pkwild618
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
pkwild618
MemberAga ainult nendega ei treeni maksimaalselt. Sa võid ju eluaeg ainult suruda, tõmmata ja kükkida, aga teine kes teeb erinevaid harjutusi, saab ikkagi ette. Keha tahab vaheldust ning peale selle on nendel kindlad liikumisasendid, mida ei ole just väga palju. Treenib siiski suuremas osas kindlaid lihaseid, kõrvalisi lihaseid vähem, aga elus sa kive tõstes vms raskeid toiminguid tehes pead ka väga palju just neid lihaseid kasutama.
pkwild618
MemberTegelikult ma ei tee pidevalt maksimumilähedaste raskustega. Siinkohal võin tõdeda, et mu jutt eelnevalt oli veidikene puudulik. Ma unustasin mainida, et kui ma rekordit proovin, siis ma teen niimoodi. Ja tegelikult ma treenin tavaliselt raskusega, millega jaksan 10 kordust teha (hetkel siis u kehakaal+7kg) ning rekordit proovin ma alati peale korralikku soojendust. Tavaliselt kas trenni keskel või kui eelnenud pole väga raske päev (nt. kergem värk – sõudmine, millest taastub veidi kiiremini, kui mitte sprintida) siis lõpus.
Rekordit ma proovisin küll vahepeal ka iga nädal klassivennaga, sest ma sain niimoodi päris kähku seda üles. Esimese nädalaga kohe 12.5kg (100->112.5kg). Well siis ma võtsin veidi hoo maha ja nüüd paar nädalat väga vähe saanud käia, kooli lõpp jne. Hetkel proovin oma rekordit tavaliselt nii: mitu kordust ma jaksan selle raskusega nüüd teha (ütleme, et ükskord jaksan teha 105kgx6 ja siis nädala pärast, et kas nüüd tuleb 7 või 8 kordust ära).
Sellesosas on sul muidugi õigus, et kas on mõtet iga nädal selle 2.5kg -ga jamada. Öeldakse küll, et kes kannatab see kaua elab, aga uudishimu tapab
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegelikult ma endal jagan üldse veidi teistmoodi ära. Iga nädal panen rõhku erinevale harjutusele ja teen teisi veidi vähem. Kusjuures aitab väga hästi. Näiteks viisin oma z-kangi curli paari nädalaga 20kg kõrgemale ja surumises paranes kohe tulemus 10kg. Oma osa on siin kindlasti sellel, et käed harjusid tegema curli rohekm ning “leidsid” endas suuremat jõudu (närvisüsteemi värk). Samas korra tegin nädalaga endal surumise 105×2 -> 105×6 ning curlis jaksasin kohe… 5kg (või oli 7.5kg?) rohkem panna.
PS! Ma ei ütle, et ma teen kõike kõige paremini või täiesti õigesti. Aga lihtsalt kuna mulle meeldib katsetada ka, siis ma olen endale võimalikult hea variandi üritanud välja töötada, mis mind kõige kiiremini arendaks. Ja enda puhul ma pean, olenemata kas teen 5x, 10x või 20x seeriat, suhteliselt tihti (nt. korra nädala-paari tagant) raskust astme võrra tõstma, sest muidu ma kipun paigale jääma. Tunnen puudust raskematest, kui 20kg hantlid
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Väike jõusaal, mis teha.Ära lõhkumisest muidugi ei tasu rääkida minupuhul sellesmõttes, et ma puhkan väga korralikult ja tavaliselt ei julge aladel, mis on veidi ohtlikumad, endast totaalselt maksimaalset anda. Ma ei tea lihtsalt tuleb selline tunne, et praegu rohkem ei tasu, järgmine kord. Sellepärast ma vist pole end kordagi 2.5a jooksul ka vigastanud (va ühekorra kui ma viskasin hooga pikali, aga unustasin sangpommi pea alla
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>, aga see võttis lihtsalt pea veidi uimaseks).Aga mulle pole muidugi mõtet heita kava, mis treenib põhiliselt põhiharjutuste jõudu. Sest mu eesmärgiks pole siiski mitte saada jõutõstjaks, vaid võimalikult erinevate asendite (erinevad harjutused) ning erinevate lihasgruppide jõu ja vastupidavuse suurendamine. See, et ma keskmisest enda vanusest rohkem surun, ei tule mitte meeletust igapäevasest trennist, vaid heast põhjast (toit, viitsimine, geneetika).
pkwild618
MemberMiks nii arvad? Peale selle. Rekord pole ainult proovimiseks, vaid ka treenimiseks. Näiteks treenin maksimum raskusega või selle lähedasega ja siis kui tehtud proovin, kas saan veidi rohkem ka. Aega see praktiliselt ei võta, kuna peaaegu kogu raskus juba peal ning üks rep ei väsita ka suurt midagi. See, kui sinul suureneb rekord korra kuus tähendab, et sa oled juba suuremast arengust möödas. Aga minu vanuses, kui suurem areng kestab, ei näe selles küll mingisugust lollust.
pkwild618
MemberEt kõik ikka korralikult aru saaksid, siis see on minu arvamus ning suures osas põhinevad näited minul endal nii, et ma ei anna otseselt nõuandeid küsijale, vaid ma räägin erinevatest variantidest:
3 kuuga 20kg juurde saada. Kas on veel liiga vara või siis teed midagi väga valesti. Klassivend (küll veidi vanem, 16), eriti kaua ei viitsinud kahjuks käia. Veidike nõustasin teda ja u. paari nädalaga sai 15kg maksile otsa. Võibolla oled veel noor ka. Lihtsalt olen pilgu peale heitnud jõusaalis. Mõni teeb ka siit võetud kava järgi ja üldse eriti ei taha areneda, teine käib laisemini ja areneb palju jõudsamalt. Kellel on soodumus ja kellel on hea aeg käes.
2 korda nädalas võib olla liiga palju, aga mõnele ka liiga vähe. Mina näiteks kaks korda nädalas tehes arenen aeglaselt. Nüüd pole enam väga surumise maksimumiga viitsinud tegeleda (kuivõrd kordustega), aga paar korda nädalas tehes sain ma kuuga ehk 2.5kg? 5kg? maksimumile juurde. Siis mingi hetk ma tahtsin 120 ära suruda, kui eelmine oli 117.5kg. Tegin tavalisele päevale järgneval päeval ja ülejärgmisel läks 120 üles. Endale isiklikult istub nii: nädalalõpus külvan, uue algul lõikan. Ehk siis trenn trenn, paar päeva puhkust ja siis proovin uut maksimumi. Aga kindlasti peab seal vahel puhkus olema, muidu lähed nagu loju ja ei jaksa suurt midagi teha.
PS! Lisan, et ma ei võtnud selle 2.5kg saamiseks kaalus juurde, vaid alla. Nii väikeste raskuste puhul on veel aega küll enne, kui see tõeline maksimum hakkab kätte jõudma, et kaal jalgub jääb.
pkwild618
MemberPole küll pro, aga tõenäoliselt äärmuslike meetoditega annaks. Kui näiteks 50 kilo rasva peale võtta ja siis seda samm-sammult kümne aastaga lihaseks transformeerida? (mis kindlasti ei kuulu ühegi kaalulangetaja eelistusse
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>)pkwild618
MemberLaseriga eemaldatakse neid. Aga sentimeeter plekib juba kena umm… Jakobson kui õigesti mäletan.
pkwild618
MemberTee jõusaalile lisaks sõudeergomeetrit, jalgratast, jooksmist vms., mis sobivam tundub. Hea rasvapõletus + aeroobne treening.
pkwild618
MemberTäis jama see ole jah. Pigem on asi ikkagi inimeses kinni. Eesti on nii väike riik, et siit oleks hästi loodetud saada igal põlvkonnal maailmatippe. Selliseid andekaid ja mitte ainult füüsiliselt, vaid ka vaimselt tugevaid inimesi ei leia lihtsalt koguaeg.
