rait83
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
rait83
MemberOlen 14 aastane, 183cm, kaalun 75 kilo. Jõusaaliga tegelenud mõnda aega. Rinnalt surumise maksimumtulemuseks on 80kg ja jõutõmme 110kg. Olen treeninud tükk aega 3 päeva kava järgi, mis oli pooleldi ise koostatud, kuid kattus umbes treeningkavaga mis ka siin üleval on. Nüüd siis tahtsin uut kava ja mõtlesin lihtsalt vana muuta ja ühe päeva lisada. Lõpptulemusena sain midagi sellist:Esmaspäev- Rind+, Biits-, Triits-, Käsivars
Lamades surumine kangiga 3x8
Liblikas 3x8-10
Surumine rööbaspuudel 3xmax
Kaldpinnal hantlitega surumine 3x8
Kaldpinnal hantlitega lendamine 3x8
Scott'i pingil küünavarte kõverdamine pealthaardes 3x8-10
Seistes kangiga küünarvarte kõverdamine 3x8
Kaldpingil prantsuse surumine kangiga 3x8-12
Teisipäev- Jalad + jõutõmme
Kükid 3x10
Päkaletõusud kang seljal 3x10
Jalgade sirutamine trenazööril 3x8-12
Jõutõmme 5x5
Kolmapäev- puhkus
Neljapäev- Õlad, Selg
Kaldpingil hantlitega surumine 90kraadi 3x8-12
Plokitõmbed kukla taha lai haare 3x10
Traktor 3x8-12
Lendamine hantlitega külgedele 3x8-12
Lendamine hantlitega ette 3x8-12
Õlakehitused hantlitega 3x12
Reede- Rind-, Biits+, Triits+
Surumine rööbaspuudel 3xmax
Kalpinnal hantlitega surumine 3x8 18kg
Scott'i pingil küünarvarte kõverdamine pealthaardes 3x8-10
Seistes kangiga küünarvarte kõverdamine 3x8
Kaldpingil prantsuse surumine kangiga 3x8-12
Hammer curls 3x8-10
Laupäev, Pühapäev - puhkus
+ 2-3 päeva nädalas peale trenni sõudmine 30 min.Seda tean, et jalgadele on vähe ning sinna oleks vaja midagi lisada. Kes aru ei saa siis esmaspäev on selline rinna päev kus teen kergelt ka biitsepsit ja triitsepsit + käsivart ja reede siis, kus teen paar harjutust rinnale ja põhjalikumalt triitsa ja biitsa. Vanas kavas oli ühel päeval rohkem harjutusi aga kui üks päev lisada siis peakski vist harjutuste arv päevas vähenema. Kõhtu teen siis kodus, kui viitsimist on. Kõhule on 5 erinevat harjutust.
Niiet siis, kas kaval on mingi meeletu, katastroofiline viga mida mitte väga kogenud trennitegeja ei märka?
Kas päevas ja üldse kehaosadele on piisavalt harjutusi?
Endale tundub normaalne olevat, rohkem päevi, kus saab erinevatele kehaosadele keskenduda, kuid samas sarnaneb natuke vana kavaga niiet on selline, mõnus
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rinda liiga palju, esimesel päeval liiga palju harjutusi, ja teisel päval ma suurt mõtet ei näe, võibolla kui kergelt teha siis veel.
Kükk ja tõmme samal päeval on ka kirves, eriti kui tõmmet veel teha trenni lõpus…
Mu meelest on siin juba mitu sarnast teemat olnud, võiks ikka otsingut kasutada.
rait83
MemberToitumine mul enda arvates korras. Aga püramiid on see, et lähed järjest suurema raskuse peale jah??Aga ma seda ka mõtlesin, et kui teha 5×70 5×80 5×90 5×100 5×110, kas see siis treenib lihast paremini kui näiteks teha 3 seeriat 5 kordust ainult 100 kilosega. Jalgade jaoks ei saa hack kükki ega jalapressi teha sest trenažööri pole. Esmaspäeva kava on muidu:
rinnalt surumine
lendamine
pos. kaldpingiga rinnalt surumine
rööbaspuudel surumine
kükk
säärtele päkaletõus kõrgenduse peal
istudes jalgade sirgeks ajamine
Noh ja siis veel kolmapäev triitseps ja reedel jalgadele veel jõutõmme.
Ja selle rinnalt surumise asemel kangiga, ma mõtlesin, et teha trenažööril ja siis selle järjest suuremaks minevate raskustega ning 5 kordust.
Ime ka miks ei arene, see kava ei kõlba mitte kuhugi.
