R.Tamm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
R.Tamm
MemberOpa . Ma mõtlesin , et mul söögist kõht punnis , aga tuleb vist välja , et mul skeletiviga
Jah, ära muretse punnis kõhu pärast. Selline sa lihtsalt oled – mis parata. Söö aga edasi
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>PS! Eelistatavalt ei nimetaks kellegi luustiku iseärasusi veaks.
R.Tamm
MemberMul on ka kõht punnis, kui ta lõdvaks lasen (olengi juba harjunud teda kogu aeg sees hoidma). Võimlemisõpetaja ütles, et see tuleb sellest, et selg on väga nõgus, mida ta mul ka tõepoolest on.Tegelikult nii ongi, et kõhu “hoiak” sõltub skeletist ja sellest, millised on lihaste kinnistuskohad. Luustiku ülesehitus määrab suuresti inimese figuuri ja soosib/seab teatud piirid sellele, kuidas keha mingitele kindlatele ilu- ja harmooniakriteeriumidele vastab (fitness, kulturism nt). Muuhulgas määrab sama tegur ka otseselt keha funktsionaalsuse üheks või teiseks füüsiliseks tegevuseks ((jõu)tõstmine nt.).
Jääb üle vaid loota, et inimese kehalised ja psüühilised eeldused kattuvad tema võimaluste ja kutsumuse, siira huviga asja vastu.
Sai vist natuke teemaväline, aga tundus siiski asjakohane kirjutada.
R.Tamm
MemberTere.Oleks selline küsimus,et tahaks suveks 2-3kg juurde saada,et ei oleks rannas häbi särki maha võtta.Ise olen 176cm ja 59kg ja 29.a.See ei ole ju normaalne,kui täis ealisel mehel on käe varred on nagu miss estonial.Söön praktiliselt kõike,aga töö iseloomu tõttu ei ole võimalik päeval korralikult süüa ja palju saa õhtul ikka jaksad seda sisse ajada.Kas on mingisuguseid abivahendeid mis näiteks kombetseeriksid seda vähest sööki.Olen lugenud igasugustest massilisajatest,et need annavad päris heal hulgal kaloreid lisaks.Kas minul oleks neist kasu kui ma neid tarbima hakkaksin.Loodan,et saite aru mida küsida tahtsin. Suured tänud kõigile asjalikele vastajaile.Tõsi ta on, et kui kaalu juurde tahad, pead tarbitavaid kaloreid lisama. Küll aga ei pea see olema massilisaja. Parem variant on nn. tavatoit. Kui hetkel justkui ei mahu rohkem sisse, siis see muutub kõigi eelduste kohaselt. Pane paika kindlad einete kellaajad. Eineid päevas võiks olla nt 4. Igal toidukorral vaata, et toit sisaldaks loomset valku, komplekssüsivesikuid (nt tatar), rasva (saad nt (hakk)lihast, hapukoorest), midagi nn. rohelist rohkesti. Tarbi päevas ka paar korda spl. külmpressitud oliiviõli, linaseemneõli; tl. kalamaksaõli õhtul. Joo vett, ennetades janu teket; samas ära endale nö. vägisi vett kah sisse aja.
Alusta jõusaalitreeningutega (kui juba ei tegele sellega). Siitsamast lehelt võta kava algajatele, seejärel juba edasijõudnutele jne.
Maga 8-10 tundi ööpäevas.
Paha ei tee ka (spordi)arsti juures käia eelnevalt ja ka aja mõõdudes.
Lühidalt kõik
Loe-uuri asja kohta, kasutades fitness.ee lehel olevat otsingunuppu; kui midagi segaseks jääb, küsi foorumist, jõusaalis treenerilt.
Jõudu!
R.Tamm
MemberNii keeruline hommikusöök
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ma viskain lihtsalt munad , singi kaussi , sega ära ja pannile ning pärast juustu peale
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> kiire ja hea
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis minu kirjeldatus keerulist on?
Koostis: 2-3 muna, loomarasv, tatrapuder. Kui õige pisut keerulisemaks minna, siis võiks juurde lisada veel nt kurgi ja tomati ning külmpressitud oliiviõli.
R.Tamm
MemberKui enne trenni midagi süüa, siis pigem süsivesikuid?Enne trenni komplekssüsivesikuid, rasva ja ka valke. Valgud on eines sees küll, aga mitte neist energia tootmise eesmärgil.
R.Tamm
MemberLeidsin teema toitumine enne ja pärast trenniLisan selgituseks: valkudest on võimalik energiat küll ammutada, kuid sellel eesmärgil neid tarbida ei ole otstarbekas.
R.Tamm
MemberEnne trenni tuleks ka natuke süsivesikuid tarbida. Valgud on aeglased energiaandjad.Valke energia saamiseks kasutada – alati seda täielikult vältida ei saa, aga sihilikult seda teha on raiskamine.
