RiinaSolo
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
RiinaSolo
MemberMis iganes sa Jüri sööd, mul on seda vaja!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Isegi kui hemoglobiini saan korda, siis ferritiin ikka ebanormaalselt madal…..detsember 17, 2013 at 6:19 p.l. in reply to: Ülitundlikkus, toidutalumatus, allergeenid, nahaprobleemid, Role programm vs veregrupidieet #355870RiinaSolo
MemberHmm, ma neid “do-it-yourself” asju väga ei usaldaks. Eeskätt seepärast, et nüüd oledki pärast testi tulemusi vaid suures segaduses, keegi sulle tulemusi lahti ei seleta. Kuna oma olemuselt meenutab see tsütotesti, siis saat siit juurde lugeda: http://www.vianaturale.ee/tsutotesti-pikem-tutvustus
Kui sul on talumatus nisu vastu, siis esialgu tuleks välistada kõik, absoluutselt kõik, gluteeni sisaldavad teraviljad: rukis, oder, kaer, mais, riis jne. Saad siis süüa maisi, tatart, kinoad.
Nisujahu on üldse väga paljudes asjades: paneeritud tooted, poolvabrikaadid lihatooted (frikadellid, šnitslid-kotletid jne), peidetud kujul igasugu salatikastmetes (a la Felixi caesari kaste) ja sojakastmes. Rääkimata siis kõiksugu maiustustest.
Lehmapiim samuti välistab esialgu ka kõik piimapulbriga tooted – ka või, juustud, igasugu määrded, aga ka piimašokolaadi näiteks. Siinkohal oleks sul tark asendada see kookospiimaga või mandlipiimaga (muidu soovitaks siinkohal sojat, aga seda saa samuti tarbida). .
Valgupulbritest tasuks natuke otsida ka kanepipulbri kohta: http://www.biopood.ee/tooted/toidulisandid/kanepi-proteiinipulber/
Uhh,…võid mulle kirjutada kui veel küsimusi tekib aga siin on kindlasti veel kogenenumaid, kes võiks sulle midagi head soovitada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>RiinaSolo
MemberVariant on tõesti hommikul kalorid sisse juua, sest kaloreid sisse juua on alati lihtsam. Üks variant on alustada mahlaga, kuid ma siiski soovitaks midagi tummisemat. Tee sheik näiteks 3.5% piimaga. Tee smuutisid kuhu paned piima, banaani, maapähklivõid, mett ja kaerahelbeid näiteks. Samas ka kõiksugu marjadega smuutid väga teretulnud, kuid võid sinna veel lisada valgupulbrit või kohupiima. Kui kookose maitse meeldib võid ka kookospiimaga teha. Proovi hommikul näiteks kohupiimatoru süüa või tee munaputru, mõlemad pehmemad toidud, lähevad kergemini alla. Söö jogurtit, koore oma e 5%-list jne
Ja ära muretse, linnuke sa pole, see kui pärast kohvi kohe nr2-le lähed, siis see pole puder, mis just sõid, vaid terve öö “hoitud” eelmise õhtu produkt. Probleem võib olla ka selles, et ajad kohe hommikul kohviga söögiisu ära. Enda noormehe sain hommikul edukalt sööma nii, et enne kohvi joomist võtab 3-4 ampsu midagi ja alles siis joob kohvi. See “ärata üles” nö söögiisu tal. Proovi ka midagi sarnast.Igastahes edu ja head katsetamist!
RiinaSolo
MemberAlateadlikult võin muidugi mõjutama hakata seda…aga esialgne plaan oli siiski samaks jätta makrod ja kcal. Eks näis, mul endal ka väga põnev, et mis välja tuleb ja kas üldse hakkama saan
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>RiinaSolo
MemberIse olen Pärnust pärit ja esimene kogemus pärines Mai Kino all olevast spordikeskusest. Praegu soovitaks sulle aga näiteks Tervise Paradiisis Jaana Junsoni ringtreeningusse minna. Tema trenniski olen käinud ja tegu on väga hea põhjaliku treeneriga, kes töötab ka noortega koolis ning oskab seega kasvava organismi eripärasid tähele panna jne
MemberMa alustasin ise kunagi vanuses 14-15 jõusaali ringtreeringuga ja naisterahvale seda just soovitaks. Kui ütled ka treenerile, et oled esimest korda, siis pannakse sulle ka väiksemad raskused ja treener käib kontrollimas ka kuidas sa midagi teed. Või vähemalt vanasti oli nii….
Nii sain ise üldse jõusaaliga tuttavaks, kahjuks siis jäi ta üsna kähku unarusse kuna igasugused ägedad rühmatreeningud tulid peale – Les Millsi buum oli just siis.
RiinaSolo
MemberMa soovitaks alustuseks minna mõnda ringtreeningusse, mis toimub kas saalis või jõusaalis. Sealt saad oma esimesed teadmised jõusaalist ja jõusaalimasinatest aga ka õigest sooritustehnikast. Samuti ei ole need kohe nii võhmakad nagu näiteks Zumba, BodyComat või step-aeroobika. Sealt edasi saad hakata juurde võtma-katsetama teiste rühmatreeningutega.
Kus linnas asud? Siis saaks äkki soovitada mõnda head spordiklubi ka keegi, kus oleks ka kavas sobiv treening algajale.
MemberAvastasin samuti hiljuti, et see on parim alternatiiv krõpsudele kui on soov teha üks tõeline “jalkaõhtu”. Kuid ma enda jaoks pigem liigitaks selle nende toitude hulka, mida süüa harva.
RiinaSolo
MemberMina soovin, et Fitness.ee (või vähemalt foorum) optimeeritaks ka nutitelefoni peal mugavalt loetavaks. Kasutan tihti telefoni foorumi lugemiseks, kuid praegu on see küllaltki ebamugav.
Sama siin!
RiinaSolo
MemberEi, hetkel tegelen sellega, et saaksin normaalselt hingata ja hapnikku korralikult saada. Loodan, et ka trennikvaliteet ja taastumine ka paraneb.
RiinaSolo
Memberkui passi vaja pole ja kui vorm tehtud saab (jaanuaris vaja kähku ühest op-ist taastuda), siis oleks vist ka huvi
MemberPerearstid laidavadki maha kõiki, kes ei tule Tartu Ülikoolist ja kuidagi nende ametit ohustavad…tüüpiline…
“>Tegelikult on olukord selline, et on tõesti häid kiropraktikuid ning on neid, kes vist ise ka täpselt ei tea mis teevad. Kiropraktikut peab endale tõesti hoolega valima
RiinaSolo
MemberMa soovitaks ka julgelt panna aeg kirja füsioterapeudi juurde! Sealt saad just õiged harjutused enda jaoks ning ka soovitused kuidas edasi toimida! Võib-olla esialgu tõesti ei lubata teatud asju teha, kuid ajapikku ja katsetades saad võib-olla midagi ka tagasi kavva võtta
MemberTere kõigile!
Esiteks …edu Taavile, nädala pärast pöidlad siis pihku kõik!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga minust ka siis natuke – olen vist selle tiimi üks kõige „rohelisemaid“ liikmeid. Kuigi armastus lihaselise keha vastu on mul olnud juba pikemat aega, siis julguse võtsin ma alles eelmise aasta talvel kokku. TÜ ASKi jõudsin 2013 aasta veebruaris. Siinkohal aitäh Estale, kes mind julgustas ikkagi kohale tulema!
Päris jõusaalivõhik pole ma kunagi olnud, kuid varem tegelesin 17 aastat ikkagi tantsimisega. Jõusaali jõudsin vaid iseenese initsiatiivist, et keha „trimmida“. Jõusaalitreening mulle meeldis ja meeldis ka see, kuidas see mu keha muutis. Pea poolteist-kaks aastat mõtisklesin ma kulturismi harrastajatega liitumisest, kui kartsin, et minusugust tantsutüdrukut ei võeta seal tõsiselt. Täiesti jabur….
Ühel hetkel aga tantsumaailm lihtsalt ammendas end minu jaoks ja nii avanes võimalus lõpuks ometi teha seda, mida juba pikemat aega ihaldanud olin!
Fitness on minu jaoks oma keha proovile panek, oma keha nõrkade kohtade parandamine ning pidev areng. Mõnevõrra ka pidev liikumine „ideaalsuse“ poole.
