Rait Sagor
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Rait Sagor
MemberTere
Trenn täies hoos ning juba 2 nädala pärast võistlused. Järgmine nädal veel plaanis raske nädal, peale seda kerge nädal ja siis võistlema. Algraskuseid ei hakka proovima kuna trenni käigus selgub mis tõsta suudab
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See nädal olid meil põhiharjutustes suured protsendid viieste kordustega. Protsendid vastavalt 75%, 80% ja 85% rekordist.
Esmaspäeval tegime küki protsente. Praegu olen valinud protsendid 260 järgi, ei usu et vorm veel 280 lähedal on. Seega viimane protsent 220-ga viiene. Ei olnud raske.
Kolmapäeval surumine. Seal võtsin 200 järgi
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , aga seda suruda vast veel ei jõua. Viimane rasku oli 170 kg ja sellega 4 korda, viies oleks üle jõu käinud, nii et ei hakkanud proovima. Reedel oli jõutõmme. Ei julgenud protsente 350 järgi võtta. Tegin 330 järgi kuna vöö jäi ka koju. Viimane viiene 280 ga ja oli kerge. Usun et 300×5 oleks ära tulnud isegi.
Kaal on 103-104 tuuri ja juba lihtsam tõsta ka

Lisanditeks hera 80, dextro, bcaa ja beta alanine. Tänud fitshopile
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rait Sagor
MemberTere
Aeg sissekandeks.
18 oktoober osalesin Record breakersil, kus suutsin suruda 240 kg. Tulemust pean päris heaks arvestaade, et kehakaal oli 102,4 kg ja surumissärgi saan ise selga tõmmata
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Talvel surusin sama särgiga kui olin 105-106 kg ja olen selle päris välja venitanud. Selle tulemusega sain 10 mehe seas 5 koha.Järgmine võistlus 22 november klassikalises jõutõstmises. Sinna lähme osalema trenni pealt ja hea tundega. Põhieesmärgis seatud järgmise aasta Soome MM-ks ja selle nimel tuleb tööd teha. Kuulsin Aimari käest, et jõutõmbe maailmarekordit ka jälle uuendatud. Kui enne enne oli 342,5 siis nüüd kõva Poola tõmbaja tegi 350,5 kg. Endal siht see üle tõmmata, sai ju alles see veebruar trennis 350 kg väga hästi üles tõstetud.
Rait Sagor
MemberTere.
Järjekordne trenni nädal möödas. Kolmapäeval proovisime Aimariga Record breakersi jaoks särki ja tuli palju paremini välja kui pühapäeval. Särk oli korralikult seljas ja suutsime end korralikult kokku võtta. Praeguse vormi kohased algraskused panime paika ja rohkem suuri raskuseid ei puutu. Lähme pingevabalt võistlema, tuleb mis tuleb

Täna tegime natuke kükki ning siis tõmme.
1. pakult kükk 8×2/ 185 kg
2. Jõutõmme kitsalt, ise 2 cm. alusel. Kuna pole seda väga ammu jälle teinud, siis tegime väikese kontrolli, et mingi piir teada saada.
3×265
1×285
3. Kõrgele tõmbed rebimistehnikaga 4×6/ 120 kg, eelmine nädal oli trapets sellest väga haige.
4. sirgete jalgadega kummardused 6×6
5. trapets ja põiklihased.
Homme hommikul sõidan Nordic Fitness Expole kolle vaatama. Näeb oma silmaga need jurakad ära. Äkki saab mõnega pildi peale ka
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rait Sagor
MemberTere.
Esimesed võistlused vähem kui 3 nädala pärast. Korra oleme Aimariga särgid selga ka saanud (sel pühapäeval proovime jälle). Mulle on särk natuke suureks jäänud kuna talvel olin 106-107 kg siis praegu tiksun seal 102-103, selle tõttu tuleb rinnale iga raskus suht kergelt, aga üles raskemini
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Läksime 12 cm pakuga ülesse, et raskus tunnetust saada. Ma läksin 260-ni, mis väga raske ei olnudki. Tegime ühe katse ka peale pakku. Aimari 200 kg läks puhta aiataha ja minu 220 kg ei olnud ka midagi head
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Katse ajal sai kõik nipid ära unustatud ja toorelt ma selle üles surusin, aga katse oli väga kaugel sellest, milline korralik surumine olema peab. Loodame, et pühapäevane trenn vähe etem
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muidu oleme juba Salu kavadele üle läinud ja tambime kükki. Proovisin Sparta ruutkangi ka ära. Sellega palju lihtsam tõmmata kuna käte asend on märgatavalt kitsam kui meil Saaremaal. Varsti vorm hea, siis proovin selles kõvasti üle 300 kg üles tõsta. Eelmine trenn proovisin 290 kg ning raske polnud.
Taastumiseks kasutan praegu whey3, dextro, bcaa ning hakkasin kreatiini ka võtma.
Rait Sagor
MemberKus nüüd ütles
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Peeglid tõmbasid su laiaks jh 
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rait Sagor
MemberTere.
Täna oli järjekordne surumistrenn.
