Skip to main content

r2ndaja

Forum Replies Created

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Autor
    Postitused
  • in reply to: Tundub, et mass läheb valesse kohta… #288243
    r2ndaja
    Member

ROtter, eee…ei oska öelda : D pole üldse kursis siukeste asjadega.

kirp2, mul mingit kava pm polegi. Mul pole konkreetset treeningkava ega ka toitumiskava. Lihtsalt ma enam-vähem tean, mida ma peaksin sööma, et massi suurenda, valke enamasti. Trenni teen ka niimoodi, et ma tean, mis mida treenib ja lihtsalt teen. Samas ei treeni kogu aeg ühte lihasgruppi, vaid käin ülakeha ikka korralikult erinevate harjutustega üle.

renku, ei saanud täpselt aru. Kas sa mõtlesid, et mida aeg edasi, seda tõenäolisem oleks, et ma ei tule siia küsima, vaid nõu andma?

MoloM, aitäh. Siiski, tekib küsimus. Mida te nimetate kvaliteetseks toiduks? Mida see sisaldama peaks ja mida ei tohiks?

in reply to: Tundub, et mass läheb valesse kohta… #288201
    r2ndaja
    Member

No selge. Tänan.

Kui tekib küsimusi, siis pöördun ikka ja jälle siia : )

in reply to: Tundub, et mass läheb valesse kohta… #288196
    r2ndaja
    Member

Mhm. Ise saan ka nii aru, aga just probleem on selles, et selga suuremaks ja ülakeha massiivsemaks saada, pean ma sööma. Aga kuna mulle tundub, et kogu toit läheb alakehasse, siis ma olen katkise küna ees. Kuidas trenniga suunata, et toit ülakehasse jääks?

Mulle tundub, et ma ei oska enda probleemi korralikult sõnastada vms : /

Loodan, et saate aru : )

in reply to: Tundub, et mass läheb valesse kohta… #288176
    r2ndaja
    Member

Oeh. Aitäh vastuste eest, aga ma ei saa ikka täpselt aru, mida ma tegema pean, et asja tasakaalu viia. Heh

Ma natuke näppisin ennast ja selgus, et jah. Puusad on sellepärast laiad, et just sinna tulevadki kõik rasvad. Samuti kõhule.

Küsin siis nii…kas jalalihaste trenn teeks asja paremaks või halvemaks?

Kas ma peaksin ülakeha treenimisega tagasi hoidma ja hoopis jalgu treenima?

in reply to: Tundub, et mass läheb valesse kohta… #287979
    r2ndaja
    Member

Jah. Mitte keskkohta, vaid natuke üles poole ikka. Kõhtu vms.

Mingi “kava” on mul selline:

1. Lõuatõmbed laiahaardega (selga siis) ja teen nii palju kui jõuan. Mingi 6-7. Teen teise seeria ka veel otsa ja siis jõuan ehk 4 korda.

2. Kõhulihaseid teen samamoodi, nii palju kui jõuan. Ja kaks-kolm seeriat.

3. Kätekõverdusi teen laia haardega, kitsa haardega ja nii palju kui jõuan.

Järgmine päev kätele siis:

1. Hantlitega teen nii palju kui jõuan. Esimene seeria jõuan 11 teha, teine seeria 8-9 ja kolmas juba seal 4-5 heal juhul. Ma ei tea kui raske see on, aga ise pakun 15-16kg

2. Hantlitega teen pea kohale surumist ka. Õlgadeni ja siis üles sirgete kätega.

Mulle endale hakkab ka tunduma, et suht vilets kava, aga jõusaalis ei tahaks väga käima hakata, kuna kodus hea mugav teha, algustuseks.

Kas kindla kava olemasolu on soovitatav?

in reply to: Tundub, et mass läheb valesse kohta… #287961
    r2ndaja
    Member

Ma mõtlen lihasmassi.

Aga mis harjutusi peaksin tegema, et keskkohta laiemaks saada?

Kas on siis üldine reegel, et kui tahan keha proportsiooni saada, siis peaksin treenima kõike? Jalgu ja ülakeha…isegi kui jalad on suuremad?

in reply to: Tundub, et mass läheb valesse kohta… #287943
    r2ndaja
    Member

Aitäh vastuste eest!

Ma jaotan nädala peale asjad ära. Mul mingit kindlat kava pole, paberil. Aga no ma tean, mida ma täna treenin ja mida siis homme või ülehomme ei treeni.

Näiteks. Kui täna teen rinda, kõhulihaseid ja siis õlga. Siis järgmine kord teen selga ja käsi. On see normaalne või peaksin midagi muutma?

Üle ei tohiks treenida, sest kui ei jõua või lihased alles valusad, siis teen pausi.

Või saan ma ületreenimiset valesti aru? Ehk seletaksite…kuidas aru saada, et ma ületreenin?

gmaster, ütlesite, et mass läheb sinna, kuhu geenid “suunavad”. Kuskil maal peab see piir olema, kus enam ei lähe puusadesse vaid mujale ka ju. Sest siis mul pole üldse mõtet pingutada ja süüa kui nagunii kõik jalgadesse lähevad.

Ok, ütlesid seda ka, et kuhu treening suunab. Kuidas siis suunata ülakehasse?

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)