poweroravake
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
poweroravake
MemberToimeta nii nagu eelmine vastaja soovitas.
Erilist ettevalmistust spinniks vaja ei ole. Mine kohale, lase treeneril ratas endale sobivalt paikka panna ja anna tuld. Jäta rattaseadistus endale järgmiseks korraks täpselt meelde. Võta kaasa ka väike rätik higi pühimiseks. Seda läheb sul vaja:)
poweroravake
MemberKui sul valu enam-vähem möödas on, siis mine kindlasti kiropraktiku, manuaalterapeudi juurde. Kontrolli mõttes. Vaata, Fittestis võtab vastu kiropraktik Rainer Kägo mingitel päevadel.
Hakka tegelema oma core’ga. Mõte on sul täiesti õige. Pilates ja jooga on need, mida soovitan kavasse võtta. Alguses ilmselt Pilates ja siis vaikselt mine üle joogale, kui see sobib. Kui jooga ei meeldi (nõuab minu meelest rohkem kannatlikkust ja pühendumist kui Pilates, sest vabadust on joogas rohkem kui Pilateses), siis jätka Pilatesega.
Hoia selga trennijärgselt alati väga soojas. Väldi ka duširuumis külmetamist. Ka saun on kahtlane, kui pärast seda kohe trennist hakkad läbi külma koju minema.
Minu respekt, lähened oma probleemile konstruktiivselt. Ilmselt saada asjal õigel ajal sabast kinni.
poweroravake
MemberVaieldamatult parim on oma kasvatatud kraam või maalt vanaema-vanaisa juurest saadu. Maitse ei saa muule ligilähedalegi. Muidu eelistangi Eestis kasvatatud asju ja võimalusel väiksemate talude omi. Paratamatult tuleb suurema osas aastast osta välismaist kraami ja siis eelistan geograafiliselt lähemal asuvate maade oma. Transporditee lühem, keskkonnale sõbralikum. Nt Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Uus-Meremaa kraami väldin, võtan parem Itaalia-Hispaania puuvilju.
Üks reegel pidi olema, et mida soojemas kliimas asi on kasvatatud seda rohkem on seda vürtsitatud pestitsiitide ja umbrohutõrjekeemiaga, soojas kliimas kahjureid ja umbrohtu rohkem. Ehk siis eelistada parasvöötme- ja vahemeremaade kraami.
Banaan, viinamarjad ja importõunad pidid olema kõige töödeldumad. Testimise käigus oli mingis Eesti laboris ükskord leitud 17 erineva mürgi jääke kontrollitavatest viinamarjadest. Pärast selle kuulmist söön viinamarju harva.
poweroravake
MemberProovi oma menüü toksida http://www.ampser.ee leheküljel menüü analüüsitabelisse. Menüü sisetamise lõppedes teeb see andmebaas analüüsi sinu menüüst.
Ma ei ole kindel tulemustes antavate soovituslike koguste paikkapidavuses (loe: väga statistilised keskmised), aga koostiselise analüüsi teeb see veebileht kenasti. Saad teada palju su konkreetses sisestatud menüüs on rasvade, süsikate ja valkude vahekord, palju mingeid mineraalaineid, palju vitamiine.
poweroravake
Member6 päeva nädalas ja 60 min: äkki tõsta tempot, siis oleks asjast rohkem kasu. Kui nii tihedalt jõuad käia, siis ilmselt on intensiivsus väga madal. Intensiivsema jooksuga on ka energiakulu suurem.
poweroravake
MemberEi oleks hea variant sellise haiguse foonil (eriti kui veel ka palavik) trenni teha. Võib kahjustada südant. Dieet ei ole ka eriti super mõte haigena. Tegele kõigepealt oma mandlipõletikuga, kaalulangetamine jäta pärastiseks, kui oled juba terve. Söö mõistlikult ja käi väljas jalutamas ning tee kergeid võimlemisharjutusi.
poweroravake
MemberÄra nende mõõtmiste peale küll masendusse satu. Rasvaprotsendimõõtjatel on vea tõenäosus ääretult suur. Isegi natuke higisemad käed mõõtmisel pidid kohe saadavat tulemust päris palju mõjutama. Kõige õigem rasvaprotsendi mõõtmine ei toimu üldse mingi masinaga, vaid tavaliste tangidega. Spordiarstid teevad. Mõõdetakse keha erinevatest kohtadest eraldi ja kokku pidi see kõige täpsema tulemuse andma.
Sina aga vaata parem, mis peegel ja enesetunne ütlevad ja lähtu nendest.
poweroravake
MemberJärgnev ei pretendeeri olema parim nõu, aga see on, mida ise teeksin.
Sa teed aeroobset väga madala pulsiga 120-140 ilmselt selle pärast, et nö rasvapõletustsoon. Kindlasti jõuaksid teha kõrgema pulsiga ja soovitaksin proovida. Tõsta intensiivsust nii palju, et ajaline maht väga ei väheneks. Energiakulu on sul siis trenni kohta suurem. See, et kõrgemal pulsil rasvad nii hästi ei põle…who cares, vähemalt päevasest kaloraažist haukaks trenn suurema osa kui enne.
Söögist:
Söö hommikul ikka vahest ka putru. Hommikuks võid kindlasti viilu või paar juustu endale lubada.