Esimeseks tegin traditaioonilist lamades surumist ja läksin tunde järgi üle. Katsed siis 5×120, 3×130, 3×140, 3×150, 1×160, 1×170 ja 1×180. Jäin rahule, suviste trennidega pole väga alla surumine läind. Praegu kaal ka vähe järgi andnud, näitab sinna 101 tuuri. Edasi veel rinda ja biitsa.
Käisime poistega SEB maratonil fitshopil ka abis. Hommiku poole väga palju rahvast polnud, aga mida aeg edasi seda rohkem uudistajaid oli. Lõpuks oli pannkoogi sööjaid päris palju
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Maratoni võitjaga sai väike klõps ka tehtud
MemberMa usun küll, põhimõtteliselt samasuguste sinistega teen trenni ja olen nendega võistlemas ka käinud.
Rait Sagor
MemberEritit pole ma ammu näinud, aga pidi vaikselt ikka tegema. Tal pole ju palju vajagi, natuke trennis liigutab ja raskused tõusevad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rait Sagor
MemberÕhta.
Sai lubatud, et septembris hakkab tugevamalt trenni tegema ja täna tegime algust. Veel rääkis Margus meile uudist, et märtsis toimub Euroopakate Raw esimest korda. Võistlus toimub Pilsenis 21-28 märts.. Märts täpselt ideaalne aeg võistlemiseks ja arvan, et hakkame selleks valmsituma. Piisavalt aega end vormi ajada ja ei ole nii kaugel, et vahepeal ära vajuks. Aimari, Gunnari ja Saluga plaanid paika panema ja tuld selles suunas.
Selle aasta tipp vorm oli mul veebruari lõpp-märtsi algus ja spetsiaal trenne alustasin eelneva aasta oktoobri keskel, nii et aja ei taha ei saa midagi jääda.
Siis suutsin raw 280 kükk, 200 surumine ja 350 tõmme. Kui need saavutaks euroopakatel ja pealegi siis kõik väga ok.
Täna tegime eeskükki, läksin vaikselt üle 120×6, 140×6, 160×3 ja 180×2. Eeskükk meil nüüd pidevalt sees, aitab raw kükile kõvasti kaasa.
Siis hack kükk parim seeria 220×3 ja siis tilu-lilu harjutusi peale.
Rait Sagor
MemberPoseerimise õppimine käib vahel ju
MemberTere.
Ilmad jahedamad ning trenni palju parem teha. Kogu trenn ei kulu ainutl higi pühkimisele
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nüüd terve suvi tehtud pumpamisstiilis trenne ja hakkab juba suuremate raskuste igatsus peale tulema.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Septembrist ongi plaan Salu kavadele üle minna ja hakata oma asja tegema. Kaal on sel suvel kõrgeim, mis kuangi mul olnud, praegu igapäevaselt 103 kg tuuri. Jõudu on just põhiharjutustes vähemaks jäänud, aga selle eest on biitsale juurde tulnud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja küll kükk, surumine ja tõmme kiirelt tagasi tulevad. Lisanditeks fitness.ee poolt hera80, bcaa, dextro ja beta-alanine. Õhtul enne magama minekut kas munad või puddingut.
Rait Sagor
MemberAeg väikseks sissekandeks.
Poistega teeme jätkuvalt suvelaadi trenne. Ainuke selline tugevam päev on esmaspäev, kus anname jalale valule. Sel nädalal saigi natuke suurema raskusega kükis korduseid tehtud ja tegime jõutõmbes vormi kontrolli. Nu 300 kg oli ilma vööta nuustikas, nii et toonus on hea
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ülejäänud nädala trennid teen pumpavas stiilis, kordused vahemikus 8-12 ja eks lihas vähe rohkem punni läind ka. Talvel tehtavad kolmesed seda ju eriti ei soodusta.
Kaalu olen ka suutnud keskmiselt hoida 102 kg peale. Eelmine nädal peale päevläbi päikese käs praadimist oli kaal 100,8, aga see ka madalaim mida ma näinud, peaasi et alla 100 kg ei lange
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Selliseid trenne teeme veel augusti lõpuni ja siis pöördume oma ala juurde tagasi ning anname raskustele valu.
Päikest!!
Rait Sagor
MemberEsialgu poistega valmistume Eesti võistlusteks. Aga põhi eesmärk on järgmisel aastal Soomes olev Raw MM. Aimaril tõsine soov minna ja Gunnaril plaan ka tulla.
Esialgne eesmärk oleks see 350-ne Raw Jõutõmme ametlikult kirja saada
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja hea Raw kogusumma teha. Selles suunas hakkame sügisel kõvasti tööd tegema.
Rait Sagor
MemberTere.
Nüüd Jaanid peetud ja uuesti trennilainele. Tegin nüüd nädalase pausi ja hirmus tahtmine on trenni minna, mida ma teen homme. Peale Rootsi võistlust tegin 4 trenni järjest, et see nädalane puhkus ära pidada.
Terve see aeg olin kodus Saaremaal ja ega eriti ei viitsinud tagasi tullagi mandrile
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Oleks võinud veel lebotada. Kaal on ka kenast kontrolli all, 103 tuuri. Kui terve suvi sellise kaaluga välja veab, siis sügisel on hea alustada jõunäitajaid üles kerima.
Rait Sagor
MemberTubli Alex, Kõva poiss poiss oled
‘
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused