Rait Sagor
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Rait Sagor
MemberTere.
Trennid kulgevad jätkuvalt tõusvas joones, eriti küki osas. Iga nädal suudan harjutustes küki rekordeid parandada. Kava on raske, aga kuidagi peab ju jõud tulema.
Peale eestikaid venitasin trennis natuke oma vasakut rinda ja annan rinnale nädal puhkust. Keskendun rohkem triitsale ja õlale. Arvasin, et rind saab äkki record breakersi ajaks korda, aga nii ei läinud. Soojenduse ajal tegi ikka valu ja otsustasin mitte suruda, ei tahatnud end jälle pikaks ajaks invaliidiks suruda. Ma seda olnud küll juba
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Loodan, et midagi hullu polnud, kuna tugevaid surujaid peale minu oli seal küllalt.Eile tegime pakult kükki koos Argo Eritiga. Proovimegi nüüd tihedamalt koos trenni teha, kuna kaks tugevat suudavad üksteist pingutama panna.
Pakult kükk on meil iga nädal sees ning paku kõrgus muutub pidevalt. Kolme nädala tsükli jookusl kasutame 3. paku kõrgust 20 cm, 30 cm ja 37 cm. Kui ring täis, tuleb igalt pakult uus rekord kükkida. Eelmine nädal kükkisin 20 cm pakult 3x200kg +15 kg eelmisele rekordile. Nüüd eilne trenn:
1- Pakult kükk 30 cm kõrguselt kolmestega üles. 10 kg kaupa tõstsime raskust, lõpp 3×220 + 15 kg eelmisele rekordile
2. Manta ray kükk, pakk paralleel kõrgusel 8×3 tõusev raskus ja jalad hästi kitsalt, viimane kordus 3×200
3. ohutu kangiga ette kummardused 8×3 tõusev raskus 70 kg- 140 kg x 3 (eelmine nädal 160×3, see nädal tegime kergemalt)
4. kakspealihas masinal 5×8/ 60-70 kg
5. seljapingil tõsted 3×8/ 55 kg
6. kalekirjak
7. kõht ja stabikad
Peale trenni olid selg ja jalad omadega täiesti otsas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lisandid Htr, dexrto, betakas ja kreatiin. Tänud fitness.ee-le
Rait Sagor
MemberPalju õnne!!
Rait Sagor
MemberÕhtust.
Nädalavahetusel olid Eestikad ja võtsin ka nendest osa. Tulemuseks nii juuniorites ja meestes 2. koht. Kirja läks ainult algraskus, aga motti maha ei võtnud. 225 surusin teisel katsel päris normaaselt ja kolmandal sain peaaegu 235 kg ka üles. Väga hea. Olen oma isikliku rekordi lähedal ja märtsis arvan, et suudan palju enamat.
Täna tegin kükki:
1. 20 cm pakult kolmestega ülesse 200 x3 ( isiklik oli 185)
2. paralleel pakul ohutukükkimis kangiga 8×3, iga kord raskust juurde 120kg- 220 kg
3. kummardused ohutu kangiga 8×3 70 kg- 160 kg
4. kakspea lamades 5×8
5. seljatõsted 3×8 50 kg
6. kaelkirjak 3×15
7. kõht ja stabikad
Rait Sagor
MemberSai täna siis proovitud ka maailmarekorditJa eile surusin 240kg, 250kg
Krt just ennem tulin trennist ära, jäi nägemata
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rait Sagor
MemberTere.
Vahepeal oli kiiruslik surumise trenn, aga täna oli kükk. Praegu käsil selline kava, kus iga nädal küki paku kõrgus kasvab. Eelmine nädal tegin 20 cm paku pealt, siis see nädal oli 30 cm paku pealt. Trenn järgmine:
1. kükk 30 cm pakult kolmestega ülesse 3×205 kg
2. zezheri kükk 8×3 tõusva raskusega 105 kg-165 kg
3. kummardused ohutu kangiga 3×8/ 100 kg
4. lailihas ülevalt tõmbed kitsalt 5×8
5. kaelkirjak 3×15
6. kõht rippes 4×15 ja edasi stabikad
Toidulisandid Htr, dextro, betakas ja kreatiin. Partii hakkab otsa ka lõppema ning peab varusid täiendama.
