Rain 6 kanget
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Rain 6 kanget
Membertere,
ei tahaks seda entusiasmi nüüd küll maha tõmmata, aga lõppkokkuvõttes ostad sa endale rauda koju roostetama. OK, esimesed 3-4 kuud toimetad korralikult, siis jäävad aga raskused juba liiga väikseks, et normaalset koormust saada ja hakkadki saalis käima. vähemasti nii juhtus minuga.
muidugi kui kodu lähedal saali poole (näiteks 15-25km raadiuses), siis on mõtet. loomulikult mõistlikum kükipuur, olympic kang ning kettad ja reguleeritava kaldega pink, mida saad panna pea vertikaali ning ka horisontaali.
kükipuuri pilt siit lingilt
või siit lingilt
Rain 6 kanget
MemberTänud põhjaliku vastuse eest, lisaks siis infoks juurde et olen juba pool aastat toitumist jälginud ning vöökohast pea 10cm vähemaks saanud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Aga seda saavutasin ainult toitumisega ning väikeste jalutuskäikudega, nüüd aga on langus aeglustunud ning peaks ka aktiivsema liigutamise appi võtma
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>selgita palun, mida tähendab toitumise jälgimine Sinu jaoks? kas see on kella pealt söömine kindlate kogustega tasakaalus toitained (sv, rasv ja valk) või lihtsalt, et pole crappi enam sisse ajanud?
Rain 6 kanget
MemberAlustagem siis algusest ja suuremalt pildilt detailsemaks.
Esiteks, kaalust alla võtmiseks peab sisse söödava energia hulk olema väiksem kulutatava energia hulgast. näiteks kulutad päevas 2500 kcal, sööd 2000 kcal. sellisel juhul ideaalses maailmas ja eeldades, et kogu kaalukaotus on rasva arvelt, kaotad päevas 55g rasva.
Teiseks, toidukordi võiks olla minimaalselt 5, vaid 1 toidukord päevas on vähe. tihedam söömine hoiam ainevahetust kiiremana ning ei ole ohtu muutuda näjaseks ning hakata üle sööma keha vajaduste tõttu.
kolmandaks, toitained peavad olema valitud selle järgi, mis pikemat aega seeduvad ja kiirelt ei imendu, v.a. treeningujärgne toidukord, mil on vajalik kiire taastumine, ka kaalust alla võtmisel. samuti peab tarbima piisavalalt tervislikke rasvu, kuna need seeduvad aeglasemalt, kui süsivesikud ning mõned neist, näiteks oomega3 rasvhapped (kalas sisalduv) aitavad lausa rasvapõletusele kaasa (loe viimast MF Hers`i)
Neljandaks, viimatisest Hers`ist või MF´ist sai lugeda uuringut, mis näitas, et hommikune aeroobne on natuke suurema koguenergiakulu efektiga, kui õhtune. samuti lööb see käima, vähemalt minu puhul, ainevahetuse terveks päevaks.
Viiendaks, päris tühja kõhuga pole mõtet jooksma/treenima minna. kasvõi väike kogus vadakut ajab asja ära. loomulikult ka kohvi ning vedelik enne jooksu. kofeiin kiirendab ainevahetust.
Ning kuuendaks – kannatust üleöö ei muutu kahjuks miski.
Loomulikult tahaksin ma südamele panna ka korrektset toitumist ning küsida, kas sa oled valmis loobuma mõningatest toitudest ning lubama vaid näiteks ühel korral nädalas midagi vähekasulikku (pitsa, hamburger, suhkruga karastusjoogid ning üldse magusainega joogid jmt) endale? Kas sa oled valmis distsipliiniks, mida nõuab enda toitumisharjumuste muutmine? peale poolt aastat jälgimist muutub see muidugi elustiiliks,
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> see on ju positiivne!Kui oled kõigeks selleks valmis, siis anna tuld. Pikk teekond hakkab pihta ikka sellest esimesest sammust.
Rain 6 kanget
Memberka rasvapõletuse eesmärgil on mõtet enne hommikust trenni väheke toitu manustada. kuigi erinevad 2koolkonnad” väidavad üht ja teist glükogeenivarude kohta hommikul, siis võiks enne trenni ikkagi mingi väikese koguse (15g) vadakuvalku vähemasti manustada või siis BCAA 5-10 g.
Rain 6 kanget
MemberTäpselt sellel samal põhjusel.minu küsimus oli UNE kohta, et toodaks välja väide, nagu ei laseks süskarid enne magamaminekut unel tulla või mõjutaksid une sügavust. GH eritumise takistamise kohta ei ole vastuväiteid.
teiseks, kui ikka uni tulla ei taha, siis üks banaan aitab sellel tulla. kui ikka magama ei saa jäädud, pole mingist gh eritumisest kasu;)
Peace.
Rain 6 kanget
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kurb.
Jakobson oleks ju võinud järgmisel aastal 2011 Eestis toimuvatel klassikalise kulturismi maailmameistrivõistlustel osaleda, aga nüüd siis 2-e aastane keeld. Alaliit võiks siia Eesti Antidopingu Liidu nimekirja üles riputada, kus ära märgitud kõik Eestis keelatud ained. Ma kevadel leidsin sellise lehekülje ja soovitan ka teistel tutvuda, kes tegelevad võistlusspordiga! Samuti soovitan olla ettevaatlik Eestis mittemüüdavate toidulisanditega, eriti Venemaa toodetega.
Samas ootame ka 2009 ja 2010 kulturismi suurvõistluste(EM ja MM) dopingukontrollide tulemusi.
kas mittetäielik, aga päris pikk:
http://www.wada-ama.org/rtecontent/document/2008_List_En.pdf
Rain 6 kanget
Memberhaha 400 1kg , no0 kui raha liiga palju, miks mitte…pikalt sinul kilone kotike tühjaks saab? mina kasutan 30g trennijärgses koksis ning see tähendab, et kilost jagub umbes 30 korraks. 30 korda on poolteist kuud trenne. seega ei leia, et sigakallis. eks ise otsustate, samas võib ju prismast ka traubenzuckerit osta. veelgi säästum variant.
Rain 6 kanget
Memberhakkasin seda kasutama. ülikvaliteetne ning veelgi kiiremini imenduv, kui dextro: http://eiselt.ee/index.php?option=com_epoo…&prodCat=15 toote nimi hydra pro
Rain 6 kanget
MemberÕhtuse banaani võiks vahetada parimal juhul mõne juurvilja vastu või siis võtta banaani asemel õun, pirn vms. Banaan on vb liialt süsivesikute rikas enne magaminekut (võib häirida unekvaliteeti)+inhibeerivad sv. kasvuhormooni eritumise intensiivsust.mis alusel see süsivesik unekvaliteti võib mõjutada? kas mitte süsivesik ei pidanud suurendama serotoniini tootmist ning tegema just hea une?
Rain 6 kanget
MemberNii ekstreemne soovitus inimsele, kes jõusaalis ei käi, või üldse.. keskmisele inimesele. Ma arvutasin välja, et (vähemalt minu puhul) teeb see suhteks süsivesikud 30%, rasvad 40% ja valgud 30%.Mina näiteks tegin asja endale nii lihtsaks, et võtsin exceli ja tegin tabeli, piisab ainult kui toksin näiteks iga nädal oma vähenenud/suurenenud kaalu sisse ja ta viskab mulle kõik arvud ette (mitu g ma mida sööma peaks BAV põhjal ja mis suhtes on see mu kehakaaluga jne jne). Oleks ma ainult nii hoolas ja viitsiks seda kasutada ka.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga suhteks võtsin süsivesikud 50%, rasvad 30% ja valgud 20% ja mulle annab ta hoopis teised suhted, mis on mulle palju sobivamad. Mina usaldan sedapidist meetodit ja tavalisele inimesele on see vist mugavam ka – ma usun.
Aga muidu nii hea postitus, mida aluseks võtta ja loota, et kõik sellise murega inimesed ka seda märkaks.
Mina isiklikult arvasin, et igasugused ekstreemsed juurvilja ja 13. päeva dieedid jmt on ammu unustatud – niipalju on räägitud nende kahjulikkusest ja mittetoimimisest.
inimene väitis, et ta teeb trenni, seda esiteks. kindlasti on olemas personaalsed eripärad. teisalt julgen seda toitumist soovitada just seetõttu, et olen sedasi toitunud nüüd juba umbes 4 kuud järjest. enesetunne on hea, kiudaineid saan ikkagi piisavalt, süües õigeid toite, samuti on nr 2 tõttu tualetis käimine jäänud samaks – 2 korda päevas. teen 4 saalitrenni muidugi nädalas ning lisaks 1,5 tundi aeroobset. muutusi võib näha silmaga, võrreldes tänast vormi ja näiteks eelmise aasta oktoobri vormi. kusjuures päevane vlagukogus kg kohta on mul veelgi suurem.
