Risto Uuk
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Risto Uuk
MemberVõib-olla räägid meile ka mis su eesmärgid on. Kui oluline sulle tervis on?
Näha on, et sul on surumised kavas domineerimas. Mis selle põhjus on?
Risto Uuk
MemberPuhaku rahus! Tõeline eeskuju. Vaadake ta videoid Youtube-is. Supermõnus entusiasm.
Risto Uuk
MemberMillist trenni ja kui palju sa teed?
Risto Uuk
MemberSest peamine lihaste ehitus toimub just öösel magades. Keha puhkab, taastub.Süües aeglaseid valke enne magamaminekut on kindel, et terve öö on pidev juurdevool valke lihastesse. Nii olen mina aru saanud.
Alan Aragon: “According to the protein stat hypothesis, there’s a membrane-bound sensor that detects relative changes in amino acid concentrations rather than absolute changes. In other words muscle protein synthesis potentially can be optimized by a series of spikes and dips in AA levels rather than constant streams. Notice I used the word “potentially”, because in reality, I still don’t think it makes a gnat’s assworth of difference which prebed protein you choose as long as you hit your total protein target for the day. There’s a substantial amount of research in support of that statement, by the way. I don’t spout off hot air because I like to hear myself talk.”
Mind just huvitabki
1) kas on vaja pidevat aminohapete juurdevoolu,
2) kas oled sina või keegi teine katsetades täheldanud paremaid tulemusi siis, kui sööd just enne magama minekut aeglaseid valke võrreldes tulemustega, mida saad, kui sööd mitmed tunnid enne magama minekut oma viimased toidud?
Risto Uuk
MemberMiks on oluline enne magamaminekut aeglaselt seeditavaid valke süüa? Kas inimese keha on nii nõrk, et kaotab olulise osa lihasest öö (magamise) jooksul?
Risto Uuk
MemberPalju õnne!
Risto Uuk
MemberEhk tegelikult on kõik kaunis lihtne (julgen seda öelda lähtudes omast kogemusest), vajab vaid pisut harjumist. Seda nii ajakava kui maitsemeelte suhtes.Täiesti nõus. Üsna lihtne, kui ära harjud. See tähendab, toimub ju automaatselt.
Risto Uuk
MemberOle aru saanud, et olen ilmselgelt vales kohas. Minu eesmärk pole neljakümneselt kulturistiks hakata. Vajasin lihtsalt natuke nõu. Sain aga soovituse porgandit närida ja vett peale rüübata.Värskelt ise pressitud mahl on kindlasti parem kui poest ostetud mahl, aga nagu teised ütlesid on toit oma naturaalsel terviklikul kujul väärtuslikum. Keegi ei ütle sulle, et sa ei tohi mahla juua, lihtsalt me soovitame süüa juurvilju ja puuvilju hoopis. Kui inimene tarbib limonaadi, siis võiks poest ostetud mahl olla päris hea muudatus. Kui tarbid tavaliselt poemahla, oleks ise pressitud mahl kasulik muudatus. Ideaalne variant võiks olla ikkagi toit loomulikul kujul.
jaanuar 16, 2011 at 8:40 e.l. in reply to: Valgud, ajastamine ja periodiseerimine, IF, intermittent fasting #286488Risto Uuk
MemberHuvitav. Polegi nagu kuulnud, et valgusüntees kuidagi intensiivistuks kui päevade lõikes kogustega mängida.Et kui üks päev on kell 15 ajal toidukorra ajal ette nähtud 50g valke siis järgmine päev proovin 30g ning siis järgmine päev hoopis 60g? Et see 60g imendub/töödeldakse nüüd samahästi või isegi paremini, kui see 50g või 30g, sest…? Või pigem, kui iga päev süüa samasid koguseid – näiteks see 50g, siis mõne aja möödudes, ei taha see 50g üldse enam nii hästi omanduda?
