Priit
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
Priit
MemberVäsimus? Tähendab energia on otsas. Peale trenni (max 45 min) söö või joo midagi kus oleks palju süsivesikuid. Keha suudab just peale trenni süsivesikuid omastada.
Priit
Membermul oleks üleüldine küsimus: Ma olen 15. Kas valgupulbrite tarbimine, korralik toitumine ja treening nii noorele organismile koormav pole. Kas on mõtet sellel??
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Priit
MemberMa just lugesin, et valgu tarbimine mõjutab neerude tööd. Lugesin ka kreatiini kohta, et pikaajaline tarbimine mõjutab kah neerude tööd. Ei tea kui pikk see pikaajaline tarbimine siis oleks. Ma ise kah ei usu eriti et kahjulik on, kui mõistlikult söömine tsüklitesse jagada. Näiteks sööd päevas 100g valku siis hommikul 30g lõunal 30 ja õhtul 40g. Selleks ajaks kui sa hakkad lõunast portsu võtma on juba hommikune valguhulk imendunud ja toit seeditud
Äkki on keegi targem ja oskab veel midagi lisada??
Priit
MemberKus seda formula 4 saada võiks ja mis ta maksab..?
Priit
MemberMa ei ole suur spetsialist selle koha pealt kuidas jõutreeninguga rasvast vabaneda. Üldiselt on nii, et võid sikutada kangi nii palju kui tahad aga kui toitumine on paigast ära siis rasvad jäävad, kuigi lihast tuleb ka juurde. Teooria ütleb nii et rasvast vabanemiseks tuleb aeroobset treeningut teha 50% maksimaalse pulsisagedusega. Noorel inimesel seega 100-120 l/min. Sellisel juhul organism kaldub süsivesikute lõhustamiselt rasvade lõhustamisele. Sellele on samas vastupidiseid arvamusi – intensiivsemalt treenides kaotad niikuinii rohkem energiat sh. osaliselt ka rasvade arvelt. Seega on otstarbekam treenida intensiivsemalt, kuid ikkagi hoida pulssi alla 150 l/min, soovitavalt 120-145 l/min. Treenimata inimesel ei pruugi see õnnestuda. Võib juhtuda, et jooksmise asemel tuleb teha kiirkõndi jne.
Kui aeroobset trenni teha ei viitsi tuleb ikkagi toiduga mängida. Kindlasti ei tohi nälgida, kuna siis kasutab keha energia saamiseks lihasvalke, kuna energiat on nendest kergem kätte saada. Ainult 300 kcal võrra söödavat vähendades tundub õige tee olevat. Võib kasutada ka ekstreemsemaid vahendeid – rasvapõletajad, anaboolsed steroidid koos tugeva söögi piiramisega jne.
Priit
Membermis see täpselt on ja kuidas seda tehakse. Ma tean,et sellega treenitakse triitsepsi
Priit
MemberLugesin just gain fast’i kohta üht teist. Kas see on hea lihasekasvataja. Ma ise ei lugenud selle kohta sealt tekstist enam midagi välja. Hard fast on ju kah olemas(universal toode) Kui head need on??
Minu kodukohas ühes klubis müüakse ka mingisuguseid tablette Cretine-ei tea mis need on. Äkki keegi teab
Priit
Memberkui ma võtan whey lemon super’it siis äkki oskab keegi öelda kunas seda täpsemalt võtta(enne teni, õhtul jne.)
Äkki oskab keegi soovitada lihase KASVATAMISEKS mingit väga head valgupulbrit.
Priit
MemberPraktiliselt igal spordialal on vaja nii üldvastupidavust kui ka võimet kiirenduseks. Treeningu põhimõtted on seega väga universaalsed kuid spetsiifilised vastavale erialale. Seega üldist mahutreeningut peab 1-2 korda nädalas täiendama intensiivsustreeninguga (kõrge pulss) ja intervalltreeninguga (sportlaste keeles teha “lõike”). See on nii pikk jutt, et tuleks ikka ise otsida.
Priit
MemberTäiendan vaid Kelly ja VDO kirjutatut. 120-130 l/min on madala intensiivsusega treening mis peaks kestma 2-3 tundi. Sellise treeningu eesmärk on tõsta just ajalist vastupidavust pingutusele (nn. mahutreening) ning suurendada lihaste glükogeeni sisaldust (kohastumuslik efekt treeningule). Kui treenida vähemalt 4 korda nädalas siis peaks selliseid olema 2-3. 130-se pulsi puhul kulutatakse kindlasti lihastest glükogeeni, treenimata inimesel võib see väljenduda juba 1.5 treeningutunni järel (tekib nälg, nõrkus jms.). Treenitud inimesed peavad vastu 2-3 h ja enam. Oluline on kohe pärast treeningut süüa, kuna siis eksisteerib nn. glükogeeni aken st. kogu energia suunatakse glükogeeni varude taastamisele lihastes, rasvadeks seda ei suunata. Liiga madala pulsisagedusega ja liiga lühikese treeningu puhul ongi oht selles, et glükogeeni ei kulutata ära ning söögiga saadud energia suunatakse mujale (nt. rasvkoe moodustamiseks). Teisalt ei ole 130 kindlasti ülempiir. Korra nädalas peaks ennast koormama u. 170-se pulsiga 30-60 min jooksul. Sellele eelneb muidugi soojendus ja maha jahtumine 120-130-ga. Kokku ikkagi 2-3 h. Ebafüsioloogiline on treenida pulsivahemikus 150-160 – see ei ole ei mahutreening ega intensiivsustreening. Pikema aja jooksul kurnab see organismi ära. Vorm langeb, lihased kaotavad jõudu ja kiiruslikkust. Sellest kõigest võib leida materjale erinevatelt weebilehtedelt. Nt. on olemas lingid http://www.ejl.ee
Priit
Membervaata, sellel leheküljel on olemas ka treeningkavad. Vaata ka harjutustepanka, sest sealt võid leida uut ja huvitavat
edu:)
Priit
Memberkas valgupulbrid on kahjulikud kuidagi tervisele ja kuidas neid sööma peaks??
-
AutorPostitused