Lõuna võib sul olla ok, kuigi koguseid ei ole sa märkinud. Söö vahest suppi, sest supp on imehea (selge lõhesupp, kanasupp, igasugused tai ja hiinapärased supid paprika, brokkoli jne asjadega- ülilihtne valmistada) – teeb kõhu täis ja praele hea vaheldus.
Minu meelest on sul praegu päevamenüüs kodujuustu liiga palju, jäta alles üks kord. Kerge pärastlõunase eine teeksin kergema, söö õuna või kiivit kodujuustu asemel. Banaan ei ole kõige parem valik viljadest: õun, kiivi, pirn, melon,apelsin, mandariin paremad. Siis võiksid õhtul rohkem süüa.
Mõni ime, et sul praeguse õhtuse menüü peale hilisõhtul nälg ja rahutus hinges. Õhtul võib ikkagi näiteks näki-või teraleiba süüa (süsivesikuid) oma kohupiima kõrvale. Õhtul on ka hea suppi süüa. Hilisõhtul ära söö banaani ega jogurtit: võta hoopis peotäis pähkleid või proovi päevalilleseemneid ning tee mingit taimeteed.
poweroravake
MemberNeed vaagnajooned, millest siin räägiti nii palju, ei saa aru nende võlust. Või olen ma liiga palju surfitüüpide seltsis rannas olnud, et ei vaimusta mind selle pärast. Pigem mõtlen tavaliselt neid nähes, “tõmba püksid korralikult jalga või laine viib need minema”

Aga lemmik kehaosa@men: õnneks on nii, et erinevatel meestel meeldivad erinevad. Kellel käed, kellel selg, kellel silmad
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>poweroravake
MemberTrennikava on sul iseenesest ok, kui teed 2xBP ja 2xBB. Mina jätaks sinu asemel selle kõhu-tagumiku tunni ära, kui valida kolmest. BP ja BB tegelevad ju niikui nii kogu kehaga, kumbki omamoodi. Milleks sul see kõhu-tagumiku tund? Pane selle asemel kavasse parem üks spinn nagu klumiste soovitas. Ja BB-s tee harjutusi senisest korralikumalt. Ära selle märkuse peale solvu, aga on ilmne, et paljud ei pinguta BB-s piisavalt ja siis räägivad, et on selline mõnus venituse trenn. On ta, jee! Püüa BB-s hästi täpselt kuulata treeneri, sest siis oskad harjutust teha täpsemalt, mis kohe tähendab ka intensiivsemalt. Usu mind. Muuseas BB aitab saada väga kenad kõhulihased
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, aga regulaarsus ja püsivus on võtmesõnad. Toitumine võta ka luubi alla. Aga ära sellega kohe lolliks mine, vaid tee muutusi tasa ja targu, siis on muutused jäävamad.
poweroravake
MemberKala on hea, D-vitamiini allikas. Minu teada soovitavad toitumispetsialistid küll kala rohkem kui 1x nädalas süüa. Isegi 4x pidi olema soovitatav.
Mulle ka ei meeldi luud, aga lõhe-forell-heik-heeringas-tuunikala on luude osas täitsa ok.
poweroravake
MemberSelja sirgu hoidmise harjumus tulebki väga vaevaliselt ja peab ennast treenima kaua, et selja sirgu ajamine muutuks automaatseks. Ära mõtle nii, et “kui selja sirgu ajan, siis tundun ülbe”. See on su enda vale mõtlemine, teised kindlasti ei näe asja selliselt. Püüa oma mõte korda saada. Äkki on asi selles, et oled väga pikk ja siis selga sirgu ajades kõrgud üle teiste peade ning tunned ennast ebamugavalt ja paistad enda meelest liiga massist välja. Õpeta ennast nii mõtlema, et see on ju pluss, kui paistad massist välja

Füüsilise trenni koha pealt aitab rühti parandada jooga. Mind on palju aidanud, sest joogapraktika käigus õpid oma selga ja ennast välja venitama ja pikemaks tegema ning seetõttu ka sirgemaks. Ausalt, pärast poolt aastat joogas, mõõtsid spordiarstid mu pikkuseks 1 cm rohkem kui varem
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja mul lõppes kasvuperiood juba tosin aastat tagasi.poweroravake
MemberSaun väsitab organismi kõvasti ja enne trenni küll ei ole mõtet sauna minna. Vedelikukadu saunas räägib samuti sellise järjestuse mõttekuse kahjuks. Käi saunas ikka pärast trenni. Või kui pärast trenni on liiga vettinud tunne, siis käi saunas päeval, mil ujumistrenni ei ole.
poweroravake
MemberDamanil ja Rotteril on loomulikult õigus.
Jooksmine talvel on harjutamise asi. Miinusega muidugi karmim hingata. Aga kui oled harjunud suusatama, saad ka joosta külmas. Suusatamise puhul ei ütle ju keegi, et liiga külm on ninal ja jätame suusatamise ära.
poweroravake
MemberVõimalik, et see harjutus sul ei olegi seljale hea. Paljud kõhulihastepingid on minu meelest halvad seljale. Proovi muid kõhulihaste harjutusi selle asemel, mida praegu teed.
AutorPostitused