Raigo Kuusnõmm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Raigo Kuusnõmm
MemberSee suvi on möödunud kuidagi eriti kiirelt ja kärmelt. On olnud palju tegemisi ja toimetusi ning küllaltki isuuri elumuutusi kuid õnneks trennid olen saanud kõik ilusasti ära tehtud.
Kevadel sai plaani võetud sügisene hooaeg ja kohe peale kevadhooaega hakkas ka selle nimel töö pihta. See tähendas jällegi seda, et ei saanud lasta ennast põrsaks süüa ja olen hoidnud kaalu kontrolliall. Oti sõnul isegi liiga palju tagasi hoidnud. Kuid ise tunnen, et ei ole pidanud suurt vaeva nägema selleks. kui oli millegi järgi isu, siis seda endale ka lubasin. Õnneks neid väga palju ei olnud.
Kuna tõenäoliselt on sügishooaja avavõistlus juba 18 kuni 20 september siis dieediga alustasin juba augusti algul. Ega see dieedile minek minul raskusi ei valmista. Sisuliselt jätsin lihtsalt patustamised ära ja tõstsin natuke kulutust. See viimane omakorda võimaldas isegi rohkem sööki taldrikule tõsta kui suvel seda tegin. Kaal lihtsalt kukuks muidu kiiremini kui vaja. Kuna kaal on terve suve kontrolli all olnud ja stardipositsioon vormimõttes hea, siis on mul vaja ainult 200 g nädalas maha tulla. Sellise tempoga peaks novembri alguseks olema vormis.
Kulturismi MM on minu jaoks uus tase. Olen varem osalenud klassikalise kulturismi MM-il aga kulturismis esimest korda plaanis. Euroopakatel olen kolm aastat järjest käinud ja kahel korral isegi medalile õnnestunud tulla siis ootan huviga kuhu ma MM-il platseerun. Kui euroopakatel on kategooria suurus enamjaolt 10 mehe piiresse jäänud siis MM-il on see tõenäoliselt üle 20 meheline. Kevadel tegin hooajapeale kokku 7 võistlust millest kuuel korral tulin teisele kohale ja korra jäin kolmandaks siis ei taha latialt läbi hüpata ja kehvem olla. See annab lisa motti et veel parem vorm teha. Esialgsete plaanide kohaselt on kavas 7 võistlust. Alustades siis septembris Norra lahtiste MV-ga ja lõpetades MM-iga. See tähendab jällegi seda, et praktiliselt iga nädalavahetus on võistlused. Kuna teeme Otiga samad võistlused kaasa siis usun, et see võistlus hooaeg tuleb ka foorumi külastajatele meeleolukas, sest eks Oti videonurk naaseb suvepuhkuselt ja toob teieni kõik meie muljed enne võitlusi ning emotsioonid võitudest ja kaotustest peal võistlusi.
Trennid on, sarnaselt eelmisele suvele, mahupeale üles ehitatud. Endiselt panen suurt rõhku kätele ja õlgadele. et need ükspäev kasvama hakkaksid:). Suurteraskustega kükkidest olen hetkel loobunud kuna põlved teevad veidi muret. On teised väheke valulikud. jooksmist ja hüppamist kannatavad aga sellist kiiret sügavat kükki ei talu. Pausiga kükki paralleelini kannatab teha.
Nädalapärast plaanis uued vormipildid teha. siis kaal peaks olema seal 79,5 lähedal. . Võrreldes eelmiste vormipiltidega siis -600 g. Hetkel olen ilusti graafikus.
Toidulisanditest olen regulaarselt tarbinud FAST tootesarjast peale trenni Muscle+, hommikul pudru sisse küpsise maitseline Hera80 , Omega3, green tea ja bcaa . Nüüd lisan sinna nimekirja veel Joint+ liiestele. Olympi sarjast on menüüs veel vitamiinid ja mineraalid
Raigo Kuusnõmm
MemberVõib öelda et kevad hooaeg on sisuliselt lõppenud. Jääb veel see nädalavahetus kaks võistlust leedus aga need pigem sellised jalutuskäigud peale pikka hooaega. Vormi ei ole käest andnud. Pool kilo on vast kaalu juures aga midagi ulmelist mitte. Ei tee võistlustele panuseid ega looda kõrgeid kohti, tuleb mis tulema peab. Saan nii rahulikult mõelda kuna olen juba saavutanud sellel hooajal rohkemgi kui oodanud olen. EM hõbemedal on minu jaoks kirss tordil. Lähen hangin uusi kogemusi ja saab Otiga mõtteid vahetada reisil olles.
