PulseR
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
PulseR
MemberTere. Olen alles 12 aastane ja huvi on kulturismi vastu suur. Lemmikumad kulturistid on Marek Kalmus ja Ott Kiivikas. Tahan kunagi saada sama suureks kui nemad:)Olen juba 2 nädalat trenni teinud. Lõuga tõmban 8 korda, kätekõverdusi jaksan 35.
Pildid http://www.pilt.ee/muskel12
Praegu siin mõtlen, et oleks võinud ise ka nii noorelt alustada..
AGa tulevikku on sul kindlasti kui näed vaeva ja tahet ka on.
Edu treeningutes!
PulseR
MemberSee oleneb mitmetest teguritest.
Treeningu intensiivsusest, mida tahetakse saavutada, ( mass / jõud ),
geneetilistest eeldusdest, õigest toitumisest..
Rasvaprotsendist. MIda rohkem rasva, seda kehvemini joonistuvad lihased välja.
PulseR
MemberJõusaali kava on iseenesest selline:Soojendus (eelnev jooks)
Lamades surumine kangiga (rind),
Jalapress (jalg)
Ploki allatõmbamine (selg),
Säärte sirutamine trena?ööril (reie nelipealihas),
säärte kõverdamine trena?ööril (reie kakspealihas),
istudes surumine hantlitega (deltalihas),
istudes küünarvarte kõverdamine hantitega (vaheldumisi)(biitseps),
ploki allasurumine seistes (triitseps)
Kõik eelnevad 3×12
ülakeha tõsted pukil (selg) 2×15
Õlavöö lähendamine puusavööle (kõht) 2xmax
Samas jõusaalis käimine varieerub olen tegelt 3 korda nädalas seal enamasti käinud ikkagi.
Ühiku süsteem sai lihtsalt sõbraga välja kujundatud, et hinnata siis üksteise tulemusi standartsel alusel kuna teeme tegelt vahele erinevaid sporte (Squash, ujumine, jooksmine, jõusaal, jalgpall). Kuidagi pidi neid aga hindama ning mingi sihi panema- on see loll või ei võta näpust.
See jõusaali kava kohe üldse mulle ei meeldi..
Ühele lihasgrupile peaks rohkem harjutusi olema..
Praeguse kavaga on areng visa tulema.
PulseR
MemberHmm..
Siin samas Tööriistad-> Treeningkavad
Seal all on vägagi asjalikud kavad.
PulseR
MemberTere Kiivikas!treenin hetkel antud kava järgi ning oleks väga huvitatud Teie arvamusest.
Esmaspäev
5km jooksu + jõusaal (treeneri kava järgi)
Teisipäev
1,5 tundi jalgpalli (väga aktiivset jalgpalli
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>)Kolmapäev
5km jooksu + jõusaal
Neljapäev
10km jooksmist (vahest Squash)
Reede
3 km ujumist
Laupäev
10 km jooksmist
Eesmärk on nädalas täis saada 70 ühikut. Ühikud kujunevad välja järgmiselt.
1km jooksu = 1 ühik
3km ujumist = 10 ühikut
1,5h jalkat = 10 ühikut
1 jõusaali kord = 10 ühikut
Eesmärgiks on tõsta oma keha sportlikust ning vastupidavust. Olen jooksmise ja jalgpalliga juba mitu aastat tegelenud, kuid nüüd sai siis selline natukene rangem graafik tehtud, kuni veebruari lõpuni. Siis peaks kava üle vaatam ning vastavalt arengule seda muutma.
Mis on Teie arvamus sellise kava kohta ? Vanus on 21, kaal 75, pikkus 185cm. Väsimust ei ole see kava peale 3e nädalat tekitanud.
Tänud!
Äkki räägite täpsemalt oma jõusaali treeningkavast?
PulseR
MemberSee, et sul juurde midaig pole tulnud sõltub väga erinevatest aspektidest.
1) Kas sul on õige kava?
2) Kas sa teed liigutusi puhtalt või varastad kõvasti?
3) On sul toitumine õige?
4) Äkki on sul ületreening?
5) Kui su eesmärgiks on jõu arendamine, kas sa teed 4-5 korduselisi seeriaid?
