plaah
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
plaah
Memberilmselt on homme veel hullem.
plaah
Memberei saa täpselt aru, milliseid harjutusi silmas pead, aga püramiidtreening on kasulik küll nt jõusurumise puhul, kuid su intervall peaks ikka suuremast algama ja suurema korduste arvuga lõppema samuti. nt esimese seeriaga 15, siis 12, 10, 8….
plaah
MemberAga sihuke küssa, et kui vaadata näiteks Kiivikase tehtud trennikavasid ja võrrelda näiteks jõutsüklit ja massitsüklit, siis jõutrennis on väga vähe aeroobset ja massi omas jällegi märgatavalt rohkem (3-4x nädalas 30–40min). Oskab keegi kommenteerida?ilmselt seetõttu, et juurdevõetav mass rasvaks ei läheks vaid kvaliteetseks lihaseks.
a kui eespool juttu oli, et 4-5 kilo 3 kuuga juurde… no see on üsna vapustav, kui sellise asjaga hakkama saad sellise jooksu juures. kui teada tohib, siis millise spordiga tegeled, et sellist ettevalmistust teed ja veel u 80kg peale tahad saada end. ise samuti 176 pikk ja 70kg, mis jalgpalli jaoks põmst väga OK mul. kõik on muidugi suhteline ja inimeseti erinev, a 80kg mul enam välja ei veaks ilmselt. ründajana kaotaksin oluliselt kiirust ja paindlikkust ning akrobaatilist osa samuti.
plaah
Memberise olen samuti jalgpallur ja kasvatan jõusaalis massi lisaks ning treenin ülakeha, kuna jalad on kõvasti eest ära. esimesed kuu aega lahmisin iga päev kreatiinile (vaat, et süsivesikuid ei unusta) valku lisaks ja kuuga sõin kilo valku ära ning 2kg massi juurde. aga ära unusta, et see pole lihas. head lihast saab aastaga max 2-3 kg üldse. praegu mu kaal ligi 70 ja kavatsen veel 4-5 kg juurde saada, et siis aeroobsega kevadel rasv maha nühkida.
ps! nüüd ostsin valgu asemel Mass2 massikasvatajat, mis sisaldab jõhkralt süsivesikuid, kuid kaal on hakanud hoopis vähenema. mingi alguse efekt vb.
tegelikult pole sul seeriate arv absoluutselt oluline. mitmes artiklis on rõhutatud, et lihas ei loe seeriaid, vaid seda, kaua sul lihas pinge all on. massi kasvatamiseks soovitatakse 40-60 sek minimum hoida lihast pinge all.
ühesõnaga ise olen nii aru saanud, et lihasmassi kasvatada ja samal ajal rasva mitte juurde võtta on suhtselt keeruline. abiks tuleks sul ehk toitumiskava. ilmselt oled sama tüüpi nagu minagi, kes ei taha hakata igat kalorit üle lugema.
plaah
Membermul on see probleem õlgadega, et iga hommik peale magamist on nad totaalselt valusad. ilmselt on voodi liiga kõva ja magan külgedel liiga palju
plaah
Membertsekka tööriistade alt harjutustepanka ja alakõhule on veel hea kui nt paned 180 kraadise nurga all pingi risti ning istud sinna peale ja jalgadele paned mingid toed (nt 22kg-sed hantlid) ette, et jalad õhku ei tõuseks ning lased keha pingist veel allapoole (ca 200 kraadi kokku) ning tõstad u poole peale seejärel. alaselg ja alakõht annavad supperhästi tunda.
teine hea harjutus on, et teed istudes pingil jalatõsteid nii, et võtad hantli jalge vahele.
plaah
MemberSoovitaksin rinnalihase õigeks treeninguks ennem ära vaadata ka Milos Sarcevi näpunäited. veendud ise, et 99% jõusaalis käiatest teeb kapitaalselt vääriti harjutusi.
plaah
Memberaga kuidas siis aru saada, milline õige haare on??? kuhu peaks kangi endale laskma ja millise laiusega peaks kangist hoidma ?
plaah
Membertänud kõigile suure viitsimise ja vaeva eest trükkida. iga märkus ja kriitika teretulnud, see paneb enda poole rohkem vaatama ja motiveerib. sain väga palju asjalikku infot, samuti uurin paralleelselt muid foorumeid ja loen artikleid.
näiteks jäi Kiivikase edasijõudnute kavas (3 päeva) selline asi silma, et triceps ja biceps on pandud samasse trenni. Ader käis eelmine nädal Keila jõusaalis ja ütles, et tricepsit ja bicepsit ei soovita mingil juhul samal päeval teha, pigem kombineerida muude lihasgruppidega. a see oli teemast kõrvalepõige.
esimese kuuga olen 2kg kaalu juurde saanud, mis tundub väga hea. kevadel tegin 3,5 kuud järjest saali (3x nädalas) ja sain kokkuvõttes 5kg juurde – kõhuke oli kah päris slim
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .plaah
MemberPäris kindlasti on see rasv sul tavatoidust. S.t sul on järelikult ta ikkagi pagast ära. Taastusjoogist ei lähe inimene paksuks, no ainult siis, kui seda mega kogustes üle tarbida. Kõik käib ikka käsikäes -toitumine ja trenn. Soovitan kindlasti oma toiduvaliku üle vaadata. Samas on ka võimalik siit saamast netilehelt teadjatelt toidukava tellida. Siis on sul lihtsam ka edaspidi ise muutusi sisse viia.Jõudu!
tänud jah, aga just ongi see värk, et ei taha hakata igat viilukest ja kaloripoissi jälgima. tahaks ikka normaalset edasi elada. katsun rasvasemaid asju vältida ja aeroobsele suuremat rõhku panna. paari kuu pärast valkudest ja asjadest mõneks ajaks eemalduma, siis peaks kindlasti kõht koomale tõmbuma. tegelikult on plaanis lihasmassi 3-4 kilo juurde kasvatada, üle 75kg jõuda ei tahaks. hetkel ligi 70.
plaah
Memberno õhtusel jäätisel on selline sümboolne tähendus. igaüks vast võtab meist päeva jooksul ühe sokolaadi või miskit muud vähe rasvasemat väikeses koguses. katsun toitumiskavasid leida, aga kalorite jälgimine on küll täielik müsteerium. päris kulturistiks ei tahaks ka hakata, et jälgida, mitu viilu leiba või mitu ampsu pudru tohin süüa.
plaah
MemberIlma muud toitumist teadmata ei oska sulle siin küll keegi nõu anda. Nii et kriba see siia ilusti üles. Jõudu!proteiinile lisaks tarbin ka glutamiini (2 kapslit päevas), kreatiini (1 tl päevas), ning glükoosi (1 tl päevas) <- ja neid ainult trennipäevadel.
muust toitumisest nii palju, et alkohol üldiselt 0 ja päeva jooksul 2-3 korralikku toitumist, nagu traditsiooniliselt ikka kombeks. õhtuti väike jäätis, aga ei midagi ebatavalist. pigem olen hakanud paari viimase kuu jooksul just tervislikumalt toituma (va jõulude ajal), aga vastupidiselt endisele, on nagu nüüd rasvake ette tulnud. äkki on suurest joomarlusest üleminek liiga järk olnud ja põntsu pannud?
nii nagu suitsetajad peale mahajätmist kiirelt kosuma hakkavad.
ps! kaal 69kg, pikkus 176cm.
plaah
MemberOlen lugenud nüüd siin Ott’i vastuseid küsimustele ja avastasin et Ott ise kasutab Protein no.1 ‘e juba aastatid ja eeldatavasti ka rahul, kuid ehk oskab ta nüüd neid kahte võrrelda, kumb oleks mulle kasulikum!? Ja kas peaks neile glutamini ka juurde võtma?Ise kasutan hetkel seda Whey Gold’i varianti, kuna pidi eriti kiire imendumisega olema ja puha.
Täpsemalt oskan öelda et olen 20 aastane noormees, päris korralikus füüsilises vormis, kuid arengumaad maa ja ilm, füüsilise tegevusega aastatid tegelenud kuid jõusaali võtsin tõsisemalt ette kuu tagasi.
Ott’i vastustest lugesin välja ka et kreatiini poleks mõtet nii vara juurde süüa, et eelkõige põhi alla laduda kõva treeningu korraliku toitumise ja proteiinilisanditga, ja tulevikus arenguplatoo üleamiseks seda kreatiini võtma hakata. Kas olen õigesti ideele pihta saanud?
sarnaseid teemasid on juba küllaga.
plaah
Membermul pani no.1 kõvasti ikka tagumiku kärgatama. whey-ga ei olnud mingeid probleeme. whey maitse on muidugi oluliselt halvem minu meelest.
plaah
MemberAsja teevad magusaks süsivesikud eks, siis ju väga kerge seda veega reguleerida. 60g glükoosi kohta on 1l vett minu arust nt miinimum, siis parajalt mõnus magus. Aga kui panna 0,5l ainult siis ei taha teadagi kui lääge see võib olla
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Äkki proovid rohkem vett panna, teeb joogi kohe paremaks. Või ei maitse sulle shokolaadi maitse?põmst see kompott kokku tuleb selline küllalt räige. põmst ma ju panengi 2 supikat süsivesikuid, mis teeb 30g ja on paras poole liitri joogi peale. kui sinna lisada shokopoissi proteiini, siis ongi kamm. korra sai proovitud ka arcticu joogi sisse proteiini panna, see polnudki kõige hullem.
aga üleüldiselt. kuidas te maitsvad joogid saate?
-
AutorPostitused