Rait Sagor
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Rait Sagor
MemberTere.
Kaal kasvab, jõud tuleb ja trennid lähevad aina paremaks. Kuna kooli on 4 päeva nädalas siis 2x treenin Spartas ja 2x Saaremaal Salu juures. Jätkuvalt Salu juures väga kodune ja hea trenni teha. Palju on tekkinud uusi poisse tal, kes pusivad trenni teha ja nii näitan isegi neile harjutusi ette. Ning mõnus on näidata poistele, kuidas ikka meeste raskusi tõstetakse
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Reedel tegin nagu ikka kiiruslikku surumsit ja jõutõmmet Salu juures. Paar videot ka jõutõmbest.
Pühapäevase kiiruslikku surumise tegin ka Saares ära. Tegime uut õla harjutust. Põlvili maas tuleb ühe käega kangi suruda ette kordused 5×8. Õlad siiani haiged sellest.
Täna jälle Spartasse, kus teeme ikka oma raw surumise kava. Täna juba protsent suurem, eks näha kuidas välja tuleb.
Rait Sagor
MemberTere.
Treeningud käivad nüüd täie hooga. Eelmine nädal sai üle pika aja Salu etteantud kavas kõik harjutused korralikult ära tehtud ja võttis mõnusalt läbi ka. Kuna Aimar valmistub võistlusteks ja teeb rohkem varustusega, siis anname Gunnariga kahekesi hagu.
Kolmapäeva tegime uut kava, mis peaks Raw surumsit edasi viima. Esimese trenni kohta midagi rasket ei olnud, põhi harjutuses tuli teha 8×5+ 2 kummi panime juurde, protsent 50. Asja tuum seisneb sellest et tuleb teha pea 2 sekundiline peatus, mis annab juurde algkiirendust. Särgiga on vaja lõppu treenida, raw-is vaja just algust, et kang rinnalt lahti saada.
Neljapäeval tegime reedese trenni ette ära. Kiiruslik kükk ja jõutõmme kang 14 cm pakkudel. Läksin 280×3, oli kerge. Järgmine kord juba suuremad raskused.
Eile kiiruslik surumine ja rinnalt svung. 8×3 raskus 50 prossa ja kand tuli hoida rinnalt 2 cm kaugusel ja peatus 2 sek. Jälle et raw arendada. Peale selle hantlitega pos. pingil ja maast 5×8.
Lisandid jätkuvalt fitness.ee poolt: Hera80, dextro ja Bcaa.
Rait Sagor
MemberEga neid kuskil üleval ei ole küll ja põhimõtteliselt nendest midagi kasu ka pole kui tervet süsteemi kaasa ei tee. Eks neid tuleb tema käest küsida kui on huvi ja soovi.
Rait Sagor
MemberPreaegu max proovida pole saanud, aga mõni nädal tagasi oli 187,5, mida peale kiiruslikku proovisin ja tuli üsna kergelt.
Rait Sagor
MemberTere.
Pole ammu endast kuulda andnud ja ega mida erku polnud kirjutada ka. Sai vaikselt töö kõrvalt trenni tehtud. Nüüdseks jälle koolipingis ja saab hakkata korralikult lammutama. Peale töölt ära tulekut tõusis kaal päris kiirelt 97-lt 102-le, vat mida tähendab kui füüsiline töö ära kaob. Eestikatel surumises osaleda ei saanud kuna tegin oma paremale õlale natuke haiget, aga nüüdseks on taastunud. Kuigi enne võistlusi surusin 97 kg kaalu pealt 235 kg väga kergelt ja raw vorm oli ka väga hea. Raw vormi andis kindlasti pidev suurte hantlitega surumine ja muud harjutused.
Nüüd olin 2 nädalat Saaremaal kodus metsade vahel ja sai ka Salu juures trennis käidud.
Saluga panime plaanid paika, et ajan end vormi veebruri raw võistlusteks. Novembris tulevateks varustusega võistusteks on natuke hilja tegema hakkata.
