R.Tamm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
jaanuar 12, 2008 at 11:29 e.l. in reply to: Fitness muudab sarmika naise eriti pilkupüüdvaks – fookuses Liisa Otsus #119774
R.Tamm
MemberLugesin samuti selle artikli ja ka kommentaarid labi.
Liisa kohta: tundub, et tegemist targa ja andeka inimesega.
Tema ilu ei ole vist uhtki teda nainud meest-naist kulmaks jatnud.
Mina olen temaga vaga pogusalt kokku puutunud; vaatamata sellele joudis ta mulle sumpaatse ja hea inimese mulje jatta (usun, et seda ta ongi).
Vaatluse all oleva artikli kommentaarid: eks seal oli nii halba kui head. Voib oelda, et inimesed elavad oma negatiivseid emotsioone vaga vale koha peal valja. Seda enam, et nad asjast, mida kommenteerida votavad, ilmselgelt markimisvaarselt ei tea. Ja eks ole tegemist ka piiratud motlemisega. Tuleks aru saada, et koik tundmatu ei pruugi olla halb.
Eeldan, et enne kommenteerimaasumist voiks antud teema ka huvi pakkuda- sellest johtuvalt oleks end teemaga ka vajalikul maaral kurssi viidud. Ja kui ei paku huvi, siis voiksid need “koiketeadjad” oma arvamusavalduste motiivid enne arvuti taha istumist kriitilise pilguga ule vaadata.
Aga, toepoolest, puudkem sellest koigest ule olla. Milleks arrituda tuhja koha peal-tegemist ju sageli (ka paljude teiste teemade puhul) vordlemisi sisutute kommentaaridega.
R.Tamm
MemberKes viitsib mulle lahti seletada “bulkingu`t” tähenuse?Tänan
Bulking’u all moistetakse massitsukli dieediosa- suuakse rohkem, kui keha kulutab. Tulemuseks on kehakaalu tous.
R.Tamm
MemberNo kava selle jaoks ongi, et siis saad teada, KUIDAS PEAD TOITUMA!!Ausõna, räägi nagu puupeaga.
( Olin ise ka puupea varem..)
Usun, et kysija ei pidanud “ise moistmise” all silmas seda, et loeb toituiskavalt, mida, kunas ja kui palju sooma peab. Pigem tahab ta aru saada sellest, miks uhe voi teise eesmargi saavutamiseks on vajalik just nii voi naa toituda.
Toitumiskava tellimine voib ju omal kohal kull olla, kuid siiski on hea, kui tellija asja konseptsioonist ka ise aru saaks.
R.Tamm
MemberTeiste sinu toodud näidetele ei oska kindlaid vasteid-parandusi välja tuua kuna tehnikasport pole minumeelest üldse eriti sport…Ei urita su arvamust tehnikaspordist kull muuta, kuid valgustaks sind ikkagi pisut: motokross on naiteks uks enim tehnilisi oskusi ja fuusilist voimekust noudev spordiala. See ei ole ainult minu seisukoht, kuid siiski voin seda ka omadest kogemustest kinnitada (vordlusmoment mitme teise spordialaga on olemas).
R.Tamm
MemberSelle grammatika-temaatika kohta.
Sama silmas pidasingi, millele hehee tahelepanu juhtis.
Ei ole mul paraku hetkel eesti keele grammatikaopikut kaeparast ega oska vastavat reeglit ka peast defineerida, kuid olen usna kindel, et “olgugi” ja “et” vahel vaidluse all olevas lauses on koma.
Ja minupoolne kiiduavaldus Aile Kuuda poolt nimetatud keeleteadlastele nende saavutuste eest, kuid on teisigi. Ja tuliseid vaidluseid analoogsete teemade ule on ajast aega peetud ka tunnustatud keeleteadlaste endi vahel.
R.Tamm
MemberMa olen ise väga kiire ainevahetusega. NIi, et peaksin rohkem massilisaja poole kalduma.?Kas palju süsivesikuid pekiseks ei aja siis? Ma pole just eriline hardgainer:D Teen jõutrenni u 3-4 korda nädalas ja kickboxinguga tegelen 1-2 korda nädalas.
Vabandan, kui su mottest pisut valesti aru sain, kuid kui sa pole hardkainer, aga oled kiire ainevahetusega (mis enamike puhul oleks vastuoluline paljuski), siis oled sa suuresti geneetiliselt soositud tegelema kulturismiga (voi ka mone teise spordiala huvides lihasmassi kasvatama), pikalt ja/voi pidevalt pead ja keha vaevamata rasvapoletustsuklitega. Kui toesti nii, siis jaab ule sulle onne soovida ja kadedust tunda.
Lisamata jai vastus sellele, mida teada taheti: peaksid toesti massilisaja poole kalduma.
R.Tamm
MemberMinu arust on süsivesikutel vägagi tähtis roll,mitte lihtsalt lõõgastav toime
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kas ei oleks mõtekam neid just vahetult enne trenni süüa?Vahetult enne trenni ei soovitata enamasti midagi suua. Ja susivesikud, eriti mis puutub lihtsusivesikutesse, tostavad insuliini taset veres kiiresti ja treeningueelselt ei ole see hea.
R.Tamm
MemberVabandan, et ka mina teemast pisut mooda kirjutan, aga kui juba “tahenarimiseks” laks:
5)”…m6istlik tegu, olgugi et ka su isa seda teeb;”
Kas nii on ikka oige?