Kaal kuskil 103,5. Margusega arutasime, et märtsiks tuleb kaal kuskil 107-108 peale saada. Ei tea milline ma siis küll väljanäeks. Täielik kuupmeeter vist
.Rait Sagor
MemberNii, täna proovisin jälle särki. Hakkasin vaikselt sooja tegema 13 cm pakuga ülesse minnes. Ilma särgita läksin 160×3. Siis jõudis Raigo kohale ja tõmbas mulle särgi selga. Särgiga läksin sama pakuga edasi. Esiteks 180×3, 200×2, edasi 220×2. 220 oli kerge ja Raigo ergutas juurde panema. Järgmine katse 240×1, ei olnud raske ja plahvatus pakult hea. Ahh mis ikka lükkasime 250 peale. Nu viimati hoidsin seda raskust kätel 2009 aastal enne kui ma oma õla vigastuse sain. 250 peal, Argo tõmbas natuke särki alla. Kätel oli päris raske teine
, aga üllatuseks suruda ei olnudki kõige hullem. Surusin ülesse ja jäin väga rahule. Hea, et see õlg mul ikka terveks sai 
Järgmisena proovisime rinnale ka paari raskust. Alguseks 210 peale ja madalale pakule. Njh lõppu oli tegelikult juba raske suruda eks see 250 võttis oma. Siis proovisin rinnale, väga raskelt tuli alla, kuid õige koha peale ja surusin kergelt ülesse. Edasi panime 220 ka peale. Enne rinnale jõudmist vajus natuke kõhule, aga surusin ülesse ära. Asjad liiguvad heas suunas. Alles teine särgiga trenn oli ja eks asi muutub aina parimaks.
Edasi tegime Argoga raamis surumist. Mul oli kuskil 15 cm suruda. Alustasime 140 kolmestega kuni 200-ni välja. Peale seda ülejäänud harjutused.
Homme kükkima.
Rait Sagor
MemberRait sul oli plaani järgi eile surumine särgiga. Kuidas läks?Särki proovin täna. Eile oli triits eelmisest trennist alles liiga valus, polnud ära taastunud. Kas muidu olete ise ka kõik trenns ja mis kell?
Rait Sagor
MemberOleksite võinud varem ajada ehk saanuks spordiroodu – sul ju tulemused ka olemas, kui sinna maailmameistrina ei saa, siis ma küsin keda sinna veel peaks võtma? Ehk annab midagi teha veel, JTL võiks teha taotluse ja kindlasti võiks võtta ühendust Imre Tiidemanniga, tema on asjalik mees ja kui saab siis aitab.Öeldi nii, et praegu tuleb asja ajama hakkata. Kui saan kirjad korda, muudavad otsuse ära ja löövad sidepatti. Seal spordirood ja võimalus peale noorteaega trenni teha. Jõutõsteliidult kiri, see siis olümpiakomiteesse, seal pidavat mehed otsustama, kas saab spordiroodu.
Rait Sagor
MemberTere.
Nüüdsest hakkan oma blogi siin pidama, kuna võistlen ja treenin ju Sparta klubi eest. Vahepeal olen kõvasti trenni teinud. Kaal ja jõud kasvavad käsikäes ja see hoiab motti üleval. Ahjaa sai ka sõjaväe komisjonis ära käidud. Kuna vigastusi ja muud huvitavat neile pakkuda ei olnud, tuleb sõtta minna. 9. juuli 2012 Paldiskisse minek 11-ks kuuks. Jama see värk. Jääb koolis aasta vahele ja ega seal suurt trennigi teha jälle saa. Kui tahtsin 2009 vabatahtlikuna minna, ei võetud, nüüd topivad vägisi

” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Aga noh tuleb ära käija.Tänane trenn oli kükk ja selg.
1. madalale pakule kükk (20 cm pakk) kolmestega vaikselt ülesse viimane seeria 185×3. Täitsa normaalne ega vist polegi sealt rohkem kükkinud
2. ohutuküki kangiga 8×3/ 180 kg
3. ohutuküki kangiga kummardused ette 8×3/ 140 kg
4. seljatõsted pingil 5×8
5. kaelkirjak 4×12
6. kõht ja stabikad
Lisandid Fitness.ee poolt Htr, kreatiin ja beta-alanine, töötavad väga hästi.
Rait Sagor
MemberTere
Täna tegin pakult kükki jälle. Eelmise nädalagfa võrreldes jõud aina kasvab. Kolmapäeval proovin üle pika aja surumissärki selga. Eks näeb kuidas välja tuleb, kolmapäeval kirjutan sellest.
Tänane trenn siis selline:
1. kükk madalale pakule 180×3, 190×1
2. kuna ohutukang oli kinni siis tegin jalapressi 5x8x350kg
3. nelipealihas masinal 5×8
4. kakspealihas 5×6
5. sirgete jalgadeag kummardused 4×8/ 150 kg
6. stabikad ja kõht
Suur tänu Fitness.ee-le, kes mulle taastusaineid andis.
kasutan siis: HTR, betakas ja tänasest ka kreatiin.
