punu
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
punu
MemberMa ei ole küll spetsialist, aga sinu senist harjutuste kava vaadates tundub, et võisid seljale natuke liiga teha- kõhuli maas seljaharjutusi tehes ei tohiks tõsta nii kõrgele kui saad, sest siis on lülisambale risk. Tuleb kergitada natukene ja mitte pingutada üles lae poole, vaid otsesuunas, st püüda ennast pingutuse ajal nagu pikemaks venitada. Samamoodi tuleb saalis seljapingil jälgida, et tõsta täpselt nii kõrgele, et oled sirgelt, mitte et selg juba nõgusaks läheb. Seda on ise veidi raske tunnetada, võid alguses lasta kellelgi kõrvalt jälgida ja kätt ette panna, kuni endal õige tunne sisse jääb.
Põlvede osas ei ole tugisideme kandmine kunagi liiast.. on olemas ka nt selliseid tugisidemeid, mis spetsjomm takistavad liigesel külgsuunalist nihkumist, aga otsesuunas liikumist ei takista. Ma saan aru, et see jalg kannatab sul otsesuunas kõverdamist küll, aga kui liigesele küljelt surve tuleb (nagu joostes kurvi võttes), siis on valu? Sellisel juhul saad teha trenažööril reie eesmist ja tagumist ja saad ka koos jalgadega kükke teha kangiga (seda vist peetakse rohkem naiste harjutuseks, aga reie eesmist ja reielähendajaid teeb päris hästi) NB! kükkimisel ei tohi põlv liikuda varbast ettepoole, parem oleks isegi kui säär oleks põranda suhtes täitsa täisnurga all. Harkseis suurendab minu meelest kükkimisel põlvedele koormust (harkseis viib üldiselt toime rohkem reielähendajatesse ka, mis meestele ei ole ehk nii tähtsad). Kui otsesuunas kõverdamist ka ei talu, on natuke keerulisem- reie tagumist saab veel ilma jalga kõverdamata kuidagi teha, nt alaplokil mansetiga või vastaval masinal koos tuharalihasega, aga nelipealihast pm ei saagi vist, ainult puusapainutajat.
punu
MemberMul on ka sama mure, kui teil siin. Et söön tublisti valku ja rasvadega ei koonerda, aga kaal jäi 3 kg enne soovkaalu lihtsalt seisma. Nagu peaga vastu seina oleks jooksunud. 164-53 on praegu.
Kui mul koolis kiiremad ajad veidi möödas on, siis võtan ette 3-nädalase karmi kaalulangetusprogrammi (st kõik panen kirja ja kõrvale ei kaldu). Põhimõtteks võtan, et 1300-1400 kalorit päevas, süsikaid veel vähem kui praegu (üks suur õun päevas umbes) ja rohkem aeroobset trenni. Et 3 korda nädalas ringtreening saalis (alustan intervalliga 60/60 sek 12 min ja igas ringis on ka 10-15 min aeroobset, katsun teha 3 ringi vähemalt) ja 2 korda (vahepealsetel päevadel) 1h aeroobset. Kui see ka ei mõju, siis ma olen loodusõnnetus või on süüdi beebipillid.
P.s. lisaksin, et see 3 nädalat on kontrollaeg, mitte et 3 nädalaga 3 kilo. Lihtsalt, et kui olen võimeline üldse alla võtma, siis 3 nädalaga peaks m i d a g i g i vähemalt juhtuma juba..
punu
MemberTekkis selline küss, et kuidas naiskulturistid ja fitnessistid ennast enne võistlusi “kuivaks” saavad? See käib neil ju üpris kiiresti (mingi 2 kuuga vist?). Kui palju kaloreid ja mis vahekorras süsikaid-valke-rasvu nad söövad? Kas tavainimesel oleks see võimatu juba sellepärast, et pole sellist lihasmassi, mis rasva põletada saaks? Või söövad nad dünamiiti ja kilpnäärmehormooni jms?
