Raigo Kuusnõmm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
detsember 3, 2011 at 6:34 e.l. in reply to: Eleri blogi- Kuidas ühildada LCHF ja HCLF dieeti? #289312
Raigo Kuusnõmm
Membervõistluspaigas wifi täiesti olemsas, seega on kohapealt värske info jagamine täiesti võimalik. võistluslava ja soojendus ala tunduvad väga head olevat. kokku peaks osalema 2 naist. Oleme ilusti kaalus sees, nyyd sööma. Olge lainel
Raigo Kuusnõmm
Memberma pigem arvan ka, et võistlen siis juba -93 kaaluga meeste seas. Kui kaal ei ole just 84 vms, siis see kilo alla võtta ei oelks probleem…..aga sinna on nii palju aega , et võib kõike juhtuda. Ja eks paistab mis mul sellest seljast saab kuna viimastel peävadel on ta jälle kõvasti valu tegema hakanud.
Et esialgu keskendun pigem seljaravile ja siis vaatab edasi. Sest haige seljaga ei ole võimalik mul saavutada selliseid tulemusi nagu sooviksin.
Raigo Kuusnõmm
MemberEks esimese pauguga ei saagi aru ,et midagi pekki on palju peale tulnud, vaatame kuu aja pärast, siis saate poisid šoki….
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei karda pekki, ja eks igasugused isud hakkavad ka üle minema. Kuna järgmine aasta dieedile ei lähe siis selle ajaga jõuab seda pekki tulla ja minna küll:)
Järgmise aasta eesmärk on Lamadessurumises hea tulemus teha või vähemalt osaleda Eesti Meistrivõistlustel.
Raigo Kuusnõmm
MemberKirjutan väikse kokkuvõtte nii MM-ist ja üldse hooajast.
Kui eelmine aasta kulturismiga tegelema hakkasin seadsime eesmärgiks kohe klassikalise kulturismi MM-i. Kevadel vüõtsin osa Reval Cup’ist, see oli vajalik selleks et enda nimi ka kulturismiga seostada ja proovida, kas minust üldse asja saab.
Tol korral pidasin dieeti 6 nädalat ja võtsin alla 4 kg umbes. Saavutasin seal kulturismi algajate kategoorias esimesekoha ja absoluudis olin Janari järgi teine. Võistlus kaal oli seal 79 kg.
Esimene dieet oli väga raske, kuigi ma ei võtnud palju kaalu maha. Raske oli ta pigem sellepärast, et see ol ielu esimene dieet ja teadmatus.
Peale reval cupi hakkasin massi koguma. Juuni alguseks kaalusingi ma juba 86-87 kg. Siis õnnestus mul hankida õlavigastus mis vaevas mind terve suve. Segas veidi trenni ja siis töö oli ka suvel tapvalt raske. Et juuli lõpuks oli kaal iseenesest langenud juba 84 kg peale, see andiski lootust, et ÄKKI ma mahun klassikalise kulturismi -171 kategooriasse siiski sisse.
Mõeldud tehtud. 25 juuli alustasin ma dieediga. Esimese dkilod läksid märkamatult.
dieet tudnus algul väga lihtne. Septembrilõpus vaatasime, e tkaal kukub isegi liiga kiiresti ja tuli veidi süsivesikute osa isegi tõsta , et kaalu hoida. Sisuliselt paar nädalat dieedist ma hoidsinkaalu, või kaal pigem isegi kasvas. Ja ku iuuesti vähendama hakkasin, ei tahtnud kaal enam ni ikiirelt kukkuda.
Põhjamaade MV-lt võtsin ma osa eelkõige kogemuste pärast. Kui mul ei oleks MM-i plaane olnud, siis tõenäoliselt ma Rootsi sõitnud ei oleks. Kuna reisida tuli enda rahade eest ja toetajaid kahjuks ka ei leidnud.
Aga kogemus mis ma sealt sain oli väga oluline. Nägin ära oma hetke vormi, lisaks poseerimisvead ja ka tiba enesekindlust tuli juurde. Saavutasin seal mäletatavasti kolmanda koha.
