raigo13
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
raigo13
MemberKuidas nad siis selle tuksi keerasid? Loomulikult on võimalik ka ilma lisanditeta jõusaalis ületreeningu ja puuduliku aeroobsega tervist tuksi keerata.Mis neil siis läbi läks et just lisanditele viitad? Maks, neerud? siis võiksid ka juba ära tuua, mida nad kasutasid..
Väidetavalt valk + kuuridena kraetiin ning 2 aastat hiljem hakkasid jamad neerudega pihta… Seda kas neerud olid eelnevalt 100% korras, ei oska enam tagantjärgi keegi öelda…
Ei oma kahjuks doktorikraadi meditsiini erialadel, kuid siiani loetu põhjal on jäänud mulje, et valgu ja kreatiini tarvitamine annavad neerudele lisakoormuse. Lisakoormust neerudele aga ei saa ju just positiivseks lugeda…
Mu eesmärk ei olnud oma tõde kuulutama tulla, vaid kuna see teema siin üles võetud, siis oleks huvitav ka teadjamate arvamust antud teemal kuulda… Et kuivõrd hoolikalt peaks jälgima, et kreatiinikuuri ajal mõnda pitsikest ei kummutaks jne… Kas tõesti pole teiste kõrvu jõudnud sarnaseid õnnetuid juhtumisi, et mind siin sellepeale nii välja naerdakse?!
raigo13
MemberEhk oleks siis korrektne öelda, et toidulisandid suurendavad võimalike terviseprobleemide riski?!
Ei ole eriline ekspert, kuid olen küll kuulnud, et kreatiini võtmise ajal näiteks ei tohiks eriti alkoholi pruukida. Sammuti on ju räägitud, et kui neerud/maks nõrgad, siis tasuks eriti ettevaatlik olla. Mul on tutvusringkonnas paar inimesest, kes paari aasta jõusaalitreeninguga + valk + kreatiin omal tervise tuksi keeranud… Seda, mis täpselt tervisehädad põhjustas (kas toidulisandid ja mis kogustes või hoopis nõrgad neerud) pärast ju raske öelda/tõestada/hinnata…
Teemaalgataja arsti nimetatud neerukivide teket peaks vist soodustama liigne toidulisandite tarbimine ning sealhulgas liiga vähene vee joomine. Et küllaldane vee joomine peaks justkui ennetama ainete kividena ladestumist… vesi peaks ju aitama liigseid (mitte omastunud) jääkaineid (kuid samas ka kasulikkeaineid) kehast välja viia…
Seda, mis on antud inimesele normaalne kogus ja mis liiga suur, seda polegi ju alati nii lihtne öelda… Kõik inimesed ei kirjuta oma päevamenüüd punktuaalselt üles. Sammuti ei pruugi iga inimene kõiki aineid samaväärselt omastada.
Tundub, et toidulisandite negatiivse mõju kohta tasub (tavainimesel) kindlasti uurida ka mujalt, kui vaid nende müüjatelt ning tippkulturistidelt…
Või on mu arusaam ekspertide arust väga metsa poole?
-
AutorPostitused