Raigo Kuusnõmm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Raigo Kuusnõmm
MemberKui homme midagi teha ei ole siis tulge astuge vabaduseväljakul fitshopi poksist läbi. Ise olen seal 12-15.00 aga pannkooke saab juba hommikust alates.
Raigo Kuusnõmm
MemberKui homme midagi teha ei ole siis tulge astuge vabaduseväljakul fitshopi poksist läbi. Ise olen seal 12-15.00 aga pannkooke saab juba hommikust alates.
Raigo Kuusnõmm
Membervahepeal on valminud ka see emt reklaam klipp kus osalesin. Video autoriks on Tujurikkuja sketšidega kuulsust kogunud Catapult Filmsi meeskond, ja antud klipp on ka läbi huumori tehtud. Teen siis kaamera lähivõttes Koidu eest biicepsit. Ega see inimestele arusaamatuks jää, et see koidu käsi ei ole ja nii ka elu24 sellest uudis üleval http://elu24.postimees.ee/2915815/supervormis-koit-toome-uues-videos-valguvad-musklid
video ise siis selline
Raigo Kuusnõmm
MemberHarjutusi on 8 kuni 9 oleneb. Ja igas harjutuses seeriaid 10. Kokku siis kuni 90 seeriat. Raskusi väga suuri ei kasuta, pigem teen lühikeste puhkepausidega.
Lisaks rinna ja õlapäeval üks kerge triitsepsi harjutus ja jalapäeval üks kerge biicepsi harjutus plokil.
Kasutan seda süsteemi veel paar nädalat ss annan puhkust ja peale seda vaatab edasi.
Raigo Kuusnõmm
MemberTrennid on sujunud hästi. ja isu trenni teha suur.
vahepeal sai osaletud ka emt reklaamklipi filmimisel kus tuli natuke biicepsit näidata kellegi teise eest. sellest aga lähemalt kui klipp valmis on.
Trennis endiselt rõhutan käsi ja õlgu. olen kätele mahtu tublisti tõstnud ja siiani veel taastub ära. ei ole ületreenimise tunnet tekkinud. Homme on jala trenn plaanis ja katsun juba vähe tugevamalt teha kui eelmine trenn. ei tahaks jala massis järgi anda .
Märgis siia ka ära, et sügisel ei ole mul plaanis võistlushooaega kaasa teha. vormi hoian kontrolli all et saaks kevadel euroopakateks valmistuda. ja selleks olla võimalikult heal stardipositsioonil.
Ei ole vaimselt valmis veel minema uuele dieedile ja tean, et minu vorm ei ole veel piisavalt hea et MM-il karudega maadlema hakata.
nädala keskmine kaal 80,7 kg. langes nädalaga 100g ilmslet seetõttu et kukutus oli kõrgem. sõin küll rohkem aga langes siiski. eks ta vist väheke ülesalla liigub. aga plaanin ikka tasapisi veel tõsta seda kaalu. varsti vast uued vormipildid.
siia lõppu veel pilt ka õhtustest pannkookidest. On tõesti head asjad välja mõeldud.
Mina kasutasin kalorivaba siirupi asemel maasika toormoosi. ja kõrvale jõin klaasitäie piima. Kõht igatahes tühjaks ei jäänud.
Raigo Kuusnõmm
MemberEile tegin siis esimese jalatrenni peale põlvevigastust. Õnneks on põlv kiirelt taastund ja kannatas teha küll. Eks tegin 30% raskustega võrreldes tavapärasega. Tegin semliseid harbutusi mis põlve väga ei koormaks.
Toitumist suudan veel kontrolli all hoida. Kaal tasakesi liigub ülesse. Kahenädala jooksul on keskmine kaal umbes 300g kasvand.
Raigo Kuusnõmm
MemberKorvpall, jalgpall ja kõik muud sellised asjad tuleb likvideerida selleks ajaks kui tahad tippspordiga tegeleda….oma kogemusest tean….
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eks ta nii ole jah. Praegu tuleb lihtsalt ravida ja olukorrast õppida.
Raigo Kuusnõmm
MemberEks töö käib et saavutada lihasmassi juurdekasv.
Eile aga otsustasin üle pika aja jalkat mängima minna. Sai ettevaatlikult sooja tehtud aga sellest hoolimata õnnestus vigastys hankida. Juhtus nii et sattusime vastas mängijaga korraga palli vastassuunas lööma ja siis käi põlvest pauk läbi. Ilmselt tegu sidemete venitusega. Treppidest on päris piin käia. Hommikul oli kergelt paistes põlv ja valutas väheke . Muidu toetuda ja käia saab . kükkuda mõndaaega vist ei kannata.
Trennis keskendun ülakehale ja kui võimalik alustan kohe jala trennidega ka.
Nädala keskmine hommikune kaal 80.8kg.
Raigo Kuusnõmm
MemberEile sai siis võrkkiik ehitatud ja esimesel proovimisel kõis purunes ja kukkusin alaseljaga vastu alumist palki. väike ehmatus ja muud midagi, panin siis uue kõie ja ettevaatlikult katsetasin aga vaevu olin peale saanud kui uuesti maha kukkusin . sama kohapeale ja väheke valusamalt. Õnneks trenni saab teha.
]Panen ka vormi pildid üles. Kaal hommikul 80.5 püsinud mõndaaega.
Raigo Kuusnõmm
MemberSee suvi on möödumas eriti kiire tempoga. Tööl kiired ajad, kodus vannitoa ehitus käsil, korralikud trennid ja lisaks soovin ka perega koos midagi teha. Seega tempo korralikult peal. Polegi sellist aega et siia tihti kirjutada jõuaks. Töölt jõuan pool seitse siis tunnike kodus ja peale seda trenni. Kui veel mahti siis vannitoa remont:).
Trennid olen see suvi korralikult 2+1 süsteemis ära teinud. Kehakaal võistlustega võrreldes umbes +6 kg. Eelmine aasta sedaaegu oli 10-12 kg kogunend neid kilosid.
Eks vorm ka tunduvalt parem kui varem seda võistlushooaja väliselt olnud on. Trennis rõhun rohkem käte ja õlgade arendamisele.
Võibolla õnnestub siin lähipäevil mõned vormipildidki teha.
Raigo Kuusnõmm
MemberNagu lubatud et katsun tihedamni kirjutada siia siis katsun ka sõna pidada.
Kuna katsun kaalu kontrolli all hoida siis ei saa ka trennides väga järele anda. Kaal hetkel kusagil plus 3 kuni 4 kilo võistlus eelsega.
Toitumine on paigas ja suuri kõrvalekaldeid ei lase sisse.
Trenni teen 2 plus 1 süsteemiga. Proovin mõndaaega kätele eraldi trennipäeva.
Raskusi ei ole suuri peale pannud. Rohkem mahtu teinud. Nii nagu oli enne võistlusi. Sellest olenemata tunnen et keha ei taastu ära nii nagu võiks.
Raigo Kuusnõmm
MemberTeen kokkuvõtte selle kevade hooajast, mis sel korral kulmineerus EMi 5. kohaga meeste kulturismi -75 kg kategoorias.
Aasta algul veel kahtlesin, kas teen kevadel kaasa või mitte. Sai käidud Oti juures ülevaatusel, kus Ott võttis kahe käega peast kinni ja küsis, mida ma söönud olen ja kas trenni üldse teen. Seis oli ühesõnaga väga-väga kehv. Keskelt jäme ja rasvaprotsent oli päris kõrge. Miks siis nii? Põhjus lihtne: pärast eelmise aasta EMi lasin end liiga lõdvaks. Sõin ja sõin, aga trenni ei viitsinud teha. Suve lõpus hakkasin kaalu teadlikult üles ajama ja jõudu taga ajama, et surumise eestikateks vormi saada. Sealt korjasin kuhjaga rasva peale. Sain küll kätte tiitli, aga kaotasin ühe korraliku aasta kulturismi vaatenurgast. Seega on üpriski kindel, et edaspidi loobun kahe isanda teenimisest ja keskendun ainult ühele alale, milleks on kulturism.
Lamades surumises teen mingi võistluse kaasa siis, kui Aimar surub 250 kg üles. Sai tehtud selline kokkulepe, et enne ei võistle, kui ta minu tulemuse üle teeb. Eks näis, millal see juhtub.
Tulles tagasi nüüd selle kevade vormi tegemise juurde, siis tunnistan, et võtsin asja äärmiselt leebelt. Kui eelmine aasta olin täielikult numbrites kinni – toidu grammid, kalorid, kilod jne, siis seekord lähtusin rohkem enesetundest ja kehakaalust. Vaimselt oli lihtsam, aga tõenäoliselt sinna taha ka osaliselt lõppkuivus jäi. Oti sõnul oli minu põhiloosung, et aega veel on. Reaalsus näitas aga, et aeg oli see, mis käest libises. Oleksin vahepeal pidanud veidi tempot tõstma. Saigi liiga hea enesetunde pealt kõik see ettevalmistus tehtud.
Võimalus vormi parandada oli pärast EKV-d. Võistluste järgselt laadisin korralikult, aga järgmine päev läksin nii-öelda vana rütmi peale tagasi, kuigi oleks pidanud vast pärast sellist suuremat laaadimist olema suuremas miinuses. Kaalu viskas ligi 2 kg juurde. Nädal hiljem toimunud Balti matšiks sain kaalunumbrid samale tasemele, mis oli enne EKV-d. Võib öelda, et jälle nädal raisus. Mina aga pärast EKV-d arvasin, et aega on veel.
Alles pärast Balti matši tegin olulisemad muudatused. Esiteks oli vaja kaalu sisse saada ja teiseks oli vormi vaja kuidagigi parandada. Muutsin toitaineid kvaliteetsemaks ja vähendasin koguseid. Esimesed paar päeva olid rasked, aga siis keha harjus ja nii ma Hispaaniasse läksingi. Ise lootes, et olen heas vormis või paremaski, mis eelmine aastagi. Hispaanias hakkasid laksud käima, aga minu puhul vales suunas – sain ise laksud sisse.
Pean tunnistama, et see oli mulle vajalik, et tulla tagasi maa peale ja vaadata tuleviku suunas. Kui tahan arengut näidata, siis pean kvaliteeti säilitama. Ka vast kuulama rohkem Oti sõnu ja soovitusi. Eelmine aasta Ott rääkis, et ei tohi kohe seaks süüa. Tuleb tasa ja targu kasvatada. Toona ei kuulanud ja sealt algaski see kehva vormi algus. Siinkohal olekski vast mõistlik tänada Otti, kes annab oma vabast ajast väga palju ära, et oma õpilastega tegeleda. Paraku paljud ei oska seda õigesti hinnata. Ja seega tahan edaspidi oma vormi ja tulemustega näidata, et tema aeg ei ole vett vedama läinud.
Hetkel tuli kaalu pärast võistlusi juurde rohkem kui soovisin, seega katsun veel mõnda aega defitsiiti hoida ja siis kuu lõpust tasapisi kasvatama hakata. Püüan edaspidi rohkem pildis olla ja märku anda, mismoodi trennid kulgema hakkkavad.
Kõige suuremad tänusõnad saadan oma perele ja eriti Andrale, kes on kogu selle aja minu kõrval olnud, toetanud ja andnud kõik, et mina saaksin oma eesmärke püüda. Ei oskagi kohe seda välja näidata ja ära tänada. Paraku sellise töö kõrvalt sporti tehes kannatab pere kõige enam ja olen äärmiselt kurb, et ei saa lapsega rohkem aega veeta. Sellepärast tulebki mul nüüd tõsiselt kaaluda, millal uus dieet ette võtta. Muidugi loodan, et kui suudan kvaliteeti hoida, ei pea see kõik nii raskelt toimuma ja saab lihtsama vaevaga.
Samuti tänan koduklubi Spartat, oma tööandjat AS Tesmanit, Fitshopi ja EKFLi, kes mind võistlustele lähetas.
PS! Aitäh Priidule, kes meile Rainiga lennujaama vastu tulles raamitud võistluspildi kinkis. Ei pidanud paljuks natuke vaeva näha ja sellise ilusa žesti teha. Loomulikult tänud ka Ahtile kojusõidutamise eest.
Raigo Kuusnõmm
MemberEile sain vastuse 26ndal aprillil võetud dopingu proovile. Ja otseloomulikult oli tulemus negatiivne. Viimati andsin proovi 2010. Oli juba 4 aastat möödas viimasest proovist ja hea et sai taas näidata et saab ka ausal teel sporti teha.
Muidu käib endiselt valmistumine EMiks. Kaal liigub ilusti alla ja uaun et vorm ka oluliselt teravam kui eelmine nv riias.
Täna õhtul trenni ei ole . Teen kodus vabakava ja poseerimist. Siis tuleb kolm kergemat trenni ja ega rohkemaks aega ei olegi.