Esimesed võistlused olid mul juba 3 kuud pärast alustamist – Lõuna- Eesti karikas Tartus. Sinna läksin mõttega näha siis fitness- maailma „ukse taha“. Näha, kuidas asjad tegelikult käivad ja kas ma olen enda jaoks õigel teel.
Kuigi ma olen tohutult ambitsioonikas inimene ja võidumõtted käisid läbi küll peast, siis esimesed võistlused olid pigem selline „uue mängumaa avastamine“. Tahtsin näha, kuidas asjad käivad, millised need võistlused küll välja näevad ning kui hull siis see ettevalmistus ikkagi on!
Esimene võistlus läks ootamatult hästi – I koht algajate bikini fitness kategoorias ja I koht ka absoluudis!
Ühe võistlusega piirduda ei tahtnud ning olin nädala pärast kohal ka Eesti Karikavõistlustel Fitnessis ja Kulturismis. Seal oli mul tõeliselt kõhe tunne, sest jõusaali staaži oli tolleks ajaks 3-4 kuud kõigest! Kuid suure tahtmise ja järjest kasvava pühendumusega pole miski võimatu – Eesti Karikal sain bikini fitness -163cm II koha! Uskumatu! Ma läksin kõigest „avastama“ ja leidsin – leidsin armastuse spordi vastu, mis on ühtlasi raske ja väljakutseid pakkuv, kui ka ilus!
Olles ära näinud ja kogenud, milline see võistlussportlase maailm välja näeb – polnud mul kahtlustki – lähme edasi! Seega algas ettevalmistus sügisperioodiks – trennide sagedus ja intensiivsus muutus suuremaks! Tänu sellele spordialale tegin ka täieliku kannapöörde oma haridustees – Tartu Ülikooli magister vahetus Annely Sootsi Tervisekooliga, kus alustasin õpinguid toitumisnõustajaks. Nüüd oli paigas nii trenn kui ka toitumine ja selge siht oli silme ees – Eesti Meistrivõistlused!
Võrreldes kevadega olin sügisel suurendanud treeningkoormust, muutnud dieeti vastavalt oma uutele teadmistele ning ka psühholoogiliselt paremini ettevalmistunud (karastunud). Täiskohaga töötades ja õppides, tuli ohverdada nii mõndagi (unetunde, sotsiaalset elu, ka finantse ja mõnegi närviräku), kuid tänu sellele jäid mu kõrvale vaid kõige paremad-tugevamad! Tänu heale toetajate seltskonnale, eeskujulikule treeningtiimile ja treenerile – II. koht Eesti Meistrivõistlustel! See oma korda täitis aasta 2013 unistuse – rahvusvahelisele võistlusele pääs Eesti koondise liikmena – Põhjamaade Meistrivõistlused 2013!
Põhjamaade MV on olnud siiani kõige õpetlikum võistlus – pikk maa on veel minna, kuid see, et sain väljakutse koos nelja teise välisvõistlejaga ning pääsesin finaali, seadis mulle uueks aastaks üsna kõrged sihid ja motiveerib mind veel rohkem oma piire kompama!
Põhjamaade MV-l lõpuks V. koht!
Kevadeks uued sihid seatud ja nüüd vaja vaid taastuda kahest tüütust vigastusest (õlg ja põlv) ja siis saab „rokkida sajaga“
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
RiinaSolo
MemberMul oli ausalt öeldes hea meel, teada saada, kes olid päris sõbrad ja kes nö “ära kukkusid”. Olen end nüüdseks ümbritsenud vaid tõeliste sõpradega, kes kannatavad mu isegi võistlusdieedil välja. Selline sunniviisiline selektsioon aitas mul nö paremini oma aega sõpradega planeerida ka, sest nüüd on nende õigete jaoks rohkemgi aega
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga eks see omajagu keeruline on tõesti – leida hea tasakaal tõsise trenni ja tavalise inimese “vaba aja” vahel. Mul on hea meel siiski näha, et see pole võimatu! Endal on küll veel selline “ameerika mägede” tüüpi olukord, kus enamuse ajast domineerib trenn koos tööga ning muu elu jääb kõrvale, ning mõni nädal kuus on trenn niru-niru- niru aga see eest sotsiaalselt üliaktiivne.
Tundub, et see on kõigi algajate viga, hea näha, et on võimalik leida ka tasakaal…mõnus inspiratsioon!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused