Minust on ka saanud kulturismifänn, kuid küllalt väheesineval põhjusel. Nimelt olin 2002 operatsioonil, millest on järel 15 cm arm alaseljal ning nimmelülide sisse keeratud titaankruvid, kruvide vahelised vardad ning lülidevahelised implantaadid.
2002-2004 oli päris põrgu, 2005 jõudsin põrgu eeskotta ja üldiselt leian, et sain eelmine aasta põrgust ka välja.
Nüüd käin 1x nädalas saalis ja 30 minutit kasvatan ainult lihasgruppe, millel on minu kogemuste baasilt mingi mõju selgroolülide vaheliste lihaste ülesehitamisele (biitsepsi ja muid sepse lisan harjutuskavva ainult vahelduseks). Operatsiooniga kaabitakse inimesel lülid paljaks ja lõigatakse selg sügavalt lõhki. Treeningülesanne on need lihased tagasitekitada.
Seega kõik kes Sul soovitavad arsti juurde minna, neil on õigus. Ainult, et mine kohe mingi spordiarsti juurde (näiteks Audentese spordimeditsiinikeskusesse). Oleks vaja seljast nii tomograafi kui röntgenpilti.
Operatsioonist tuleb hoiduda … kui see on võimalik. Seda on mul Sulle raske selgitada, ütleme nii , et vabaned karjuvatest valudest ja saad asemele kroonilised valud, kaotad istumisevõime jne.
Operatsiooni asemel tuleb üritada selja lihaskonna ülesehitamist (minul jäi see tee proovimata). Arvatavasti juba aastaga võib selg piisavalt tugevaks saada.
Ja kui tervis korras, siis jätad alaseljaharjutused alatiseks (elu lõpuni) treeningprogrammi ja oled mitte 60 minutit saalis vaid 90 minutit.