Rait Sagor
MemberTere
Täna oli kiirusliku surumise päev. Kuna suvel sai poistega koos pikki seeriaid trennis tehtud siis kiirus on surumises märgatavalt langenud. Nüüd siis aeg hea kiirus tagasi saada, et särgiga suuri raskusi paugutada.
1. kiiruslik surumine 12×3 100 kg pluss ketid
2. kitsalt surumine 4×8 100kg.
3. laubapurustaja 5×8/ 50 kg
4. lailihas kangi otsaga 5×6(lõpus hoidmine 3 sek.) raskus 60 kg
5. õlg kangiga üle pea 5×8/ 60 kg
6. õlg küljele 3×8
7. kõhupõik 4×12
8. stabiliseerivad harjutused.
Kitsalt surumist oli hea teha, õlg ei andnud absoluutselt tunda, nii et seda tahan ma kõige rohkem tampida. Triitseps peab tugev olema
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rait Sagor
MemberTere.
Alustan ka siis Team Kooviti all blogiga.
Kooliorjus hakkas jälle pihta ja saab taas tõsisemalt trenniga tegeleda. Suvel sai palju tööd rügatud ja trenn eriti järjepidev ei olnud. Objektid olid mööda Eestit laiali ja nii jäi nädalas trenne üsna väheks.
Kui suvel rohkem hoidsin vormi ja pumpasin koos poistega, siis nüüd jälle jõutõstmis lainel.
Täna tegin trenni koos uue treeningpartneriga, kes Saaremaalt pealinna kooli tuli. Kuna üksi jõutõstmis trenni üsna raske teha(motiveerida end) ja teised poisid kulturistid meil kõik, siis väga hea et Silver Spartasse trenni tuli.
Täna tegime trennis ülekeha, homme plaanis jalg. Pühapäevast hakkab kiiruslik surumine jne.
Plaanis oktoobris võistlema minna, aga enne pean särgi mured lahendama. Vana on väike ja uut veel pole.
Nüüd siis kirjutan tihedamini, kuidas trenn kulgeb. Saab ülevaatet vormi paranemisel.
Kaal praegu kuskil 98 kg ja plaan jälle kuskil 103-104 kaaluda. Palju trenni ja söök juurde ega siis see tulemata jää.
Rait Sagor
MemberTartlastega teen ju koos trenni, tean väga hästi nende hetkevormi.Sagori, Rasti ja Aimar Kuusnõmme blogil olen ka silma peal hoidnud.
Raus on hetkel ülikõva, aga teades, et Sagori kohta ka räägitakse, et ta baasjõud parem kui kunagi varem, siis tuleb kindlasti väga huvitav vastasseis nende kahe vahel. Ütleks, et Kraav on ka konkurentsis.
Kehakaal hakkab mängima kõige suuremat rolli absoluudis, sest näiteks -105kg järjestus ei pruugi olla pärast wilksidesse ümber arvutamist sama.
Väike näide sellest, mida mõtlen:
kaal/kogusumma/wilksid
100/920/560
105/920/550
105/937/560
Igal juhul Aimarile ei tohiks keegi vastu saada. Vähemalt siis, kui tal varustusega probleeme ei teki.
Ma ei saa aru kust võetakse, et mul suurim baasjõud, mis kunagi olnud. Ma ei usu, et olen suutnud end samasse vormi viia, mis eelmine aasta. Ma ei ole veel ühtegi üle 300 kükki teinud ja ka tõmme pole see mis kuangi. Eelmine aasta ma tõmbasin veebruaris ilma 340 kg ja praegu ma ei küündi sinna lähedalegi. Surumine läheb küll hästi, aga mingist 230 kg surumist ma küll ei plaani, ei taha teist korda ennast vigaseks suruda. Teen vaikselt trenni ja loodan tulemusi teha tulevikus. Märtsi võistluse teen lihtsalt trenni pealt ja ole mõtet pakkuda 900 kg tegemist ja ulme wilkse. Need tuleviku muusika. Lihtsalt tahtsin öelda, et poleks pettumsit kui ma ple 900 kg poiss. See minu kõige väiksem mure praegu. Taastan oma jõudu praegu ja lasen trennil hea maitsta.
Rait Sagor
MemberOleme teinud kõige tavalisemat 3×3 kava ja jõudu tuleb nii et mühiseb
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rait Sagor
MemberPalju õnne
AutorPostitused