Miks selline vahest ekstreemsus isikule, kes soovib saada kaalust alla. kui hakata pidama dieeti ja korrektselt sööma, siis sellegipoolest tekivad suurema süsivesikute kogusega suuremad veresuhkru kõikumised, mis jällegi viivad söögiisudeni. antud toitumist järgides, rasvu (häid rasvu) rohkem ja valke rohkem, püsib täiskõhutunne pikemat aega, veresuhkru tase ei kõigu nii palju ja viib ära soovi maguse/süsivesikute järgi näiteks õhtusel ajal.
Rain 6 kanget
MemberPikkus 170cmVanus 19a.
Kaal 78kg
Tavaline menüü: Hommikul- tass kohvi ja kaks viilu röstitud rukkileiba.
Lõunal- riis või makaron salatiga või keedetud juurviljadega.
Õhtusöök- Riis/makaron kas keedetud või praetud kana või kala lihaga. Kõrvale tass vett, piima või mõnda mahla.
esiteks – siin link, millelt saad teada, palju sul päevas energiat vaja on, et lihtsalt elus püsida ja su ainevahetus üldse toimiks normaalsel kiirusel:
http://www.fitness.ee/?act=calculators&…=bav〈=1
teiseks: siin link, millelt saad teada, palju sa tegelikult päevas tarbid: http://www.fitness.ee/?act=calculators〈=1
kolmandaks: tee väike tehe ning saad aru, et oled keha pannud tööle näljarezhiimis ning niipea, kui su keha toitu saab, hakkab ta seda salvestama, sest krt, nälg ju majas.
neljandaks: kui oled aru saanud, et sööd liiga vähe, siis koosta omale menüü, milles vähemalt 5 toidukorda, hommik, oode, lõuna, oode ja õhtusöök
viiendaks: jaota toitained umbes selliselt energiaväärtuse järgi valgud: umbes 1,5g keha kg kohta, rasvad umbes 1 g keha kg kohta,ülejäänu kata süsivesikutega. eelistatud on täisteratooted. energiavajadus on BAV+ natuke rohkem. kindlasti ei tohi tarbida vähem, kui BAV (vaata punkt esiteks)
viiendaks alampunkt 1 – 1g valku ja 1 g süsivesikuid annab 4,5 kcal energiat, 1g rasvu 9 kcal energiat. kalkuleerida oskad vahest ise.
kuuendaks, kui soovid teada mõne toitaine kalorsust ning toitainete sisaldust grammides, kasuta punktis teiseks toodud linki
seitsmendaks – treeningus peab olema nädalas minimaalselt 1,5 tundi aeroobset tegevust (jooks, ujumine, kepikõnd, ratas jmt.), jõutreeningus – parem oleks hakata saalis käima ning saad siis kasutada algajate kava siit lingilt: http://www.fitness.ee/?act=trainingplan〈=1, esimesed 2-3 kuud sealt valitud kava järgi. kui ei oska mõnda harjutust, siis link: http://www.fitness.ee/?act=excercises〈=1
edu
Rain
juuni 1, 2010 at 10:01 e.l. in reply to: Sportimise positiivne mõju noore naise kui tulevase ema organismile #257584Rain 6 kanget
Memberkas oled kuulnud midagi google otsimootorist? sealt ikka on võimalik linke leida. see on ainus abi, mida mina õppijale annan ehk anna õng ning saada kala püüdma.
Rain 6 kanget
MemberOn olemas 2 2kg-st hantlit ja 2 6kg-st reguleeritavat hantlit. Pingina kasutan sellist väikest lauda, vast ei lähe katki. Eks ma vaatan ja täiustan kava, söömisega on see et hommikul ei suuda ma üles tõusta ja tulen siis üles nii 7.30 kui juba aega nii vähe et tuleb kiiresti paar võileiba suhu toppida ja siis kiirustama kooli. Koolis ma tavaliselt söön, peale kooli saamuti tavaliselt söön ja siis veel kella 5-6 ajal ja kella 9a ajal.PS! Inimese anatoomiat pean järgmine aasta õppima
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>natuke vanainimese juttu siia juurde. õppimine pole kohustuslik kusagil olnud. koolis käies on võimalik seda kahte moodi teha. kas pingutada ja uurida rohkem ning ennast huvitavaid asju või siis läbida programm lihtsalt niisama, et klassi lõpetatud ja kooli lõpetatud saaks. kirjutasin sulle ka PM`s, et võimalusi tuleb leida. hommikul munade praadimine võtab minu enda arvestuse järgi umbes sama aja, mis võileibade valmistamine. võileibade hind on kallim kui 4-6 muna, samas munad on mõistlikumad hommikuks ja täisväärtuslikum toit, kui võilad. samuti saab ju toidu hommikuks ette valmistada eelmisel õhtul. ka saab minna magama varem, et hommikul ärgata varem. tean oma kooliajast, kui magus oli hommikune uni enne kooliminekut. teisalt, kui on olemas eesmärk, millele pühenduda, siis hakkavad asjad paika minema eesmärgist lähtuvalt. toitumine, treening jmt. samuti kool ja endasse suhtumine.
