Raivo Piiber
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Raivo Piiber
MemberKuna pole aeroobse fänn siiamaani eriti olnud siis küsiks, et kui teha mõõduka pulsiga(120-130) 30-40 minti aeroobset igapäev kui jõusaalis ei käi(3-4x nädalas jõusaalis) kas siis on mingist ületreeningu ohtu? St palju selline kergema poolne aeroobne organismi koormab?Ei ole ohtu ja ainult kasuks tuleb
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 24, 2011 at 4:07 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #287589Raivo Piiber
MemberTegelt oli mul Sulle kui staartreenerile üks küsimus küll, aga pole Sind Skypes kätte saanud:kui palju erineb või peaks erinema sinu arust bodyfitnessistide treening kulturismitreeningust?
Rohkem rõhku õlgadele, seljale ja jalgadele ja tagasihoidlikult kätele ja rinnale?
Kui suur peaks näiteks mahu erinevus olema naissportlaste puhul?
Naised on minu jaoks tume maa…

Kusagilt pead ju alustama, Kristjan

Raivo Piiber
Memberaga kas muidu see kannmikser sul segab ilusti 2ra? nii ei ole et alt segab ja ylemine osa on ikka vaja k2sitsi veel segada?t’nx
Ei ole probleemi!
Raivo Piiber
MemberKYSIMUS SUURELE RINGILE:missugune blender peaks olema mis selle paksu suudab korralikult segada? Palju Watte? Poes tegid neiud suured silmad kui kuulsid et ma tahan sinna paki kohupiima ja kaerahelbeid jms sisse visata – et blender ei pidada olla selle jaoks m6eldud ja ei sega korralikult, kusjuures seda ytlesid erinevates poodides k6ik myyjad nagu.
Soovitati yldse mingit huippu k88gikombaini millel taignasegamise vidin olemas. M6tlesingi seega kysida kellegi k2est kellel kogemus selle asja tegemisega.
Ei tahaks mingit suurt kombaini osta omale kapi peale, blender mahuks kuidagi veel 2ra, aga kui ikka kehvalt segab siis kaa pointless, ostaks mingi muu.
kyss veel et KUI SUUR see blenderi anum peaks olema (neid ju kaa erinevas m66dus) et k6ik see nodi ilusti mahuks 2ra? Miniblender selleks vist ei sobi, vaja ikka mingi 1.5 v6i 2L kannuga?
SUURED TA”NUD.
Mul on 2 blenderit – üks on 1,5 liitrine miski Exdo, võimsus 450W ja teine 2 liitrine Kenwood, võimsust 700W. Juba see esimene mikserdab kohupiima vahtu, seega täiseti piisab. Kuid klaasist kann peab olema, plastkannud lähevad kriimuliseks ja koledaks kiiresti
Raivo Piiber
MemberTäna, viimasel võistluspäeval ja B tehnikaga yoritaoshi alla ozeki Kotooshule ning lõpetas turniiri üheksa võidu ja kuue kaotusega. Turniiri võitis skooriga 14:1 yokozuna Hakuho.
B viimane matš
Raivo Piiber
MemberTunnistan üles…Tunnistan üles, et pole nädal aega trenni teinud… Ja neid päevi tuleb veelgi juurde.
Ma tunnen end sellepärast nõrgalt, kehvasti ja üldse altvedajana..
Nimelt käisin eelmine nädalavahetus Pärnus, korraks, esmaspäeval tagasi sõites, tundsin, et kõik pole korras. Mõtlesin, et unevõlg või nii, kuna sealses voodis ma ei ole veel kordagi välja puhanud. Jõudsin tööle, asi ei läinud etemaks ja teisipäeva võtsin töölt vabaks, asi läks mädaks. Kolmapäeval olin tööl tagasi, kuna töö vajab tegemist ja seda eilseni, nädalavahetusel tööd pole. Ma ei tundnud end kordagi hästi ja tegemised venisid, eile oli üsna kehv olla

JA nüüd ma olen siis kodus, voodis, täiesti haige
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Viimati olin ikka tõsiselt haige 2009 detsember. See treening ja tervislik, aktiivne eluviis teevad inimesed ikka tugevamaks aga mitte surematuks!
Üsna võtab masti maha küll… Veelgi enam arvestades asjaolu, et homme sõidan minema veidikeseks aga kui ma haige olen terve selle tripi või pool- poleks tore..
Nädalaks ära, trenniasjad tulevad kindlasti kaasa… eks paistab, eks paistab..