Otsisin netist menüüsid ja ikka on meeste omad. Mehed söövad isegi kaalulangetamisperioodil minu mõistes astronoomilisi koguseid. Aga naistel on see rasvavähendamine ikka vaevalisem, nagu ma aru saan? Siin ühes artiklis naiste toitumise kohta oli kirjas, et naised peaks veel rohkem süsikaid piirama, kui meestel soovitatakse, seda isegi enne ja pärast trenni, sest neil on süsikatest rasva tootmine kergem ja samas ka rasva kasutamine energia saamiseks trenni ajal kergem.
See küsimus on suuresti uudishimust.. sest minu puhul lõppeks “kuivaks” saamine alakaaluga, arvestades, et oman arvatavasti umbes 10 kg pekki
??:”> Kui oma 3 kaalupiirist lahutavat kilogi maha saaksin, oleksin õnnejunnis omadega. Kusjuures ringi vaadates tundub, et kõik tüdrukud on alakaalulised :S Nt aeroobikas peeglist on selgelt näha, et kõik on peenemad kui mina. See 3 kilo ei peaks ju nii suurt vahet ometi sisse tegema… (sellepärast ongi parem jõusaalis käia, seal on enamasti mehed ja peenikesi tibisid pole, sest need kardavad lihaseid nagu tuld.)punu
MemberMuhahhaa, mis vaidlus siin. See teemaalgataja on vist oma põhjendused loomse toidu mittesöömiseks ära kustutanud? Igatahes ma tean ka inimesi, kelle arust liha on rõve ja kes eelistavad singile vorsti. Enamasti on nad ülekaalulised
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui tõesti midagi ei aita, (tahtmatus muutuda on nii suur) siis võib ju osta šokolaadimaitselist valgupulbrit ja seda kookidele sisse segada, et valku kätte saada… ja kalaõlikapsleid süüa.Selle naiste ja meeste asja kohta niipalju, et minu teada on IQ osas lihtsalt nii, et naistel varieerub see vähem. Et naisi on ju ülikoolides palju rohkem, aga tippteadlaste hulgas jällegi vähem. St kõige targemad ja kõige lollakamad inimesed maailmas on siiski mehed
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga keskmine on umbes sama. Seda emotsionaalset mõtlemist on vaja ühiskonna toimimiseks. Lapsed on ju vaja üles kasvatada ja perekond on vaja koos hoida. Ja see ei tähenda, et ratsionaalset mõtlemist pole või et see on kehvem, aga kui sama asja üle arutleb ka aju emotsionaalne pool, siis see lämmatab ratsionaalse lihtsalt ära. Ega meestel ka alati selle loogikaga kõik väga pro pole – nt mäletan kui vaidlesin kunagi põhikooli ajal ühe tüübiga elektrimootori tööpõhimõtte üle, tema väitis, et energia tuleb hõõrdumisest, sest ta on võrri mootori lahti teinud ja pool käib seal ühe asja vastu. Mina ajasin aga seda teist, veidi rohkem levinud teeoriat peale, et tegemist on siiski pöörleva magnetväljaga. Füüsikaharidust oli meil täpselt ühepalju. Asi lõppes sellega, et tüüp lõi vihaselt käega ja nähvas, et “ah, naiste loba!”