Kükki ja rinda tee ikka eraldi päevadel.
rait83
MemberSamamoodi tippkulturistid Colemanid ja sellised tegelased
“>siililegi selge
rait83
MemberNu vahelduseks võib teha ka kastilt kükki ,nii ma olen vähemalt aru saanud. Kordused on westside kavas madalad, peale eelsoojendust hakatakse kolmeste seeriatega ülespüramiidima, kuni jõutakse sinnamaale,kus ei tule enam kolmeseid ära,siis hakatakse tegema üheseid seeriaid, 4-5 ühest tõstet. Seeriaid tuleb kokku omajagu.Kui tekkis huvi asja vastu ,siis loe kindlasti see artikkel läbi ,seal on täpselt seletatud,mis ja kuidas

See artikkel on juba läbi ja lõhki loetud jah. Endal on nüüd suurem huvi jõutõstmise vastu tekkinud ja esimene võistluski tehtud. Eks võtan siis aegajalt kastile küki ka raske küki päevale ja proovin tiba suuremate raskustega kui kiiruse päeval.
rait83
MemberE: Maks. pingutuste päevKükk/jõutõmme
Keretõsted kitsel
Lailihas( 1 harjutus)
Kõht ( 1 harjutus)
K. Maks. pingutuste päev
Lamades surumine
Kitsalt surumine
Plokil alla surumine
Õlad
Lailihas (1 harjutus)
biitseps ( 1 harjutus)
R. Kiire päev
Kastilt kükk, maksimaalse kiirusega
Kerged pooltõmbed
Kõhukülglihased
Kael( 1 harjutus)
P. Kiire päev
Lamades surumine maksimaalse kiirusega
Triitseps( sama mis kolmapäev)
Lailihas( 1 harjutus)
Biitseps(1 harjutus)
Selline kava siis, pm jaotatud on kaheks, kiired päevad ja rasked päevad

Kui mõtekas on raskel küki päeval teha kastilt kükki? Kas on mõtet teha mõnel kükipäeval ainutl kastilt kükki ja tavaline ära jätta? Palju seerias kordusi ja mis % -ga kükimaksimumist teha?
rait83
MemberNo kui sa teed 6×200 siis peaks su maksimum ikka 210 -st juppmaad kaugemal olema…?
rait83
MemberAngela Aak on SÜNNIJÄRGNE mees, kes veel ei tea. Trenni ta ei tee, nagu ükskord Kroonikas kirjutati.Angela Aak on Eesti vaeseim mees, kellel pole m….gi
rait83
Memberkuidas see kava ülesehitatud oli siis. Kui viitsid, kirjuta.
rait83
MemberSuht jubedad mutid….aga no las nad olla
rait83
Membersõltub tootest, mõni ajab mõni ei aja üldse
rait83
Memberminu meelest on suht mõttetu kui väiksed kõhnad vennad teevad 90% ainult isoleeritud harjutusi ja peale veel a la kõhtu ja rannet.
rait83
MemberMa tegin umbes pool aastat väga korralikult kükki ja jõutõmmet, raskused kasvasid, jalad kasvasid mühinal, aga käed olid ikka nagu klaverimängijal. Järeldus: peab ikka lisaks eraldi triitsa, käsivart ja õlga treenima.ma ei mõelnudki, et nad üldse ilma treenimata kasvavad
rait83
MemberEi saa kõigega täielikult nõustuda. Kui hakkasin püramiidi tegema siis tuli areng kiiremini, samas vahetan 5×5 surumises püramiidi (10, 8, 6 , 4, 1-2) vastu ka paari nädala tagant. Mulle mõjub see kõige paremini, arvan et selle koha pealt on areng pigem inviduaalne. Ei saa nii üldistada.See on tegelt hea idee, et näiteks surumises (või ükskõk mis baasharjutuses) teha paar nädalat 5×5 ja paar nädalat püramiidi süsteemis
rait83
MemberAlakeha saab nende kahega suureks küll, kuid ülakeha mitte.Viimased pool aastat, olen tõsisemalt teinud kükki ja jõutõmmet. Triitsepsile biitsepsile olen teinud teinud tunduvalt vähem seeriad kui “vanasti”, ehk siis kätele pole väga rõhku pannud. Üks päev tegin endast paar pilti ja nii imelik kui see ka ei tundu, käed olid justkui suuremaks muutunud.
See pole bulshitt jutt, et kui tahad suuri käsi, treeni ja ka jalgu kõvasti
rait83
MemberKel selline mitteametlikum ja väiksem saal – ostke ehituspoest mõned meetrid jämedat ketti, riputage kettaid külge ja saate proovida. Loomulikult ei jõua teda nii hunnikuteviisi osta, nii nagu mõnes klipis suruvad. Kett on päris kallis ka. Kui kett on nii hunnikus maas, siis treenitakse viimast ülemist lukustamise faasi, mida lüli edasi kett maast üles tuleb, seda raskemaks surumise või küki lõppfaas läheb. Ja kulminatsioon lõpus on siis kui kett on lülide kaupa praktiliselt kõik rippes – siis on raskus suurim!!!Aga tavaline, selline rippuv raskus annab samuti variatsiooni juurde ja seda on vabalt võimalik teostada!!!
Mis nippe teha, et rohkem alumist faasi treenida?
-
AutorPostitused