Peale EM oli mul intervjuu ja pildistamine ajakirjaga YU.
Sellest pikemalt siis kui intervjuu avaldatakse.
väike pilt ka seltskonnast kes asjaga seotud olid.
Paari tunnipärast juba asume teele.
Hooaeg on olnud nii pikk, et seda annab kokku võtta.
mai 10, 2015 at 3:12 p.l. in reply to: IFBB European Championships 2015 – tulemused peale dopingukontrolle #380562Raigo Kuusnõmm
MemberKui õigesti aru sain siis siin peaks slovakkide koondis olema
- fitness junioriek … Dominika Multáňová (A-tím)
- fitness junioriek … Kateřina Seidlová (B-tím)
- fitness junioriek … Tatiana Kožuchová (B-tím)
- bodyfitness junioriek … Nika Blahušiaková (A-tím)
- fitness bikini junioriek … Sabína Pleváková (A-tím)
- fitness bikini junioriek … Denisa Hargašová (A-tím)
- fitness bikini junioriek … Vanessa Hrubovčáková (B-tím)
- fitness bikini junioriek … Timea Trajteľová (B-tím)
- fitness bikini junioriek … Klaudia Medžová (B-tím)
- klasická kulturistika juniorov … Dávid Cap (A-tím)
- váhová kulturistika juniorov … Rado Filip (A-tím)
- váhová kulturistika juniorov … Dávid Oravec (A-tím)
- fitness žien do 163cm … Dominika Multáňová (A-tím)
- bodyfitness žien do 163cm … Elena Masaryková (A-tím)
- fitness bikini žien do 160cm … Sabína Pleváková (A-tím)
- fitness bikini žien do 163cm … Ľubica Bérešová, Stanislava Prítrská (obe A-tím)
- fitness bikini žien do 166cm … Denisa Hargašová (A-tím)
- fitness bikini žien do 169cm … Valéria Marčišovská, Jana Milová, Olívia Čambalová (všetky B-tím)
- fitness bikini žien do 172cm … Saskia Cakoci (B-tím)
- fitness bikini žien nad 172cm … Olívia Pohanková (A-tím)
- men´s physique … Tomáš Ürge
- kulturistika do 70kg … Miroslav Škadra, Igor Kočiš (obaja A-tím)
- kulturistika do 80kg … Norbert Zajac (B-tím)
- kulturistika do 85kg … Jozef Nagy (A-tím)
- klasická kulturistika do 175cm … Andrej Varga (A-tím)
- klasická kulturistika nad 180cm … Peter Bella (A-tím), Martin Hyben (B-tím)
- kuturistika masters 40-49y … Roland Brosman
- kulturistaika masters 40-49y … Eduard Cigáň
- fitness bikini masters … Monika Rozenbergerová
- fitness bikini masters … Martina Struhačková
kui algul vaatasin et igor kociš minu kategorias siis siit loen välja et võistleb kuni 70. Varem on ta 75 võistlenud.
Raigo Kuusnõmm
MemberEi ole eelmisest võistlusest jõudnud sissekannet tehagi, kui juba on uus võistlus peale tulemas.
Eelmine nädalavahetus oli mul siis hooaja avavõistlus. Jäin tulemusega ülimalt rahule. Vorm oli hea ja enesetunne samuti.
Kui võistlustele registreerimise tegin, olin väga optimistlik. Tuginedes eelmisele aastale, nägin, et seal oleks nii mõndagi võimalik ära teha. Kui aga hakkasid nimed ilmuma, kes kõik kohale sõidavad, ja nad oma vormipiltidega lagedale tulid, kippus minu enesekindlus ja optimism kaduma. Peale Loaded Cup’i kadus see täielikult, sest nägin, millised kollid –80 kg võistlevad. Piletid taskus tähendas, et tuli kartustest hoolimata minna.
Kaalumisel ei õnnestunud ülevaadet saada, kelle vastu täpselt astun, kuna minu kategooria omad olid kõik juba selleks ajaks lahkunud, kui me kohale jõudsime. Seega nägin enda vastaseid esimest korda alles võistluspäeval lava taga. Kui särgid hakkasid maha tulema, siis tundusid kõik mehed 90+ ja jube kuivad olevat. Tundsin end pisikese poisina seal.
Peale seda, kui Ott paar pilti tegi minust lava taga, sain vähemalt natuke julgust ja tagasisidet oma vormi kohta. Peas liikusid mõtted, et kui ma ei ole nendega suuruselt võrdne, siis vorm on vähemalt samavääriline.
Laval olles sain esimesesse väljakutsesse, kus ette kutsuti kolm meest. Kuulsin saalist, kuidas Ott hüüdis: „Raigo, see on esikolmik!“ Sellele järgnevalt tuli mul tohutu energialaks ja kuigi jalad kippusid krampi minema, oli tunne, et võiks jäädagi poseerima.
See on ikka müstiline, kuidas mõttemaailm võib hetkega muutuda. Hiljem oli kuidagi turvaline tunne, et tõenäoliselt see esikolmiku koht tuleb. Enam ei olnud vahet, kas see on teine või kolmas. Võitjas olin kindel, et see rong on läinud. Aga minu saavutatud teine koht oli võit mulle igal juhul.
Pärast enda kategooria võistlust sain veel korra lavale minna – absoluudi valimisele. See oli minu jaoks suur au olla kogu võistluse top 6 seas ja nii-öelda võistelda Oti ja teiste meistritega esikoha eest. Olgugi et minu võimalused reaalselt seal võita olid nullilähedased, aga teoreetiliselt oli võiduvõimalus kõigil võrdne.
Igatahes sain hooaja avamiseks tohutu positiivsuse ja meelerahu. Ja tänan meeldivat seltskonda, kes meil reisil olid.
Eraldi tänaksin enda kallist elukaaslast Andrat, kes nägi palju vaeva ja raiskas enda uneaega, selleks et ma ilusti koju saaks. Kuidas nii? Nimelt pühapäeval, kui oleks pidanud olema minu lend hommikul kell 9.40, otsustati see ära tühistada. Laupäeval tuli mulle sõnum, et lend tühistatud. Ei osanud kohe midagi peale hakata. Saatsin koju sõnumi ja asjad said minu jaoks nii-öelda ise valmis. Tuli meilile uus pardakaart ja saingi koju lennata. Muus osas sujus võistlusreis hästi.
Kuigi esimene võistlus oli väga edukas, ei tähenda, et oleksin nüüd jala sirgu lükanud ja oodanud järgmiseid võistlusi. Töö käib ikka edasi. EM-ini on üksjagu aega minna ja tuleb veel maha kärpida. See nädal olen tulnud väga minimaalse tempoga alla, kuskil 200 g madalam, kui eelmine nädal. Selge on see, et EM-il kaalu mahtumisega läheb raskeks ja tõenäoliselt tuleb seal trikitama hakata. Ei taha seekord minna 74-kilosena ja tühjaks vajununa. Eks tuleb nädal nädala haaval vaadata. Peale Eesti Karikat ilmselt vaatame Otiga seisu üle ja paneme edasise plaani paika.
Mis aga puudutab homset võistlust, siis see tuleb küllaltki pingevabalt. Tean, et kodutöö on tehtud, jääb üle ainult poseerida ja nautida. Eks ise ootan suurema põnevusega klassikute heitlust, kui enda võistlust. Seal tõotab põnev lahing tulla. Ettevalmistus homseks peaaegu ühelpool.
Raigo Kuusnõmm
MemberKätte on jõudnud siis see päev kui tuleb sõita Rootsi võistlema. Homme hommikul ilmselt eelvõistlused selajal juba. Kuni eilseni ei olnudki väga suurt võistlus ootust ega ärevust. Asju pakkides ja ettevalmistusi tehes tekkis see küllaltki kiiresti.
Praeguseks asjad peaaegu koos ja ootan lennujaama minekut. Jääb veel aega vabakavagi läbi harjutada.
kaal on tänaseks seal kus lootsin et see oleks. hommikune siis 77,5 kg. eks ta kõigub seal lähedal. nädala keskmine hetkel 77,74. Eelmine nädal mõtlesin, et kui rootsi võistluseks keskmine kaal 77,7 siis olen graafikus. Kuna ka euroopakateni ei ole palju jäänud, siis ei saagi see kaal väga kõrge olla enam. Vormiga olen ise rahul. Tean, et vastu astuvad mulle ulmselised kollid aga ega ei kavatse pilku maha lüüa. usun, et hetkel olen teind endast parima. Eks see võistlus annab tagasisidet ühtlasi kas selline võistlus eelne lähenemine ja valmistumine on end ära õigustanud või mitte.