Muutusi ja uudisi on ka… aga kuna hetkel on selline nigel seis, siis räägin nendest, kui tagasi

Äärmiselt sisutu ja segane jutt aga ega ma midagi targemat ei oskaks ritta pannagi antud olukorras..
Minu soov TEILE: Olge terved!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis point on puhkusele minnes trenniasjad kaasa võtta? Kui puhkus, siis puhkus! Seda enam, et ei tunne ennast tervena … Puhka ja taastu, trenn ei jookse eest ära!
Raivo Piiber
MemberB kahjuks täna ei võitnud, yokozuna ramm käis ka seekord temast üle. Hakuho võidutehnikaks märgiti sukuinage. Päris lootusetu võitlus ei olnud, kuid lõpp oli kiire ja ootamatu. Hakuhol siis tänasega yusho ehk turniirivõit taas käes (skoor pärast tänast 13:1). Peaks olema järjestikune 6. turniirivõit ja kokku 17.
B läheb nüüd seisuga 9:5 ning homseks on tema vastasena üles antud teine ozeki Kotooshu, kellel sama skoor. See matš peaks otsustama selle turniiri parima ozeki tiitli, sest vaevalt et Kaio homme Hakuhot võidab. Kuid mine tea …
Raivo Piiber
MemberÜle kolme päeva sai B taas võidu – täna alistas ta tehnikaga yoshitaoshi ida-sekiwake Kisenosato. Eestlasel on kirjas nüüd 9 võitu ja 4 kaotust. Täna oli B start kuidagi eriti kiire ning kiirelt sai ta ka vastase kõri pihku, ilmselt oli tal konkreetne plaan paigas, ei rapsinud umbes. Mulle isiklikult aga tundub, vaadates B käekäiku sellel turniiril, et ozekivääriline 10:5 jääb seekord tulemata, sest homme kohtub Baruto oma turniiri eelviimases matšis yokozuna Hakuhoga, kelle vastu ta on 17 matšist võitnud vaid ühe. Hakuho võitis täna ozeki Kotooshu ning läheb skooriga 12:1
Raivo Piiber
MemberEesti seadused ei luba olla teerajajaks ja siuke koll ei tahaks olla ka.No siis pole ju mõtet jõmiseda ka, et meie kulturism mõttetu on, mis? Kui saad midagi muuta, siis tee seda. Kui ei saa, siis lepi sellega, mis on. Lihtne!
Raivo Piiber
Memberrahvas ihkab näha tsirkust ja friike, sellepärast ongi eesti kulturismi tase suht mõtetu.Kusagilt tuleb ju alustada?
Ole teerajajaks ja kasvata omale selline lihasmass, et rahvas sind vaataks ja imetleks, kõik sooviksid saada sinusuguseks ja ole valmis ka selleks, et sind pissile viiakse
Raivo Piiber
MemberRaske on kaasa elada spordile, mille sooritus on reaalselt juba enne võistlusi toimunud, korvpallis visatakse korv, plaksutad, aga kulturismis on sooritud toimunud kõigi trenni aastate jooksul, millega selline lihas on saavutatud ja/või viimase seasonitsükli ajal. Kui sul on ikkagi kuivust, massi ja/või proportsioone puudu kõrvalseisjaga võrreldes, siis on teda edestada suhteliselt võimatu. Reaalselt, et publik näeks tegelikku sooritust peaks juba siis näitama videot kulturisti(võistleja) trennist,toitumisest ja ettevalmistusest ehk sooritusest. Õllekõhuga tugitoolisportlane kulturisti võistlustel ei edesta, isegi kui poseerib palju paremini.Tippkulturismist on saanud rohkem tsirkus, inimestele näidatakse ebareaalsete/ebainimlike lihastega kolle. Paras freakshow on saanud sellest, küsimus on vaid, kes on nõus rohkem oma tervist ohverdama ja sisse võtma/süstima endale, olenemata sellest respect neile toidulisandid ja steroidid üksi lihast ei kasvata ja palju tööd ja vaeva tuleb näha, et nii suureks kasvada.
Esimene lõik on puhas demagoogia, pean silmas kuivuse jms osa. Ettevalmistus on igaühe enda rida ja kui julged võistlustele välja tulla, siis ole valmis ka kaotama. Kuid ka mitte harvad pole juhtumid, kus ca nädal või ka paar päeva enne võistlust tippvormis olev kulturist kaotab suhteliselt uduse võistluseelse vormiga konkurendile. Vorm võib muutuda ka tundidega, seega pole miski enne kindel, kui medalid on jagatud. Viimane näide on Mikk juuniorite MM-l – enne võistlusi ennustasid paljud talle kui mitte kulda, siis vähemalt medalit ikka, niivõrd kõva oli mehe vorm nädal-paar enne. Lõppes see kõik aga teate isegi, kuidas. Ning õllekõhuga võistleja ei saa lavalegi, saadetakse juba regamiselt koju tagasi.
