RiinaSolo
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
RiinaSolo
MemberKõige parem on ise küpsetada kodus midagi. Näed täpselt ära palju suhkurt, jahu ja /või võid sisse läheb.
Mul võttis küll isu vähemaks kui teadsin palju võid ja suhkurt küpsistes sees on, sõin poole vähem kindlasti kui oleks poe omi söönud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 14, 2013 at 5:37 p.l. in reply to: Raud-hemoglobiin-ferritiin-transferriin-rauavaegus-rauatoksilisus-aneemia #345050RiinaSolo
MemberTere!
Väike mure seoses sellega, et Retafer on konkreetselt praegu Eestis defitsiit ja asenduseks tundus kõige mõistlikum Ferretab Comp. Retaferis on raud sulfaadina (100mg) ja Ferretabis fumaraadina (150mg). Nüüd ma olen natuke segaduses, et kui Retaferi peaks võtma 2tk päevas, kuidas toimida Ferretabiga? Kas võtta üks, nagu ravimiinfos soovitatud? Fumaraadi imendumine ju parem.
Kahe kuu pärast peaks tagasi perearsti juurde minema vereanalüüse tegema ja tahaks väga selle rauaprobleemi korda saada selleks ajaks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>RiinaSolo
MemberKui oled emotsionaalne sööja, siis soovitaks lugeda seda: http://pood.rahvaraamat.ee/raamatud/painav_s%C3%B6%C3%B6giisu/1118956
Ise pole veel jõudnud lugeda, aga tuttavad on kiitnud. Ära loe seda raamatut nii, justkui sealne info oleks puhas kuld ja tõde, vaid paraja portsu skeptilisusega, sorteeri välja enda jaoks õige.
RiinaSolo
MemberMa pakun, et see võib ka su keha reaktsioon suhkrule olla. Valge suhkur meeletus koguses võib mõne inimese puhul küll “mürgituse” tekitada ja ka õhetama panna. Eriti juhul kui muidu seda eriti ei tarbita.
Samuti muu sodi, mis nendes poe maiustes on. Mäletan näidet, kus väideti, et Domino küpsis põleb rohelise leegiga ja jätab maha plastikutaolise lima endast..kurat teab, mis seal siis sees on..Vot siis on küll hea meel, et cheat meal’ id sportlastel vaid kord nädalas (kellel kuus) on
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>RiinaSolo
Memberviimast soovitust ma ei kuulaks, sest kahjuks kaasneb sellega hiljem (pärast trenni) ülesöömine …..
“>RiinaSolo
MemberOle nüüd nii hea ja ära väga oma eluviisi promo. Parem mine saa kokku ühe toitumisnõustajaga ja nad seletavad väga ilusasti sulle ära, miks sulle valguvaba dieet sobib. See on sinu eripära, igal inimesel siiski erinev toidutalumatus. Sa oled tegelikult üks eranditest, üks vähestest kellele selline lähenemine sobib. Siiski peab lähtuma toitumisalastel soovitustel enamusest ja enamusele valk on vägagi teretulnud, eriti suurema füüsilise koormuse puhul.
Nii Tallinnas, Tartus kui ka Pärnus on väga häid toitumisnõustajaid, võta parem ühendust ja saa oma keha/organismi kohta targemaks. Mul endal veel õpingud pooleli ja rohkemat öelda ei maldaks. Aga jah, kontakte saad siit: http://www.toitumisnoustaja.ee/ (peaks varsti valmis saama) või kui see veel ei tööta, siis siit: http://toitumisteraapia.ee/
RiinaSolo
MemberMa arvan, et tegu ol vist selle masinaga, kus tuleb paljajalu peal seista, kui mõõdab eksole?
Mul eelmisel aastal mõõdeti umbes samal ajal (pärast PAF Olümpiajooksu) ja tulemused olid sarnased, pikkus 161 ja kaal 45kg (stress pärast bakat). Samamoodi küsisin, et mida siis nüüd teha ja soovitati mitte teha rasvapõletustrenne ja pigem pilatest-bodybalance’it.
Minul muutis aga kõik jõusaal, kaal u 46kg ja ma näen nii nii palju kordi parem välja. Seega mina soovitaks oma toitumist edasi jälgida aga keskenduda pigem jõusaalitreeningule.
Leidsin ka postituse, kus kirjutasin sellest ja samad emotsioonid, mis sul: http://riinasolo.blogspot.com/2012/06/nii-palju-nii-vahe.html?q=nii+palju+nii+v%C3%A4he
RiinaSolo
MemberUskumatu! Õigemini uskumatult super!
Õnnitlused!
RiinaSolo
MemberUskumatult tublid, suurteks motivaatoriteks väga paljudele! Tahaks kohe kuidagi premeerida neid! Kuna endal täna Pärnu sõit, siis kui matkalised esmaspäeval veel kosutavast pizzast huvitatud on, siis tooks hea meelega paar legendaarset Steffani pizzat, valigu ainult millised!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Praegu aga jaksu ja jõudu! Küll Esta oma positiivsusega tee kergemaks teeb!
RiinaSolo
MemberMul oli üleelmine suvi õnn teha kaasa jalgsimatkas Etna vulkaanile, kus mäkketõus kestis 5h ja alla jooksime 2h mööda pehmet vulkaanitolmust nõlva alla. Kokku koos kahe vahepausiga võttis see meil aega 8h ja tänu ühe giidi tarkusele polnud mul ühtegi villi-marrastust. Nimelt said varem ostetud juba ecco matkasandaalid, neid kandsin paksu villasokiga. Tõsi kõik sokid olid süsimustad, varbavahed ja jalad samuti, aga võrreldes teistega, kes olid tulnud matkasaabastega, olid mul jalad täiesti terved.
