Raivo Piiber
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Raivo Piiber
MemberBaruto sai täna, aasta viimasel sumo suurturniiril Kyushu-basho’l kolmanda võidu ning jätkab puhaste paberitega. Võidutehnikaks märgiti tsuridashi – tõstis toore jõuga jõmmi lihtsalt ringist välja – ning alistatuks osutus ida-Maegashira 2. positsioonil paiknev Aminishiki. Baruto nüüd võitnud kõik kolm matši, Aminishiki sai kahe võidu kõrvale esimese kaotuse.
Homme läheb Baruto vastamisi lääne-Maegashira 1. positsioonil paikneva Kotoshogikuga, kes täna kaotas yokozuna Hakuhole. Kotoshogikul on nüüd kirjas üks võit ja kaks kaotust.
Lisaks Barutole on kolme päeva järel kaotuseta veel viis sumokat – lääne-Maegashira 16. positsioonil paiknev Okinoumi, ida-Maegashira 16. real asuv Shotenro, ida-Maegashira 5. kohal paiknev Yoshikaze, lääne-Maegashira 6. positsioonil olev Tokusegawa ja sekiwake Kakuryu.
Video tänasest matšist on
Raivo Piiber
MemberAga kas seeriatel ja korduste arvul ka mingit suurt tähtsust selle juures on? Ja, et kui palju neid olema peaks?Kui see kõik oleks nii lihtne ja üheselt lahendatav … Imre juba kirjutas, mis on asja juures olulisim, eriti algajate puhul – õige tehnika!
Raivo Piiber
MemberMitte et suurüllatus, kuid paras pauk siiski – yokozuna Hakuho, senine sumomaailma valitseja, visati Kisenosato (edetabeli 10s mees) poolt publikusse! Seni alistamatu Hakuoho oli tänaseks võitnud järjest 63 kohtumist ning senisest rekordist (Futabayama saavutas aastatel 1936-1939 69 võitu, kuigi aastates pole päris kindel) jäi teda lahutama vaid 6 võitu. Käimasoleva turniiriga oleks see rekord vast purunenud, kuid tundus, et sumojumalad tahtsid teisiti
Tegelikult miks mitte? Usun, et nii mina kui Jüri oleme mõlemad heas vormis ja on lootust mõlemal mehel esikümnesse tulla kui ise lolluseid ei tee. Endal ka huvitavam jälgida, milliseid ulmelisi kohtasid siin konnatiigis kohalikele jõujunnidele antakse
Ikka ennustame, miks mitte
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma juba pakuks praegu, et nii Imre kui Jüri pääsevad elliminatsioonist ehk siis 15 parema sekka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Täna toimus Baruto teine matš, vastaseks Aran, mille video on näha
Baruto küll võitis, kuidvõit ei tulnud kergelt – võid otsustasid talle anda kohtunikud pärast arutelu (mõlemad mehed puudutasid maapinda sisuliselt samaaegselt). Tehnikaks märgiti harimanage Baruto on nüüd osseet Araniga maadelnud 4 korral ning seis on 3:1 meie mehele. Homseks vastaseks on Aminishiki, kellega meie mehel on seis 8:5, seega midagi lihtsat taas oodata ei ole … Ka Aminishikil on pärast tänast päeva kahest matšist kaks võitu.
Barutol siis turniiri esimene võit käes – trügis Kisenosato välja. Tänane vastane oli ida-maegashira esimesel real (10.koht) asuv 24 aastane Kisenosato (Yutaka Hagiwara), kes oli enne tänast makuuchis (eliitdivisjonis) pidanud 540 matši, millest võitnud 286 (53%). Baruto vastav näitaja oli enne tänast 332 matši 204 võitu (61%) ja 128 kaotust. Omavaheliste kohtumiste seis oli enne tänast 187cm pika ja 173kg kaaluva jaapanlasega 11-3 meie jõmmi kasuks. Viimane kaotus Kisenosatolt tuli aga eelmisel turniiril Tokyos.
Ei ole teiste võistlejate pilte näinud, kuid esikolmikus oleks ise 1. ja 2. koha ära vahetanud. Morgensternil tundub kogu pakett olevat parem (kuigi talje laiem), üldmulje on ilusam. Samas Lenortova puhul olen ma kogu aeg imestanud, kuidas pagan ta oma tiitlid võitnud on
Homme algab aasta viimane sumo suurturniir Kyushu Basho ning enne seda annab sumoekspert Mike Wesmann oma tavapärase ennustuse turniiri ning selle käigu ja tulemuste kohta. Wesmanni sõnul on Barutol ja teisel ozekil Kotooshul eduks vajalik suurus ja jõud olemas, et võidelda turniiri esikoha eest, kuid puudub tahe. Wesmann ennustab mõlemale sumotorile umbes 11 võitu. Turniiri favoriidiks peab Wesmann endiselt yokozuna Hakuhot. Ekspert ei usu, et keegi suudab Hakuho alistada.
Link Wesmanni inglisekeelsele kommentaarile on siin
Kõike kaalutakse toorelt (liha, kartul) või siis nö kuivalt (helbed). Head isu!
Väga hea, Chris hakkas taas dieeditama ning juhuse hooleks ei jäeta siin midagi
Õnnitlused, jõmm!
Tegin ka mõned klõpsud, peab tunnistama, ei ole ma mingi fotograaf.Iga kingsepp jäägu ikka oma liistude juurde!
P.S. NB! Safariga ei näita pilte suurelt!
Head pildid ja loodan, et kellelgi pole enam kobisemist bf teemadel
Ka Sumoliidul pole lõbusad ajad, rahalises mõttes siin …
“>Link siin
NB! TÄNA, ESMASPÄEVAL(18.10.2010) KL 17:30 AJAL ELMAR RAADIOS OTSE-EETRIS VEND VÄHK! KAS KELLELEGI SOOVILUGU KA LÄHEB?
“Valgeid roose” oleks palunud
“>
Iga aastane nali hakkab vohama“> mehed mis te kaklete!
No minu poolt on see teema seal lukus, ma ei kavatse kellegagi avalikkuse ees edasi kakelda.