Salu mõtles ka uue 3 kuuse raw surumise kava välja, mis pidi korralikult juurde andma
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> eks seda nüüd tulevikus näeme. Eelmise reedese trennis proovisin kitsalt tõmmet ja 300 kg on siiani luuavars, nii et sellise põhja pealt on hea alustada.Katsun nüüd endast jälle rohkem märku anda nagu eelmine hooaeg, teeme poistega videosid jne.
Eile tegime Gunnariga päris tõsiselt võetava küki trenni ja jalad on täna päris haiged.
Kuulmiseni.
Rait Sagor
MemberEi suru. Surun pea 2 aastat vana Katana särgiga 48 nr.
Rait Sagor
MemberTere. Annan oma tegemistest teada. Oleme hakkanud poistega vaikselt oktoobri surumisvõistlusteks tõsisemalt trenni tegema. Järgmine nädal läheb särk selga, eks siis saab aimu palju suvega kaduma läinud on. Viimati eestikatel surusin vist 240, kui nüüd 220-230 üles saan, oleks stardipositsioon hea. Kaal seal 100 ringis ja eks tuleb natuke nüüd rohkem sööma hakkata. Kreatiini hakkan ka laadima siis tuleb kaal lihtsamalt.
Täna tegime kiiruslikku kükki ja tõmmet. Põlvede alt raamis läksin 340 kg kitsalt tõmbes. Harjumatult suur raskus, üle mitme aja
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Järgmine kord juba kergem.Täiendasin ka valguvarusid fitness.ee poolt.
Nüüd hakkan blogi tihedamani tegema kuna tilu-lilu trennid selleks suveks läbi.
Rait Sagor
MemberTere.
Eelmisest nädalast hakkasin natuke tugevamalt treenima, Peale EM-i sai siiani tehtud nii nagu süda lustis, siis nüüd panen vähe tugevamalt. Üle eelmine reede proovisin jõutõmmet kitsalt, kus 300 kg oli juba üleval, aga kõht oli nii täis, et ropsisin surumispingi täis ja wc ukse ka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , Poistel oli nalja kui palju, kahju et videosse ei saanud. Nüüd reedel proovisin laialt ning 320 kg oli suhteliselt kerge, teise jõutõmbe trenni kohta päris hea
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Täna tegime rinnalt kükki, kus läksin 190-ni, järgmine kord panen 200 peale. Edasi hack kükk parimad seeriad siis 205×5, 225×6 ja 255×1. Viimases katses lõi pahna välja

Raskused tänu Raigiole kuna pidin teda üle trumpama, muidu poleks nii palju pannud peale. Edasi kõrgelt aluselt tõmme ja muud pudi-padi.
Kaal on 102-103 vahel. Pühapäeval täiendasin fitness.ee poolt varusid. Võtsin whey3, dextro, bcaa ja uut musitka maitselist puddingut. Pudding maitses väga hea, juba harjunud seda iga õhtu enne magama minekut tegema. Puhas valk ju, paksuks ei tee

Rait Sagor
MemberTere.
Pole ammu kirjutanud ja annan oma tegemistest ka teada.
Kuna on suvi ja käin teedeehituses tööl, mis pole kõige kergemate küllast, siis trennid on kergemad kui talvel. Püüan hoida toonust sees, et sügisel täie rauaga vormi hakkata tegema. Kaalu olen suutnud 102 kg peal hoida, mis on väga hea. Loodan et alla poole ei lange.
Trenne teen ikka 4x nädalas ning suureks abiks on fitness.ee poolt olev sponsorlus, sest ilma nendeta ei suudaks üldse trenni teha
Rait Sagor
MemberMe pole Kuusnõmme poistega ainult trennimehed, vaid möödaminnes sai autole uus mootor ka peale pandud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Esimesed hääled siisRait Sagor
MemberKuna oleme Aimariga vaesed ja banketile ei läinud, siis on aega väike kokkuvõte kirjutada.