Profikulturism (a la Mr. O) – nõus, esteetilisuse koha pealt on piirid ületatud, kuid rahvas ihkab näha tsirkust ja friike. Ja rahvas maksab selle eest, samuti õitseb lisanditootjate jne äri.
Raivo Piiber
MemberMillal sa viimati maadluse meistrikatel kohal käisid? Ma küll pole väga publikut näinud kahjuks:(Väljendasin end ehk valesti-täissaalide all pidasin silmas kulturismi. Maadluse Eestikatel käin igal aastal ja viimati, kui ise osalesin (2006), siis ei olnud Viljandi Spordihallis ka rohkem kui 30..40 pealtvaatajat.
Tegelikult ma eelnevalt juba rääkisin sellest:)Et kulturism ja rammumehevõistlus liita? Siis poleks see enam ei kulturism ega ka rammumehe võistlus. Pudzianowski oli enne rammumehesse minekut kulturist, tõsi.
Ja selline asi on meil olemas ka, nimeks tal Athletic fitness
Raivo Piiber
MemberOn ju ka tunduvalt väiksema vaatajaskonnaga alasid kui kulturism.Näiteks..
Mina tegin ka aastaid dzhuudot ja kui võistlused toimusid… siis hea, kui mõnede vanemad või õed vennad kohal olid.
Sama võiks öelda ka teiste maadlusliikide kohta – kreeka-rooma-ja vabamaadlus, sumo. Samas kui vaadata kasvõi Eesti tasemel võistlusi, siis nii karikal kui meistrikatel on saalid alati täis.
Võistussporti tehakse ikka rahvale ja kulturism ei ole just just kõigepopulaarsem ala, midagi peaks muutma, et tekiks ka publikut.Kui sul näiteks on mõni jalustrabav idee, kuidas muuta kulturismi kasvõi meie riigi tasemel populaarsemaks ja vaatemängulisemaks, siis ma arvan, et alaliidu juhatusel ning presidendil ei ole midagi selle vastu, kui saadad neile oma tähelepanekud ja nõuanded. Tõsiselt!
Raivo Piiber
MemberSport ja iluvõimlemises tehaks vähemalt keerulisi sooritusi mida siis hiljem hinnatakse, aga mida hinnatakse kulturismis? Välimust. Pigem võiks võttelda missi valimistega:)Kulturistid teevad sporti võistusteks valmistudes kuigi ka seda ainult 50% ulatuse teise poole moodustab toitumine.
Ise olen alati arvanud et kulturism eraldi spordialana on mõtetu, võiks olla mingi kombineeritud teema jõualadega kus ühe osana hinnatakse ka keha propotsioone näiteks. Olen kuulnud, et midagi sarnast ka juba tehakse.
Kui sa ei tea, mida hinnatakse kulturismis, siis pole mõtet väita, et see ei ole sport! Lihasmass, separatsioon (detailsus), kuivus, proportsioonid. Suur osa on ka poseerimisoskuel ehk oskusel tuua välja oma tugevad küljed ning varjata nõrku (igal kulturistil on need olemas). Juukselõikus ei oma siin suuremat tähtsust
Raivo Piiber
MemberBaruto kaotas täna kolmanda matši järjest! Kas asi on põlves või milleski muus, ei oska arvata. Kaido jäi tehnikaga yorikiri alla ozeki Kaiole. Kaio on kogu aeg olnud Barutole ebamugav vastane, sest 14 matšist on ta suutnud võita vaid 6. Pärast tänast läheb B seisuga 8:4
Homne vastane on sekiwake Kisenosato, kellel on samuti 8 võitu, kuid kes võitis yokozuna Hakuhot. Karjääri jooksul on Baruto Kisenosatoga kohtunud 15 korda ning võitnud 12 matši.
Turniiri liidrina jätkab vaid ühe kaotuse teeninud yokozuna Hakuho, kes alistas täna tehnikaga tsukihiza ozeki Harumafuji.
P.S. Kaio sai kirja oma 100. kachi-koshi ehk positiivse skoori (vähemalt 8 võitu). Väsimatu vanameister on sumomaalimas tiirelnud alates aastast 1988!
AutorPostitused