Eestikad olid juba vähe pingevabamad. Vormi olin suutnud nädalaga tublisti parandada. Kui vaadata tagantjärele , et sain sellises tugevas konkurentsis absoluudi neljanda koha, siis olen ülimalt rahul.
Eestikatel oli võistlus kaal 74,6 .
MM-ini oli jäänud kolmnädalat ja mul tuli veel kolm kilo maha saada. Paljud küsisid, et kust kohast sa seda veel võtad… tundus uskumatu end sisse pigistada. Vat siis algas alles tõeline dieet. Olin teadlik, et kui ma klassikasse siss epressin, siis ilma lihast kaotamata see võimalik ei ole. Lisaks suutsin viimasel nädalal seljale liiga veel teha. Viimastel nädalatel olid käed ja jalad jääkülmad, ja magades “surid” käed pidevalt ära. Õhtul läksin magama selle mõttega, et hommikul saab putru süüa:)
See oli karm, päevad tundusin nädalatena ja tunnid päevadena. Siinkohal tänan ma Andrat, kes andis endast nii palju kui vähegi võimalik, et ma MM-ini vastu peaks. Loobus ise nii paljudest asjadest, et mitte minu dieeti keerulisemaks teha ja oli alati toeks kui ma tundisn nõrkushetki.
Aga MM viies koht oli seda pingutust väärt.
See kuidas Taavi mind sellel perioodil aitas on samuti hindamatu. Mees oli ise dieedil ja elas samamoodi asju raskelt läbi ja siis veel suutis nii rahulikult juhendada ja abistada. Olen väga väga tänulik Taavile. Ja Õlimalt õnnelik, et ta saavutas selle, mida ta vääris – Maailmameistri tiitli.
Ei saa ära unustada ka Jaan Salu, kes pani minu sportlaskarjäärile üldse põhja. Ilma sellise tugeva jõutõstmis põhjata ei oelks ma nii kiirelt suutnud kulturismis MM-ile jõuda. .
MIs saab tulevikus edasi on veel lahtine. Kindel on see, et trenni ma teen. Mis aga järgmised võistlused seda ei tea õelda. Istume lähipäevil Taaviga maha ja arutame tuleviku plaane. Sooviks veidi massi kasvatada, ja seda mitte ainult rasva arvelt:) Tuleb teha tööd nõrkade külgedega.
Kuigi trenni isu on juba suur, ei lähe ma see nädal kindlasti veel saali rassima.
Hommikune kaal oli täna juba 79,2:)
Raigo Kuusnõmm
MemberMinu katist läks vist võitja, siis neljas ja kuues koht kontrolli.
november 21, 2011 at 8:12 e.l. in reply to: IFBB World Classic 2011: Eesti mäekõrgune võit kinnitatud! #300269Raigo Kuusnõmm
MemberHuvitav, miks Ott kuidagi kollane oli teistega võrreldes?
Ott katsetas mingit uut grimmi, mille ta vist itaallastelt prooviks saanud oli.
november 19, 2011 at 7:02 p.l. in reply to: IFBB World Classic 2011: Eesti mäekõrgune võit kinnitatud! #302156Raigo Kuusnõmm
Memberkui vaatan poseerimis pükse erinevatel piltidel, siis küsimus kas siin võistlusel võis klassikutel olla läikivad ja erivärvilised püksid? Kusagilt on kõrvu kõlama jäänud, et klassikalises olid nõutud mustad ja mitte läikivad.
Parandagu mind keegi kui eksin sellekohapealt!
Raigo Kuusnõmm
MemberRaigo Kuusnõmm
Membermillega sa selja paigast tõmbasid?
Kükiga olen sellele igakord liiga teinud.
Raigo Kuusnõmm
MemberViimasedpäevad on veninud väga aeglaselt. Varsti on käes viimased tunnid, mis tunduvad omakorda sama pikad kui need päevad. Aga kui ka need yle elada, siis see hetk kui laval oeld lendab aeg niimodi , et sa aru ka ei saa ja peale seda kui kõht täis tundub kõik see aeg mis dieedil oldud nii tühine ja lihtne:)
Kaal täna hommikul oli 72,2 kg. Loodan, et homseks on soovitud 72 ära ja reede hommikuksj uab veidi madalamgi. Seetähendab seda et ei peagi hulliu ekstreemsust tegema et kaalu saada, kui ei möödeta mind just oluliselt lühemaks kui ma tean end oelvat.
Vahepeal juhtus selline asi, et esmaspäeval viimasel jalatrennil sai slega korralikult vigastatud, kurb aga ttõsi. Mis edasi… sai helistatud õhtul Otile ja teamlt sain valuvaigistit ja tundub, et neist on ka kasu. Kuna esmaspäeva õhtul peale trenni oli tunne, e tei aa püstigi seista, siis netkel on meel hea kuna see selja värk ei takista trenni ega sega ka poseerimsit.
Kas pääsesin ehmatusega? eks see selgub nyyd peale võistlusi mis edasi. Kuna see selg on mul terve aasta pinnuks tagumiksu olnud ja kolm korda aasta jooksu lsuutnud sellele uuesti liiga teha.
Täna tegin viimase rinna ja biitsa päeva, hea tunne oli peale pumpa…..õhtul sai veel Taaviga vorm ülevaadatud ja usun, et kuivuse poolest laval teistele alla ei tohiks jääda.
Eks seltskond seal kategoorias ole kirju, yhte vastast nägin kuuaega tagasi Põhjamaade MV-l. Nimelt tegu Rootsi absoluudi teisemehega, kes saavutas põhjakatel kulturismi -70 kalu võidu Raini vastu. Tollel võisltusel oli mehe kaal 67,5 või sela kandis. eks paistab kuidas on mees enda vormi kuuaega hoidnud. Oli tol korral nii heas vormis , et sela arengu veel näidata oleks ime, aga eks see selgub ju varst varsti kui laval oleme.
Poseerimise osas oeln saavutanud teatud enesekindluse kuigi on tunne, et vorm on väga käest ära ja otsin igaltpoolt kinnitust, äkki ikka ei ole, tüütan teisi oma MM-i jutuga. Nagu katkiläinud plaat. jutt ainult kehakaalust ja söömisest. Suht siiber.
Homme lähen uuesti kehakoostist möötma, kaksnädalat tagasi näitas see aparaat rasva % 5,9. eks näism is muutused toimunud on, kehakaal on 2,5-3 kilo muutund tollest korrast.
Edu võistlejatele ja pidage vastu need viimased päevad.
Mõne dpeävad tagasi sai ka mingid pildid tehtud aga kvaliteet on suht vesine:) seega ei hakka neid siia panema ja näitan oam vormi Laupäeval laval olles.
Raigo Kuusnõmm
MemberKas mulle ainult tundub, et Rain ajab tagumiku kuidagi uppi poseerimisel?
Mille põhjal sa seda järeldad? arvan, et see tuleb pigem selja nõgususest , et mis jätab sellise mulje, et tagumiks o elks nagu taha uppitatud.
Raigo Kuusnõmm
MemberSoola piiramisega liiga palju enne võistlust ole ettevatlik ,sest pärast võivad olla krambid majas ja siis soola sisse pannes võid kogu pildi ära rikkuda. Soovitan teadlikult hoida soola sees ja saada kaalu lihtsalt enne kas aeroobsega (paksult riides) või siis vahetult enne võistlust vann või kuum dušš kui on 2 kilo võtta teeb selle vabalt koos soolaga ära 3 tundi enne kaalumist ja kõik, peale seda ei ole ka muret, et äkki läheb pilt uduseks kui oled nomraalselt soola söönud.
Kindlasti ei võta ma solola välja vaid veidike vähendan kuna ma olen yldsielt väga soolase toidu austaja ja siis tarbin seda ka korralikult:)
Raigo Kuusnõmm
MemberUni läks täna hommikul juba kaheksaajal ära. Veel eile mõtlesin, et minul unega probleeme ei oel, et magan ju korralikult. Samas õhtuti olen nii väsinud, et uni tuleb väga kiirelt silma. Kus juures sai päeval ka mingi 20 minutine uinak tehtud… olin kuidagi väga väsinud.
Kaal on vaikselt langemis märke ilmutanud……täna hommikul oli kaal 74,1, ööga tuli maha 1 kilo…. tavaliselt on see jäänudki vahemiku 1- 1,4 kg. Kui võrrelda seda kaalu nädal tagasi esmaspäeval nähtud numbriga siis on vahe 1 kilo.
MMini on jäänud 11 päeva ja mõned tunnidki ja võtta kilosid veel on.
Võrreldes eestikatega on pilt juba veel teravam.
Kui vaadata veidi ajast tagasi, et milline ma aasta tagasi olin….valmistusin siis veel jõutõstmis võistlusteks ja nüüd olen klassikalise kulturismi koondises ja valmistun MM-iks. Esimese aasta kohta on ju see märkimisväärne.
Viimati kaalusinnii väha 17. Märts 2007 toimunud eesti MV jõutõstmises,
I Raigo Kuusnõmm 74,30 SK “JõuMees” 230,0 + 180,0 + 255,0 = 665,0 wp- 477,00
Huvitav, kas ma praegu suudaks need numbrid ületada, mida tol korral….kui panna selga oma vana varustus, siis isegi oleks vist jõukohane:)
Trennid on viimasel ajal olnud tempokad, hea märk on see, et lihas läheb veel täis.
Aeroobset olen ka tublisti teinud, ni iet kalorid peaksid põlema. Soolasid ei oel piiranud ja võib oletada, e kehakaal püsib veel veearvelt nii kõrgel.
Kindlasti võtame enne võistlusi keha ümbermöödud ja siis saan tuua võrdluseks oma suve alguses olnud möödud, kui olin massiperioodi tipus. Tol hetkel ol ikaal siis (86-87).
Raigo Kuusnõmm
MemberHei Raigo!
Rasva nüüd küll Sinu kehas hetkel palju ei ole! Alla 4% on juba kriitiline piir. Arvan, et enamus tippkulturistidel ongi just 5-8%.
Edu siis “viimase” rasva “põletamisel”!
Hetkel tõstab liige rasva tarbimine minu kaloraasi kõrgele. See on koht, mille arvelt ma saan koomale tõmmata..
Lõpp läheb ilmslet raskeks mul…poel seda rasva tõesti palju mille arvelt võtta ja tuelb tõenäoliselt saunad ja muud ekstreemsused mängu.
Eks sõltub kuidas minu pikkus möödetakse…. näiteks eile õhtul sain ma mööduks 169,3 mis annaks kehakaaluks 71,3 kg.
Tuleb võistlustel enne kaalumist/möötmist ilmslet veidi venitada mind:)
Raigo Kuusnõmm
MemberKäisin siis eile kehakoostist möötmas mustamäehaiglas. Ja see aparaat näitas mulle rasvaprotsendiks 5,9. ja et kehas on rasva kokku 4,3 kg.
Lisaks tegime Margus Silbaumiga minu toitumise osas väikse analüüsi ja selgus, et ma tarbin liigapalju rasva…ligipoole rohkem kui mul vaja oleks. Tegime vastavad korrektuurid ja loodan, et see toob väikse edusammu soovitud tulemuse suunas. Süsivesikuid tarbin päevas umbes 100g.
Kehakaal on hetkel alla 75 kg…eile oli see 74,4 ja täna 74,7 – eks ta kõigub veearvelt…. nädala kokkuvõttes saan keskmise arvutada.
Peale eestikaid on dieet märgatavalt raskemaks muutunud…tunnen, et energiat on paöju vähem….. õhtuks on kumm üpris tühi.
Hetkel istun Treenerite II taseme koolitusel ja õhtul plaanis minna trenni, täna on kavas õla trenn, hommikul tegin 35 minutit aeroobset juba.
viskame pilgu peale ka hetke vormile ja vaatame poseerimise üle. MM-il peab see oelma võimalikult loomulik ja ülimalt hea:)
-
AutorPostitused