3 aastat tagasi olin kõva spordimees. Sai kergejõustikku tehtud, korvpalli ja jalgpalli mängitud. Siis tuli keskkool ning enam aega polnud. 2 aastat eriti spordiga ei tegelenud ning kehalises rääkisid ka numbrid enda eest.
Hakkasin eelmise aasta algusest tegelema jooksmisega. Teadsin juba siis, et selg kõver ja õlad ees.
Eelmise aasta lõpus alustasin ka jõusaaliga. Üle-eelmine nädal kooli kaudu hakkasin käima ka ühe härrasmehe juures, kes just teebki spetsiifilisi harjutusi selja ning õlgade jaoks. Põhimõtteliselt on tegemist selja lihaste venitamisega ning tähtis on ka käte töö. Samuti jõusaalis üritan rohkem rõhuda oma rühile. Endal tunne, et mul kael pea ja selja vahel ka suht kõver ning seega pean pead tahapoole kallutama, annab kaela lihastele tunda.
Kui teen “selg sirgu, rind ette, kõht sisse”, siis tekib mul tunne, et mul oleks rind ületreenitud ( kuigi treenin ennast igast küljest ) ning õhku täis pumbatud. Selg on enam-vähem sirge. Ei tea, kas nii peabki olema või asi ongi selles, et ma pean oma rühti harjutama.
Jõusaalis teen ikka kõige tavalisemaid selja harjutusi – trapetsit ning jõutõmmet jne. Mida rohkem ennast kontrollid ja jõudu teed, seda tugevamaks muutuvad seljalihased ja koos sellega selgroog. Asi on tavaliselt ka mõtlemises kinni.
Samuti soovitatakse seljaprobleemidega ujumas käia. Ja mitte ujuda krooli, vaid just konna või siis liblikat.