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> (Kusjuures ma ei kahtle, et ta oskas vajadusel elektrimootorit ehitada). Minu meelest on muide kõrge IQ-ga naised tavaliselt õnnetumad. Sest neil on ju samal ajal olemas ka see empaatilisem, emotsionaalsem ja muretsevam pool. Kui ratsionaalne mõtlemine ei ole nii tugevalt arenenud, siis ei osata abstraktsemat tüüpi ohte enamasti hinnata
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga kui kõigest aru saad, mis maailmas valesti on ja mis võib juhtuda ja samal ajal oled programmeeritud muretsema, siis ongi neurootilisus ja depressioon kohe näidustatud. Lisaks veel see, et kui IQ on kõrge, siis satutakse tänapäeval ka võistlevatele elualadele nö karjääri tegema, kuigi samas säilib geneetiline tahe olla rahulik pereema. Ja siis rebid ennast lõhki kõikide nende rollide vahel, mida tunned ennast kohustatud olevat täitma. See pereemaks olemise tahtlus ei pruugi ju noorest peast välja lüüa, aga kui see juhtub 40-aastaselt, siis on veel hullem põnts, sest võibki juba hilja olla. Kui olete tähele pannud, siis ilusad ja lollid naised on enamasti õnnelikud, sest ega nad paljust muust aru ei saa kui sellest, et nad on ilusad
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja see rõõmsameelsus omakorda ju läheb meestele peale ja on üheks põhjuseks, miks ilusaid ja lolle naisi tahetakse. Kui võtad endale targa karjäärinaise, siis pead üsna osav psühholoog olema, sest ta suure tõenäosusega on ise endaga tülis. Kõige parem on siiski võtta selline keskmine, kes saab asjadest vajalikul määral aru, aga karjääri eriti ei tee.punu
MemberSee on vast individuaalne ikka. Oleneb, kas oled ööinimene või hommikuinimene. Mul nt on nii, et kõige parem on minna magama kell 2 ja ärgata kell 11. Sii olen kõige puhanum. Kui lähen kell 22 magama, siis vähkren tunde ja lähen närvi ja lõpuks ei jää üldse magama
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kõige parem vaimse töö jõudlus on kell 21-02. Aga enamikul on teistmoodi. Et õhtul on hea magada ja hommikul hea töötada. Neil veab- terve maailm on hommikuinimeste järgi seatud.. kui ma nt pean enne kella 9 ärkama, siis olen vähemalt kella kaheni päeval täiesti uimane.. ja enamasti ju peab enne 9 ärkama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>punu
MemberEt see on selline treeningmeetod, kus keskendud nt biitsa puhul mitte hantli üles tõmbamisele, vaid just allalaskmisele ja teed seda hästi pikalt?
punu
MemberMina olen segatüüp- peast nabani lihamorf, nabast põlvini pekimorf, põlvist pahkluudeni jälle lihamorf, jalalabadest ja käelabadest kondimorf
“>Randmest sõrmedega kinni võttes ulatub ligi 1 cm üksteise peale. Sest mul on peenikesed randmed ja pikad sõrmed, mitte sellepärast, et üleni kondine oleksin.
punu
MemberKhm. Ee. Misasi on negatiivne kordus?
“>punu
MemberHuvitav, palju naiskulturistidel võistluste ajal see protsent on? Sama palju kui meestel? Või siiki miski 10%- 5 tissides ja 5 mujal?
“>punu
MemberÖeldakse, et kui toitud püramiidireegli järgi, on keha ka püramiidikujuline..
punu
MemberMuidu vist on liigeste raksumine esimene märk võimalikust põletikust või kulumisest, aga teismelistel poistel raksuvad need vist niisama kasvueast. Mäletan, et vend ja ta sõbrad selles vanuses raksutasid muudkui võidu ja kõigil raksus ühtemoodi.
punu
MemberSelle paigalsõidu lisavidinal on üks suur viga: siis ma peaks iga päev oma sopast ratast puhastama (sellel on veel sellised eriti jämedad traktorikummid), sest ma kasutan ju seda iga päev õues liiklusvahendina.. ja vedama peaks seda ka tuppa (trepist üles) ja jälle välja koguaeg. Ei lähe mitte.
punu
MemberMina venitan puusapainutajaid nii, et nagu teeks reie eesmise venitust, aga valesti
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> st et tirin põlve rohkem tahapoole. Silda teen vahel, kui selg lubab, see peaks ka puusa juurest kenasti venitama, ma arvan.Leidsin sellised pildid:
http://www.exrx.net/Stretches/Quadriceps/SideLying.html -sedamoodi teengi, kuigi siin ei ole eriti näha, mis ta teeb, paistab nagu nelipealihase venitus. Vahe ongi selles, et puusapainutajate venitamiseks peab rohkem puusa ette lükkama ja põlve taha, samas kui põlvest ei pea jalg nii suure nurga all kõverdatud olema.