Aa ja navigaator – tõesti siis ei tegeleta spordiga? Meie koolis tegeletakse küll väga hoogsalt. Mõned lennud tagasi tegeleti hoogsalt jalgpalli ja korvpalliga (praegu mängitakse seda võimalikult palju pigem mänguna, mitte trennina st. vahetundides). Nemad tegelevad edasi, praegused lennud tegelevad saalihoki ja võrkpalliga. Osad (k.a. mina) tegutsevad jõusaalis. Paljud teevad midagi.
Eks rahadel ole ka jah oma tähtsus. Inimesed tahavad pappi saada ja sellepärast paljud seda ala ei valigi. Kõike andeid ei avastata ja pühapäevasportlane tavaliselt maksimumi endast välja ei anna treeningutel.
Aa ja muide – alkoholi ei jooda aastast 1992. Alkeemik Rāzi eraldas levinuimat alkoholi etanooli juba 900 aastat peale kristust. Üle tuhande aasta enne NSVL aega. Napsutati kindlasti veel varem. Veinide, õlu jms. valmistamiseks polegi vaja ju etanooli eraldada, vaid ajada lihtsalt jook käärima. Nii, et alkohol pole viimase paarikümne aasta teema.
LISAN:
Olümpiavõidud
2002
Andrus Veerpalu 15 km klassika I koht
Andrus Veerpalu 50 km klassika I koht
Jaak Mae 15 km klassika III koht
2006
Andrus Veerpalu 15 km klassika I koht
Kristina Šmigun 10 km klassika I koht
Kristina Šmigun 2×7,5km s.vahetus I koht
Jaak Mae 15 km klassika V koht
2010
Kristina Šmigun 10 km vabatehnika II koht
Andrus Veerpalu 50km klassika VI koht
Ja MM -il liiga palju, et nii palju aastaid kirja panna. 2002-2003
2002
Marko Asmer Formula Super A I koht
Eesti meeskond Purjetamine II koht
Eesti naiskond Vehklemine II koht
Kalev Allikveer Jääpurjetamine II koht
Eesti võistkond Rendžu II koht
Marek Kalmus Fitness II koht
Margus Lillinurm Karate III koht
Kajar Help Karate III koht
Eesti meeskond Karate III koht
2003
Kristina Šmigun Murdmaasuus. I koht
Päärn Brauer Kergejõustik I koht
Dmitri Vorobjov Kickboxing I koht
Tunnet Taimla Rendžu I koht
Jaak Mae Murdmaasuus. II koht
Kristina Šmigun Murdmaasuus.10km II koht
Kristina Šmigun Murdmaasuus.15km II koht
Indrek Pertelson Judo II koht
Andrus Värnik Kergejõustik II koht
Aleksei Budõlin Judo III koht
Kristina Šmigun Murdmaasuus.30km III koht
Eesti naiskond Rühmvõimlemine III koht
Ando Meritee Rendžu III koht
Ilona Tsvetkova Taekwon-do III koht
pkwild618
MemberVõrdluseks võin tuua, et 117.5kg maksimumi juures läks mul 90kg 8 korda üles. Aga miks ei proovi?
jaanuar 29, 2010 at 8:47 p.l. in reply to: 60 cm kätega leedukas ei saa mobiiltelefoniga rääkida #252752pkwild618
Memberei ma ei treeni saalis ning ei igatse ka sinna.minu eesmärgid ja põhimõtted on pisut teised.tundub aga,et sa oled sellepärast kade,et keegi pisut teise nurga alt asja näeb.
või oli su tekst näitena toodud ning eestlaslikult SINA vormi pandud?
Oppaa, poisil raskusi sarkasmi ära tabamisega.
