parem allikad, kust sa saad väga palju materjali:
– http://www.marksdailyapple.com
– http://www.nutritiopedia.com
Minu blogist võib ka kindlasti sellelaadseid teemasid tulevikus lugeda. Ma ei ole kindlasti mingi ekspert ega ei väida ka seda, aga ma püüan võimalikult objektiivne ja kriitiline olla. Pole tähtis olla õige vaid leida kõige efektiivsemad meetodid!
september 8, 2011 at 7:21 p.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #312626Risto Uuk
MemberRobert Nool postitas just päris huvitava artikli: http://www.nutritiopedia.com/2011/09/grain…celiac-disease/
september 8, 2011 at 7:14 p.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #312623Risto Uuk
MemberPole aimugi. Suurt midagi menüü kohta välja ei loe.Tavapärased puudused uuringute ülesehituses nagu ikka. Või pole viitsitud lihtsalt kirja panna, või ma lihtsalt ei loe välja.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Hmmm… Kuna sa oled üsna kriitiline selle Paleo-liikumise vastu, pean ma ka sulle kriitikat jagama, kuna sa võitled liiga hullult millegi vastu, milles sa ei ole ilmselgelt objektiivne. Sa ei lugenud seda materjali korralikult läbi. Kohe, kui ma uuringu lahti tegin, märkasin, et seal polnud uuritavate toitumisest üldse juttu + see materjal on üldse imelik. Miks sa nii hullult selle vastu võitled? Ma palun, et sa ei jagaks materjale, mida sa ei ole ise läbi töödelnud objektiivselt.
september 8, 2011 at 7:06 p.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #312621Risto Uuk
MemberMida selles uuringus söödi? Gluteenivaba menüü, aga mida see menüü siis täpsemalt sisaldas?
september 6, 2011 at 6:40 p.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #312344Risto Uuk
MemberAga teemaalustajale on vist üks inimene vastand jaatavalt . Tundub , et esiisade värk ikka väga peale ei lähe enam…Päris mitu peavad neid esivanemate ideid kasulikuks. Ega ei peagi ennast mingisse gruppi kategoriseerima…
Risto Uuk
MemberAile võiks rääkida palju ilmselt puhastamisest… olen ise ka vaikselt nihkumas “tavalise” kodukeemia kasutamise suhtes ettevaatlikumale positsioonile.Aile võiks sellest tõesti rääkida. Ma ise kahjuks teemal täiesti nõrk, aga tahaks ka seda osa oma elust paremaks muuta.
september 5, 2011 at 4:51 e.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #312175Risto Uuk
MemberKõik võiksid niimoodi käituda.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ma lihtsalt ei saa ühte postitusse kõike olulist sisse panna (kas unustan, või tundub ebaoluline või lihtsalt enesestmõistetav). Selle jaoks peaks juba raamatut kirjutama hakkama. Ning neid on juba küll ja küll ringi liiklemas.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Täiesti aru saadav. Üks, mis on selge, on see, et sa mõtled ja ilmselgelt ka loed palju. Sellest piisab, et ma sinu mõtteid vähemalt püüaks analüüsida. Paljude teiste omasid ma lihtsalt ignoreerin, kuna kõige jaoks ka aega ei saa kulutada.
Jätka samas vaimus ja püüa olla ka avatud uutele/teistmoodi lähenemistele ja vaadetele.
september 4, 2011 at 8:21 p.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #311448Risto Uuk
MemberMida sa temaga vaidled? Las ta arvab, mis ta tahab.Ma olen ammu aru saanud, et vaidlemine on mõttetu tegevus; selle pärast ma ei vaidlegi. Ma kuulan, mis teistel öelda on, analüüsin seda, viskan ära selle, mis ebaloogiline on ja kasutan seda, mis kasulik tundub.
september 3, 2011 at 11:01 e.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #312026Risto Uuk
Member1) Kuidas sa tead palju sulle optimaalne toitainete kogus on?
2) Kuidas sa tead palju sa tegelikult nendest toitainetest omastad?
3) Kas Alan Aragon & Co on terviseinfo saamiseks kõige paremad allikad?
september 2, 2011 at 11:51 e.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #311893Risto Uuk
Member+1Võibolla “keskmine” inimene saaks samalaadse enesetunde muutuse LIHTSALT sellega, kui kõik karastusjoogid asendab veega. Ja see ei oleks ju veel sugugi paleo:)
Ma küll ei tea täpselt, mida sa praegu sööd, aga oletame, et sa oled suurepärases vormis ja enda meelest terve. Ning oletame, et su toidulaud sisaldab ka pastöriseeritud piima ja kaerahelbeputru. Sa võiksid ju ka proovida 30 päeva olla teravilja- ja piimavaba ning vaadata, kuidas su tervisenäitajad muutuvad. Ega muud moodi pikaajalist tervist ette ennustada ei saa, sest suur osa toitumisest on ju pikaajalise mõjuga. Alles siis saaksid sa üsna kindlalt öelda, et see idee ei ole vettpidav.
september 2, 2011 at 11:35 e.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #311890Risto Uuk
MemberPaljud aga võtavad seda sellisena, et tegemist on mingi ime-dieediga mis maagiliselt tervise korda seab. Kuigi sama oleks võinud saavutada 10 teistsuguse programmi järgimisega samamoodi.Alles ise mainisid paar lehte tagasi, et sa pole ühtegi Paleo materjali lugenud. Kes on need inimesed, kellest sa räägid siin? Kes on need, kes ütlevad, et tegemist on “ime-dieediga”?
Mul pole selle vastu midagi, kui sa ei ole nõus, et Paleo põhimõtted on õiged, aga ma ei mõista, miks keegi, kes pole eriti selle teemaga tutvunud, sellele nii hullult vastu on. Sa ei saa ju lihtsalt puhtalt Alan Aragoni väidete põhjal öelda, mis on õige ja mis vale.
Naljakas, et treenerid/toitumiseksperdid nagu Aragon, Lyle, Leigh Peele jms on nii vastu sellele Paleole kuigi Paleo pooldajad soovitavad süüa looduslikke toiduaineid. Mis selles halba on?
september 2, 2011 at 9:49 e.l. in reply to: Kui palju on siin ürgse/esivanemate eluviisi pooldajaid? #311852