PS! Ja minu puuduvaid tapitahti pole motet uritada narida, kuna pole lihtsalt, mida narida
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>R.Tamm
MemberSelle asjaga on jah tosised lood. Minu tutvusringkonnas paris mitmel jamasid olnud nende valediagnoosidega;monel lausa korduvalt. Toepoolest, ei ole piisavalt arenenud ilmselt oigustunne eesti rahva seas, et midagi ette voetaks.
Tervis on koige kallim vara, nii iganenud toena, kui see ka ei tundu. Mistahes muu eksimuse korral nuhtleb uhiskond ja kohtususteem sageli hoolega, kuid nimetatud suurima varaga hooletult umberkaimist peetakse loomulikuks kaoks.
Annan au arstidele, kuna nende amet on hadavajalik ja inimesed, kes selle tee valinud-kiitus!
Kuid see ei tahenda, et inimesele tervise voi elu maksnud eksimus “tagasisideta” peaks jaama.
Tervist!
R.Tamm
MemberHelaKüsimus järgmine, kuidas on lood jooksmisega talvel. St on kellelgi kogemusi? Tahaks alustada jooksmisega aga varustuse koha peaelt mõistust napib, niiet kõik soovitused ja asjalikud arvamused on oodatud. Paluks teoreetikult mitte vastata, mind huvitab vaid jooksjate arvamus, kes sellega ka tegelevad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>MEE
Moned aastad tagasi kaisin usna palju jooksmas. Tavaliselt kaisingi oosel voi varastel hommikutundidel (02:00-06:00).
Tuleb tunnistada, et tegemist on vaart ettevotmisega, kuid esineb oht liigeste porutamiseks, eriti, kui pole kaua aega jooksmisega tegelenud. Seega soovitaks siiski monda liigestele pehmemat spordiala voi joosta sellise rulluva sammuga ja liigestest voimalikult palju vetruda lastes.
Varustuse kohapealt ei ole ise eriti muule tahelepanu pooranud talvistes tingimustes kui sellele, et voimalikult suur osa kehapinnast oleks kaetud. Olen tahele pannud, et ei oma kuigivord suurt tahtsust sealjuures see, kui paks on riiete kiht. Mingil maaral see muidugi varieerub vastavalt ilmale. Nii on mugav ja tervislik, leian mina.
Kommentaariks utleksin veel, et jooksmine sellisel kellaajal, kui ollakse tavaparaselt magamas, on miskiparast enam vaimu ergastav kui muul ajal vabas ohus liikumine.
R.Tamm
MemberKui trenni lähen, siis tühjendan põit, trenni keskel tühjendan põit ja vahel ka lõpus. Higistan nii, et tank selja pealt täiesti märg ja eest ka läbi higistatud. Pidevalt pean higi näolt pühkima, muidu läheb see lihtsalt silma või suhu, mis pole eriti meeldiv. Miks nii palju higistan ?
“>Võibolla teed tubli intensiivsusega trenni. Oma osa mängib kindlasti ka Eesti augustikuule omane niiske-lämbe ilm.
Mina higistan ka üldiselt palju trennis. Trenni alul on raskem, kuna siis ei ole veel higi voolama jõudnud hakata, aga mida trenn edasi, seda enam tunnen, et inimese vedeljahutussüsteem teeb oma tööd hästi.
Muidugi tuleb palju vett juua ja kui trenni jooksul 2-3 korda WC-s käia, siis järelikult tarbid vedelikke trenni jooksul piisavalt (arvestades muidugi trenni pikkuseks 1-1,5h).
Kui tunned ennast hästi, siis usun, et kõik OK selle higistamisega. Aga kui väike kahtlus, et “äkki on ikkagi viltu miskit”, siis võta oma arstiga kasvõi “südamerahu” huvides ühendust.
Edu!
R.Tamm
MemberKuna kaloreid põletavad ikkagi lihased siis selleks, et sa poole rohkem kaloreid põletaks, peaks sul poole rohkem lihasmassi olema. Jõudu!Täpsustaks veidi: kuigi lihased on need, mis kaloreid põletavad, mängib olulist rolli siiski ka üldine kehamass ja rasva hulk, mida inimene enesega kaasas peab vedama. Seega nt 70 kg inimene, kellel on sama palju lihast kui nt 140 kg inimesel, kulutab samade karakteristikutega kehalise tegevuse juures siiski vähem kaloreid kui viimane.
R.Tamm
MemberTekkis küsimus et kummal tsükklil oleks oststarbekam kreatiini tarbida ? Teeks enda kreatiini kuurid vastavalt siis kas jõu või massitsükliga.Ise mõtlesin algul et jõutsüklil kuigi pärast mõtlesin teistpidi et massiperioodil teed sa massi tsipa väiksemate raskustega kui jõutsüklil ja siis tarbida kreatiini massiperioodil et annab tsipa jõudu juurde sulle treenida suurtemate raskustega ?!
Ei pea üldse kuuridena tegema. Võid mõlemal treeningperioodil kreatiini kasutada. Aga sellisel juhul on soovitatav kasutada pakendi etiketil märgitud päevasest annusest pisut väiksemat kogust (enamasti on juhendites selgitatud kuuridena tarbimist).
R.Tamm
MemberMuideks, kas keegi teab selle mehe senisst käekäigust midagi?
Pean silmas just seda, kas ta veel ka kehaehitamisega tegeleb ja millega mees hetkel üldse tegeleb?
R.Tamm
MemberVeel üks väike poiss:
Jean Pierre Fux
-
AutorPostitused