R.Tamm
Member[[/quotse]vahest siin on süsikaterikkama hommikutoidu põhjus siin toitumisõpetuses? Ja tõesti rOtteril on selle siuhtes õigus, et kui muidu sööd normaalselt ja hommikul liigselt süsikaid, siis ei kipu rasv kaduma. vähendasin neid enda hommikusüügis ja rasv väheneb, vähemasti peegel tundub seda kinnitavat
ma ise ei ütleks et liiga palju süsikaid tarbin hommikul aga mu hommiku eine näeb välja selline, eks siis kritiseerige : 1 sibul tükeldatud kuubikuteks ja praetud/hautatud vähese õliga (lisan vett juurde et õli ei peaks palju lisama) siis sinna peale valan sahekrist muna segu( 1 terve muna ja 3 valget pluss 100ml vett ja 1 tl nisujahu) kõrvale teen salati: jääsalati lehti umbes 3 tk, 3 krabipulka, 1 spl külm pressitud linaseemne õli, vedelat suhkru asendajat 8 tilka (annab salatile hea meki) ja veel 1 spl rasvavaba salati kastet peale. söön selle omleti ja salati ning viimaks on 50g kuiv ainest tehtud puder (veega) mille söön lisaks. tass kohvi kaa peale.
Praadimisel kasuta õli asemel loomarasva (v.a. juhul, kui sa praadimisel kookosõli kasutad); võta lihtsalt kaks-kolm tervet muna; 1tl pole palju, aga nisujahu siiski pole vaja – võta parem kaerahelbeid või veelgi parem – tatraputru; krabipulgad pole vast kah vajalikud; suhkruasendajat ära pane; rasvavaba salati kastmest suurt ei tea – ja kui ei tea, siis ka ei soovita.
Mis on see kuivaine? Eelpool nimetatud tatar on väga hea pudrumaterjal.
R.Tamm
MemberMulle tuli meelde yks sygavalt rassistlik ytlemine: “Selles, kui yks must mees puhastab paari kingi, on rohkem kunsti, kui yks valge mees laulab. ”
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Have fun!Kuid kumma rassi suhtes see ütlemine rassistlik on (küllalt retooriline küsimus)?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>R.Tamm
MemberHea, et selline vana teema üles on võetud.
Antud teema algatamise ja viimase postituse vahelisel ajal on rohkesti “vett merre voolanud”. Või oleks õigem väljenduda: nüüdseks “puhuvad (rohkemate peas) teised tuuled”
R.Tamm
Membernali naljaks aga lapsi tõesti ei soovi hektel kuna ma olen 16 aastat vana
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> aga see rasvavaba jutt käib seepärast et ma saan neid rasvu mujalt kaa ja kui tarbida piimatooteid palju on mõistlik eelistada rasva vabu kuna siis saan lubada endale muid toite milles on rasvhappeid näiteks. olgu see siis kasvõi kala. Pähkleid sööks samuti hea meelega nii et rasva vabu piimu ja lahjasi juuste eelistan kindlal põhjusel. Ja teine määrav asi on ka veel dieet mida ma pean hetkel nii et see lapse saamis jutt vist on saanud omale nüüd punkti ma eeldan
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siiski võiksid ka piimarasva oma toidust (rohkem) saada. Kas (hakk)liha sööd (hea rasva ja valgu allikas)?
Ja oma hetkedieedist võiksid kirjutada.
PS! Lapsesaamisest: praegu on vast tõesti vara; eeldatavasti tulevikus siiski – seetõttu tuleb tervisele juba täna mõtelda.
R.Tamm
MemberNeile, kes räägivad, et steroidide abil saadud lihas kaob, kui enam trenni ei tee: tõsi, aga kaob ka naturaalsel teel saadud lihas, kui enam trenni ei tee, õigesti ei toitu ja ei puhka piisavalt.
Teema algatajale: oled ilmselgelt valel teel. Usu neid, kes soovitavad keelatud aineid mitte kasutada.
aprill 20, 2009 at 12:44 p.l. in reply to: et kas võib öelda et muskel kasvab mõistuse arvelt?? #192168R.Tamm
MemberIgaks juhuks mainin, et ei pidanud oma eelmise postitusega miskit kurja silmas – niisama norisin
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegelikult püstitasin analoogse teema ka ise mõnda aega tagasi siinsamas lehel.
Teema ja selle sõnastus oli küll pisut teine, kuid sarnaselt antud teemale oli käsitletav kulturismiga seonduvad müüdid, üldsuse arvamus alast jms.
Vastuseks: nagu eelpool juba kirjutatud, ei tohiks vast otsida seaduspära, millele teema algataja viidanud on.
aprill 20, 2009 at 12:29 p.l. in reply to: et kas võib öelda et muskel kasvab mõistuse arvelt?? #192158R.Tamm
Membermulle vahest küll tundub ,kui mõnda inimest pikemalt jälgida … või kuidas teile tundub?Maap’ saand’ küssast aru
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>PS! Kontrolli palun esmalt oma tekst ja selle esitus kirjapildis üle.
R.Tamm
MemberHuvitav, kes ja mille alusel taolisi menüüsid koostab.
Sõltub loomulikult, milline on valmistusviis ja täpne retsept, kuid mõni toit (nimetuse järgi otsustades) tundub isegi OK.
AutorPostitused