Aga jah. Ma arvan, et söön päevas niipalju valku, et puudujääki karta ei ole, olenemate sünteesi intensiivsusest. Jõusaalis ikka naudin raskuste ühest kohast teise tõstmis. Kas kuidagi muud moodi saab veel trenni teha?
jaanuar 13, 2011 at 2:18 p.l. in reply to: Kas proteiinijoogid võivad ka tervisele kahjulikud olla? #286125Risto Uuk
MemberVaatame, mis juttu sa siis rääkima hakkad kui oled vanuses 40 + ja siis ära hala, et me ei hoiatanud.Mis sinu skeptilisuse põhjustanud on? Oskad sa võib-olla omalt poolt mingeid kogemusi/uuringuid näidata?
jaanuar 13, 2011 at 11:15 e.l. in reply to: Kas proteiinijoogid võivad ka tervisele kahjulikud olla? #286096Risto Uuk
MemberAminohape tuli Jaapani firmast Showa Denko. …ja täpsemalt aminohapete tootmiseks kasutatakse baktereid ja selleks, et produktiivsus oleks suurem, muudetakse nende geneetilist koodi….jne.Haigestunute arv oli 60 000 ümber, kes olid kõik tarvitanud l-trüptofaani, 27 neist surid.
Kuid toidulisandite kohta võib teile kopeerida paar väga hästi lahti seletavat lauset:
On palju tervisehäireid, mida võib lahendada ühe toidulisandi võtmisega. Näiteks tsingil on mitu rolli ning sageli soovitavad toitumisspetsialistid seda vahendina mõlema sugupoole viljakuse parandamiseks. Kuid tsingi imendumist võib soodustada suurem valgu osakaal menüüs ning kui just söödav toit ei sisalda üldse tsinki, mis on peaegu võimatu, oleks soodsam lahendus valkude ja süsivesikute suhte muutmine menüüs. Kui tsinki manustatakse eraldi, siis võib see mõjutada raua omastamist. Pealegi võib see mõjutada ebasoodsalt kaltsiumi imendumist. Niisiis potentsiaalselt toob ühe probleemi lahendamine endaga kaasa teised.
Te arvate, et te teete head… Toidulisandite tarvitamine peab olema kaalutletud otsus ja alati on esimene valik ikkagi tavatoit.
Aitäh, Aile. Ma olengi just nimelt selle viimase lõigu tõttu skeptiline. Ma ei usu hästi, et inimene suudab võtta õunast ühe vitamiini ja muuta selle sama hästi töötavaks kui terves õunas kõik vitamiinid ja mineraalid koos toimivad. Vähemalt veel mitte.
jaanuar 13, 2011 at 7:36 e.l. in reply to: Kas proteiinijoogid võivad ka tervisele kahjulikud olla? #286060Risto Uuk
MemberKas keegi teab, milliseid ohtusid on toidulisandite kasutamisega avastatud?
Vend Vähk, kust sa tead, et toidulisandid ei ole tervisele kahjulikud?
november 21, 2010 at 7:53 p.l. in reply to: World Classic BB Imre Vähi pronks! – Tulemused peale dopingukontrolle #264138Risto Uuk
MemberPalju õnne!
Risto Uuk
MemberSaaksid selgitada sõna kaloridefitsiiti mulle ? Sheik ei ole kasulik siis kaalulangetamise ajal?Ma ei usu, et terve päeva vältel shake-isid tarbida väga hea on, imenduvad veidi liiga kiiresti, aga peale trenni või hommikul, miks mitte? Üldiselt kindlasti eelistan terveid toiduaineid.
Kaloridefitsiidi all mõtlen, et sööd vähem kui kulutad energiat päeva jooksul. Mitte, et peale trenni toitumine pole oluline, aga kõige olulisem on ikkagi see, mida sa terve päeva vältel sööd.
Risto Uuk
MemberVõtad peale trenni sheigi, rasvapõletus peatub? Võtad trenni ajal sheiki, mis siis toimub? Teed enne trenni sheigi, ka rasvapõletust ei toimu?Mida siis tegema peab?
Hoolitsed selle eest, et terve päeva ajal oleks väike kaloridefitsiit.
AutorPostitused