Raigo Kuusnõmm
MemberKuna pole tõesti pikalt kirjutanud siia, siis annan ka endast märku.
Eile kahjuks võistlusi vaatama/ abistama ei jõudnudki. Hommiku pooliku olin tööl. ja siis kiirustasin koju, et seal kanalisatsiooni toru vahetama hakata. Algul arvasin, et mis see ikka on, et paar tundi ja tehtud. Hommikul veel uskusin et jõuan võistlustelegi. aga näed võta näpust . oodatud paari tunni asemel läks sellega koguni 8 tundi. Et lõpetasin õhtul kell 9. Seega korralik tööpäev hommikul kaheksast õhtul 9ni.
Eks töökäigus ka toitumine väheke kannatas, mõni toidu vahe venis 5-6 tunniseks. ja see andis ka hommikul tunda kuna kaal oodatust tiba madalam. Aga mitte midagi nii hullu et nüüd toitu juurde kühveldama saaks hakata. Üldjoontes kaal liigub õiges suunas. See kuidas vorm või teravus on, ei oska kommenteerida. sellest saab korralikuma ülevaate alles 26 aprill kui konkurentide kõrval seisan.
Dieet on sel aastal kulgenud kuidagi lihtsamalt. ei ole nii palju selliseid raskeid päevi ja ei pea nii palju lugema päevi millal need võistlused lõpuks tulevad. võibolla seepärast, et teadvustan endale seda et ei tohi ka peale võistlusi käest lasta end ja katsuma vormi hoida et edasiminek oleks parem. Ühesõnaga ei ole endale peas dieedi lõpppunkti paika sättinud et milleni pean jõudma ja peale mida saan süüa jälle nagu siga:)
siin väike pilt ka eilsest töötegemisest.
Trenni eile ei jõudnud, küll aga sai kodus veel õhtul vabakavaga tegeletud.
Kuna eile trennist vaba peäv sis täna on tohutu isu trenni minna.
Kui nüüd vaadata ka reval cupi pilte siis ega ei saa ksuagilt otsast toitumises järgi ka anda. Meestel väga head kuivad vormid ja ei taha ju nende kõrval kehvem olla.
Raigo Kuusnõmm
MemberKuna pole tõesti pikalt kirjutanud siia, siis annan ka endast märku.
Eile kahjuks võistlusi vaatama/ abistama ei jõudnudki. Hommiku pooliku olin tööl. ja siis kiirustasin koju, et seal kanalisatsiooni toru vahetama hakata. Algul arvasin, et mis see ikka on, et paar tundi ja tehtud. Hommikul veel uskusin et jõuan võistlustelegi. aga näed võta näpust . oodatud paari tunni asemel läks sellega koguni 8 tundi. Et lõpetasin õhtul kell 9. Seega korralik tööpäev hommikul kaheksast õhtul 9ni.
Eks töökäigus ka toitumine väheke kannatas, mõni toidu vahe venis 5-6 tunniseks. ja see andis ka hommikul tunda kuna kaal oodatust tiba madalam. Aga mitte midagi nii hullu et nüüd toitu juurde kühveldama saaks hakata. Üldjoontes kaal liigub õiges suunas. See kuidas vorm või teravus on, ei oska kommenteerida. sellest saab korralikuma ülevaate alles 26 aprill kui konkurentide kõrval seisan.
Dieet on sel aastal kulgenud kuidagi lihtsamalt. ei ole nii palju selliseid raskeid päevi ja ei pea nii palju lugema päevi millal need võistlused lõpuks tulevad. võibolla seepärast, et teadvustan endale seda et ei tohi ka peale võistlusi käest lasta end ja katsuma vormi hoida et edasiminek oleks parem. Ühesõnaga ei ole endale peas dieedi lõpppunkti paika sättinud et milleni pean jõudma ja peale mida saan süüa jälle nagu siga:)
siin väike pilt ka eilsest töötegemisest.
Trenni eile ei jõudnud, küll aga sai kodus veel õhtul vabakavaga tegeletud.
Kuna eile trennist vaba peäv sis täna on tohutu isu trenni minna.
Kui nüüd vaadata ka reval cupi pilte siis ega ei saa ksuagilt otsast toitumises järgi ka anda. Meestel väga head kuivad vormid ja ei taha ju nende kõrval kehvem olla.
-
AutorPostitused