http://www.exrx.net/Stretches/HipFlexors/K…gHipFlexor.html -see tundub lihtsam harjutus olevat muidu, aga mul hakkab alumine põlv valutama. Liiga pehme aluse peal jälle ei saa teha, sest siis võib ümber kukkuda
“>Kõhulihase harjutustega on minu meelest nii, et kui teha istessetõusu meetodil, siis niikaua kuni tõstad õlavöödet, töötavad kõhulihased ja niipea kui rindkeret maast kergitama hakkad, töötavad puusapainutajad. See on loogiline ka, kui mõelda, et lihastöö põhimõte on kontraheerumine, st algus ja lõpupunkti teineteisele lähendamine. Kõhulihased algavad vaagnaluudelt ja kinnituvad ribidele. Kui tõstad selili olles õlavöödet, lähendadki ribisid puusaluudele. Puusapainutajad algavad vaagnaluudelt ja kinnituvad reieluudele. Kere ülestõstmiseks pead ju lähendama vaagnavöödet reieluudele.. kui nüüd keegi aru sai, mis ma silmas pidasin
. Ma mõtlen alati kui miskit harjutust teen, et kus see lihas algab ja lõpeb, mida treenida tahan. Algus ja lõpupunkti tuleb siis lähendada ja pärast venitamise ajal eemaldada. Jalgade tõstmise juures on siis asi laias laastus vastupidi: alguses töötavad puusapainutajad (umbes kuni reied on põrandaga rõhtsalt) ja kui täitsa üles tõstad, siis kõhulihased. Kui tahad pingutust isoleerida rohkem kõhulihastesse, siis jalgu mitte päris sirgu lasta.. Pea alaspidi tehes peaks siis nii olema, et alguses kui kere krõnksu tõmbad, töötab kõht, aga siis see põhiline osa, kus ennast üles tõmbad, töötavad puusapainutajad. Seega kui tahad ainult kõhule teha, võib rippuda küll, aga mitte päris üles tõmmata vaid niisama rippasendis “krõnksutada”
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> See peaks kõhule päris suure koormuse andma iseenesest.. eriti kui veri pähe valgub ja pea selle võrra raskem on
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>punu
MemberTegelikult pole nädalavahetusel süsivesikute õgimine üldse nii paha mõte, ajab nädala jooksul alakaloraaziga langenud leptiini üles. Nädala sees võiks siis valku ja head rasva rohkem olla ja olekski mingi variatsioon tsüklilisest ketogeensest dieedist. Ma neid koguseid muidugi eriti sul üle ei vaadanud aga päris totaalset muutumist ja stiilset viisikut vist appi vaja pole.Noh jah, eks mul mingi teooria oli jah seoses ebaühtlase kaloraažiga, et see aitab säästurežiimi vältida vms. Eks ta ju samas oli efektiivne ka- võtsin niimoodi rahus oma 5-6 kilo alla, samas kui sõbrants kapsast närides midagi alla ei saanud. Aga nüüd on platoo. Ja teooria ütleb, et platoo tähendab vajadust muutuse järele. Üritan muuta nii, et oleks enam-vähem ühtlane kaloraaž, aga põhimõtted jääks samaks- rasvu piisavalt, süsikaid vähe, valku palju. Ostsin täna CLA tablette kah. Teate küll- kui juba need kallid tabletid ostsin, siis peab korralikult ja õigesti toituma ka, et need ikka toimiks
punu
MemberNii, kusjuures Amarillol on õigus- on jah A-vitamiini üledoos. Ja seda isegi nendel päevadel, kui ma ei söö ei porgandit ega maksa. See tuleb hoopiski kalamaksaõlist. Ma mõtlesingi, et miks pudeli peal on kirjas, et ainult 5g päevas, kui see nii kasulik on. Selle A vitamiini üledoosi pärast ilmselt siis ongi. Maksa ma iga päev ei söö ja juurviljadest saadava A vitamiini lähteaine üledoos toksiline ei ole..
Igatahes täna olin tubli, sõin 1600 kalorit
AutorPostitused