Samas selle retke puhul hea kasutada apteegist müüdavat spreiplaastrit ja kogu jalad sellega vahepeal üle lasta, odavam tuleks muidugi lihtlabane vaseliin. Aga ma usun, et pigem vaim on see, mis aitab siinkohal viimased km läbida, ükskõik kui villis jalad meestel ka ei oleks.
RiinaSolo
MemberInimkeha vajab ka rasva, aga head rasva!
Soovitatav on tarbida 4-7 portsjonit päevas ja üks portsjon on näiteks: 1spl seemneid, 1tl head õli (oliivi, kreekapäkli, linaseemne jne), 6 väiksemat kreeka pähklit või 10 mandlit, 5 väiksemat oliivi jne. Kokku peaks rasvade arvele langema 25-30% päevasest energiast, okei…dieedi ajal võiks siis vb jah nii 20% olla.
Tarbima peaks nii küllastamata (omega 3-6-9 rasvu) kui ka kindlasti küllastatud (liha, kookosõli) rasvu! Seega näiteks küllastamata rasvadest söö: külmpressi õlid (rapsi, lina, oliivi, viinamarja jne), seemneid-pähkleid (röstimata!), rasvast kala (heeringas, lõhe, makrell), oliive, avokaadot, maapähklivõid jne.
Küllastatud rasvadest: või, koor, toorjuust, piim, kodujuust, kohupiim, maitsestamata jogurt, juust. Kõiksugu lihad: loomaliha,sealiha, lambaliha aga ka siseorganeid – maksa!
Transrasvhappeid tuleks vältida, eriti hoolsalt loe poe valmistoidu pakendeid, seal on igal pool hüdrogeenitud taimerasv! Inimesele on aga lubatud seda 1g päevas! Ka “taimne rasv” pole tootes hea, kui pole just kirjutatud, et taimne rasv kookos-või palmiõlist.
Kui sulle kookose maitse ja lõhn meeldivad siis prae juurikaid sellega. Tõsi praegu on päris paljudes kohtades saada juba ka maitse-lõhnata variante kookosrasvast.
Kui meeldib toitu praadida siis tuli hiljuti müüki ka selline hea asi nagu ghee ehk selitatud või. Seda kasutab näiteks Tartus Moka restorani peakokk ja ta on tõesti hea tervislik variant, kui sulle meeldib korralikult praetud koorikuga toit. Seda hetkel saab osta siit: http://www.umami.ee/epood/Ghee/
Võta ka heaga kalamaksaõli, see pole üldiselt kellelegi halba teinud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 8, 2013 at 8:48 e.l. in reply to: IFBB Men’s European Championships 2013: tulemused, fotod, meenutused #342467RiinaSolo
MemberOtt Kiivikas – 1
Rain Kuusnõmm – 6
Raigo Kuusnõmm – 3
Janar Rückenberg – 1
mai 6, 2013 at 8:29 e.l. in reply to: Olen palju pidutsenud ja soovin teada kuidas see mõjub kaalule? #342308RiinaSolo
MemberMa saan täiesti aru sellest olukorrast, kust pidu kainena oma jokkis sõprade seas tundub igav. Minu puhul on tihti mureks ka see, et ma suudan veel enne neid ära väsida (on juhtunud ka nii, et magama jäänudki keset pidu) ja nendega edasi linna ei jõuagi. Mingit maagilist lahendust ei olegi siinkohal. Mina piirdun kahe väikse õlle-siidri või kahe pokaali veiniga ja edasi läheb käiku tavaliselt mullivesi ja espresso (linna jõudes). Selliseid pidusid üritan ka max kord kahe nädala peale teha.
Kui sa tahaksid end nö natuke petta, siis teegi üks viin + sidrunimahl kokteil aga lisa sinna palju jääd. Lahjendab su kokteili ära ja samas jätkub jooki nö pikemaks ajaks. Teine variant oleks soovidata siis juba seda A Le Coqi Extra õlut vähendatud kalorsusega….aga mingit imet muidugi ei juhtu. Sellise sagedase pummeldamisega teed sa oma toitumise/trenniga “üks samm edasi, kaks sammu tagasi” arengu minu arust.
RiinaSolo
MemberVäga tore, et retsepti panid! Just tahtsin küsida! Katsetan esimesel võimaluse
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>RiinaSolo
MemberTõsta kaloraaži mõneks ajaks ja kindlasti too juurde häid rasvu – kalamaksaõli, avokaado, chia seemned jne. Tavaliselt (ja ka endal) kaasneb ülekoormusega pigem vaheveritsus, päevad jäävad pigem ära liiga suurest-järsust kaalulangusest. Aastaid tagasi pärast mandlite eemaldamist kukkus ka kaal 2 nädalaga pea 6kg ja siis läks mul kaks kuud, et uuesti organismi õigesti tööle saada. Kusjuures seda puhtalt kaalu tõusu ja just rasvarohkema toiduga.
Kindlasti ära jäta asja nii, kui midagi ei muutu, nõua-nõua ja veelkord nõua arstidelt uuringuid!
-
AutorPostitused