Eile oli selle aasta põhivõistlus, milleks hakkasin peale sõjaväge harjutama. Esimeseks eesmärgiks oli taastada oma kaal, mille ma kaitseväes kaotasin, võtsin alla peaaegu 15 kg 2,5 kuuga. Kaal hakkas raske trenniga jõudsalt tõusma ja jaanuariks olin juba üle 100 kg jälle. Põhieesmärgiks seadsin omale Euroopakad ja tuua sealt hõbe kuna olen ju sealt 2 pronksi juba toonud. Eesmärgiks just hõbe kuna aasta algul olin täiesti kindel, et Raus on ja jääb minu jaoks löömatuks. Seda sama nuttis ka eelmise aasta -105 norrakas, kes on Rausiga ühe vanune ja et tema ei saa kunagi Euroopa meistriks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Eks ise tundsin sama.Esimene võistlus kus sel aastal välja tulin oli Revalis olnud klassikaline jõutõstmine. Sinna läksime poistega trenni pealt ja tegin enda koha kükis ja jõuõtmbes korralikud numbrid. See võistlus andis lootust, et mul on võimalik vähemalt eelmise aasta vormi korrata ehk 930 eestikatel kokku teha.
Peale klassikat oli kuu jäänud eestikatena ja hakkasime varustust proovima. Üllatavalt hästi suutsin omaks võtta kükis uue tehnika. Tänu sellele trennis olnud raskused mulle probleeme ei valmistanud (330 kg, 340 kg) ja lootus oli jälle 350 ära kükkida. Surumine oli ka hea, 240 kg trennis lendas mul iga kord väga kergelt üles. Tõmbes ma proovisin ka trikooga ainult 340 kg enne võistlusi ja see probleeme ei valmistanud, tõmbasin ju Revalis seda ilma trikoota ka suht hästi.
Eestikate plaani panime paika, et teeme igas alas 2 katset.
Kükis 340 väga kerge ja 355 oli hea, olin väga üllatunud, et suutsin nii hästi kükkida.
Surumine 252,5, uus isiklik ja kergelt õnnestunud katse.
Jõutõmme 358, uus isiklik ja olin väga rahul, et olen suutnud taasta oma 2009 vormi, aega nüüd võttis ja asja sai. Päeva nael oli see, et suutsin veel Rausi võita. See pani pähe igasuguseid mõtteid ja eks neid kruvisid veel üles teised kaasmõtlejad. Ise võtsin võistluse kokku nii et väga kehv päev Rausil ja minul suurepärane võrdub võit.
Peale seda oli 2 nädalat EM-ni. Need nädalad tegin väga kergelt trenni ja proovisin võimalikult hästi taastuda eestikatest kuna tõmbes ju läksin ikkagi enda max välja. Võistlustele sõitsime väga vara ja sai siin nädal aega oleskletud, ühe päeva võimlesime ka. Kaalu suutsin hoida jogurtite ja banaanide toel
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , ausalt öeldes söögist on kõriauguni
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kükk- soojendusel kang kerge. Esimene katse 340 kg, panime peale vanad sinised sidemed et kindla peale ära teha kuna usaldan neid kõige rohkem. Katse oli raske, ei andnud võrreldagi eestikatega, absoluutselt ülaselg ei hoidnud mind, vajusin ette kuidagi ja tehnika lagunes, mis mind siiani toitis. Teine 352,5 kg oli õnne peale, väga raskelt sain kirja ja tänasin õnne, ülaselg vajus korralikult läbi jälle. Kolmas 360 oli lihtsalt proovimine kui tuleb olen õnne mees kui mitte, siis pole midagi teha. Jäin alla kahjuks, aga sain oma küki pronksi kätte. Peab ütlema, et üldse vist esimene küki medal.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Surumine- emotsioon oli hea kuna Rausil ei õnnestunud ka küki katsed ja oleks nagu deja vu. Kogusummas olin jälle temast 2,5 kg ees ja pidin nüüd korralikult suruma. Esimene katse 240 kg, ütlen ausalt eestikatel tundus kang ikka palju kergem
