rait83
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
rait83
MemberÕnnitlused!
Jõudu ja jaksu pisipere eest hoolitsemisel!
rait83
MemberJah, võiks ka seda proovida.
Mäletan, et mul on uneprobleeme olnud ka enne, kui raskeid jõutreeinguid alustasin. Seega kõike ületreeningu kaela ajada ma ei saa kuidagi. Uni on küll kehv ja kerge stress on peal aeg ajalt, kuid trennis taandarengut siiski pole. Seega ma ise julgen väita, et põhjus ei saa olla ainult ületreeningus.
Aga mis seal ikka, tuleb otsida professionaalset abi.
rait83
MemberPeale süsivesikurikka toidu söömist lahkuvad aminohapped insuliini toimel verest ja sisenevad lihaskoesse. Ajju jõuab rohkem trüptofaani ja muutub seal serotoniiniks. Serotoniin osaleb unemehhanismides ja avaldab uniseks tegevat toimet. Uinak võiks teha peale söömist.
Mul on uni täiesti paigast. Jõudsin googeldades serotoniinini:
Uuringud on näidanud, et dieedid, mis sisaldavad suures koguses süsivesikuid ning vähesel hulgal proteiini, tõstavad serotoniini taset sekreteerides insuliini.[6] Pikaajaline insuliini hulga tõstmine võib aga esile kutsuda insuliini resistentsuse, ülekaalu ning teist tüüpi diabeedi ja madalama serotoniini taseme. Lihased kasutavad paljusid aminohappeid peale trüptofaani, mistõttu on meestel serotoniini tase kõrgem kui naistel.[7]
Minu toitumine on ikka vastupidine, rohkem valku ja mõõdukalt süsivesikuid. Aga kas sellest ei või tuleneda serotoniini taseme langus ja läbi selle probleemid unega?
veebruar 12, 2013 at 4:10 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #291003rait83
Memberpäris head vedrud sul all
rait83
Memberma lugesin lõuatõmbeid rohkem. kõiki ei loetud ära siis ?
veebruar 10, 2013 at 11:00 e.l. in reply to: Siim Kelner Team FAST – kelner paks näitab vormi omg omg #317451rait83
Membertänan hüva nõu eest
asja juures on imelik see, et ma jõuan tegelt teha trennis, aga loomulikult on see mõttetu kui ööde kaupa on uni kehv
ma loodan, et kehva une põhjuseks on ainult ületreening, et mingeid muid tõsiseid häireid pole tekkinud
veebruar 10, 2013 at 9:00 e.l. in reply to: Siim Kelner Team FAST – kelner paks näitab vormi omg omg #317457rait83
Membertuleb tõde tunnistada, et ongi ületreening siis
veebruar 10, 2013 at 8:57 e.l. in reply to: Reval-Sport POWERLIFTING TEAM: Kaido Leesmann surus lamades 320kg ! #317467rait83
MemberKas sa tõesti ei saanud irooniast aru
?ju siis mitte
veebruar 10, 2013 at 6:47 e.l. in reply to: Siim Kelner Team FAST – kelner paks näitab vormi omg omg #318811rait83
MemberPole pikalt kirjutanud. Põhjus selles, et sattusin vahepeal päris korralikku ületreeningusse. Põhjus selles, et muutusin ahneks ning püüdsin Otiga sammu pidada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nüüdseks on trenniisu tagasi ja treenin täie auruga edasi. Lihtsalt olen mõned muudatused treeningusse sisse viinud. Nimelt suurendanud treeningmahtu ning vähendanud intensiivsust. Tunnen, et see on igati mõistlik olnud just ületreeningust välja tulemiseks ning baasi ladumiseks, kuna püramiidiga kippusid baasharjutustes näitajad toppama jääma. Tundsin, et ei suutnud ennast ühe seeriaga niivõrd realiseerida, samuti oli psühholoogiline pinge ja läbikukkumishirm lõppseeria ees see, mis viis treeninguid moraalselt alla. Vaatame, mis selle lähenemisega saab, hetkel tunnen end hästi ja pilt on samuti peeglist vaadates lopsakam.Kuna teen enamjaolt baasharjutustes 5×8 ja 5×10 ja needki hetkel kõik varuga, siis on raskus suhteliselt maas võrreldes eelnevaga.
Olen ka alustanud ettevalmistust kevadiseks hooajaks ning hetkeseisuga 101 kg pealt tulnud alla ~97,5kg peale.
Täna tegime Kirbuga sellist lollust
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Homme lähen Bodypumpi treenerite koolitusele, mis teiste treenerite sõnul on paras katsumus. Ega seal midagi lillelist ei saagi olla kui 3 päeva järjest 7-9 tundi järest lahmida. Üritan ka põhjalikuma ülevaate teha, mitu kilo Rushi selle nalja üleelamiseks kulub. Ega siis üks tõsine kulturist saa katabolismusesse laskuda sel dissimilatsioonirohkel teekonnal
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Milles see ületreening veel täpsemalt avaldus?
Endal on samamoodi püramiidi skeem enamjaolt kasutuses, ja pean tõdema, et tunnen täpselt samamoodi koguaeg psühholoogilist pinget ja läbikukkumishirmu lõppseeria ees. Eriti kükitrennis. Ja see tõesti mõjub moraalselt laastavalt. On ka tehtud väga palju rekordeid nõnda, kuid lõpuks hakkab see juba sellist stressi tekitama, et krt täna on vaja kindlalt jälle nii ja niipalju trennis peale panna ja kindlalt ära teha, muidu olen a la nõrk mees. Mõnes harjutuses ika kobistan veel uusi viieseid ja kolmeseid rekordeid aga tegelt oli selline hea tippvorm juba tükk aega tagasi. Ehk siis keskendun hetkel jõutõstmisele aga jõudsin enda kohta liiga heasse vormi juba novembris ja siis püüdsin sealt veel edasi liikuda, ehkki võistlused oleks olnud alles märstsis. See aga on röövinud mult täielikult normaalse une, mis teebki asja kõige hullemaks. See omakorda võimendab depressiooni ja teeb väga lihtsaks ületreeningusse sattumise, milles ma vist juba tegelikutl olen. Ehkki näitajad otseselt pole langenud trennis.
Enam ma ei oskagi midagi teha, kui, et tuleb perearsti juurde minna vist varsti ja lasta kõik proovid teha. Sellise unegraafiku pealt nagu minul ( loe : ööotsa voodis siplemine), pole võimalik enam trenni korralikult teha. Siis peale võistlusi on kavas pikem treeningpaus, kui peale seda ka asjad ei muutu, olen vist ikkagi mingit moodi haige. Ärevushäired vms.
Varasemast ajast ma unehäireid väga ei mäleta. Enne tegelesin korvpalliga rohkem, ja jõusaal oli selline hobi.
Vahepeal olen vahetanud töökohta, nüüd on õhtused ja hommikused vahetused. Sain 2 a tagasi isaks. Aga mäletan, et unejamad hakkasid ammu enne neid asju, seega sealt ei saa põhjusi otsida.
Kas saab põhjusteks olla:
Pidev õhtusel ajal ja enne magamaminektu söömine?
Valgurikas toitumine ja pidev pealesunnitud plusskaloraaz, et kaalus juurde võtta? (seda enne jõutreenigute alustamist polnud )
Vähene aeroobne tegevus?
Pidev stress selle pärast, et trennis on vaja koguaeg uusi rekordeid teha muidu ei saa teistest paremaks?
Oskus ennast mitte tagasihoida trennis?
Paar aastat tagasi käisin samasuguses olukorras perearsti juures, kõik tavalised näitajad ( veri, uriin, vererõhk, südamefilm) olid ok. Enam ei oskagi midagi teha….
Sorry, Siim, et oma mure sinu blogis kõik välja valasin, aga tundus, et sa olid justkui samas olukorras.
Kas sul endal polnud unehäireid sellel perioodil ?
veebruar 10, 2013 at 6:21 e.l. in reply to: Reval-Sport POWERLIFTING TEAM: Kaido Leesmann surus lamades 320kg ! #318813rait83
MemberWilksiga võidab sind ikka igal alal

varem sa arvasid ikka nii, et kes suuremaid raskusi liigutab, see on kõvem mees. Wilks pidi täiesti mõttetu näitaja ja lihtsalt väiksemate meeste asi olema
rait83
Memberkrt, staarkulturistid
rait83
Membermiks reverse hypersit enam ei tee? kas Spartas pole seda?
rait83
MemberOn see siis jala päev või selja päev ? Pigem ikka jalatrenn rohkem vist.
rait83
MemberTere.
Kirjutan eilsest trennist natuke. Esimese harjutusena nagu ikka kiiruslik kükk 52% 12×2, raskuseks 160 kg+ 40 kg kette ja sinised kummid.
Teine harjutus oli tavaline laialt jõutõmme. Protsendid võtsin 320 järgi. 80%-ga 2×3 raskuseks 255 kg, tegin ilma vööta ja nii läksin kuni lõpuni, edasi 5×1 iga katse 10 kg otsa. 265×1, 275×1, 285×1,295×1 ja 305×1, ütleme nii et ühegi katsega väga pingutama ei pidanud. Selg oli heas toonuses ja tehnika püsis lõpuni.
295 kg
305 kg
Järgnevalt EZ kangiga seljatõsted 4×5/57kg, põlvede alla tõmbed 6×3/ 150-210 kg ja trapets 5×8/ 150-210 kg.
Peale seda kõhtu ja rippumist.
Lisandid: recovery feed, dextro, kreatiin ja betakas.
mis need ez kangiga seljatõsted ja põlvede alla tõmbed endast täpselt kujutavad?
jaanuar 30, 2013 at 12:10 p.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #336111rait83
MemberTegin esmaspäeval raske jalatrenni, kas kolmapäeval on mõtet teha jalale taastavat treeningut?
Või peaks vahe olema pikem või pole see üldse oluline? Minu puhul on lihasvalu kui selline tavaliselt just tugevam teisel päeval peale treeningut. Või nimetagem seda siis ka DOMS ( Delayed onset muscle soreness )
AutorPostitused