panen juurde ka enda hiljutise vormi pildi ning seda ma ei oleks saavutanud, kui mul eesmärgid paigas poleks. ehk siis elustiili muutus vormis olemiseks. samuti pildi hommikusöögist, kokku kulub selle valmistamiseks 6 minutit. 6 muna, täistera kaerapuder ja klaas piima. kokku hind umbes 15 eek.
Rain 6 kanget
Memberalgaks nüüd algusest. mis vahendid sul kodus olemas on? eeldan, et on olemas lõuatõmbamiseks mingi vahend, samuti oletan, et sul olemas pink ? samuti oletan, et kodust on võimalik leida kindlasti ka 2 tooli, mis ümber ei kuku jmt. kui suured on hantlid? kas need on reguleeritava raskusega?
kui mina kodus treenisin, siis mul olid sellised vahendid nagu: reguleeritavad hantlid kuni 20kg, ühe hantli sai teha kuni 30 kg kaaluvaks, kui teist ei olnud vaja. 5x20cm 2 meetrine pruss (pingi asemel). 2 tooli. seljakott (hea hantleid ja raskusi sisse panna, et koormust tõsta.
tegin selliseid harjutusi (jah jalgu mitte, selle eest kandis hoolt sõudetrenn).
lisaraskusega kätekõverdused rinnale. alustasin käed ülevalpool (kahe tooli vahel pruss ja sellele toetusin). 3 seeriat, seejärel horisontaalis 3 seeriat ja lõpuks jalad ülelapool sellesama prussi pealk, mis pingi peal. lisarskuseks, siis regullitavate hantlite kettad seljakotis.
triitseps. kitsa haardega kätekõverdused. pingil käte toel alla laskumine, kui jalad teise tooli peal – lisaraskusega seljakott siis rinnale panduna. samuti sai ju hantliga sirutust teha. biitsale on terve hunnik harjutusi käsikutega.
õlad – imiteerimaks kangi või hantlite surumist samas omamaks piisavat koormust – seina ääres pea peale seisma ja seejärel kätega üles suruda ennast sirgetele kätele – toimib!
võimalusi kodus jalgade tegemiseks on ka olemas – nn Sissy squat, võtab hästi läbi nelipea. üleshüpped kükist jne.
näen, et oled näinud vaeva kavaga – tubli. kasuta eeltoodut ja saad veelgi harjutusi juurde ning kasuta üht asja, mille nimi on loovus ja oma teadmisi anatoomiast (keska bioloogias õpetatakse seda minu teada siiamaani), et aru saada, mis asi mingit lihast võib stimuleerida.
toitumine: olgem ausad, sinu praeguse toitumise juures jäänuksin mina sinuvanusena (kodutrenn oli sinu vanuses) nälga. hommikul ikka munad ja puder, koolis sõin kooliprae, tulin koju sõin lõunaks uuesti. siis tegin trenni. peale trenni jälle söök ja see, et peale 18.00 ei söda, täielik pullikaka. sööma peab, muidu ei arene ja ei võta ka kaalust alla, kui see soov on.
17 aastasena olin sama pikk kui täna . 183 cm ning kaalusin siis 75 kg. 19 aastasena (kui käisin ka saalis), oli kaalunumbriks 84kg. täna olen oma praeguse vormi juures 30 aastasena 91 kg.
Rain 6 kanget
Memberei ole üksama andmine raskus tõuseb treeningutel iga kord, seega uus koormus lihase jaoks. Jõutõstjad treenivad ka väheste harjutustega ega nad väiksed poisid pole
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga vb saan lihtsalt väga valesti aru asjadest! Tänud soovituste eest igaljuhul.minu point oli selles, et erinevad delta osad vajavad stimulatsiooni. praegusel juhuo mõlemad harjutused enamjaolt delta keskmisele osale. jah, esiosa saab tavaliselt rinnapäeval vatti ning tagaosa saab koormust ka seljapäeval, kuid sellegipoolest peaks vähemasti tagumist osa stimuleerima. muidugi võid panna üles pildid oma õlgadest, siis saaksid parema silmaga isikud anda täpsemat ülevaadet.
-
AutorPostitused