Mida siin ikka jahuda. järgmine postitus ilmselt juba reisil olles.
aprill 6, 2015 at 9:12 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #378545Raigo Kuusnõmm
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> nalja võib ju teha. Eks laupäeval juba näha kui tuleb rootsis sarnaste kollide vahel seista.aprill 6, 2015 at 8:57 e.l. in reply to: Ott Kiivikas Fast Team – Tere tulemast Veteranide Spordiliitu”, uued “Oti” tootesarja tooted ja Team Kiivikas laieneb! #378550Raigo Kuusnõmm
MemberEm mina kuni 75. Ei tahaks uskuda et selline 75te pressib. Aga mine sa tea:)
Raigo Kuusnõmm
MemberOlen ise eelmise aasta grimme mis poolikuks jäänud ka ära kasutanud. Ei tea et midagi nendega juhtuks vahepeal.
Raigo Kuusnõmm
MemberAasta tagasi ostetud grimm, mis on puutumata kõlbab ka?
Kõlbab ikka.
Raigo Kuusnõmm
MemberKiirkõnd on samamoodi trenn. Ei ole vahet kas teed seda saalis lindipeal või kusagil väljas looduses. Pole ju suurt vahet kas inimene jookseb ujub või kõnnib aga kui teeb kõike seda teadlikult ja sihilikult siis julgen mina seda nimetan küll trenniks.
märts 29, 2015 at 4:30 p.l. in reply to: Team Kiivikas – Saage tuttavaks Teami uue liikme Madisega (Karm lugu)! #378862Raigo Kuusnõmm
MemberEks piltidega on nagu on. valgus muudab nii palju ja kuna ei kasuta kordagi tehisliku valgust vaid seda mis aknast sisse paistab, siis ei saa oodata kordagi et nüüd tuleb hea. Kui teha mingi lambivalgusega kindlas kohas siis oleksid ka pildid võrreldavad. Loeb see mida oma silmaga näed ja õige tagasiside tuleb ikka vahetult kõrval seistes. Kui suudab kehva valgusega head vormipildid teha siis on seis pigem hea.
Raigo Kuusnõmm
MemberEsimeste võistlusteni on jäänud hetke seisuga 2 nädalat. Dieedil on juba mõndaaega oldud. Mis seisus on vorm- eks seda näitavad pühapäevased vormi pildid. Kaalugraafikus olen tohutult edasi liikunud. tänahommikuks saavutasin kaalu mida lootsin näha alles enne ekv-d. Tähendab et olen hetkel 3 nädalat ees plaanitust. Viimase paari nädalaga on langus kiire olnud. ei ütleks et ma nüüd toitu kärpind oleks või et hullult kukutust tõstnud. Lihtsalt hakkas kukkumaa ja olen järk-järgult toidu koguseid tõstnud. süsivesikute hulk minu lõunasöögil on suurem kui teisemehe pidulaual.
Olen veidi mures et kaal on liiga kiiresti kukkunud. Hirmu tekitab et kas lõpp läheb raskeks ja jooksen tühjaks. Kuigi hetkel veel selline emotsioon, et millal dieedile läheme. energiat on tühja kõhu tunnet praktiliselt ei tunne. Pole harjunud sellise dieediga ja see tekitab ebakindlust et kas kõik ikka liigub sinna suunda kus vaja.
Ehitusel töötamine nõuab palju liikumist ja seeläbi aitab kulutust kõrgel hoida. Aga ometi ühel päeval hakkad mõtlema kas see on ikka see mida teha soovid. kui sul tööpäev kestab 9-10 h . jõuad kell kuus koju. saad korra kodus kõhu täis süüa, lapsele tere öelda ja siis vaja trenni minna. See panebki mõtlema et kas oleks aeg midagi muud teha ja elukutset vahetada. Eks lõpuks olegi nii, et ükski töökoht ei ole lust ja lillepidu. Igal pool on raskeid aegu. Tunnen et lihtsalt selline elutempo jookseb lukku ja nii palju jääb tegemata. Variant on ju ka spordis taanduda tagaplaanile. Lihtsalt tunnen et oleks vaja olla rohkem enda aja kuningas. Ega ei ole variante ka palju kui istun enamuse ajast tööl ja saan perega vähe aega veeta. See on loogiline, et ühel hetkel hakkab pere enamat nõudma. Lõpuks sellise elurütmiga laps ei tunne enda isa äragi. Kas asi just on nii dramaatiline aga paraku lõpuks võib see nii olla, et istun üksinda oma mõtetes ja kahetsen elatud elu.
See pärast olen otsustanud end treeneri valdkonnas harima hakata. see ei anna kindlasti mulle aega juurde aga teeb võibolla päeva graafiku paindlikumaks. jalõppude lõpuks teen võib olla seda mida soovin teha mitte ei käi tööl selleks et saaks leiva lauale.
Trennist rääkides,
eile tegin õla ja rinna trenni. Jätkan endiselt et õlg enne ja siis rind. Sobib mulle paremini. Hea on trenni teha kui lihas regeerib hästi arvestades, et kaalu langus on siin lõpus kiire olnud. jõunäitajad ei ole langenud. Suudan endiselt 150ga surumises seeriaid teha olenemata kas õla trenn on ees või mitte. Eile tegin 150 kuueseid nii, et jalad pingil.
Pühapäeval plaanis Otiga poseerimine ja vormipildid. Lisaks harjutame seekord ka vabakavasid.
Toidulisandeid olen regulaarselt sees hoidnud. Et mida dieet edasi seda olulisemaks need mutuvad kuna keha vajab taastumist.
Täna soetasin endale ka Janari raamatu. Patt on see, et ei ole seda varem jõudnud teha. Igatahes väga hästi ja tabavalt kirjutatud. Soovitan kõigil see läbi lugeda.
Raigo Kuusnõmm
MemberAustades Marek sind ei ütle midagi halba sulle. Aga ei pea ennast ka lõdevaks fitnessiatiks. Olen saavutanud ka kulturismis euroopa mv medali. Olgugi et mitte kollide katis vaid pisikstw 75 meeste seas. Aga olen teinu kõik et seda saavutada . Kas kulturismi tase on siis tervikuna alla käinud? Lihtsalt tundsin end puudutatuna. Ja vihavaenu ei pea kellwgi vastu.
Raigo Kuusnõmm
MemberEsimesed võistlused varsti juba uksetaga. sinna on jäänud vaid kuuaega. Peasmõlguvad mõtted, et kas vorm on ikka piisavalt hea ja kas sellise kaalu langusega jõuan piisavalt kuiva vormi teha. ega Eesti karikanigi aega palju ole. ja nädal peale eestikaid juba Balti matš. loodan, et kvalifitseerun viimasele võistlusele, sest paljud sõbrad on andnud lubaduse kaasaelama tulla .
On päevi kus dieet annab tunda, tunnen et keha on väsinud ja olek ei ole kõige teravam. õhtuti annab tühikõht märku ja isud kasvavad. aga samas on päevi kus ei saa arugi et dieedil. neid viimaseid õnneks rohkem. Suudan kulutust hoida kõrgel. kaal vaepeal seisis paigal aga tänaseks on see õnneks alla poole liikund, täpselt sinnamaale kus vaja.
Laupäeval olin Saku suurhallis Fitshopi messiboksis abiks ja seega ei saanud vendadele toeks olla jõutõstmise võistlustel.
Vaadates endakaalu ( -83kg ) meeste tulemusi, siis tuleb tunnistada et mehed laisaks muutunud. ei viitsi keegi varustust selga ajada ja tulevad liiga tuimalt välja. oma 5 aastat tagasi oli ikka nädal varem ärevus sees ja vaimne valmistumine võistlusteks palju tõsisem. Ütleme et kui OLEKSIN pannud varustuse selga ja OLEKSIN vana rasva pealt teinud ilma ette valmistuseta mingid tulemused ära siis kas ei arva et eestimeistriks on liiga lihtne tulla nii? Nii kaotab Meistritiitel väärtust. Õnneks oleksid ei maksa midagi ja ei ütle võistlejatekohta midagi halba. Jõudu on neil palju aga lihtsalt sooviks meistritiitli nimel suuremat pingutust näha. Räägin siis puhtalt nn enda kategooriameestest. Aimarist ja Tiidust kui täpsem olla. Tean nende meeste potentsiaali ja tean et mehed on suutelised paremaks aga jätavad mulje et ei viitsi vaeva näha. Tegu oli ikkagi varustusega võistlustega ja mehed ei viitsi varustust selga ajada . saab ju ka ilma:)
Nii tulevad noored mehed peale ja nemad tunnevad nendest kohtadest ja medalitest rohkem rõõmu. Tahan öelda et mehed tehke trenni ja nähke vaeva, ühel hetkel võib olla ei saagi enam niilihtsalt medaleid.
Loodan et keegi ei solvu ega pahanda ja saa valesti aru, see oli lihtsalt minu väike mõttekäik võistluste teemal ja muidugi müts maha Aimari ees, et ta üldse võistlustele läks kuna oli paar päeva enne võistusi veel palavikus. Ta tegi seda minu soovile vastu tulles.
Teadupärast on Lõuna-Eestikad nii populaarseks muutunud, siis on väike plaan ka seda külastama minna. Seda puhku küll pealtvaatajana.
Raigo Kuusnõmm
Memberilma varustuseta oleks teinud peaaegu üle varustusega tõmmatud rekordi. Jõudu on.
-
AutorPostitused