, aga surusin hästi. Teine katse 247,5, oli raske, aga sain üles. Kolmas katse 255 kg, ise mõtlesin kui üles surun siis täna peaks olema minu päev. Surusin üles ning ennem oli Raus just jäänud sellele raskusele alla. Emotsiooni olid laes, juhtisin teda ju 10 kg, mida ma poleks ealeski uskunud, mul oli selge edu.Jõutõmme- “trumpala”
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Trumpala on see mul ainult külavõistlustel mitte tiitlivõistlustel. Ma ei ole mitte kordagi suutnud algraskusest rohkem tõmmata, suur mõtlemis koht mul see. Soojendusel ei tundunud see kang nii raske kui laval
Ning trikoo, ma pesin selle enne võistlusi ära ja see oli mul jälle nii väike nagu eelmise aasta EM-l, olin täiesti kinni pakitud. Esimese katse keerasin kohe nahka kuna ei suutnud sirgelt alla saada ja tasakaal kadus. Mõtlesin, T**a kas hakkab jälle see needus pihta. Ma mängin endal trumbid kätte ja keeran kõik P****E. Ja nii läkski
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tõmbeks jumala tühi, kang üli raske. Tänan õnne et teine katse kuidagi üles tuli ja ära loeti, sest värisesin fikseermisel nagu haavaleht. Siis oli juba selge, et kuld on läinud. Panime prooviks 363 ka peal, tõmbasin sinna kus alati ja edasi ma enam ei jõudnud. Raus võttis oma ja õigustatult, pani tõmbes ka korralikud numbrid maha.Kokkuvõtteks oma eesmärgi täitsin kuigi vahepeal ju unistasin juba kullast, aga toodi ikka maa peale tagasi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Nüüd natuke puhkan ja teen ülejäänud väiksed võistlused vormi pealt. Ja edasi mõtlema, milleks valmistuma hakkata. Äkki sept. tulev MM plaani võtta? Võistlustaktikat muuta, jääda kükis ja surumises kahe katse peale ja oma trump ala kasutada, ennast ennem üleliigselt väsitamata? Mõtleme Saluga sellele.Tänan FITNESS.EE ja ülejäänuid toetajaid, kes mul võistlustele mineku võimaldasid ja Kuusnõmme poisse, tänu neile olen suutnud endast treeningutes maksimumi anda.
aprill 10, 2013 at 8:14 p.l. in reply to: Juunioride EM Jõutõstmises- Raus ja Sagor- Eestlastele topeltvõit! #340498Rait Sagor
Memberaprill 10, 2013 at 8:05 p.l. in reply to: Juunioride EM Jõutõstmises- Raus ja Sagor- Eestlastele topeltvõit! #340497Rait Sagor
MemberMis öelda, ei olnud täna Jumalad Aimari poolel nagu oli seda eelmised Euroopakad. 285 küki katse oli väga hea võrreldes nende katsetega, mis eelmistel päevadel ära loeti (3-0 katsed). Ja tõmme oli ju ka nibin-nabin. Aga võrreldes sellega, et kaal oli suht madal, tegi päris korralikult.
aprill 8, 2013 at 5:37 p.l. in reply to: Juunioride EM Jõutõstmises- Raus ja Sagor- Eestlastele topeltvõit! #340306Rait Sagor
MemberMe oleme Tristari Hotellis. Jube nii vara hommikuti trenni teha, aga ei pea vähemalt väga raskelt.
aprill 8, 2013 at 10:56 e.l. in reply to: Juunioride EM Jõutõstmises- Raus ja Sagor- Eestlastele topeltvõit! #340264Rait Sagor
MemberOleme hotellis. Esimest korda selle aja jooksul mil võistelnud oleme, oli meil keegi lennujaamas kohe vastus ja toodi meid jalamaid hotelli. Kunagi sai alati 8 h oodatud lennujaamas, et keegi meid ära viiks või üldse ise taksoga seiklema mindud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Hotell täitsa viisakas, regasime end ära ja lähme korra linna chillima. Medalid vaatasime ka üle, suured ja säravad. Ainuke asi mis praegu kahtlane tundub, et siin ei ole vist jõusaali. Tavaliselt võistluspaikades jõusaal ka olnud, kus saab toonust hoida, aga siin me pole seda veel leidnud.. Peame seda veel uurima.Esimene üllatus ka. Kreatiini purk oli kohvris laiali visatud. Natuke jäi purki ka, nii et saame hakkama.
AutorPostitused