Kui lihas, siis kas teed 8-12 korduselisi seeriaid?
Tegelikult oleneb indiviidi areng suuresti ka tema geneetilisest pagasist. Mõnel tulevad raskused üles kiiremini, teistel aeglasemini. Isiklikult soovitan sul oma kava üle vaadata ja suurt rõhku panna harjutuse puhtusele.
PulseR
MemberÄkki ta mõtles midagi kreatiiniga seoses?
Kreatiin ju teatavasti seob vett lihasesse..
PulseR
MemberSuuremates poodides ; Suuremates R-Kioskites kah.
PulseR
MemberKaua peaks kestma massiperiood? Nt teete 6 kuud massi, siis ajate liigse rasva maha, massi edasi kuni järgmise dieedini. Tegijatel on võistlused mis määravad, millal tuleb hakata rohkem aeroobset tegema ja söömist muutma. Aga kas tavatreenijatel peaks ka kindel aeg olema kaua treenida massi ja siis vahepeal rasva maha põletamine või käib see tunde järgi? Nt et treenite kõvasti koguaeg, ja suvel rannahooajaks ajate liigse rasva maha ja 6-packi paistma ? Ja peale suve jälle massiperiood edasi ?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma olen küll endal sellise plaani teind jahm (H)
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et kuskil April-Mai hakkan vaikselt dieeti pidama ja rannahooajaks peaks okas olema..
Aga hetkel küll, üritan kasvatada võimalikult palju lihast.
PulseR
MemberMa ei ole Flexiga eriti kursis..
et küsin lugejatelt, kas on üldse mõtet teda osta?
PulseR
MemberEga Jah..
Kohe kui Kalmus midagi võidab, on vaja kõik porri taguda, öeldes, et WFF on igamehe liiga..
Ikka vapustav.
PulseR
MemberTahaksin küsida ,et kahte asja nimelt mõned räägivad mulle et kui noorelt hakkad jõudu tõstma et siis võib väikseks jääda kui juba suurem ,et võibolla tõesti okei se selleks et kõhulihaseid võib juba varasemalt ka tegema hakkata ,mida ma iga päev teen kaks korda ja 30 kõhulihast muidugi oma vanusest ma parem ei räägiks alles 12
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nii et palund öelda mulle midagi tahaks saada midagi rohkemat teada. AitähKuigi ausalt öeldes, ei saa ma suurt midagi aru mida sa siin öelda püüad, vist on see seotud sellega, et kas noortel paneb jõusaals kasvu kinni?
Raamatust “Kulturism Kõigile” lugesin selle kohta, ja seal lükati see müüt ümber.
PulseR
MemberMis aga üldisemas pildis puutub fitness.ee / amazon.ee töösse no siis tuleb küll müts maha võtta. Mind on see sait siin ikka väga palju aidanud oma õpetuste,artiklitega , foorumitega. Ei taha küll antireklaami teha, aga Eesti saitides on see silmmärgatavalt parim. Teised sarnased jäävad oma arengu, klassi, sisu poolest kõvasti alla.
PulseR
MemberKas teile ei tundu naljakas, et inimene, kes ei tantsi kellegi pilli järgi ( antud juhul Kalmus) ei saa üldse mingit austust ja respekti antud lehelt?
Kalmus võitis MM-i. Kas tulid kusagilt õnnitlused, õnnesoovid? Ja mis toodi vabanduseks? Et polnud aega. Samas kui vaadata uudiseid, siis igasuguse jampsi propageerimiseks on küll aega ja kuidas veel. Kõikide inimeste sünnipäevad saavad ära märgitud ja mis kõige tähtsam – alati on mainitud ära, kui poodi on mõni uus toode tekkinud.
Mudugi kõik ei pruugi minuga nõustuda, aga ma arvan, et see mis Kalmus on teinud viimasel ajal on kül märkimisväärne.
Hea küll, jumal teab, kas ta patustas paar aastat tagasi või oli tal tõesti ununenud arstil tõend võtmata, aga kas tõesti on vaja mingi vana lolluse pärast inimesele niimoodi näkku sülitada?
PulseR
MemberÄkki sa ei treeni piisava intensiivsusega=?
-
AutorPostitused