Kuidas sa saad väita, et ta treenib valel eesmärgil? Sinu käest küsiti kah: kas sa oled temaga isiklikult näost näkku kohtunud ning suhelnud, et seda väidad? Ka arvamus peab olema põhjendatud. Iseasi kas ka teistele meeldima, aga siiski ei tohiks olla see alusetu, kui seda avalikustada.
jaanuar 28, 2010 at 8:16 p.l. in reply to: 60 cm kätega leedukas ei saa mobiiltelefoniga rääkida #252591pkwild618
MemberTeoreetiliselt on kogu teema pealkirjaga seotud. Lihtsalt järjest kaudsemalt
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 28, 2010 at 7:28 p.l. in reply to: 60 cm kätega leedukas ei saa mobiiltelefoniga rääkida #252580pkwild618
MemberMis see steroid siis väga teistsugune on. Teda võrreldakse narkootikumidega, aga ta pole narkootikum. Narkootikum on keelatud, sest see muudab inimese vaimselt ebastabiilseks ning inimene võib muutuda teistele tülikaks või ohtlikuks ning ettearvamatuks. Steroid toob kõrvalnähte küll ületarbimisel, aga ma pole veel näinud, et keegi tõmbaks end steroididest pilve ja siis hakkaks ootamatuid, ehk katastroofilisi või õudseid tegusid tegema.
Võite netist vaadata palju ka neid steroidimeeste pilte, annavad korraliku amatöörkulturisti maksimaalselt välja ainult selle vahega, et amatöörid ei tarbi taolisi aineid. Ei ole nii, et steroid on nüüd mingisugune imevigur. Laksid endale mingisugust putru musklisse süstlaga ja siis hakkab mühinal kasvama. Ahh… Niimoodi võib heal juhul mitte midagi suurt juhtuda, halvemal juhul võivad kõrvalmõjud tekkida, eriti kui liiga palju või valesti kasutada.
LISAN: Olgugi et need ehk on keelatud, ei muuda need teiste inimeste jaoks midagi. Ehk siis tee järgi või kiida, või siis ole vakka. Sinule ta halba ei tee.
jaanuar 28, 2010 at 7:13 p.l. in reply to: 60 cm kätega leedukas ei saa mobiiltelefoniga rääkida #252576pkwild618
Membersee et inimene kasutab steroide ütleb mulle kõik.ma ei peagi rohkem teadma mis ja kuidas.nii,et minu arvamus jääb samaks.treenib valedel põhjustel.
Kui ma õigesti tean, siis sa ise oled ka ju minuteada mingisuguste lapsepõlve traumde tagajärjel jõusaali sattunud. Suured mehed naaberkülast olevat sind tihti norinud, et sa nii pisikene. Trenni sa vist ei viitsinud hakata tegema, aga toppisid end koguaeg süstlaga ja siis vaat kus muskel tõusis. Või vähemalt olid sul lootused sellised, ikka samasugune pisikene.
Ka neile, kes seda süstla värki siin peale ajavad. Samahästi võiks öelda Kiivikale, et sa oled ebaaus tüüp. Sööd liiga palju. Vaata meie pisikesed ei jaksa nii palju süüa, palun söö vähem või me enam ei respekteeri sind.
jaanuar 14, 2010 at 6:27 p.l. in reply to: 60 cm kätega leedukas ei saa mobiiltelefoniga rääkida #249842pkwild618
MemberTo vend vähk: sa ka ju kulturist, kuidas sinul see kuu veriseim päev siis möödub?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>To Vägivaldur: ja pigem ma üritasin väita, et kulturiste ei tasu karta. Nad ei hammusta.. ega ju?
jaanuar 12, 2010 at 8:32 p.l. in reply to: 60 cm kätega leedukas ei saa mobiiltelefoniga rääkida #249317pkwild618
MemberSellel tüübil lihtsalt mass nii suur, et teine tüüp peab olema hea lööja, et talle midagi teha. Ise siis, kui ta ise ei suuda teist pikali lüüa (nt. on liiga aeglane ja teine põikleb eest ära). Aga päris räme jurakas ikkagi
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused